Capodastro / capodaster - Gitaar Capo kopen of zelf maken

Wist je dat de capodastro (ook wel capodaster of gitaarklem genoemd) van onschatbare waarde kan zijn voor jouw imposante gitaar carrière?

Makkelijk op de juiste toonhoogte meezingen met gitaar met een capo

Lang niet ieder nummer staat namelijk in een toonhoogte waarop jij makkelijk kunt meezingen.

En met een capodastro heb je een heel goedkoop en simpel instrument in handen om alles op jouw juiste toonsoort af te stemmen. Bekijk de video of lees verder.

Bekijk de video over de capodaster

Wat kost een capodastro?

Een capodaster is een apparaatje dat je al voor een paar euri kunt aanschaffen. Vooral als nummers in een veel te hoge toonsoort staan, kun je je capo inzetten zodat je makkelijk mee kunt zingen.

Nu heb jij capodastros in allerlei varianten, van licht tot zwaar, van onhandig tot zeer handig en van goedkoop tot enorm duur.

Capo kopen

De duurste Capodastro die ik kon vinden op het web kostte €599. Maar dan heb je ook wel wat, namelijk een met diamanten ingelegd dingetje wat je elders voor nog geen €2 koopt. Okay, dan moet je de diamanten er zelf even bij verzinnen, maar toch!

Gitaar capo zelf maken

Wil je zelf een supergoedkope capo maken:
Men nemen een potlood en een sterk elastiekje. Leg het potlood in de gewenste positie, trekt het elastiekje steeds verder aan en voila: de goedkoopste capodastro ever ziet het daglicht!

Beste capodastro

gitaar capodastro capodaster gitaarklem capo

capodastro, capodaster, gitaarklem ofwel capo

Zelf vind ik onderstaande simpele capo het makkelijkste. Waarom? Omdat je hem heel makkelijk mee kunt nemen en omdat’ie super simpel te gebruiken is. En okay, het is ook een beetje nostalgie.

Mocht je nog een gitaar moeten kopen, koop er dan zeker direct nieuwe snaren bij en een capodastro!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Figo
Door

Figo

op 28 Jun 2018

Hoi Michel, dat je zo’n leuke geeft vind ik geweldig!...je legt alles goed uit...bedankt daarvoor...welke capo gebruik jij ervoor en hoeveel kost die??...

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 25 Jul 2018

een hele goedkope van €5 is vaak voldoende, deze is meen ik € 15 . Bestellen bij baxshop of ergens anders..

Figo
Door

Figo

op 28 Jun 2018

Hoi Michel bedankt ervoor dat je alles zo super goed uitlegt...ik wou dit nummer altijd al spelen...maar (ja er komt een maar..)....welke capo gebruik jij en wat kost die???

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 29 Jun 2018

Hoi Figo, Dank je voor je compliment. De capo die ik gebruik kost ongeveer €16 maar aan een goedkope van €6 heb je ook genoeg hoor.. die zijn nog makkelijker mee te nemen ook, want die passen in je broekzak! Hier een overzichtje: https://www.bax-shop.nl/capo?o=product_price Veel plezier!

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down