Speel vanavond al je eerste nummer met de Gratis Proefles (en ontvang een handig akkoordenboek en tips via de mail!)
Meld je vrijblijvend aan

Page content

Kerstliedjes op gitaar spelen

Kerstliedjes op gitaar spelen

Wil je leuke en makkelijke kerstliedjes op gitaar leren meespelen? Dan heb ik de meest populaire voor je uitgezocht. Pas op, want ik ga er af en toe bij zingen 😉

**Win de december special: laat als reactie achter wat jouw favoriete kerstliedje is en maak kans op één van de drie prijzen!! **

Leuke kerstliedjes met makkelijke gitaar akkoorden

Ik heb een selectie voor je gemaakt met de bekendste kerstliedjes zoals ‘Last Christmas, Do They Know It’s Christmas, Mary’s Boy Child maar ook de kerst hits Stille Nacht, Heilige Nacht en Jingle Bells’

Last Christmas – Wham – George Michael – gitaar akkoorden


Met de supergrote hit “Last Christmas’ scoorde Wham een evergreen, een gouwe ouwe, een tophit die jaarlijks de kassa van de mannen nog flink doet rinkelen. Maar eerlijk is eerlijk, het deuntje van Last Christmas blijft je eeuwig bij, het is simpel mee te spelen en de videoclip van Last Christmas was destijds een ware sensatie. Helaas was Georges Michaels 2e Kerstdag 2017 ‘Last Christmas’. Hij overleed op 53-jarige leeftijd.

George Michael staat met Last Christmas en andere nummers al jaren in de Top 2000. Leer hier de belangrijkste Top 2000 nummers meespelen!

Hieronder leer je nóg zo’n knaller meespelen!

START NU MET GITAARLES en leer alle Haardvuurnummers meespelen!Gitaar Kampvuur Kit haardvuur

Band Aid – Do They Know It’s Christmas gitaar akkoorden

Band Aid werd in 1984 opgericht door Bob Geldof (Boomtown Rats) en Midge Ure (bekend van Ultravox en Thin Lizzy) om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden. Zie het als een enorme ‘Collab’ ofwel samenwerking waarbij alle individuele artiesten zich weer even goed op de kaart konden zetten. Persoonlijk vind ik de uithaal van Bono van U2 legendarisch, maar ook Do They Know It’s Christmas is één van de allerbekendste en best scorende kerstliedjes ever. Te meer om dat het kerstliedje ‘Do They Know It’s Christmas’ ieder jaar weer opnieuw miljoenen keren wordt gedraaid, all over the world!

Mary Boy Child – Boney M gitaar akkoorden


Ik beken je schaamteloos dat ik als klein kind van 5 superblij was met het singletje dat ik van ‘Tante Yvonne’ kreeg: Brown Girl van Boney M. Op zolder speelde ik disco met mijn pickupje en draaide het nummer grijs voor iedereen die het maar wilde horen (het waren eenzame tijden;-)

Dit kerstliedje is natuurlijk van heel iemand anders, maar in de versie van Boney M heeft’ie wel de meeste air time gehad.

START NU MET GITAARLES en leer alle Haardvuurnummers meespelen!Gitaar Kampvuur Kit haardvuur

Stille Nacht Heilige Nacht gitaar akkoorden


Ik ben vroeger katholiek opgevoed en tot mijn 9e ging ik geregeld naar de kerk. Hoogtepunt was natuurlijk altijd de “kerst Mis’ tijdens kerstmis. En daarna thuis lekker veel eten. Heerlijk! De kerstdagen erna vond ik ‘om niet door te komen’ maar gelukkig was er al snel de album top 100 die het leed verzachtte. Toch zijn er vele versies van het kerstliedje Stille Nacht Heilige Nacht en ach, laten we het zo zeggen, het nummer hoort er bij en het is leuk als je het op gitaar kunt spelen!

Jingle Bells gitaar akkoorden


Ik weet nog goed dat ik stage liep bij de show voor het Lido theater in Amsterdam bij het Leidseplein. Ik meen dat we al in september de studio in moesten om het kerstnummer ‘Jingle Bells’ en ‘Rudolph the Red Nosed Rendeer’ op te nemen. Stond ik daar tussen allerlei super sterren die hun sporen al lang hadden verdiend in de muziek wereld.. Maar goed, in het achtergrond koortje kon ik niet zo heel veel kwaad.

Hoe dan ook, ik hoop dat je het gezellig vind om met deze kerstnummers mee te leren spelen!!

START NU MET GITAARLES en leer alle Haardvuurnummers meespelen!Gitaar Kampvuur Kit haardvuur

Comment Section

31 reacties op “Kerstliedjes op gitaar spelen


Door Arno op 21 december 2017

Ha, cool. Net wat ik nodig heb. Natuurlijk begin met last christmas! Met kerst mag je altijd toegeven aan dat soort pleasures 😀


Door Michel Penterman op 21 december 2017

Last Christmas, ja dat was het letterlijk voor George Michael vorig jaar. ‘Last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, I passed away’… Hoe dan ook, veel plezier met dit nummer. We horen het je graag zingen maar vooral: blijf nog lang bij ons!

Fijne feestdagen, Michel


Door Desy op 21 december 2017

Hi Michel,
Je vraagt om mijn favoriete kerstliedje, dat is ‘driving home for Christmas’.
Moet nog beginnen met de eerste cursus, maar doe hem mezelf de 25e cadeau denk ik.
Groetjes Desy


Door Michel Penterman op 21 december 2017

He Desy! Chris Rea is van de week toch ook in elkaar gezakt? Die ‘drivet’ niet meer zo hard home for Christmas.. Wist je overigens dat hij tijdens zijn toernee altijd thuis sliep? Dan pakte hij een vliegtuig en zorgde dat hij lekker in zijn eigen bedstee lag te knorren. De volgende dag vertrok hij dan weer en ’s avonds speelde hij weer een zaal plat. Ik denk dat de titelsong ook wel op die manier is ontstaan 😉

Hoe dan ook, alvast gefeliciteerd met je mooie kado op de 25e, veel plezier ermee!

Michel


Door Rob op 21 december 2017

Top leuke liedjes Michel. Nog 1 dagje werken en dan gaan we lekker oefenen. In ieder geval fijne dagen en lekker genieten


Door Michel Penterman op 21 december 2017

Hoi Rob, dank je wel! Welke kerstnummer ga jij als eerste spelen als je klaar bent met werken?

Werk ze nog even en rust daarna lekker uit!

Goede kerstdagen,
Michel


Door Wies jonkman van der burgh op 21 december 2017

Michel ze zijn allemaal leuk. Een paar speel ik al uit het hoofd, wellicht met andere akkoorden. Maar ik speel niet alleen voor mezelf en dus zijn dit liedjes die op verschillende momenten toepasbaar zijn en voor verschillende gezeldschap groepen.


Door Michel Penterman op 21 december 2017

Dank je Wies! Welke kerstliedjes kun je nu al uit je hoofd spelen? En we zijn natuurlijk nieuwsgierig voor wie je ze speelt! Fijne feestdagen!
Groeten
Michel


Door Wies jonkman van der burgh op 21 december 2017

Wham last crismas, op jou youtube filmje, stille nacht op andere akkoorden in A, marry boychild ook op andere akkoorden en de herdjes lagen bij nachte ( die staat er niet bij) heb een hele grote map met muziek al door de jaren heen vezameld. Ik speel op mijn werk als verzorgende I.G op kleinschalig wonen met dementerende ouderen, zo leuk! En zing met mijn kleinkinderen.


Door Michel Penterman op 21 december 2017

Ja!! Kerstliedjes zingen met kleinkinderen is natuurlijk het leukste wat er is! Kunnen ze een beetje mooi zingen? Meestal wel he?! Lekker met die hoge piepstemmetjes 😉 Fantastisch!

Leuk dat je er zo veel plezier aan beleeft. Treed je ook nog een beetje op voor je man? Of hij voor jou?

Veel plezier met de kerstliederen!
Michel


Door Wies jonkman van der burgh op 21 december 2017

Mijn vind het heel erg leuk als ik zit te dpelen. Zelf is hij nog niet zover dus help ik een handje met je lessen, die we allebei afzonderlijkvolgen. Maar ook dat geeft een extra binding om er samen mee bezig te zijn.


Door Michel Penterman op 21 december 2017

Leuk! Dus hij speelt zelf nog geen kerstliedje? Dan komt het er deze kerstvakantie misschien wel van. Kunnen jullie met zijn tweeën de kleinkinderen (of dementen ouderen) begeleiden. Leuk!

Veel plezier samen, Michel


Door Rich Tolenaars op 24 december 2016

Dank je Michel en prettige feestdagen ook voor jullie. Heb je basiscursus gevolgd en in 2017 ga ik de vervolgcursus doen. Welke cursus is dan het beste?


Door Michel Penterman op 24 december 2016

Hoi Rich, je kunt dan het beste doorgaan met de Tokkelen bij het Kampvuur cursus en de Barré akkoorden cursus. Die krijg je nu gratis als jet het pakket van €59,95 koopt!
Alvast een goed 2017!
Michel


Door Henri op 23 december 2016

Ik om je even hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2017 toewensen.!
En….ik blijf oefenen. Het is zo leuk en ontspannend!
Thx Michael.


Door Michel Penterman op 24 december 2016

Hoi Henri, jij ook de beste wensen en dank je voor je reactie, leuk dat je het zo leuk en spannend vindt! Er gaat de komende tijd veel veranderen, dat zul je wel gaan merken met de community!
Groeten, Michel


Door Jan op 22 december 2016

Peter Bedankt voor de akkoorden en nogmaals ik blijf oefenen omdat mumuziek les van jou mij inspireerd


Door Michel Penterman op 24 december 2016

Hoi Jan, mijn naam is Michel maar naar Peter luister ik ook wel hoor 😉 Fijn dat je inspiratie krijgt van mijn gitaarlessen, alvast het beste voor het komende muzikale jaar!
Michel


Door Petra op 26 december 2015

Dank je wel Michel voor de Kerstliedjes, de eerste twee zijn mij onbekend ( de leeftijd ! ) haha, maar niettemin harstikke leuk om weer te oefenen.
De pet staat je goed !
Vr. groet,
Petra


Door Michel Penterman op 27 december 2015

Hoi Petra, leuk om te horen! Goede feestdagen!
Michel


Door Peter Beus op 25 december 2015

Je bent een topper Michel. Thanks voor het plezier wat je ons geeft.


Door Michel Penterman op 25 december 2015

Hoi Peter, dat plezier heb ik er alleen aan dankzij jullie! Dus: dank!
Michel


Door Paul Dijkema op 25 december 2015

Die muts misstaat je niet, hoor maar ik vind wel dat er nog een lange witte baard bij hoort.Ik wens jou ook een prettige kerst en gelukkig 2016 toe. Groetjes.


Door Michel Penterman op 25 december 2015

Dank je Paul, er staat ondertussen wel een half bruin en zelf klein beetje grijs baardje, maar wit is’ie (gelukkig) nog niet!

Jij ook de beste wensen voor 2016!

Michel


Door Tony Reith op 7 december 2015

waar vind ik de akkoorden setting om uit te printen van Stille Nacht Heilige Nacht ?


Door Michel Penterman op 7 december 2015

Hoi Tony,

die zitten er volgens mij niet bij , maar het zijn hele simpele akkoorden, dus hopelijk gaat het zonder!

Groeten
MichelDoor Hanny Beer op 22 november 2015

De muts staat jou goed
Ben meteen aan het oefenen.
Bedank en Groetjes
Hanny Beer


Door Annemarijn op 21 november 2015

De muts staat geweldig, hoor! 🙂
Dank voor de liedjes!
Groetjes Annemarijn


Door Ron op 20 november 2015

Gelukkig nog even tijd om te oefenen
Groetjes Ron


Door Karin Broeders op 20 november 2015

Ow dit is super leuk in deze tijd van het jaar! Kachel aan, warme chocolademelk en oefenen maar! Thx

Plaats een reactie


*