Page content

Over Gitaarles.nl

Door: Michel Penterman

“Gitaar spelen is het mooiste wat er is. En het is mijn passie om iedereen het makkelijk te leren. Oud of jong, man of vrouw, iedereen kan het simpel leren. Zonder ingewikkelde noten, lekker achter je computer of tablet, met hele leuke en leerzame video’s, gewoon in je eigen tempo, met een mooi handboek en samen met andere muziekliefhebbers. 

Eigenlijk kwam ik daar per toeval achter. 

Op 25 december 2009, op 2e kerstdag, zette ik mijn eerste ‘gitaarles video’ op Youtube. De video werd in korte tijd een hit en wordt nog dagelijks duizenden keren per dag bekeken.

Het leidde ertoe dat ik mijn eigen online gitaarlessen ging maken. Op één of andere manier wilde ik persé de leukste, mooiste en meest complete lessen maken.

Maandenlang was ik bezig om video’s op te nemen, handboeken te schrijven, een website te maken; mijn omgeving werd helemaal gek van me.

Maar het resultaat mocht er wezen. De afgelopen jaren volgden meer dan 5.000 liefhebbers de methode en kreeg ik zoveel leuke, lieve en enthousiaste reacties!

Ook besteedden De Telegraaf, het NOS Journaal op 3, RTl’s Editie.nl en 3FM en Nederland 1 (Serious Request) aandacht aan deze manier van gitaarles.

Het heeft ertoe geleid dat we een ware community begonnen zijn waar beginnende gitaristen elkaar in kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen leren spelen.

Daarnaast begeleid ik nu ook andere artiesten zoals Cor Bakker en Karin Bloemen met online pianoles en online zangles. Mijn droom is werkelijkheid geworden.

Het leuke is dat ik nu andere mensen help bij het laten uitkomen van HUN droom, namelijk gitaar leren spelen. Doe je mee?”

Youtube: Meer dan 3.500.000 keer bekeken!

Onlangs passeerde mijn kanaal op Youtube de 3,5 miljoen views! Dat niet alleen, het aantal minuten dat mijn gitaarles video’s op Youtube werden bekeken, bedraagt meer dan 6 miljoen!

Leuk details, is dat al mijn andere les video’s tezamen ook meer dan 750.000 keer bekeken zijn. In totaal zijn al mijn video’s dus meer dan 4.000.000 keer bekeken! Dat had ik nooit durven dromen en daar ben ik best wel een beetje boel trots op!

Nederland 1 – Serious Request: ludieke actie!

Bij deze actie kon je de hele dag nummers die je bij 3FM hoorde (of je favoriete muziek) online mee leren spelen! En dat werd door de TV opgepikt! De actie was een initiatief waarbij de mogelijkheden van het internet weer eens flink werden ingezet.

Zo was de actie de hele dag live viaYoutube te bekijken en kon iedereen deelnemen via een zogenoemde ‘hangout on air’. Zie het als een moderne vorm van Skypen!
Bekijk bovenaan deze pagina het item dat op Nederland 1 en Nederland 3 werd uitgezonden in de ‘updates’.

RTL4’s Editie NL : Robert krijgt online gitaarles!

In de uitzending bij het RLT4 programma Editie NL leerde ik verslaggever Robert Schouten Online Gitaar spelen. De techniek die we daarbij gebruikten was geheel nieuw in Nederland, namelijk een Google Helpout.

De Telegraaf – Gitaarles van een duizendpoot

Het onderstaande artikel verscheen in De Telegraaf:
Gitaarles telegraaf

NOS – NOSop3 : gitaarles via internet

In deze video werd ik door NOSop3 geïnterviewd.

BNR Business News Radio

Trendwatcher Richard Lamb: ‘Michel Penterman zeer succesvol met online gitaarles‘.

Ook sprak trendwatcher Richard Lamb bij BNR (Business News Radio) over In10Lessen. In deze video gaat het over online leren en refereert Richard aan het succes van In10Lessen. Bekijk hieronder de video. Na de interessante inleiding van Paul van Liempt en Lieke Lamb start het korte item over In10Lessen rond de 1 minuut en 26 seconden.

Comment Section

318 reacties op “Over Gitaarles.nl


Door Rob op 22 maart 2017

beste Michel,
Kan ik bij jou offline les krijgen, prive of in een groepje?


Door Michel Penterman op 23 maart 2017

Hoi Rob, bij mij kun je alleen online les krijgen, maar je kunt me wel vragen stellen die ik dan persoonlijk beantwoord via ‘live uitzendingen’ op Facebook en youtube!


Door Jo van Rijt op 21 december 2016

Dankzij deze gitaarles kan ik wat gitaar spelen

Dankzij deze gitaarles kan ik een beetje gitaar spelen ondanks ik dyslexie heb maar wel veel moeite om alles te vinden op tablet nl de bediening van zo ’n tablet vergt veel van mij dafromen wasmachine het wat het wat fijner als er beter kontakt was om enkele dingen te vragen


Door Michel Penterman op 24 december 2016

Hoi Jo, dank je wel voor je reactie. Ik heb wat achterstand met mijn mail maar pak dat de komende dagen op! Fijne feestdagen, Michel


Door gilbert op 10 november 2016

hoi Michel ik ben ben gilbert
ik ben nog maar pas gestart met gitaar les en heb je pakket bestelt


Door Jacqueline Coene op 20 juli 2016

Hallo Michel,
Na wat gezoek op het internet toch besloten voor jouw lessen te gaan.Fijne en duidelijke uitleg.Ik kan alleen het handboek niet openen(downloaden)er verschijnt een pagina met error en pagina niet beschikbaar? Maar begrijp dat het handboek ook per les bijgevoegd zit als (pdf)dus.
Groeten jacqueline

jacqueline


Door Michel Penterman op 21 juli 2016

Hoi Jacqueline, bij iedere les kun je online het betreffende deel van het handboek downloaden. Supersimpel dus!
Veel plezier met de lessen!
Michel


Door marlous op 28 mei 2016

hallo,
ik wil volgend jaar heel graag gitaar leren spelen maar kan je na deze cursus elk liedje spelen die je wilt? (vooral pop)


Door Michel Penterman op 21 september 2016

jazeker!


Door Michel Penterman op 3 mei 2016

Hoi ik heb je nogmaals aangemeld. hoop dat het nu goed gaat. voor dit geld heb je inderdaad de online cursus!


Door Aliette op 16 januari 2016

Beste Michel,
Ik heb zojuist je cursus besteld. Het ziet er allemaal heel gedegen uit, dankjewel! Misschien een suggestie om mee te nemen: wellicht kun je de video’s geschikt maken voor de Chromecast, zodat je ze op je tv kunt streamen. Dat lijkt me een waardevolle toevoeging. Lekker vanaf de bank spelen… Idee?


Door Michel Penterman op 16 maart 2016

Hoi Aliette, dat vind ik een heel goed idee! Ik zal eens uitzoeken hoe ik mijn video’s daarvoor geschikt kan maken! Dank je wel!


Door Ruud op 21 oktober 2015

Imaging van John Lennon lijkt me een fantastisch kampvuur nummer heb pas op vakantie in Spanje een gitaar gekocht bij joan cashimira ,en ben er best wel verslaafd aan geraakt kan er nog niet veel van maar zit er aan te denken om hier een cursus te volgen ziet er duidelijk uit en t wordt rustig uit gelegd ff nadenken nog


Door Michel Penterman op 21 december 2015

Imagine, je bent vooruitziend!! Heel mooi nummer en mag zeker niet ontbreken. Ik ga er aan werken! Dank je Ruud!Door Serena Boogers op 9 oktober 2015

Ik ben nu sinds een tijdje met veel plezier bezig met de lessen van Michel, en ik moet zeggen, het gaat me behoorlijk goed af. Nu is dit natuurlijk nog maar de basis, en raak ik zo nu en dan redelijk gefrustreerd omdat het overpakken van de akkoorden niet lukt of mijn vinger raakt weer eens een andere snaar aan buiten de goede om, maar ik heb zo de drive om het goed te leren! En daar leent deze cursus zich bij uitstek voor! Waarom? Omdat je ieder onderdeel zo vaak kunt terug kijken als je wil en daarin dus je eigen frequentie kunt bepalen, dus degene die bij jou past. In vergelijking tot een muziekschool, waar je eens per week een half uurtje tot een uur de tijd krijgt en de rest…volgende week weer 😉. Kortom, ik ben nu al heel enthousiast en zere vingertoppen of niet, ik ga vol goede moed mijn gitaar carrière voortzetten! Groetjes Serena


Door Michel Penterman op 20 oktober 2015

Hoi Serena, dank je wel voor je complimenten en veel plezier met de lessen!

Groeten,
Michel


Door Eefje op 16 september 2015

Hallo Michel,

Ik heb bij diverse andere site’s gekeken maar jouw methode vond ik zelf het prettigst, mede door de rustige uitleg op de video’s.
Ik speel keyboard, kan noten lezen en accoorden spelen maar gitaar wil ik eigenlijk al heel lang leren. Mede omdat wij een aantal vrienden hebben die in country bandjes spelen. Heb vorige week een Calista clx 43 gekocht en ga het gewoon proberen.

Groet
Eefje


Door Laury op 20 augustus 2015

Hallo Michel,
Toen mijn zoon het nest verliet, liet hij zijn akoustische gitaar achter. Ik had wel zin om te leren spelen en ben wat gaan surfen op internet. Zo ben ik na een tijdje bij jou terechtgekomen. Ik vond de uitleg heel duidelijk gebracht en heb de lessen besteld. Mijn zoon heeft ze me trouwens cadeau gedaan voor mijn 60ste verjaardag 😉
Groetjes,
Laury


Door Michel Penterman op 20 augustus 2015

Hoi Laury, wat een goed idee van je zoon. Dank je voor je complimenten. Veel plezier met de lessen!
Michel


Door verdickt hubert op 29 juni 2015

Hey Michel

Ik heb verleden jaar de cursussen basis en tokkelen gekocht. Mijn paswoorden – die ik niet online ga zetten, maar die jij hopelijk wel kent- tot toegang tot de filmpjes online werken niet meer. Kan jij dit rechtzetten?

groetjes

Verdickt Hubert


Door Michel Penterman op 30 juni 2015

komt in orde ik ga je mailen!


Door Theo Wanders op 22 juni 2015

Hee Michel, hartelijk dank dat je mij de lessen hebt toegestuurd. Ik was idd een paar cursussen kwijt geraakt toen ik van Gmail overstapte naar Outlook.com.
Helemaal toppie.
De lessen gaan bij mij wat trager dan bij de ander daar ik depressief ben. Maar ik doe de lessen wel graag. Als ik eenmaal bezig ben, ben ik ook zo een uur verder.
Fantastisch hoe jij het geduld hebt dit via onlinecursussen over te dragen aan de ander. En niet alleen de lessen, maar ook jou enthousiasme maakt het aanstekelijker de cursus te doen en er mee ook door te gaan. Want dat doe ik, ik ga er mee door. Heb zelfs een nieuwe gitaar gekocht.
Ga zo door Michel en enthousiasmeer nog meer mensen gitaar te leren spelen. Want was is nu mooier dan prachtige, warme klanken uit de gitaar te krijgen waarmee je jezelf ook nog eens blijer maakt en misschien ook nog eens een ander die meeluistert.
SUCCES!


Door Michel Penterman op 22 juni 2015

Hoi Theo, muziek heeft mij ook altijd door de wat minder vrolijke tijden heen geholpen. Fijn dat ik wat voor je kan betekenen op deze manier.

Veel succes met de rest van de lessen!

Groeten,
Michel


Door Leonie op 4 juni 2015

Hallo,

ik vroeg me af of de video`s die in het pakket van 60 euro dezelfde video`s zijn als in het pakket van 120 euro op de dvd`s. want dan zijn die dvd`s 60 euro apart.

m.v.g.


Door Michel Penterman op 9 juni 2015

Hoi Leonie dat zijn inderdaad dezelfde video’s maar dan op 6 blinkende DVD’s in een kek hoesje 😉 Jarenlang te gebruiken, door te geven en ook zonder internet te bekijken.


Door Michel Penterman op 20 mei 2015

Reactie 2: overigens staan de video’s er natuurlijk wel bij, maar je kunt ze blijkbaar niet vinden, daar ga ik ook voor zorgen!
Groeten
Michel


Door Carla op 21 mei 2015

Mail ontvangen met nieuwe link maar ik kom uiteindelijk uit op dezelfde pagina met lessen. Ik ben dan zelf wat op zoek gegaan en idd de video’s staan online maar bij latere lessen. Links en rechts kwam ik op de site ook reacties tegen van mensen met hetzelfde probleem. De verwarring ontstond bij mij doordat de volgorde van de video’s in het handboek niet overeenstemt met de volgorde van de video’s die online staan. Dus aan de mensen met hetzelfde probleem: ga even verder zoeken bij de andere lessen online, daar staan de video’s wel bij. Niet heel handig maar doenbaar.
Verder ben ik zeker tevreden over de cursus, manier van lesgeven en uitleggen is heel duidelijk alsook de kwaliteit van de video’s.


Door Michel Penterman op 21 mei 2015

Hoi Carla,

Gelukkig dat je al lekker kunt lessen.

Dank je voor je reactie. Ik ga deze zomer de lessen nog makkelijker vindbaar maken!

Michel


Door Wilfried op 20 mei 2015

Hello Michel,

Lang geleden heb ik al wat klassieke gitaar gespeeld. Door tijdsgebrek heb ik mijn gitaar gedurende 40 jaar niet meer aangeraakt. Nu ik terug wat vrije tijd heb, leek het mij het geschikte moment om ‘de snaar’ terug op te nemen. Dus snaren vervangen en op zoek gegaan naar een overzichtelijke online cursus. Dank zij mensen zoals jij, kan ik terug doen waar ik mij 40 jaar geleden heel gelukkig bij voelde…Gitaarspelen! Het is een duidelijke en overzichtelijke cursus met heel veel tips. Bedankt

groeten,

Wilfried


Door Michel Penterman op 20 mei 2015

Dank je Wilfried!

Weet je, ik word er zo blij van als ik mensen blij kan maken met muziek en gitaar spelen! Ik wens je heel veel plezier met de cursus en dat je er nog maar minimaal 40 jaar plezier aan kunt beleven!

Groeten, Michel


Door ira op 15 mei 2015

hoi,
Bij eerdere reacties en googlen zag ik een start cursuspakket voor 19,95 staan, bestaat die nog? Ik kan hem op de site niet vinden namelijk.
groetjes Ira van Geest


Door Michel Penterman op 20 mei 2015

Hoi Ira,

dat is een pakket dat vervangen is door drie pakketten van €59,95

Als je wilt kun je het losse pakket nog wel bestellen, maar dat kost nu € 24,95

Ik zal je nog wel even mailen.

Groeten
Michel


Door Wilfred op 13 mei 2015

Heee Michel, Al heel lang in het bezit van een elektrische en een akoestische gitaar en nog steeds niet verder komen dan de basic open akkoorden. Als je die dan ook niet vlotjes achter elkaar kunt spelen blijft het aanmodderen.
Ik heb al een paar keer de video’s bekeken en de proefles gedownload en ik ben heel enthousiast. Zou het nu eindelijk eens goed gaan komen. Ik hoop het echt.
Ik wens je heel veel succes en mezelf ook-))).

C joeeeeeeeee

Wil.


Door Michel Penterman op 13 mei 2015

Hee Wilfred! Tuurlijk ga jij verder komen! Zeker weten, anders zouden niet al 5.000 mensen die cursus gevolgd hebben (mag ik aannemen, toch?)
Succes en veel plezier, aan je gitaren ligt het niet, aan je cursus ligt het niet, dus…. 😉


Door Greetje op 12 mei 2015

Hoi Michel
Ik zag jou cursussen op het internet. En ze spraken me gelijk aan, duidelijke uitleg en al snel meespelen met populaire nummers. Ik heb 50 jaar geleden ongeveer 1 jaar gitaarles gehad. De akkoorden die ik had geleerd kon ik al weer snel spelen. Maar het aanslaan van het ritme vind ik nog wel een probleem.
Maar met jou lessen zal ik dat ook wel snel leren.
Groetjes Greetje


Door Remco op 12 mei 2015

Hi Michiel,

De kinderen deden met plezier de proefles, heb het pakket gekocht maar de weblinks uit de les1-10 PDF file doen het niet

groet,

Remco


Door Michel Penterman op 12 mei 2015

Hoi Remco, zie de mail, ik heb het meteen voor je opgelost.


Door Theo Wanders op 12 mei 2015

Hoi Michiel,
Ik ben ontzettend blij nu eindelijk eens jouw programma te volgen om gitaar te kunnen spelen. Ik heb een tijdje geleden naar een gratis les van jou gekeken en vindt dat je dit begrijpelijk en visueel goed uitlegt. Vandaar mijn bestelling.
Ik heb gisteren mijn gitaar binnengekregen die ik via Bax heb gekocht (een uitstekende leverancier).
Ik ga snel beginnen met mijn lessen.

Dank je Michiel en hartelijke groet,
Theo Wanders


Door Michel Penterman op 12 mei 2015

Hoi Theo, Bax is inderdaad een goede leverancier. Veel plezier met de lessen en we zien je wel op Youtube verschijnen met je eigen kanaal 😉


Door Thijs Pouwelsen op 10 mei 2015

Hallo.
Vroeger heb ik al eens accordeon les gehad dat is jaren geleden en was ook gefascineerd door een vriend van een nicht van me die in een band speelde ook jaren geleden die kon geweldig gitaar spelen. Eindelijk na jaren een welles nietes doen te hebben nagedacht en op vele sites en prospectors te hebben gesnuffeld, kwam ik je site tegen en was verkocht. ben er van overtuigd dat het goed komt.
Gr. Thijs.

Het zal wel langer duren voor mij om het onder de knie te krijgen daar ik alleen maar in de weekenden kan oefenen.


Door Adrie van Oosterhout op 9 mei 2015

Beste michel.
Na twee jaar eindelijk de knop door gehakt. Om toch deel te nemen aan je online lessen. In die twee jaar op eigen houtje via diverse ” you tube ” filmpjes mee proberen te spelen. En een andere online cursus gevolgd zowel de basis als de volgcursus. Maar niet de gewenste resultaat, kan natuurlijk ook aan mij liggen ? Maar elke avond minimaal 1,5 uur bezig geweest met akkoorden leren ed.
Ik heb wel een vraag , is het mogelijk om zowel te starten met de basis cq tokkelcursus tegelijk? Omdat je automatisch begint met les 1 van de basiscursus die toe gestuurd wordt.
Ik begin met plezier aan deze cursussen en hoop uiteindelijk toch de gewenste resultaat te bereiken. Zodat ik eindelijk diverse liedjes mee kan spelen. Maar wat er ook gebeurd gitaar spelen is het leukste wat er is.
Bijvoorbaat bedankt
Grt adrie


Door Huib op 8 mei 2015

Hoi Michel,
Toen ik jong was, was ik zeer gefascineerd door mijn scoutingbegeleider die mooie nummers speelde op zijn gitaar bij het kampvuur. Dit is een mooie herinnering voor mij. Nu ben ik zelf scoutingleider en wil ik de herinneringen herbeleven en voor de jeugdleden herinneringen maken.
Jouw lessen bevallen mij erg goed, in tegenstelling tot andere online lessen. Ik ben daar begonnen met een plectrum. Maar bij jouw lessen is het zonder. Dit zorgt voor een veel beter feeling en coördinatie. Ik ben nu bij les 10 en het gaat erg goed. Het overpakken vergt alleen enige daadkracht, haha.

mvg


Door Bert op 6 mei 2015

Ik heb in het verleden ook al een gitaarcursus gevolgd. Dat was een schriftelijke cursus en waarbij een cassettebandje werd bijgeleverd. Toen ik bij de akkoorden kwam begonnen de problemen. Ik had niemand die zei of voordeed hoe ik de akkoorden moest pakken en wat ik verkeerd deed.. Dus ben ik gestopt. Nu kwam ik de cursus van jou tegen en heb eerst de gratis les geprobeerd. Dat stond me wel aan en besloot de volledige cursus te gaan doen. Bij mij staat plezier voorop en hoop dat deze cursus die mij gaat bieden.


Door Michel Penterman op 6 mei 2015

Hoi Bert,
ja de mogelijkheden veranderen tegenwoordig he?! Een schriftelijke cursus is natuurlijk niet meer van deze tijd. Veel plezier met mij 😉 en als je me zat bent, zet je me gewoon uit!


Door Dave op 6 mei 2015

Hoi Michel,
ik had al een tijdje gitaarles om ook noten te leren lezen, maar dit werd me wat te duur en ik vond het leren lezen van noten ook best wel moeilijk. Wat ik aan jouw methode zo leuk vind is dat je al snel met je favoriete muziek mee kan spelen. Echt te gek!
Groetjes,
Dave


Door Michel Penterman op 6 mei 2015

Hoi Dave, noten lezen is inderdaad leuk, maar kost relatief heel veel tijd. En dan kun je nog niet zo veel.. Dit is lekker snel en goedkoop. Maar je kunt de video’s 3 jaar bekijken. Moet genoeg zijn!

Succes, Michel


Door Toos op 6 mei 2015

Hoi Michel,

Heb gisteren geprobeerd om een les te openen maar dat lukt niet. Ik vulde een wachtwoord in maar hij gaf steeds een fout aan. Doe ik iets verkeerd?
Om op je vraag terug te komen. Ik heb vijf kleinkinderen in verschillende leeftijden. Kevin en Stijn die zijn dertien en veertien. Dat heb ik veel liedjes mee gezongen. Stijn speelt trouwens leuk gitaar. In Barcelona heb ik drie kleinkinderen. Luc van negen ,Koen van zes en als cadeautje onze kleindochter Victoria die in juni twee wordt en daar wilde ik weer de lessen voor oppakken. Super leuk om weer te gaan spelen.
Groetjes, Toos


Door Michel Penterman op 6 mei 2015

Hoi Toos,
Ik zal je zo via de mail even verder helpen. Meestal vult iemand het wachtwoord verkeerd in en werkt het na het invullen van het goede wachtwoord perfect 😉


Door Michel Penterman op 11 mei 2015

Hoi Toos, fijn dat het nu wel lukt.


Door Con de Kort op 5 mei 2015

Hoi Michel,

Ik ben al jaren aan het dubben of ik gitaar wil gaan spelen en heb nu maar de knoop door gehakt door een gitaar (tramotane) aan te schaffen.
Toen op zoek naar lessen en kwam jou op het internet tegen en dat leek mij wel wat.
Dus hier ben ik dan en hoop dat jou lessen bij mij aanslaan.

Groeten Con


Door Toos op 5 mei 2015

Heb vroeger op mijn werk als peuterleidster een cursus gitaarspelen gedaan maar al jaren niet meer gespeeld. Een zoon van ons woont in Barcelona waar wij nu ook wonen. Het leek me leuk om het weer op te pakken en via internet leek me erg handig. Je lesmethode sprak me erg aan. Gezellig om straks weer liedjes met de kleinkinderen te spelen en te zingen. Ik heb een Spaanse gitaar.

Groetjes, Toos


Door Michel Penterman op 5 mei 2015

He Toos! Een gezellige naam heb je in ieder geval al 😉 dat met die liedjes meespelen met je kleinkinderen dat moet goed gaan komen. Hoe oud zijn ze? Mooi dat je een Spaanse gitaar hebt, dat past niet alleen mooi bij Barcelona maar is ook nog eens de beste gitaar om te leren spelen.

Dank voor je bestelling en veel plezier met de lessen!
Michel


Door Olga Werner op 5 mei 2015

Echt leuk om zo gitaar te gaan leren spelen. En ik werd supergeleiding geholpen om er mee te kunnen starten. BEDANKT MICHEL!!


Door Michel Penterman op 5 mei 2015

Hoi Olga!

Graag gedaan. Het moet vast enorm mooi gaan klinken, als jij zo gitaar kunt spelen én er zo prachtig bij kunt zingen. Ga je dan ook klassieke nummers proberen te spelen? Of juist popmuziek leren zingen?
😉
Ik hoor het graag van je, veel plezier!
Michel


Door Olga Werner op 5 mei 2015

Nee geen klassieke nummers. Ik ga om een kampvuur zitten net als vroeger toen ik zestien wasDoor Bas op 5 maart 2015

Beste Michel,
Ik ben er hartstikke blij mee heb zaterdag de Fender cd60 gehaald dus kan er tegenaan heb er echt veel zin in.

Ik heb alles al ontvangen helemaal super!

Ik wist niet echt hoe te beginnen omdat je ook veel leest dat je jezelf snel foute dingen aanleert dus vandaar doe ik het op deze manier lekker thuis.

Groetjes, Bas


Door Michel Penterman op 5 maart 2015

Hoi Bas, dank je wel! Dat is een lekkere gitaar om op te spelen! Veel plezier met de online gitaarlessen en plaats gerust een video op Youtube of Facebook met je vorderingen!

Groeten,
Michel


Door Martien op 5 maart 2015

Hallo Michel,

Op internet kwam ik gitaarles.nl tegen en heb de proefles gedownload. De rustige en duidelijke manier waarop je alles uitlegt vindt ik super. De filmpjes daarbij zijn echt geweldig en ik zie enorm veel voordelen dan bijv. dure privélessen van een half uurtje.

De akkoorden uit het akkoordenboek ben ik nu aan het oefenen en als dat een beetje goed gaat, begin ik zeker weten aan de hele cursus!

Toch heb ik n.a.v. het stemmen nog even een vraag die mij steeds bezig houd: Hoe weet ik dat mijn gitaar goed is gestemd. Ik heb een digitaal stemapparaat gekocht, maar als ik dan dit filmpje zie, klinkt mijn gitaar veel lager dan die van jou, terwijl de stemmer bij alle snaren volledig groen is. Op internet zie je veel filmpjes om je gitaar te stemmen, maar ze kliken allemaal anders. Een E6 moet toch bij allemaal hetzelfde klinken?

Doe ik iets niet goed of maak ik mij druk om niets. De akkoorden bij R.E.M. klinken wel mooi bij mij, maar heel anders dan die van jou.

Dank en groeten, Martien


Door Michel Penterman op 5 maart 2015

Hoi Martien,

Het lijkt er toch op dat je gitaar verkeerd gestemd staat. Kun je me een videootje mailen of een geluidsfragmentje ergens neerzetten? Dan luister ik er even naar en laat ik je weten wat je moet doen.

Dank overigens voor je positieve reactie!

Groeten
Michel

ps in de overige lessen leer ik je op nog veel meer manieren je gitaar te stemmen dus wellicht is het probleem dan ook opgelost.


Door Michel op 5 maart 2015

hoi dit is een testDoor Joke Oude Elferink op 31 december 2014

Hoi Michel, ik heb geen vragen meer na 2 jaar intensief bezig te zijn geweest met online gitaarles, waarom ik toch schrijf: gewoon omdat ik het leuk vind te lezen dat alles zó goed gaat.


Door Gellie op 16 december 2014

Dank Michel voor je snelle antwoorden via de mail, nog even dit….
Moet even wennen aan online oefenen…haha boven de 50. Ik verwachtte nog boeken via de post, dit is niet het geval omdat je vanuit pdf kunt printen dat is ook handig. bv de liedjes aan het einde van de les, krijg je een mooie verzameling.
Als puber gitaarles gehad, bijzonder om te merken hoeveel er opgeslagen wordt in je brein en nu weer terugkomt.
Dankzij je heldere uitleg gaat het tot nu toe voorspoedig


Door Michel Penterman op 21 december 2014

Hoi Gellie, ik kan het me voorstellen dat het even wennen is, maar het is echt veel handiger om het online te leren, dan hoef je ook niet al die boeken ergens op te slaan, ze gaan niet kapot, de hond gaat er niet mee aan de haal, 😉 Mooi dat er veel terugkomt, dat is een goed teken! Veel plezier met de ONLINE gitaarlessen 😉


Door Michel Penterman op 24 november 2014

Ik zou voor een akoestische, spaanse gitaar gaan in eerste instantie. Al vanaf €60 nieuw te koop, prima als start gitaar!Door Anna op 16 november 2014

Michel

Super bedankt voor de dvd’s.Ik heb het voor mijn vriend gekocht voor zijn verjaardag.
Hij is er super blij mee en oefent elke dag,hij zegt het is erg duidelijk uitgelegd door jouw.
Een tip zou nog wel zijn om echte boeken te verkopen?want dan is toch makkelijker kijken dan via de pc.

groetjes Anna


Door Michel Penterman op 24 november 2014

Hoi Anna, dank je voor de complimenten. Het uitprinten van echte boeken en leveren kost zoveel tijd en papier dat ik de keuze heb gemaakt om het als online boek te doen. Dan kun je zelf kijken of je belangrijke pagina’s uit wilt printen.


Door Jan van Houten op 11 november 2014

Hoi,
Ik (73jr.) ben met mijn nichtje van 7 jaar mee geweest naar een paar van haar eerste gitaarlessen via de muziekschool.
Het Leek mij leuk om evtl. samen met haar op een gitaar te kunnen spelen en heb er een gekocht.. Wel heb ik enige kennis van muziek(piano/keyboard) en zing o.a. in een paar koren.
Als het lukt zou ik ook een van de zangkoren kunnen begeleiden.
De on-line lessen heb ik inmiddels besteld en ga snel aan het oefenen.
Groeten van
Jan van Houten


Door Marleen op 8 november 2014

Beste Michel,
Gisteren begonnen met les 1! Omdat mijn dochter van 10 jaar met een verstandelijke beperking dol is op livemuziek en dus ook gitaar, wil ik leren om gitaar te kunnen spelen. Voor haar kinderliedjes en dan voor mij misschien nog wat ander repertoire. Ik heb er zin in!
Groeten,
MarleenDoor els vandewalle op 4 november 2014

Ons dochtertje van 11 jaar droomt al jaren van een gitaar . Dit jaar brengt de sint er eentje mee voor haar … en wat deed ons pienter meisje, in afwachting … ??? …. even snuisteren op internet ! Ze vond er de site van haar dromen , om in haar eentje, stap voor stap , te leren gitaar spelen . Ze is alvast helemaal gemotiveerd om in de komende wintermaanden veel te oefenen … want volgende zomer belooft !! … Gitaarconcert rond het kampvuur op onze boerderij !
groetjes van een tevreden mama en margo !Door Nico de Kruijff op 30 oktober 2014

Hallo Michel
In de eerste plaats bedankt voor de gratis proefles die ik van jou heb gekregen. Met mijn 65 jaar dacht ik te oud te zijn om nog aan zo’n avontuur te beginnen. tot mijn vreugde ontdekte dat ik al na een paar oefeningen iets uit de gitaar kon produceren wat op muziek maken leek. Hierdoor werd ik steeds enthousiaster en met de akkoorden die in de proefles werden voorgedaan kreeg ik een klein beetje het begrip wat gitaarspelen eigenlijk inhoudt.Ik heb dan ook vandaag de lessen besteld en hoop binnen een aantal weken al gitaar te kunnen spelen ( altijd optimistisch blijven). Ik ben ervan overtuigd dat ik met jouw begeleiding in ieder geval meer zal bereiken dan ik tot nu toe voor mogelijk had gehouden. Ik zal je dan ook op de hoogte houden van mijn vorderingen. bedankt en vriendelijke groet
Nico de Kruijff


Door Michel Penterman op 30 oktober 2014

Nico, hoe oud is 65 nou dezer dagen 😉 Het leven begint pas! Veel plezier met de online gitaarles! En fijn dat alles goed werkt op je iPad. Succes ermee!


Door Maurizio op 30 oktober 2014

Beste Michel,
Na wat zoeken en surfen op het net over gitaar leren spelen en informatie in te winnen wat goed bij mij zou passen kwam ik op jouw site terecht. Ik moet zeggen dat je het goed en simpel uitlegt, de opbouw van de lessen zijn erg prettig, daarnaast kom je prettig, enthousiast en gemotiveerd over. Lekker thuis jouw tekst en video’s lezen en bekijken en oefenen en oefenen met die hap 😉
Groet MaurizioDoor Wouter op 29 oktober 2014

Oude handgemaakte gitaar van Oscar Teller op de kop getikt en nu lekker op eigen tempo kijken of het wat wil lukken.

Proefles ging al best aardig. Uitleg was erg helder.
Op naar les 2.

Groet WouterDoor Anneke van den Belt op 26 oktober 2014

Ik heb een aantal jaren privéles gehad. Dit is een kostbare aangelegenheid en mijn ervaring is dat het aan je eigen inzet en doorzettingsvermogen ligt of je resultaat boekt.
Na een hele tijd de gitaar niet te hebben aangeraakt heb ik toch weer het gevoel ermee aan de
slag te willen.
Daarom heb ik op internet gezocht naar gitaarlessen via de computer en ben ik bij deze site terechtgekomen.
Ik heb eerst een proefles aangevraagd en daarna toch nog een aantal weken gewacht.
Nu is de beslissing genomen en ik ben benieuwd hoe dit mij zal aanspreken om nu eens door te zetten en goed te leren spelen.


Door Michel Penterman op 26 oktober 2014

Hoi Anneke, welkom bij de club van 4.000 ondertussen! Ik weet zeker dat je hier gaat vinden wat je zoekt, maar hoor het natuurlijk graag nog even van je! Veel plezier,
Michel


Door Georges op 24 oktober 2014

Na zoveel jaren altijd gewild om gitaar te kunnen spelen, heb ik uiteindelijk de stap gezet. Weliswaar heb ik zoals de meesten onder ons veel te weinig tijd om naar een muziekacademie te gaan en zocht ik naar een oplossing om zelf gitaar te leren op mijn eigen tempo en op een makkelijke manier. Na wat googlen op gitaarles.nl gekomen en de proefles geprobeerd. Dit was een positieve ervaring en daarom het online basispakket besteld. Nu hopelijk kan na het volgen de lessen iet of wat gitaar spelen, daar ik eigenlijk nooit op een muziekinstrument heb gespeeld.


Door Michel Penterman op 26 oktober 2014

Dat gaat goed komen Georges! Dank voor je deelname en veel plezier met de online gitaarles!


Door André op 16 oktober 2014

Oké , Michel
De cursus heb ik net ontvangen en kan nu beginnen te gitaren
dank je ,
groetjes André


Door Michel Penterman op 16 oktober 2014

Hoi Andre, kijk maar in je mailbox! Veel plezier! De lessen staan nu ook allemaal op deze site bij ‘Lessen’


Door Borka op 14 oktober 2014

Ik heb al vele jaren in mijn hoofd het idee om gitaar te leren spelen. Na mijn verjaardag een hele mooie gitaar gekregen en meteen deze lessen besteld! Ik heb veel rondgekeken en deze sprak mij het meeste aan. Gisteren mijn eerste les direct al ontvangen en daar ga ik vandaag lekker mee starten. Duidelijke uitleg en handige filmpjes. Ik heb er heel veel zin in om mee te beginnen.


Door Michel Penterman op 14 oktober 2014

Hoi Borka, van je hoofd naar je handen nu! Ben benieuwd wat voor gitaar je hebt gekregen. Ik heb je extra verwend want vanaf deze week staan alle lessen onder elkaar op deze site bij ‘Lessen’. Jawel 😉


Door Gerrit op 12 oktober 2014

Hoi michel ,
Ben al jaren bezig met de blues dus wel een beetje gitaargek.
Heb tijdje geleden maar de snaar doorgehakt. Ben op youtube gaan snuffelen en de manier van lesgeven/uitleggen zoals jij dat doet spreekt mij wel aan. Lekker relaxt rustig opbouwen Misschien wordt het nog wel wat voor deze 50 plusser. Heb er veel zin in
Gr


Door Michel Penterman op 12 oktober 2014

Hoi Gerrit, als je je gitaarsnaren maar niet doorhakt. Doe lekker rustig aan, sinds vandaag heb ik alle lessen op https://www.gitaarles.nl gezet, dus heb ik het nog makkelijker voor je gemaakt! Veel plezier, Michel


Door pim op 6 oktober 2014

Beste Michel,

Ben heel benieuwd hoe het mij zal vergaan?
Gitaar spelen is iets wat ik al heel lang wil!
Blij dat ik dan ook vandaag de stap heb genomen om deze cursus te gaan doen.
Heb er erg veel zin en vertrouwen in dat het goed komt.

mvg,

Pim


Door Michel Penterman op 6 oktober 2014

Hoi Pim, dat gaat vast wel goed komen! Veel plezier met alles! Michel


Door Sanne op 6 oktober 2014

Ik heb altijd al willen leren gitaarspelen. Nu het eruit ziet dat de zomer echt voorbij is lijkt het me een prima moment om hiermee te beginnen. Makkelijk thuis, dus ik hoef het gure weer niet te trotseren. De filmpjes die ik tot dusver heb gezien zijn simpel en eenvoudig, prima uitleg en er komt ook nog eens aardig geluid uit mijn gitaar. Ik kijk erg uit naar de volgende lessen!


Door Michel Penterman op 6 oktober 2014

Hoi Sanne, zeg dat wel, die zomer die zo eindeloos lang duurde is helaas over ;-( maar dan maar volop aan de bak met je gitaarles! Veel plezier ermee! Michel


Door Inge op 5 oktober 2014

Hoi Michel ben blij dat ik de lessen binnen heb en erg benieuwd of het mij ook gaat lukken om gitaar te leren spelen . Heb de oefenles al eens gedaan en mijn vingers deden er flink pijn van haha snaren stonden in mijn vingers gesneden zou wel moeten wennen hieraan. Ik heb voor deze manier gekozen om jou lessen te volgen omdat dit op aftand kan en dat is ivm mijn werk een zeer groot plus punt. Ook ziet de uitleg van jou lessen er zeer goed uit nu maar flink gaan oefenen heb er zin in ,groetjes Inge


Door Michel Penterman op 5 oktober 2014

Hoi Inge, dank je, veel plezier er mee. De Gitaarles DVD’s zijn onderweg en online kun je vast beginnen. Groeten Michel Penterman


Door Henk Kieft op 3 oktober 2014

Dag Michel,
Heerlijk heel iets anders doen. Vroeger heb ik 2 jaar harmonium les gehad. Nu ik het wat rustiger krijg vind ik dit echt leuk. Inmiddels wel 70 jaar oud, maar ik voel me stukken jonger. Goede rustige en duidelijke uitleg. Heerlijk.

groeten,

Henk Kieft


Door Marleen Haandrikman op 2 oktober 2014

Ik speel zelf al een 10 jaar piano en ik vond het wel leuk om nog een ander instrument er bij te bespelen. Toen kreeg ik een mail via mijn muziekschool met de informatie van deze gitaarlessen en dit leek me wel! Ga direct beginnen.


Door Michel Penterman op 2 oktober 2014

Hoi Marleen, dan zul je het extra snel leren, vermoed ik! Grappig want ik ben nu samen met Cor Bakker met .. Online Pianoles.. bezig.. Maar ik help hem alleen hoor, mij zul je niet in zijn video’s zien. Veel plezier met de cursus!


Door Shelley op 30 september 2014

Was heel enthousiast over de lessen die op Youtube stonden en heb vervolgens direct het pakket besteld om aan de slag te kunnen. Ben nu drie dagen bezig met oefenen en moet zeggen dat ik nu al helemaal verslaafd ben. Thanks voor je goede uitleg, ben hier heel erg blij mee!
Groetjes Shelley


Door Michel Penterman op 30 september 2014

Mooi zo Shelley, heel veel plezier ermee! En pas op voor verslavingen!


Door Bianca op 26 september 2014

Net de pdf files gedownload en nu kijken naar het eerste gedeelte
van de basiscursus dus ik ben benieuwd Ik heb nog nooit een gitaar in mijn handen gehad maar ik ben wel linkshandig hihi.

groetjes van bianca


Door Michel Penterman op 28 september 2014

Hoi Bianca, met jou zijn er velen die nog nooit gitaar gespeeld hebben en het toch snel leren met deze methode. Succes Ermee. Wat was de andere methode die je had gevolgd maar die niet werkte?


Door Hotze op 25 september 2014

Ben een tijdje geleden weer eens bij een optreden van Daniël Lohues geweest , in de stadsschouwburg in Groningen. Op een gegeven moment begon hij te vertellen hoe hij begonnen was met gitaar spelen, en dat echt, iedereen dat kan leren.
Dus… gitaar gekocht, en op internet naar een cursus gezocht. Jouw proefles uitgeprobeerd, en dat beviel me wel. Vandaar ook de rest van de cursus besteld . En nu maar oefenen.
(kan ondertussen geen snaar meer aanraken, vingertoppen willen niet meer.)


Door Michael op 25 september 2014

Hallo Michel, nu ik zo naar de reactie van joep kijk begin ik te twijfelen aan het soort gitaar waar ik mee wil beginnen.
Ik heb namelijk ook redelijk “gezette vingers”
Het genre dat ik wil gaan leren spelen is Singer Songwriter, en dit kan je het beste met een western gitaar spelen als ik mij niet vergis.

Wat zou jij aanraden?

Groeten


Door Piet Lathouwers op 24 september 2014

Hallo Michel

Ik ben inmiddels begonnen met de lessen , heb een gitaar gekocht, en ben heel tevreden met de cursuslessen maar ik mis de boeken en de serie dvd om in te bladeren en te bekijken. je had een tijd geleden gevraagd naar mijn huisnummer, daar heb ik een mailtje van terug gestuurd, maar verders niets meer gehoord, heb ik het pakket niet volledig besteld?

Ik heb al keiharde vingers gekregen met eelt, en het is niet makkelijk om akkoorden over te pakken dat vraagt nog wat oefening. heb daarom ook een klassieke gitaar gekocht, daar is de hals ook een beetje breder van, dacht ik.ik had nooit gedacht dat ik in gitaar nog ooit interesse zou krijgen, maar je bent nooit te oud om te leren dacht ik, volgend jaar ga ik met pensioen en dan ga ik er van genieten, met mijn gitaar.

groetjes Piet


Door Joep op 24 september 2014

Kijk en dan heb ik natuurlijk een …. Western 🙁


Door Joep op 24 september 2014

Zo zeg – dat valt niet mee met dikke vingers 🙂
Maar er komt geluid uit !


Door Michel Penterman op 24 september 2014

Hoi Joep, ik weet niet op wat voor gitaar je speelt, maar een Spaanse gitaar met nylon snaren is over het algemeen het makkelijkste te bespelen als je wat stevigere vingers hebt. (de woorden ‘dikke vingers’ neem ik niet in mijn mond 😉 Makkelijker dan een elektrische gitaar of een Western gitaar. Rustig aan en.. doorgaan! Groeten Michel


Door Michael op 23 september 2014

Ik heb net het pakket besteld en heb het even snel door gebladerd.

Ik moet zeggen het ziet er allemaal heel professioneel uit, erg compleet.
Nog 1 weekje wachten voor mijn gitaar, en dan keihard aan de slag.
Maar ben er zeker van dat het met dit les materiaal zeker gaat lukken!

Bedankt en ik zal mijn voortgang wel delen 🙂Door Michael op 23 september 2014

Hallo Michel, ik woon in Manaus in het Amazone gebied.


Door Michel Penterman op 23 september 2014

wow vertel! Hoe ziet dat eruit? En wat doe je daar? En hoe woon je?


Door Joep op 23 september 2014

Ik ben razend benieuwd of het mij ook gaat lukken….
Het is toch eigenlijk een jeugddroom die ik waar probeer te maken, dus spannend !!
De website en jouw aanpak spreken me in ieder geval heel erg aan !!!


Door Michel Penterman op 23 september 2014

Dank je Joep! Dromen zijn er om waar te maken, dus zet hem op! Veel plezier ermee! Michel


Door Dominique Raijmann op 23 september 2014

Thks voor het wachtwoord. Ga direct weer aan de slag!

Gr, Dominique


Door Michel Penterman op 23 september 2014

Hoi Dominique, graag gedaan. Binnenkort komen alle lessen op gitaarles.nl te staan, dus dun kun je op deze site oefenen!


Door Luna op 16 september 2014

Hoi,
Ik begrijp niet echt de bedoeling van die drie jaar lang? Kun je zeg maar die video’s 3 jaar lang volgen? Als je de dvd’s niet bestelt en zijn het 30 lesgideo’s of 300

Sorry voor het gezeur 🙂


Door Michel Penterman op 16 september 2014

Hoi Luna, geeft niets hoor. Als je het online pakket koopt, krijg je in ieder geval 3 jaar lang toegang tot de online video’s. Dat zijn 30 lessen met 300 korte of langere video’s. Diezelfde video’s staan op de 6 DVD’s maar die kun je natuurlijk zo lang als de DVD’s goed blijven, bekijken. Weet je nu genoeg?


Door anouk op 10 september 2014

Heb het pakket ontvangen.
Hoe kan ik bij de meespeelnummers/ oefennummers uit het pakket komen zonder het handboek te moeten openen? Kan het namelijk nergens vinden.
Groetjes anoukDoor Hans op 8 september 2014

Michel,
Ik ben met jouw cursus begonnen met een iets ander doel.
Ik speel al 20 jaar saxofoon in orkesten en jazzbands.
Wij improviseren veel op akkoordenschema’s.
Het leek mij nuttig om hiervoor akkoorden op een gitaar te kunnen spelen puur om mijn gehoor te trainen.
Hoewel ik het wel leuk vind om te doen is het niet de bedoeling om volleerd gitarist te worden.
Toch vind ik jouw lessen zo leuk en toegankelijk dat ik voorlopig nog wel even doorga.
Groeten,
Hans.


Door Michel Penterman op 8 september 2014

Kijk dat is weer eens iets anders! Leuk. Mijn zoontje speelt sinds 2 jaar ook saxofoon. Prachtig instrument.. Heb je de blogpost van Tom Beek ook gelezen op mijn site? Veel plezier en groeten, Michel.


Door Robert op 1 september 2014

Michel, ik ben sinds 2 weken begonnen , gitaar aangeschaft en via internet bij jou terecht gekomen en vond de proefles zeer duidelijk en het klinkt al een beetje REM. Dus ik zou het echt geweldig vinden als ik aan het eind van alle lessen al aardig wat op mijn gitaar kan spelen. Gezien de vele reacties moet het kunnen, dus ik ga er voor.


Door Michel Penterman op 1 september 2014

Hoi Robert, dat klinkt goed! Dan moet de rest ook wel gaan lukken, denk ik! Veel plezier met alles, Michel


Door Kees op 29 augustus 2014

Dag Michel,
afgelopen week hadden mijn vrouw en ik een gesprek over dingen waar je spijt van had dat je ze nooit hebt gedaan. Voor mij was dat o.a. leren gitaar spelen. Het was er door allerlei redenen nooit van gekomen. Nu, als passieve rockgitaarmuziekliefhebber en inmiddels bijna 65, heb ik de tijd en mogelijkheid een poging te wagen het toch eens aan te pakken. Via Google kwam ik je site tegen, de lesmanier spreekt me wel aan dus heb me in elk geval gemeld voor de beginnerslessen.
Wanneer het bevalt en lukt de discipline op te brengen volgen er zeker meer.
Groet Kees


Door Michel Penterman op 29 augustus 2014

Dag Kees,

Dat zijn zinvolle gesprekken! Misschien moet je nog eventjes mee, en hoe zonde zou het zijn om nog eens 40 jaar te denken.. had ik maar…

Ik hoop dat mijn lessen je nog op tijd het een en ander aan levensvreugde kunnen opleveren!


Door Ruud op 29 augustus 2014

Ik ben nu haast 62 jaar en ik wilde eigenlijk altijd wel een instrument kunnen bespelen en daar heb ik nu hopelijk tijd voor en hoop dat ik een beetje aanleg heb.


Door Michel Penterman op 29 augustus 2014

Hoi Ruud dat gaat goed komen hoor. Je bent nooit te oud om te leren, nietwaar? En misschien heb je nog wel 40 jaar te gaan.. dus… aan de slag! Veel plezier ermee!
MichelDoor Rijsselaere Wendy op 28 augustus 2014

Hey, Ik heb het pakket besteld voor beginners 59,95 € vorig weekend en direct betaald, maar ik heb nog niks ontvangen. Hoe lang duurt het voor ik het zou krijgen?


Door Michel Penterman op 28 augustus 2014

Hoi Wendy, ik zie dat het even fout is gegaan. Als het goed is heb je nu een mail ontvangen en kun je direct aan de slag. Excuses voor de vertraging. Veel plezier met de lessen!


Door Rijsselaere Wendy op 28 augustus 2014

Ik heb jouw mailtje ontvangen, Heel erg bedankt.


Door Femke op 28 augustus 2014

Wat leuk dit, het is echt net alsof je écht gitaarles hebt. Alles wordt haarfijn uitgelegd, kan me haast niet voorstellen dat je iets ‘mist’.
Zelf ben ik al niet helemaal meer een beginner, maar ik wilde mijn gitaarspel dat ik mezelf heb aangeleerd perfectioneren en daarom ben ik begonnen met de beginnerscursus waarin de accoorden worden geleerd.
Al in de eerste les leer je een liedje spelen!
Er wordt goed gedifferentieerd; af en toe is er voor de leerlingen die al wat meer aan kunnen een extra uitdaging.

Hartstikke leuk dit en je hoeft er de deur niet voor uit 😉 Je kunt Michel wel gemakkelijk via de mail bereiken.

Bedankt Michel!

Groetjes, Femke


Door Michel Penterman op 28 augustus 2014

Hoi Femke,

Dank je voor je reactie! Tja, ik zou bijna reclame gaan maken voor ‘groen’ of ‘milieubewust’ gitaarles 😉 Ik vind het een enorm compliment dat je zegt ‘alsof je écht gitaarles hebt’. Dat is van het begin af aan mijn bedoeling geweest en ik ben blij dat dat blijkbaar is gelukt!

Veel succes met de rest van de lessen!

Groeten,
Michel


Door Renate op 27 augustus 2014

Hoi Michel,

Ik heb de DVD’s ontvangen! Ziet er goed uit, superblij mee!!
Over 30 weken als ik alles heb doorlopen, zijn er vast wel wat mensen in mijn omgeving jaloers op mij, hoop ik ;-). Dan zal ik ze doorverwijzen naar jou!

En nog bedankt voor de leuke zomernummers! Zover ben ik dan nog niet om deze mee te spelen, maar volgende zomer komt het vast goed rond het kampvuur.

Groet! Renate *-*


Door Michel Penterman op 27 augustus 2014

Dank je Renate! Je hebt de aller-gloednieuwste kit ontvangen! Mooi he? Ben er erg trots op! Veel plezier met de DVD’s en het online programma.

Michel


Door Jan op 25 augustus 2014

Hallo Michel ,
Ik wil samen met mijn kleinzoon (11) jouw lessen gaan volgen , deze heb ik inmiddels besteld . Ik heb mijn kleinzoon een gebruikte spaanse gitaar gegeven en zelf heb ik vorige week een nieuwe westerngitaar gekocht .Wellicht daar – in mijn enthousiasme- te voorbarig mee geweest , want nu kom ik er achter dat er niet genoeg plaats is voor mijn vingers op het fretboard . Ook niet op de spaanse gitaar met bredere hals. Ik kan de accoorden niet goed “pakken” met alsgevolg dat het nu niet bepaald muzikaal klinkt . Ik pak altijd de onderliggende snaar iets mee , die ik daardoor ietwat demp . Ik loop inmiddels tegen de 70(jaar) en waarschijnlijk is het mij niet gegeven om een lang gekoesterde wens te vervullen . Had je maar eerder moeten beginnen , zal je zeggen . 😉
De vingers zijn natuurlijk ook al weer wat strammer. Zijn daar trouwens oefeningen voor ?
Ik vind gitaarmuziek geweldig mooi en als ik op Youtube mijn leeftijdgenoten zie èn hoor spelen , nou ……. smullen !! Maar die jongens zijn waarschijnlijk al heel hun leven op de gitaar bezig .Ik zie wel hoe het verder gaat en anders ga ik mijn kleinzoon wat proberen te motiveren en begeleiden .
Tot nu toe heb ik alleen de proefles gezien en die beviel me prima . Vandaar dat ik dan ook de beginnersles besteld heb .
Hartelijke groet , Jan


Door Michel Penterman op 26 augustus 2014

Hallo Jan, 11 en 70. Prachtig! Je kunt zelf inderdaad beter beginnen op een Spaanse gitaar met nylon snaren en dan een 1/1 maat. Daar staan de snaren het verst uit elkaar en die snaren zijn het makkelijkst in te drukken. Ik denk dat als je mijn tips over de houding goed opvolgt, je geen enkel probleem zult hebben met stramme vingers en dergelijke. Maar zorg ervoor dat je goed zit, en mijn aanwijzingen goed opvolgt. Dan gaan we er samen een feestje van maken en jouw lang gekoesterde wens vervullen. Wat vinger oefeningen betreft: zoek even op mijn site (rechts in de balk) op vinger oefeningen. HJ geeft vinger gymnastiek, Vinger Vitheid heet de post meen ik.

Veel plezier met de lessen! Michel


Door Hélène op 25 augustus 2014

Als 16jarige heb ik mij zelf wat akkoorden geleerd om lekker wat populaire liedjes te kunnen spelen en mee zingen. Gewoon om je stemming te uiten met muziek! Je schreef zelf de akkoorden bij de teksten.
Het bestond gewoon niet om op deze manier les te krijgen.
Ik heb nog wel geprobeerd om de juiste les te zoeken, maar je begon altijd met noten leren en toonladders spelen. Droge kost en vooral demotiverend!
Inmiddels ben ik kwijt van wat ik toen kon, maar steeds vaker wilde ik toch weer eens opnieuw starten met muziek, op vakantie heb ik een mooie gitaar gekregen van mijn man en terwijl ik Google voor muziek kom ik deze stijl van les geven tegen!
Dit had ik toen moeten hebben, ik vind het zo leuk gebracht ,en in zo ’n natuurlijk jasje gegoten dat ik dacht waarom niet?
Waarom niet op mijn manier zoals ik het toen graag wilde en het niet bestond!
Ik ga dit mijzelf lekker kado geven
M


Door Michel Penterman op 25 augustus 2014

Hoi M of Helene! Wat een hartstikke leuke reactie! Ik kom zelf ook uit de tijd van noten lezen, AMV (Algemeen Muzikale Voorbereiding) 2 jaar gedaan zonder ook maar iets te spelen, volgens mij bij juffrouw Faber, een lief mens maar als je niet je best deed, werd je in het donker naar buiten gestuurd en kon je de rest van de les daar wachten.. Ik heb daar denk ik wel mijn definitieve trauma opgedaan en bedacht: ‘Zo wil ik het nooit meer en ik ga ervoor zorgen dat het anders kan”!!! Misschien is dat wel mijn belangrijkste drijfveer geweest om het aan te pakken zoals ik het nu heb gedaan.

Veel plezier met de cursus en ik hoop dat je er nog heel lang plezier van mag hebben!

Groeten
Michel


Door Paul op 24 augustus 2014

Hallo Michel.
Ik heb al lang een akoestische en een elektrische gitaar. Vroeger wel een aantal lessen gehad voor de basis, maar ik wilde een een beetje gestructureerd leren tokkelen. Na wat googelen en wat sites bekeken te hebben (ook op youtube) de keuze gemaakt om met jouw tokkellessen aan de slag te gaan.
Je vrij te bekijken youtube opnames bevallen me goed, ik heb net de gegevens voor de eerste les binnen, dus ik ga vol goede moed aan de slag… euhhh tokkel. Heb er zin in.
Groeten, Paul


Door Michel Penterman op 24 augustus 2014

Tokkel ze in dat geval, Paul!! Of is het nou Tijs? 😉 Veel plezier! Michel


Door Bert op 23 augustus 2014

Hallo Michel,

Ja, er is een hoop veranderd in 25 jaar. Toen ik hier kwam had je geen internet en geen mobiele telefoon. Nederland leek toen veel verder weg. Heb Les 1 inmiddels doorgenomen. Het akkoord wisselen gaat nog wat moeilijk maar met (heel) wat oefenen zal dat wel beter gaan. Is bluesmuziek makkelijk te spelen?

Groeten,

Bert


Door Michel Penterman op 23 augustus 2014

Klopt. Toen hadden we nog geen eens mobiele telefoons! Blues is niet zo moeilijk hoor!
Groeten
Michel


Door Bert op 22 augustus 2014

Hallo Michel!
Een paar jaar geleden heb ik een gitaar op mijn verjaardag gekregen en gelijk wat privé lessen genomen. Na zes lessen was ik echter de weg kwijt en de gitaar ging de kast in. Vorige week toch maar weer eens op internet gekeken en kwam zo op gitaarles.nl uit. Dacht dat ik te oud was om er weer mee te beginnen, maar na wat reacties te hebben gelezen, toch maar met de proefles begonnen. Dat ging redelijk en het was leuk dus vandaag maar de bestelling gedaan.
Als blues liefhebber lijkt het mij wel leuk om wat liedjes mee te spelen, gewoon thuis trouwens!
Hopelijk gaat het lukken. Alvast bedankt voor de goede duidelijke uitleg!

Met Vriendelijke Groet,

Bert


Door Michel Penterman op 22 augustus 2014

Dank je Bert! En wat leuk dat je mijn Gitaarles online vanuit Spanje volgt. Mooie uitvinding dat internet, nietwaar?

Veel plezier en ik hoop dat je snel je favoriete bluesmuziek mee kunt spelen!


Door Steven op 20 augustus 2014

Ik liep al een tijdje met het idee om gitaar te leren spelen. Ik had veel cursussen bekeken, maar vond er geen echt bij mij passen. Wil overigens niet zeggen dat ze niet goed zijn! Toen kwam ik op Gitaarles.nl. In eerste instantie dacht ik: ja hoor in tien lessen de basis van gitaar leren spelen, dat lijkt niet mogelijk. Een aantal reacties gelezen wat mij nieuwsgierig maakte en toch de stap gezet en begonnen. Ik moet zeggen de manier van lesgeven is echt super. Het wordt duidelijk uitgelegd en met de video’s erbij is het allemaal heel goed te begrijpen. Daarnaast leer je gelijk een aantal liedjes spelen wat het nog leuker maakt.

Steven


Door Michel Penterman op 20 augustus 2014

Hoi Steven, dank je voor je aanmelding en reactie. Heel veel plezier met de lessen! Michel


Door Rick op 18 augustus 2014

hee michel, lijkt me super om gitaar te spelen
vooral dat je zelf een sfeertje kan maken! over een tijdje zal ik starten aan een wereldreis en willde een start maken met mijn gitaar. zodat ik als ik op reis ben toch beetje geld kan verdienen haha maar vooral gezeligheid kan creeeren. heb zelf een 4/4 gitaar gekocht alleen vind ik het ongemakkelijk met mn vingers alsof ik niet bij de volgende snaar kan komen.. heb ook nog een egmond 3/4 alleen is al zo oud dat ze zeiden dat t slimmer was om een nieuwe te kopen.. heb dus wel staalsnarig gekocht.. heb ruwe vingers vandaar
wat denk jij michel zou ik voor die 3/4 gaan of bij de 4/4 blijven

groetjes

Rick


Door Michel Penterman op 18 augustus 2014

Hoi Rick, ik denk dat je het beste op die 4/4 kan gaan spelen. Als je ruwe handen hebt, zul je ook wel handen hebben 😉 en dan heb je op die grote gitaar meer ruimte. Veel plezier met je wereldreis, laat ons weten waar je heen gaat en hoe je muzikantenleven bevalt!
Groeten
Michel


Door floris op 18 augustus 2014

Egt super dit pakket,
nadat ik het gekocht had, kon ik het even niet vinden (eigen fout). maar michel reageerde bijna gelijk al op mijn mailtje 🙂 super service, en trouwens ook een superpakket. heerlijk dat je liedjes vanaf het begin al leert te spelen, zodoende blijf je plezier hebben en is het echt een dikke aanrader. 🙂

gr…


Door Michel Penterman op 18 augustus 2014

Hoi Floris, Graag gedaan! Veel plezier met het gitaar leren spelen via deze online cursus!

Groeten
Michel


Door Joeri op 17 augustus 2014

Dag michel,

Ik wou al enkele jaren geleden gitaar leren spelen maar nooit is het ervan gekolen, enkele dagen geleden heb ik mij een gitaar gekocht en jouw curcussen besteld. Ik leer heel snel bij dankzij jou lessen, die video’s met de oefenningen zijn fantastisch.

Mvg joeri


Door Michel Penterman op 17 augustus 2014

Hoi Joeri, dank je wel! Waar ben je mijn gitaarlessen tegengekomen op internet? Op Youtube? Hoor het graag! Michel


Door Sara op 16 augustus 2014

Hallo Michel,
Ik ben Sara en ik ben 13 jaar, en kan al aardig goed gitaar spelen. (C akkoord, D, A, G, eigenlijk zo’n beetje alle open akkoorden, en tokkelen kan ik ook.)
Ik wil heel graag barre akkoorden leren spelen, dus mijn vraag was of je ook gewoon 1 pakket voor alleen barre akkoorden kan kopen? Of kan je alleen pakketten met ook nog andere onderdelen kopen?
Groetjes, Sara


Door Michel Penterman op 3 september 2014

Hoi Sara,

dat kan zeker! stuur even een mailtje naar info @ gitaarles.nl

dank !


Door Wesley op 15 augustus 2014

Beste Michel,

ik kwam op jouw website via gitaarlerenspelen.nl waar ik tot nu toe af en toe wat liedjes opzocht om in tabs te spelen omdat ik akkoorden dus niet snapten. als ik er aan dacht leek het me al een hele kluif en dat weerhield me er vaak van om er mee te beginnen.
maar nadat ik het proefpakket losjes heb doorgelopen ben ik er van overtuigd dat het me gaat lukken !
ik ga gewoon bij les 1 beginnen en kan inderdaad op deze manier in me eigen tijd en tempo de lessen volgen!

Wel had ik nog 1 vraag :
ik heb geen akoestische gitaar maar alleen een Elektrische met een kleine Fender versterker.
nou ziet ik in al jouw videos dat jij gewoon met je vingers(nagels) de snaren aanslaat.
tot nu toe gebruikte ik altijd een plectrum. is dit ook aan te raden bij een elektrische gitaar ? of maakt dat niet zo zeer uit.

en heb je misschien nog tips voor de juiste snaren leren aanslaan ?(naast veel oefenen natuurlijk)
ik heb namelijk vaak dat ik een snaar teveel meepak en dus het akkoord niet goed sla.

Met vriendelijke groet,
Wesley


Door Caroline op 15 augustus 2014

Hi Michel,

Ik wil graag gitaar leren spelen. Maar wat voor gitaar raad jij me aan? Mijn collega vind een elektrische gitaar beter dan een akoestische gitaar, want de snaren lijken op een eiersnijder!
Misschien kan ik er beter eentje lenen om te kijken of het bevalt.

Groeten,
Caroline


Door Michel Penterman op 15 augustus 2014

Hoi Caroline, ik raad beginners altijd aan om op een klassieke, spaanse, houten gitaar met nylon snaren te leren spelen. Zo’n gitaar kun je al vrij goedkoop aanschaffen bij bijvoorbeeld beginnersgitaren . Voor zo’n €40 koop je dan al je eerste gitaar.
Ik heb er ook een hele blogpost over geschreven, misschien heb je daar wat aan (zoek maar even door mijn site, ik kan de link hier niet neerzetten).
Nadeel van een elektrische gitaar is overigens ook dat je hem niet zo makkelijk meeneemt, je moet elektriciteit hebben en om het echt lekker te laten klinken moet je de volume knop flink opendraaien.
Goed, je merkt al waar ik je heen wil hebben, ik zou altijd gaan voor…… een simpele niet versterkte gitaar met nylon snaren!

Succes, Michel


Door Caroline op 16 augustus 2014

Hi Michel,

Superbedankt voor de tip!

Ik ga direct kijken.

Groetjes,
Caroline


Door Renate op 14 augustus 2014

Naar gitaarlessen gegoogled en kwam toen op deze site terecht. Ik vond de uitleg van Michel leuk, helder en duidelijk, proefles aangevraagd. Ja en toen was ik om! En betaalbaar! Ik heb maar gelijk het complete pakket met DVD’s besteld. Ben niet zo muzikaal aangelegd en gezond jaloers op mensen die het talent wel hebben. Ik heb nu goede hoop, haha!
Groet!


Door Michel Penterman op 14 augustus 2014

Hoi Renate! Dank je wel. Heerlijk die jaloezie. Je moet eens weten op wie ik jaloers ben! John Mayer bijvoorbeeld, die stem! Of John Legend, die muzikaliteit! Maar ja, denk ik dan, die kunnen misschien weer niet online gitaarles geven 😉 Dat dan weer wel..!! Veel plezier en de lessen op DVD stuur ik je z.s.m. toe!
Michel


Door Schoup Luc op 13 augustus 2014

Eindelijk na 25 jaar beslist om gitaar te leren spelen. Eerst op zoek gegaan welke gitaar het beste bij me zou passen, en hoe ik het makkelijkst gitaar zou leren spelen. Vele cursussen bekeken, en uiteindelijk bij gitaarles.nl beland. Hier heb ik de gratis oefenpakket + akkoorden gedownload.
Aangezien ik nooit muziekschool heb gedaan, en dus geen noten kan lezen, verbaasde het mij hoe eenvoudig men kan leren gitaarspelen. Na het oefenpakket te hebben doorgenomen, ben ik pas echt door het “gitaarbeestje” bezeten. Dit is de beste cursus die ik heb gevonden voor zo een laag inschrijvingsgeld, en heb dus onmiddellijk deze cursus besteld. Ik kijk er alvast met veel muziekplezier naar uit, wat dit alles zal geven na het doornemen van de cursus ! 🙂Door Sabrina Vervaet op 13 augustus 2014

Na wat research op Google bij gitaarles.nl terecht gekomen en het zag er schitterend uit! Nooit eerder zo’n uitgebreide online cursus gezien! Deze ochtend heb ik de bestelling geplaatst en een uurtje nadien vond ik reeds de downloads in mijn mailbox! Superblij met het online pakket en kan bijna niet wachten om de lessen aan te vatten! Ik kijk er naar uit!
Maar… nog eventjes geduld… De gitaar wordt nog even in orde gesteld en voorzien van nieuwe snaren en dan kan ik van start gaan! 😀 Superblij!
Sabrina


Door Michel Penterman op 13 augustus 2014

Dank je Sabrina, je was er vroeg bij 😉 Veel plezier met de lessen. Je hebt inderdaad het meest uitgebreide pakket gekozen dus je kunt lekker aan de bak!


Door Harry de Jong op 12 augustus 2014

Michel,
Dit gaat over de juiste snaar raken.
Ik begin met frisse zin aan les 2 en “so far so good” mijn gitaar is weliswaar een hele oude, maar toch ook zo één van 39 euro en is duidelijk toe aan nieuwe snaren. Dat lijkt eenvoudig, maar dan kom je op het internet en dan lees je over low tension, medium tension en high tension en dan ben ik toch echt lost.
Dus ik vraag mij af wat is wijsheid en daar kom jij dan in beeld.
Vraag: Wat zijn eigenschappen en wat is een juiste keus.
Ik denk dat ook veel mede cursisten met deze kennis hun voordeel kunnen doen.
Alvast bedankt en groet Harry.


Door Michel Penterman op 14 augustus 2014

Wat voor gitaar is het Harry? En wat voor soort snaren? Plastic of ijzer?


Door Michel Penterman op 16 augustus 2014

Hoi Harry, zoek even op mijn site naar de juiste artikelen via de Zoek functie. Zelf zet ik er altijd Pro Arté Classical Guitar EJ45c Normal Tension snaren op van D’Addario. Een iets duurdere snaar maar met een mooie diepe klank met veel hoge en lage tonen. Deze snaarsoort gaat behoorlijk wat langer mee dan een gewone snaar en de extra kosten verdien je dus meer dan dubbel terug in klank en duur.


Door Harry op 17 augustus 2014

Michel,
Ik heb een simpele beginners gitaar met nylon snaren.
Bedankt voor de reactie over de snaren.
groet Harry


Door Erwin en Samantha op 10 augustus 2014

Ik en mijn vriendin hebben een gitaar gekocht en kwamen na twee filmpjes van YouTube erachter dat een les via YouTube te afwisselend is en niet altijd duidelijk. Via Google meteen deze 10lessen gevonden en besteld en we zitten elke dag regelmatig te oefenen. In kleine stappen en duidelijke uitleg is het bij te houden en ontzettend leuk om te spelen. Ik beveel het iedereen aan!Door petra op 9 augustus 2014

Volgende week ontvang ik mijn gitaar een Yamaha FG720SL voor linkshandigen, woon sinds 1 jaar in Amerika /Californie en zocht via google naar online lessen in het nederlands, omdat in het nederlands studeren toch nog net ietsjes gemakkelijker gaat 🙂 , deze cursus spreekt mij zeer aan en kijk vol verwachting uit naar het te ontvangen les materiaal, met vriendelijke groet Petra


Door Michel Penterman op 9 augustus 2014

Hoi Petra,
Lekker, Californië! En leuk weer een klant uit de rest van de wereld. Veel plezier en we horen graag van je!


Door Nono op 8 augustus 2014

Hallo Michel,
ik heb privé lessen gehad, maar ik vond de lessen erg moeilijk. Het waren klassieke lessen. Daarnaast had ik niet de rust om te oefenen. Vroeger heb ik veel gesport, maar door een chronische zenuwpijn kan ik geen sport meer bedrijven. Ik ben een alternatief aan het zoeken om mijn gedachten en gevoelens te kunnen uiten. Ik hoop door middel van jouw lessen plezier te krijgen in het gitaar spelen. Ik ben echt benieuwd.


Door Michel Penterman op 8 augustus 2014

Hoi Nono, ik hoop ook voor je dat het gaat lukken. Doe voorzichtig aan en let goed op je houding. Niet teveel en te lang achter elkaar oefenen en zorg voor een goede beginners gitaar. Liefst met nylon snaren, dat speelt het makkelijkst. Succes, Michel


Door Sander op 6 augustus 2014

Hoi Michel,

Na al een paar jaar in het bezit te zijn van een gitaar, ooit ben begonnen om het te leren maar er eigenlijk helemaal geen tijd voor had, nu toch maar weer begonnen. Zo’n beetje alles wat ik wist alweer vergeten dus begin weer van 0. Als ik een gitarist zie spelen word ik gewoon helemaal happy van de muziek, en dat wil ik natuurlijk zelf ook kunnen. Is het misschien mogelijk om de lessen ook eerder te krijgen? Ben nu al 2 dagen bezig met les 1 en dat lukt al goed, en nu een week wachten op les 2 is een beetje zonde van mijn vakantie, haha. Ik ben in ieder geval blij met de kwaliteit van de video’s, duidelijk uitgelegd en niet te snel. Dat moet goed komen!Door Michel Penterman op 6 augustus 2014

Hoi Sander, ik zal je de rest van de lessen vast doorsturen, dan kun je snel met de vervolg cursus tokkelen verder!


Door Hans op 5 augustus 2014

Heb als linkshandige een half jaar geleden een linkhandige gitaar gekocht (na twee jaar tevergeefs met een rechtshandige gitaar te emmeren) en ben vol enthousiasme begonnen met wat losse gitaar-you-tube filmpjes. Maar hoop nu met deze lessen wat meer structuur te hebben om echt lekker gitaar te kunnen gaan spelen.


Door Michel Penterman op 5 augustus 2014

Dat moet lukken Hans! Ga je het nu linkshandig of rechtshandig leren spelen? Je kunt uiteraard al het lesmateriaal spiegelen. Veel plezier ermee! Grt Michel


Door Harry de Jong op 5 augustus 2014

Hallo Michel,
Een eerste reactie: Ik ben 66 jaar oud en in een grijs verleden heb ik gitaar gespeeld, maar de gitaar stond nog in de kast en nu heb ik net als die oude gitaar, alle tijd om weer eens wat te gaan doen.
Tijdens het surfen op internet kwam ik ook jouw programma tegen en het is denk ik precies wat ik zoek, je maakt de materie niet onnodig moeilijk en ik hou van “no nonsens” dus volgens mij gaat dit helemaal leuk worden.
groet Harry.Door michel op 4 augustus 2014

Beste Michel,
Ik heb je een beetje gevolgd op you tube. Het zag er allemaal goed en overzichtelijk uit.
Met regelmatig oefenen en jou lesmateriaal , ga ik ervan uit dat gitaar spelen echt leuk gaat worden.

Groeten en alvast bedankt,

MICHELDoor Joke Oude Elferink op 2 augustus 2014

Hoi Michel, ik denk dat je nog op vakantie bent. Ik heb een probleem en wacht wel tot je terug bent.
Ik schrijf het je wel vast. Ik ben al een paar dagen aan het zoeken waar de lessen van Tookkelen staan.
Ik krijg wel de lessen via adobe binnen. De eerste dagen, als ik op de video’s klikte en mijn passpoortnr. moest opgeven gaf ’t steeds aan dat het mislukte. Sinds vandaag krijg ik nog steeds niet de video’s maar gaat het direkt naar gitaarles.nl.
Verder weet ik niet hoe ik de geluidsbanden van HJ solospelen binnen moet krijgen en weet niet of ik daarvoor instagram.com mag oproepen.
Wacht rustig af .Gr.Joke


Door Wilma op 2 augustus 2014

Dag Michel,

We (man en 2 zoons) zijn enthousiast begonnen aan les 1 en zitten te popelen om les 2 te ontvangen.
Ik las dat het mogelijk is dat je die eerder toestuurt? Als het kan heel graag!Door Ria op 2 augustus 2014

Dag Michel,

Ik heb voor je online gitaarlessen gekozen omdat leren spelen in eigen tempo belangrijk voor mij is. Evenals het (al vlot) mee kunnen spelen met bekende nummers. Het maakt ‘iets’ in mij los, vooral als ik er ook bij zing. Het is het samenspel wat een kick geeft. Ik voel me dan één van de muzikanten die succes hebben. Ja, het lijkt wel een vorm van therapie… Dus ik zie die lekkere meespeelnummers graag tegemoet.

Hartelijke groet,

RiaDoor Kim op 2 augustus 2014

Ik ben heel blij met de lessen. Ik heb er al eerder aan gedacht maar volgde even eerst alleen de gratis lessen. Daar heb ik zo van genoten dat ik de huidige zomeraanbieding niet meer kan weerstaan. Ik wil de opgedane kennis gebruiken om kinderliedjes te begeleiden in de klas (basisschool).Door Dennis op 1 augustus 2014

Hoi Michel,
Ik schrijf sinds enig tijd wat teksten, en melodieën. Ik heb de muziek en teksten in mijn hoofd, een vriend (producer) speelt dan vaak de muziek in, of verzint spelenderwijs op gitaar de muziek. Dit kan makkerlijker dacht ik toen. Dus ga ik zelf gitaar spelen. Dat ga ik nu dus doen. Het houdt me op een of andere manier tegen, maar heb er enorm veel zin in, omdat ik barst van ideeën, melodiën. Ben benieuwd,

groeten Dennis


Door Michel Penterman op 1 augustus 2014

Hoi Dennis, leuk! Dat doet me aan iets herinneren. Toen ik ooit begon met windsurfen, zei een verkoper: “Als je er eenmaal mee begonnen bent, zul je geen dag in je leven meer opstaan zonder te kijken hoe hard het waait”. Ik vond dat toen onzin, maar nu vele jaren en surfplanken later, heeft hij dik gelijk gekregen. Ik hoop dat het met jou en gitaar spelen precies hetzelfde zal gaan.

En de cursus Singer Songwriter is natuurlijk een perfecte vervolg cursus voor jou!

Veel plezier! Michel


Door Mandy op 31 juli 2014

Hoi Michel,

Als ik het lespakket nu bestel (ik zie dat er ook eentje van 19,95 is?, ik ben niet altijd zo’n doorzetter helaas, dus wil dan eerst dat proberen) wanneer heb ik het dan binnen zodat ik kan beginnen?

Ik hoop dat er ook een uitleg bijzit hoe je met erg kleine handen de snaren goed kan pakken, dat is een probleempje nu haha.

Groetjes Mandy


Door Michel Penterman op 31 juli 2014

Je kunt direct starten! Kleine handen is geen probleem, dat ga ik je allemaal uitleggen in de. Komende lessen!


Door Anja op 31 juli 2014

Vond deze cursus op her internet. De eerste les gedownload en vond dit zo overzichtelijk en makkelijk te volgen dat ik niet kan wachten om verder te gaan. Even nog een vraagje over hoelang je toegang hebt tot de online video’s, ik heb ergens 2 jaar zien staan maar volgens mij ook 3jaar. Zit er toch nog over te denken de dvd’s erbij te bestellen zodat je dan voor in de verdere toekomst ook nog van de video’s gebruik kan maken.
Groeten.


Door Michel Penterman op 31 juli 2014

Hoi Anja, he hebt minimaal 3 jaar toegang tot de online gitaarlessen. Ik zie dat je deze al besteld hebt. Dank! De dvd’s kun je altijd alsnog bestellen. Kijk maar.
Vanuit Frankrijk wens ik je veel plezier met de cursus!


Door Robin op 29 juli 2014

Hoi Michel,

Ik heb op youtube Ed sheeran A team van je geleerd.

Op het laatst zei je dat ik de akkoorden op je site kon downloaden maar ik kan ze niet vinden.

Waar kan ik ze vinden?

Groeten Robin


Door Michel Penterman op 29 juli 2014

Hoi Robin, ik ben nu op vakantie dus kan je niet zo goed helpen. Kun je me over twee weken nog even mailen? Dan kan ik je verder helpen. Veel plezier, Michel.


Door Joke Oude Elferink op 29 juli 2014

VERBAZING: Niet wetende dat Michel met zijn gezin op vakantie was, stelde ik hem een vraag over een muziekles die ik kwijt was en nergens terug kon vinden. Tot mijn grote verbazing zag ik de volgende dag die les al op mijn computer staan waar ik heel blij mee was. Waarom schrijf ik dit?
Ik heb sinds oktober 2013 de volledige cursus gevolgd en daar veel plezier van gehad. Ik krijg nog wel de mails binnen maar dacht bij de laatste mail dat over barré-akkoorden ging: druk deze mail weg, dat weet ik nu wel. Dat klinkt natuurlijk heel arrogant! Toch drukte ik erop en zag al die leuke en lieve berichten van nieuwe leerlingen waarop ik wil reageren: Alle lessen zijn interessant, leerzaam, leuk, genieten en…..
met vragen kan je Michel altijd terecht!!!Door maxim de bruyne op 27 juli 2014

hallo michel
ik heb een probleem
ik probeer eerst paket van 19.95 euro
maar ik heb bankcontact kan ik dan ook betalen ??

groetjes maxim


Door Michel Penterman op 27 juli 2014

Hoi Maxim, natuurlijk kan dat, je kunt dan voor ‘Overmaking’ kiezen in de shop. Je krijgt dan een factuur en zodra je die betaalt, geef je me een seintje, dan geef ik je direct toegang tot de online gitaarcursus!


Door Bert op 25 juli 2014

Hey Michel,
Ik heb vroeger (ongeveer 15 jaar terug) voor het laatst gitaar gespeeld. Door drukte ben ik er toen mee gestopt. Nu ben ik laatst weer gestart, maar met de boeken kwam ik niet echt verder. Jouw cursus doet dit wel. Ik heb de meeste akkoorden nu al weer onder de knie. En de nummers mee spelen lukt ook al best aardig. Alleen het F-akkoord is nog lastig, maar dat is gewoon blijven oefenen 😀 Hardstikke bedankt voor deze prachtige cursus
Groeten, Bert


Door Michel Penterman op 25 juli 2014

Sommige gitaar grepen moet je inderdaad veel oefenen. Veel succes met de cursus!


Door dennis op 25 juli 2014

hoi muziekmakers
Ik ben Dennis , en speel ook al een aantal jaren gitaar. Ik heb nou voor dit gekozen, omdat ik denk hier nog verder te komen met spelen. deze lessen zien er gaaf uit , en hoop er veel bij te leren.Zo aan de reacties te zien , moet dat wel gaan lukken.
nou veel plezier allemaal.
Groet Dennis.


Door marc op 24 juli 2014

hoi Michel
ik speel ook keyboard, had hiervoor een dure schriftelijke cursus gevolgd bij een bekende school. Veel geleerd over noten en maten, maar spelen een ramp. Heb van ellende toen ook een online cursus moeten volgen.
Dus nu voor de gitaar direct voor een online cursus gekozen, op google jou cursus tegen gekomen, de proefles aangevraagd, was zeer goed bevallen (goede video’s, prachtige uitleg je beantwoord onmiddellijk de vragen zelfs eventueel met een video) wat kan men nog meer verlangen.
Zo voor iedereen die gitaar wil leren twijfel niet langer en neem deze cursus. je kunt echt niet beter vinden.
Bij deze bedankt Michel voor deze prachtige aanbieding echt een grote AANRADER voor iedereen.


Door Michel Penterman op 24 juli 2014

Dank je Marc! Wat een mooie complimenten! Die steek ik in mijn zak, nu tijdens mijn vakantie! Veel plezier met de cursus!


Door Anneliese Deuss op 21 juli 2014

Na meer dan 40 jaar (!) heb ik besloten het gitaarspel weer ter hand te nemen. Destijds – als jong meisje – was ik autodidact en speelde ik een repertoire van o.a. Joan Baez, Bob Dylan, Melanie e.d.
Maar nu wil ik op een correcte manier leren spelen en mijn repertoire gaan uitbreiden, o.a. met Joni Mitchell. Inmiddels heb ik een schitterende 2e hands klassieke Spaanse gitaar aangeschaft met een prachtig geluid, dus dat gaat helemaal lukken.
Ook de proeflessen op You Tube zijn mij heel goed bevallen. Ze zijn inzichtelijk en gestructureerd en leiden je spelenderwijs door de lessen. Ik heb er weer helemaal zin in en kan haast niet wachten om mijn eerste complete nummer weer te kunnen spelen (en zingen).


Door Michel Penterman op 21 juli 2014

Hoi Anneliese,

Mooi zo, dat ambitieuze daar hou ik van! Veel plezier met de lessen en we horen je graag snel je eerste nummers zingen en spelen!


Door Sara op 20 juli 2014

Hey Michel,
Ik heb al enkele jaren een mooie Yamaha gitaar maar heb er nooit veel mee gedaan. Sinds kort heb ik een vriend (muzikant) en dat doet me zin krijgen om mijn gitaar vast te pakken. Ik zocht naar een makkelijke manier om te beginnen en zo vond ik jouw site. Ben er super blij mee, de site is heel handig en volledig, waarvoor mijn dank!
Lieve groet,


Door Michel Penterman op 20 juli 2014

Hoi Sara, dat is een mooie gitaar om op te leren spelen. Nu je een muzikale vriend hebt (en mij op de achtergrond 😉 kan het toch niet meer misgaan, zou ik denken! Veel plezier met gitaar spelen en wellicht dat jullie binnenkort een muzikaal duo kunnen vormen!
Groeten, Michel


Door Sara op 20 juli 2014

Wordt vast en zeker rock ‘n’ roll, Michel. Hij op bass, ik gitaar (en zang) en misschien is er voor jou ook een plaatsje vrij, wie weet, haha.
Hartelijk bedankt!


Door René op 20 juli 2014

Goede lesopbouw, duidelijke oefeningen.
En een goeie service! Even niet kunnen oefenen en spelen, waardoor de links inmiddels niet meer werkte. Maar binnen een dag weer nieuwe links om enthousiast verder te kunnen gaan. Top! Dank Michel!


Door Michel Penterman op 20 juli 2014

Graag gedaan! Je hebt 3 jaar toegang tot het lesmateriaal, dus als er even wat fout gaat, dan probeer ik dat snel weer te fixen!


Door Marc N. op 16 juli 2014

Dag Michel,

Ik ben een man van 52 jaar die sinds 2 weken een van mijn kinderdromen gerealiseerd heb…MIJN GITAAR GEKOCHT, het was een wonderlijk moment en ik wou zo snel mogelijk leren gitaar spelen.

Dus internet was de snelste weg en daar kwam jouw naam toen ik GITAAR VOOR BEGINNERS getypt had, de rest liep als een trein en vandaag heb ik besloten om deze aankoop te doen….om zo snel mogelijk te leren spelen…. *:D

Hartelijk dank voor het opzetten van dit alles,
Groetjes, Marc


Door Michel Penterman op 16 juli 2014

Hoi Marc, die kinderdromen ook.. ik (45) heb ze ook nog hoor, en ga ze naleven want dat is toch vaak het geen waar je écht gelukkig van wordt! Het gitaar leren spelen via internet wordt gelukkig door steeds meer mensen ontdekt, dus zegt het voort 😉 Zeker voor beginners is het een ideale manier om te starten met gitaar spelen. Heel veel plezier met de online cursus!


Door Steve op 16 juli 2014

Hoi Michel,
Na ondertussen al enkele jaren te twijfelen om al dan niet te beginnen met gitaar spelen hakte ik de knoop vorige week door. Zeker mijn laatste bezoek aan graspop en het daar zien van de vele gitaristen heeft me helemaal kunnen overhalen. Wat me steeds heeft tegengehouden is de tijd, het niet kennen van noten, het niet bespelen van een andere instrument, muzieklessen te moeten volgen.

Dus ik ging ik informatie inwinnen bij enkele muziekwinkels, vele verkopers vertelden me dat er veel gitaristen zijn die geen noot kunnen lezen. Ik kocht een gitaar en ook werd me nog een boek waar “alles wel duidelijk mee zou worden” aan de hand gedaan. Na oefen met het boek leek het maar niet te lukken eerste twee akkoorden waren de G majeur en de D septiem. Ik kreeg steeds een valse klank. Ook stond er niets in van correcte houding en dergelijke. Zodus begon ik te googleen en kwam ik bij uw Youtube kanaal terecht. Omdat de filmpjes zeer duidelijk waren en ik ze zo vaak kan bekijken als ik wil besloot ik ook om de test cursus eens te nemen. Na slechte 2 oefendagen begint het al aardig te vlotten. Dit heeft me dan ook over de streep getrokken om het voordeelpakket aan te schaffen. Ook de vlotte service en begeleiding bij het aankopen van het pakket was mooi meegenomen.

Wat met vooral heeft aangetrokken is dat zien doen, toch makkelijker aanleert dan alles op papier in woorden te zien. Ook het feit dat ik de lessen kan volgen op het tempo, wanneer en waar ik zelf wil is zeker een groot pluspunt. Zeker als student pendelend tussen mijn kot en thuis is het niet altijd even makkelijk ook nog extra lessen te volgen in de week. Bovendien zijn de vorderingen die maak een zekere motivatie voor de pijnlijke vingers die ik momenteel nog heb.

Voor ik verder ga oefenen wil ik je alvast nog bedanken voor het feit dat jij gitaarspeken voor mij mogelijk hebt gemaakt.
Mvg,
Steve


Door Michel Penterman op 16 juli 2014

Hoi Steve, dank je voor je reactie! Leuk dat je je inspiratie op diverse plekken hebt opgedaan en nu zelf bent begonnen met spelen. Al die gitaar grepen ga je heel makkelijk onder de knie krijgen, maak je daar maar niet druk om. Je bent één van mijn vele Belgische klanten en zoals je hebt gemerkt is het ook mogelijk om zonder Credit card/ Paypal of iDeal de online gitaarcursus aan te schaffen.
Veel plezier ermee en we zien je dan terug op Pukkelpop? Of wordt het Pinkpop? 😉 Maar dan wel OP het podium en niet ervóór!


Door Marina op 13 juli 2014

Hoi Michel,

Heb een gitaar gekregen voor Moederdag. Droomde er al lang van . Kan geen noten en geen akkoorden. Heb je proefles al geoefend en beviel me wel. Nu is mijn vraag kan je de ebooks lezen via iBooks-app want ik zou dit graag op mijn ipad downloaden indien ik het pakket aankoop.

Dank,
Grtjs
Marina


Door Michel Penterman op 13 juli 2014

Hoi Marina, volgens mij kun je de handboeken inderdaad met deze app openen, anders zeker in een willekeurige PDF reader voor je iPad. Bovendien komen de lessen uit de handboeken binnenkort in zijn geheel op deze site te staan dus dan werkt het op allerlei manieren! Alvast veel plezier met gitaar spelen!


Door Sophia T op 8 juli 2014

Gister heb ik de beginnerscursus besteld via gitaarles.nl, de bestelling, betaling en ontvangst van het materiaal verliepen soepel. Sindsdien ben ik non-stop aan het spelen. Het handboek met uitleg is duidelijk en leuk om te lezen, de instructie-video’s zijn heel erg handig en zorgen voor veel helderheid omtrent houding, grepen en klank. De lessen zijn echt leuk en zeker een aanrader voor iedereen die graag gitaar wil leren spelen maar niet zo veel tijd heeft. De eerste les heb ik binnen een dag uitgespeeld omdat ik het zo leuk vond!


Door Michel Penterman op 8 juli 2014

Dank je Sophia! Wat leuk dat je aan je gitaar gekluisterd zit nu. Neem wel wat te eten tussendoor, en drinken. En slaap af en toe wat 😉 Veel plezier!
Michel


Door Tijs Schonewille op 7 juli 2014

Nadat ik vorige week mijn eerste gitaar heb gekocht, ben ik gelijk begonnen met de proefles. Dit zorgde ervoor dat ik regelmatig mijn gitaar heb gepakt om even te spelen, voor zover de pijnlijke vingers het toelieten 😉
Vandaag heb ik dan de beginnerscursus aangeschaft om verder te leren. De cursus stuurt je elke week een nieuwe les, maar aangezien ik de proefles al gedaan heb, wilde ik graag verder met de volgende les. Een mailtje en 5 minuten wachten was voldoende, want na een erg snelle reactie kan ik gauw verder met les 2!


Door Michel Penterman op 7 juli 2014

Hoi Tijs,

Ach ja, als het snel kan, waarom dan niet he? Dan kun jij weer lekker snel verder met de vervolg cursussen! Veel plezier ermee!

Michel


Door Peter Dobbelaar op 7 juli 2014

Hoi Michel, heb de eerst les ontvangen, ga gelijk beginnen!

Ben benieuwd, kan helemaal geen noot lezen of zo maar wil zo graag gitaar spelen ga het gewoon proberen!

Groet peter


Door Michel Penterman op 7 juli 2014

Hoi Peter, mooi zo, veel plezier met de lessen! En noten leren lezen is helemaal niet nodig bij deze gitaarlessen!

Groeten
Michel


Door Wanda op 6 juli 2014

Ben echt onder de indruk van gitaarles.nl
Heb mijn dochter op een zondag aangemeld maar kreeg helaas niet voor elkaar om het handboek downloaden.
Na op dezelde dag een email te sturen kreeg ik binnen een uur een antwoord hoe ik alles kan downloaden.

Mijn dochter is heel druk bezig met de eerste les en is nu al blij.

Mijn komplimenten en kan iedereen de lessen aanraden!


Door Michel Penterman op 6 juli 2014

Dank je Wanda! Wens je dochter heel veel plezier met de gitaarlessen en deel je enthousiasme gerust op Facebook!
Groeten en dank voor je bestelling, Michel


Door maxim de bruyne op 5 juli 2014

hallo,
ik wil zo graag gitaar spelen maar ik weet niet waar ik moet beginnen moet ik naar een muziekschool of wat moet ik doen help mij aub

met vriendelijke groetjes
maxim 🙂


Door Michel Penterman op 5 juli 2014

Hoi Maxim, ik zou zeggen: gewoon met mijn cursussen beginnen en ik help je er door heen. Mocht het je niet bevallen, dan kun je altijd beroep doen op de niet goed geld terug garantie, maar ondertussen leerden al meer dan 3600 mensen op deze manier gitaar spelen. dus… 😉Door wilma op 4 juli 2014

Hallo Michel,
Ik heb daarnet het complete cursuspaket besteld. Jaren geleden heb ik een jaartje gitaarles gehad, en heb ik noten geleerd. Ik speelde voornamelijk kinderliedjes voor mijn werk in de kinderopvang.
Echt goed spelen kan ik niet. Akkoorden zijn me nooit gelukt om te leren. Ik heb zowel een klassieke Yamaha gitaar als een country gitaar. Die laatste heb ik gekocht omdat deze een smallere hals heeft en ik hoopte dat ik daardoor makkelijker de akkoorden zou kunnen leren. De gewrichten in mijn vingers zijn niet helemaal goed, dus is het met een breede hals wat moeilijker dacht ik. Maar ik zag op You tube dat mijn houding niet goed was. Mijn linkerduim heb ik altijd bovenop de hals van mijn gitaar liggen. Aangezien ik de akkoorden nu al jaren zelf probeer aan te leren, en er te weinig tijd voor vrij maak, probeer ik door de cusus een stok achter de deur te hebben om meer te gaan spelen en het niet op te geven. Ik heb erg veel stress in mijn leven doordat ik drie kinderen heb met psychiatrische stoornissen, en muziek luisteren of zelf wat pingelen op mijn gitaar ontspand me. Maar ik wil niet meer een soort van afgunstig luisteren hoe anderen wel goede akkoorden kunnen spelen, ik wil het zelf kunnen, en daardoor samen met mijn kinderen meer plezier kunnen maken, samen zingen en samen genieten van muziek. Aangezien mijn houding niet goed is, moet ik dit af zien te leren. Ik denk dat ik de cusus het beste op mijn klassieke gitaar kan doen. Ik vind de klank daarvan ook warmer dan die van mijn country gitaar. Ik hoop snel iets binnen te krijgen en te kunnen beginnen.

groeten van Wilma.


Door Michel Penterman op 4 juli 2014

Hoi Wilma, dank je voor je bestelling. Ik het het net in orde gemaakt en je kunt direct beginnen met de eerste online gitaarles! In de eerste lessen besteed ik veel aandacht aan je houding en ik denk dat je die video’s maar vaak moet bekijken. Ook een goede gitaar is voor een beginnende gitarist van ‘levensbelang’. Met jouw gitaar zal dat zeker moeten lukken, mijn voorkeur gaat altijd uit naar een klassieke gitaar met nylon snaren om het op te leren. Daarna kun je alsnog overstappen op moeilijker te bespelen gitaren.

Heel veel plezier met de cursus, je kunt nu al met de online lessen beginnen en de DVD’s stuur ik zo snel mogelijk toe!

Muzikale groeten, Michel


Door Monica op 26 juni 2014

Hallo Michel,

heb vorige week mijn eerste gitaar gekregen voor mijn 40ste verjaardag. Ik speelde vroeger saxofoon, mama gitaar, broer klarinet en zus ook gitaar. Wou een waardevol cadeau en die is vervuld met mijn gitaar een seagull S6QI ben dan op zoek gegaan naar online lessen en heb dan de gratis proeflessen ontdekt. superleuk om te doen en snel te leren. heb vandaag het voordeelpakket besteld en kreeg niets in mijn mailbox. Effe mailtje gestuurd en van je mobiel onmiddellijk antwoord gekregen en probleem opgelost. Bedankt. Nu kan ik verder met oefenen en met veel plezier en veel vooruitgang op korte tijd. Iedereen is verbaasd over mijn snelle vooruitgang hahaha ze weten natuurlijk niks over jouw supergoede online lessen…


Door Michel Penterman op 26 juni 2014

Hoi Monica, dat klinkt goed! Zo te horen zat er sowieso al muziek in jouw familie! Veel plezier met de gitaarlessen en binnenkort kun je dus meer dan 45 liedjes meespelen!


Door W de Graaf op 22 juni 2014

Als je de nummers voorspeelt op YouTube ben ik bang dat het toch als ‘cover’ word beschouwd. Je maakt immers gebruik van muziek die door anderen is gecomponeerd en noemt alles bij naam. YouTube heeft daar verder niks mee te maken, het gaat om de platenmaatschappij van Ilse de Lange en zo. Ik zou het voor de zekerheid even navragen bij BUMA/STEMRA, dan weet je het zeker. het zou jammer zijn als je hetzelfde gedonder krijgt als mijn broer! Heel veel succes ermee!Door W de Graaf op 20 juni 2014

Leuke lessen hoor, simpel en gezellig. Heb je overigens nog nooit problemen gehad met BUMA/STEMRA of BIEM omdat je allemaal populaire liedjes gebruikt? Of betaal je overal de rechten voor? Dat zal dan wel in de papieren lopen. In elk geval, keep up the good work!!!Door W de Graaf op 21 juni 2014

Oei, ik zou dan toch maar een beetje oppassen, zeker als het een bron van inkomsten is. Per keer dat het afgespeeld word moet je tien cent of zo betalen, dus met jou YouTube getallen kunnen ze dat zo natrekken. Mijn broer heeft hier problemen mee gehad met YouTube filmpjes van zijn coverbend, vandaar dat ik het vraag. Gelukkig heeft hij dat kunnen regelen met BUMA./STEMRA. Nou ja, ik profiteer er maar gewoon van :))) succes!!!


Door Elien op 16 juni 2014

Hoi Michel,
Vorige week heb ik de proefles gedaan, en was al snel razend enthousiast! Toen ik losing my religion kon meespelen, kreeg ik een enorme boost! Zo bestelde ik meteen de basiscursus. Ik vind het als beginnend gitarist echt wel belangrijk dat je de juiste basis meekrijgt, en ik ben er zeker van dat ik bij u aan het juiste adres ben. Ook zijn de video’s zeer handig, samen spelen, je soms even pauzeren als het niet zo goed lukt bij me. Maar al bij al, je lessen zijn echt op een perfect tempo! Ook vind ik het super dat je vaak dingen herhaald, nog eens aanhaald. Soit, ik heb les 1 onder de knie, en ben echt vol enthousiasme aan het wachten op de mail ‘les 2’ 😉

Ik wil je bedanken dat je dit doet!
Groetjes uit België
Elien


Door Elien op 16 juni 2014

Btw, ik zou graag gitaar willen kunnen spelen omdat ik bijna afgestudeerd ben als leerkracht in de lagere school. Wat is geweldiger dan samen zingen met de gitaar erbij? 😉 Dit is echt een supermotivatie voor mezelf!
Door Elien op 16 juni 2014

Ja dat zou super zijn !!! Bedankt, heb er echt veel plezier aan 😉


Door Michel Penterman op 16 juni 2014

Hoi Elien, ik heb alle lessen via de mail naar je gestuurd zodat je in je eigen tempo kan gaan oefenen. Natuurlijk is het super leuk om met je kinderen in de klas te gaan zingen en dan jezelf op een gitaar te begeleiden. Een paar jaar geleden had ik zelfs een Nederlandstalige leerkracht die in ik meen een Balkan land de kinderen uit de klas gitaar leerde spelen met mijn methode. En vorig jaar vroeg een directeur van een instelling of hij op deze manier les mocht geven aan kinderen uit zijn organisatie. Super leuk om te bedenken dat die kinderen dan gitaar leren spelen via mijn methode. Minder dat ze dan de hele dat tegen mijn kop zitten aan te kijken 😉 maar ja, soms moet je even pijn lijden om je doel te bereiken! Veel succes met de cursus!


Door Eric op 10 mei 2014

Hoi Michel

is het ook mogelijk om via België jou lessen aan te schaffen. Wil namelijk al jaren leren gitaar spelen, maar tot nu toe niet gelukt. Ik denk dat ritme ook een belangrijk aspect is in dit gebeuren, maar dat heb ik wel.
Ik kan wel heel goed djembe en drummen, dus ritme zit wel goed .
Mijn jongste zoon 6.5 jaar heeft het ritme ook in zich en loopt ook steeds met kleine gitaar rond. Is dit misschien ook iets voor hem. Hij wil dit ook graag aanleren. dan kunnen we misschien later samen wat spelen. Zou leuk zijn.

Groeten vanuit België


Door Michel Penterman op 10 mei 2014

Hoi Eric, natuurlijk kan dat!! Ik heb al heel veel Belgische klanten. Je kunt met bijvoorbeeld credit card betalen via Paypal, via Paypal zelf en anders kun je kiezen voor een factuur. Die krijg je dan gemaild en als je dan betaald hebt, maak ik direct alles in orde voor je.

Weet je genoeg zo? Ik zie je snel verschijnen als enthousiaste gitarist!

Michel


Door Eric op 10 mei 2014

Hoi Michel,
en mijn zoontje, of is deze leeftijd nog net iets te jong ?


Door Eric op 14 mei 2014

Beste Michel,

heb gekeken voor de wijze van betaling. Ik heb echter geen pay pal account en visa, American expres of master card heb ik ook niet. Is er geen gemakkelijker manier om te betalen via bankcontact of dergelijke, zodat het geld snel op je rekening staat. wil namelijk zo vlug mogelijk starten met de cursus.
Eric


Door Michel Penterman op 28 mei 2014

Hoi Eric, je kunt een factuur aanmaken en die voldoen, dan maak ik daarna alles meteen in orde. Geen enkel punt en met name veel Belgische klanten doen dit! Laat het me weten of het wel of niet lukt!


Door Michel Penterman op 5 juni 2014

Ik zie dat het is gelukt, heel veel plezier met de gitaarlessen!


Door Peter op 8 mei 2014

Hoi Michel,
Ik ben nu een paar weken onderweg met de basiscursus en het is erg leuk om te doen. Ik merk ook al een duidelijke progressie in het gitaarspelen. Half uurtje per dag oefenen en dan rustig de gitaar aan de kant.
Nou, ik ga weer verder.

Bedankt
Groet
PeterDoor Henny op 7 mei 2014

Hoi Michel,

Ik speel al jaren gitaar. Nou ja…..spelen…..ik kan een twintigtal akkoorden spelen, maar echt soepel gaat het niet. De meeste moeite heb ik met de aanslag en het tokkelen.
Ik twijfel al een tijd of ik een cursus zal gaan volgen. Na wat gegoogled te hebben kwam ik op jouw site terecht en ik moet zeggen dat het me allemaal erg aanspreekt. Ook in financieel opzicht.
De grootste hobbel die ik heb om bij jou te starten is het volgende:
Ik wil voornamelijk opwekkingsliederen en christelijke liederen spelen op mijn gitaar.
Ben niet erg thuis in de popmuziek en denk dat ik de meeste liedjes op jouw video’s dan ook niet herken.
Is dat een groot bezwaar? Of hindert dat niet?

Nog 1 ding:ik ben een onzeker type en een grote twijfelaar!
Weet jij iets ‘raaks’ te zeggen, waardoor ik toch overstag zal gaan?

Ik hoor het graag van je!


Door Michel Penterman op 7 mei 2014

Hoi Henny, wat zal ik allemaal zeggen? Ik denk dat een goede basis met een goede start het belangrijkste voor jou is. Niet te snel, maar ook niet te langzaam vanuit de basis ‘muziek’ leren spelen en dan vervolgens je eigen nummers gaan spelen. Ik heb diverse klanten die opwekkingsliederen en christelijke liederen willen leren spelen en met mijn cursus beginnen.

Voor twijfelaars heb ik altijd een speciaal aanbod: mocht je niet tevreden zijn, dan heb je 14 dagen de tijd om je geld terug te vragen. Ik meen dat van de meer dan 3600 klanten er tot nu toe dat maar 2 hebben gedaan.

Twijfels weggehaald?

Alvast veel plezier,
MichelDoor mia berns op 5 mei 2014

Hoi ,kan ik ook een cursus online op een Android tablet openen .ik heb dit eerder bevraagt .geen antwoord gehad gr miaDoor Rowena op 23 april 2014

Hi Michel,
Alles is helemaal duidelijk en gelukt! En wat geef je leuk les,moet erg om je lachen


Door Michel Penterman op 23 april 2014

Dank je wel! Leuk dat je meldde dat je al na 3 dagen mensen versteld deed staan van je kunsten. Nu willen we het filmpje zelf ook zien natuurlijk!! Veel plezier met de rest van de cursus!Door Rowena op 23 april 2014

Graag gedaan! Jij bedankt voor zo’n leuk initiatief om online les te gaan geven… zeker omdat het financiëel haalbaar is! Tot gauw


Door Soerik Alexander Geervliet op 18 april 2014

Ik ben 13 jaar, heb totaal 0% ervaring met een gitaar. speel het liefst een klassieke (gewoon voor de lol, een beetje zelf liederen verzinnen en voor bij het kampvuur enz. raad u mij dit aan?


Door Michel Penterman op 18 april 2014

Hoi Soerik, ik kan je deze cursus zeker aanbevelen, vooral als je bij het kampvuur wilt spelen deze zomer kan ik je heel snel op weg helpen! Alvast veel succes!
Michel


Door Lisa op 16 april 2014

hallo ,
Welk pakket is het best voor gitaar te volgen ?
En wat is het verschil tussen het eenvoudig starten en voordeel pakket ?
En moet je de boeken kopiëren of krijg je ze via de post ?
En je heeft super goed de uitleg !!
Alvast bedankt
Lisa


Door Michel Penterman op 16 april 2014

Hoi Lisa, alle pakketten zijn voor gitaar te volgen. Eenvoudig starten is de basis les, het voordeel pakket bevat de basis les, vervolg les en gevorderden les. De boeken krijg je per email en kun je eventueel zelf uitprinten als dat nodig is. Ze linken rechtstreeks door naar de online video’s dus dat is super handig.
En dank je voor je complimenten!


Door Daan op 14 maart 2014

Erg snel en goed, persoonlijk, te woord gestaan. Bestelling gedaan en al binnen! Ben benieuwd!Door Lieve Hofmans op 10 maart 2014

Hallo Michel
Ik ben al een hele tijd je website aan het volgen maar twijfel nog om de bestelling van het lessenpakket te doen. Ben nog gitaarlessen aan het volgen bij een privé-gitaarleraar en sommige akkoorden heb ik op een andere manier aangeleerd. De privé-lessen zijn duur en dus ga ik niet zo vaak naar de les.
Jouw cursus zou wel handig zijn omdat ik dan op elk moment de les zou kunnen volgen op mijn computer. Kan ik de aangeleerde akkoorden van mij vorige leraar combineren met jouw cursus? Of moet ik alle vroegere bagage overboord gooien als ik met jouw cursus start?
Is jouw cursus ook geschikt voor mensen die wél noten kunnen lezen? Ik ben een klassiek geschoold muzikant en speel al jaren accordeon en nog andere instrumenten.
Zijn de liedjes die we in je cursus leren meespelen, ook in noten genoteerd? Of is het enkel de tekst en de akkoorden? Als je de melodie van een liedje niet kent dan is het toch best handig om ook het notenschrift te kunnen bekijken hé.
Zou je eventueel een antwoord kunnen sturen op al deze vragen? Alvast bedankt.
Beste groeten
Lieve


Door Michel Penterman op 10 maart 2014

Hoi Lieve,

Ik denk dat mijn cursus heel goed te combineren valt met je huidige lessen. De akkoorden worden heel soms op een andere manier aangeleerd, maar je kunt dan zelf kiezen wat je voorkeur is. Je vroegere bagage is alleen maar handig. Zelf kan ik ook noten spelen maar dat behandel ik niet in deze cursus. De nummers die je leert meespelen zijn allemaal super bekend en ik kan me niet voorstellen dat er nummers tussen zitten die je niet kent, en anders heb je ze zo op Youtube gevonden. Ik zou het leuk vinden om je te verwelkomen als klant. Probeer het in ieder geval, als het niet bevalt, hoor ik het graag (maar geloof me, je bent dan één van de eerste…) En inderdaad, deze lessen kun je volgen wanneer je maar wilt. Zeker als je de DVD’s erbij bestelt. Veel plezier alvast!


Door Tini Moret- Hoogenboom op 8 maart 2014

Ha Michel. Ik heb de proefles ontvangen en het ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. Ik ben een overjarige tiener met veel hobby’s en gek op muziek. Altijd al een wens om gitaar te leren spelen. Wel eens geprobeerd bijna een halve eeuw geleden. Mijn kleindochter deed haar gitaar weg na een blauwe maandag, en ik dacht misschien om te proberen wat voor mij. Mijn houding vind ik nog wel wat moeilijk. Links of rechts iets onder je voeten want ik vind die gitaar wel erg groot voor mijn korte armpjes maar zonder gekheid waar ik bang voor ben blijven die accoorden allemaal wel hangen en dat wisselen er van lukt dat wel. Mijn vingers zijn nog soepel genoeg daar heb ik nog geen problemen mee. Ik ben wel van plan een cursus te bestellen maar ik heb nog even dat zetje nodig. Vriendelijke groet Tini


Door Michel Penterman op 8 maart 2014

Hoi Tini, dat gaat geen enkel probleem worden hoor! Ik geef heel veel tips over een goede houding en door simpelweg iedere week mijn adviezen op te volgen en de lessen (samen met mij 😉 te oefenen, gaat het helemaal goed komen. Ik heb ondertussen genoeg oudere tieners als klant die de rest van hun leven lekker meespelen met hun favoriete muziek!


Door Michel Penterman op 8 maart 2014

Hoi Tini,

Ik zie dat je het pakket besteld hebt! Dank je wel. En heel erg veel plezier ermee!
Michel


Door Marjolein op 6 maart 2014

Vaak heb ik al gedacht: het zou wel leuk zijn om gitaar te leren spelen. Maar vrij snel daarna dacht ik steeds: ik kan het toch niet. En dan koop ik weer een gitaar en dan doe ik er na een dag niets meer mee. Bij iemand die al kan spelen geïnformeerd of het moeilijk was en dit bleek toch wel het geval. Maar het was wel te doen. Toen zei hij dat ik zijn gitaar wel kon lenen om te kijken of ik het leuk vond voordat ik een eigen gitaar aan zou schaffen. Mooi aanbod 🙂 Toen ben ik op Youtube gaan zoeken en toen kwam ik bij Michel uit en ik vond dit goed te doen. Duidelijk uitgelegd en rustig uitgelegd en het gaat niet supersnel, zodat je gewoon mee kan doen ipv dat alles veel te snel gaat, het allemaal niet lukt en je zwaar gefrustreerd raakt. Dat is dus cool 🙂 Het lukt gewoon, omdat het kleine stappen zijn. Via Youtube hier weer terecht gekomen en na de proefles gedaan te hebben, ben ik nu wel toe aan les 2 en vanavond heb ik de online cursus aangeschaft en ben ik met het G-akkoord begonnen, inmiddels al het vijfde akkoord :). Het overpakken van de akkoorden gaat nog niet soepel, ik ben dan ook pas een week bezig, maar toen ik de eerste paar akkoorden van Losing my religion had gespeeld, gaf me dat een enorme kick!
Mijn eigen gitaar besteld en ik vind het superleuk! En ik stuur natuurlijk al video’s rond aan vrienden met mijn eerste resultaten haha.
Grtz!
Marjolein


Door Michel Penterman op 6 maart 2014

Hoi Marjolein! Dank je voor je reactie. Die video’s die je aan je vrienden stuurt, willen wij natuurlijk ook graag zien 😉 Veel plezier met de rest van de lessen. En by the way, goed email adres heb je!


Door Marjolein op 6 maart 2014

Haha, bedankt 😉
En dat filmpje laten we nog maar even zitten. Hahaha, misschien later 🙂Door Marjolein op 8 maart 2014

Haha, als ik het beter kan, kan ik daar vast de humor wel van inzien 🙂 Nu vind ik het nog enigszins gênant 😛
Gisteren ben ik begonnen met oefenen van G naar D naar Am. En ook nog bezig met van A naar E en van A naar Em. Druk bezig dus 🙂 Straks komt mijn eigen eerste gitaar, superspannend dus. Die heeft nylon snaren en nu oefen ik met metalen snaren. Zeer benieuwd hoe groot het verschil in klank is.


Door Danja op 6 maart 2014

Hallo, ik zie geen prijzen van de cursus of kijk ik niet goed? Verder vraag ik mij af of de cursus geschikt is voor een meisje van 7 jaar.


Door Michel Penterman op 6 maart 2014

Hoi Danja,

De cursussen zijn inderdaad geschikt vanaf 7 jaar en ouder. De prijzen zijn vanaf € 59,95, maar die prijzen kom je uiteraard tegen voordat je bestelt!

Groeten
Michel


Door Henk op 5 maart 2014

Hoi Michel, heb de eerste lessen ontvangen en heb er zin aan.
Grt, HenkDoor Joke Oude Elferink op 3 maart 2014

Wat ik vandaag geleerd heb als je even een dip hebt en helemaal geen zin hebt in gitaarspelen is het advies: zet je gitaar een poosje weg en ga pas verder als je er weer tegen aan kunt. Bedankt Michel.


Door Michel Penterman op 4 maart 2014

Zo is het Joke. En met deze manier van les volgen kun je zelf je eigen tempo bepalen. Neem gerust af en toe een baaldag. En dan de volgende dag weer vrolijk verder!


Door Jos Versteegen op 3 maart 2014

Hallo Michel!

Bedankt voor de snelle service! Ik kijk er naar uit de dvd’s te ontvangen en aan de slag te gaan met jou cursus!

Groetjes vanuit Dubai!Door Wim Huizer op 3 maart 2014

Gezien mijn lichamelijke handicap heb ik een vraag daarover gesteld en deze is voortreffelijk en deskundig beantwoord en ik heb direct de volledige cursus met Dvd’s gekocht.
De prettige wijze van adviseren is een voorbeeld voor andere aanbieders van gitaarlessen.


Door Michel Penterman op 3 maart 2014

Hoi Wim, ik heb je, zoals telefonisch beloofd, direct toegang tot het hele programma gegeven. Je ontvangt daarnaast ook nog wekelijks het huiswerk. De DVD’s gaan vandaag op de post en die kun je morgen verwachten. Dank voor je bestelling en héél veel plezier met de lessen! Trouwens, mooi stel gitaren heb je zeg!


Door bart op 2 maart 2014

hi Michel

ik ben heel toevallig op je website terecht gekomen en dat is het beste wat me is overkomen om te leren gitaarspelen. Als men echt al je tips opvolgt: niet te snel spelen, meerdere keren kort oefenen per dag in plaats van een lange sessie enz. dan is het genieten

BartDoor Karin bakker op 27 februari 2014

Ik ben nu net bezig met de gitaarlessen. Eerst een proefles aangevraagd en die heeft me super enthousiast gemaakt! Duidelijke uitleg, mooie leerzame filmpjes. Na de eerste les speel je al een liedje mee en dit maakt dat het echt niet saai word! Een aanrader voor een ieder die gitaar wil leren spelen!
Door Petronella op 26 augustus 2014

Nadat ik de site bezocht had en een proefles aangevraagd had, werd is super enthousiast. Ik heb dus ook meteen het hele pakket inclusief de dvd’s besteld.


Door Anja op 28 augustus 2014

Heel lang geleden les gehad, maar ook al heel lang niet meer gespeeld.
Even weer het geheugen opfrissen met de lessen van Michel, al werken de vingers niet onmiddellijk mee. Auw.

Erg duidelijke en uitgebreide lessen, geweldig. Heb Michel gevraagd om alle 10 lessen tegelijk te mogen ontvangen. Geen probleem.Door Anja op 28 augustus 2014

Hahaha. Er zit al een lichte verharding, kwestie van doorzetten. En dat doe je als je het leuk vindt.


Door Anja op 6 september 2014

Een week na het basispakket, bestelde ik ook ‘De Guitar kampvuur kit aanbieding’. Ik had in het verleden al eens les gehad en deze snelle aanvulling leek me welkom. In het kampvuur-pakket bleek eveneens het basispakket te zitten, maar die had ik dus al. Aan Michel gevraagd of ik het bedrag van het basispakket terug kon krijgen: Geen probleem. Ik mocht ook in plaats daarvan kiezen voor de gratis ‘solo cursus’. Dat laatste deed ik. Super deze tegemoetkoming! Dankjewel Michel!

Ook in deze solo cursus is alles weer stap voor stap en nauwkeurig uitgelegd. Ik ben er blij mee!


Door Thijs van Dam op 27 september 2014

Beste Michel, op jou vraag waarom bij ik jou terecht ben gekomen is het antwoord: ik heb heel lang geleden een cursus via nti gedaan dat was op zijn zachts gezegd een flop. Dus gitaar in de hoek en niets meer mee gedaan. Nu begon het weer te kriebelen en ben ik op internet gaan zoeken. Na vele sites bekeken te hebben kwam ik bij jou terecht. Dit sprak mij meteen enorm aan. Duidelijke lesmethode waarbij plezier voorop staat. Ik ga deze cursus samen met mijn dochter doen. Woensdag gaan we beginnen , we moeten nog wat nieuwe snaren kopen. We hebben er erg veel zin. Mvgr. Thijs en julie van Dam


Door Michel Penterman op 28 september 2014

Hoi Thijs en Julie! Aii dat is jammer dat je je geld hebt verspild met een andere methode. Maar niet getreurd ik hoop en denk dat het je hier wel gaat lukken. Veel plezier met de lessen en dank voor je reactie!


Door Thijs van Dam op 2 oktober 2014

Beste Michel, sinds gisteren ben ik samen met mijn dochter begonnen met de basiscursus.
Nu heb ik stalensnaren die ik bespeel met een plactrum en Julie heeft nylon snaren die zij met haar vingers bespeelt en dat gaat prima. Wat adviseer jij mij.
Ook heb ik gelezen over een akkoordenboek, hoe krijg ik deze in mijn bezit. Ik hoop dat ik weer snel verder kan gaan. Mvgr.Thijs en Julie.


Door Michel Penterman op 2 oktober 2014

Hoi Thijs, ik adviseer ALTIJD een spaanse gitaar met nylon snaren, de bovenste drie snaren met ijzer omwikkeld en de onderste 3 snaren gewoon van plastic. Verder zou ik niet met een plectrum beginnen, dat is lastig, maar daar heb ik ook een aantal lessen over gemaakt. Die komen vanzelf.

Het akkoordenboek kun je op https://www.gitaarles.nl/6400-2/ aanvragen.

Succes! Michel


Door Thijs van Dam op 2 oktober 2014

Michel, vwb het akkoordenboek moet ik dan proefpakket bestellen , ik ben namelijk al bezig met de basiscursus.
Kunnen de snaren die jij bedoelt op elke akoestische gitaar, ik heb er een van Yamaha deze is een stuk groter dan die van Julie die heeft een klassiek model. Grt. Thijs.


Door Michel Penterman op 2 oktober 2014

Hoi Thijs, dat moet je even bij je leverancier navragen of op internet nakijken. Ik zal je link naar het akkoordenboek zo nog even mail. De snaren kunnen in ieder geval niet zomaar op iedere gitaar.


Door Ronald op 5 oktober 2014

Hoi Michel,
toch de ‘stoute schoenen aangetrokken’ na 54 jaar om te beginnen met gitaar spelen. Ben gek op muziek, maar a-muzikaal volgens mijn gezinsleden 🙂
Maar ga het toch proberen. Zojuist even het akkoordenboek + proefles gedownload.
Gebruik een semi-akoestische gitaar Richwood met metalen snaren.
Voel wel in het begin dat je veel druk moet uitoefenen, zodat het niet vals klinkt
Waar ik nu nog moeite me heb is de greep van mijn vingers. Ik weet dat je zoals een klauw je vingers moet plaatsen, maar veelal raakt de een deel van de binnenkant van mijn hand de onderste E snaar. Is er een manier om die hand los te krijgen, zodat deze niet tegen de hals van de gitaar komt?

groeten,
Ronald


Door Michel Penterman op 5 oktober 2014

Hoi Ronald, daar gaan we mee aan de slag in de lessen bij ‘de juiste houding’ Daarin zitten enkele tips die het probleem zullen oplossen!!


Door Ellen op 11 oktober 2014

Veel rond gekeken voor een leuke online gitaarcursus en deze leek me heel leuk en goed te volgen. Heb even wat filmpjes bekeken en sowieso lijkt Michel mij een leuke, enthousiaste leraar en legt ook nog eens erg duidelijk uit dus meteen de cursus besteld. Ik ben er klaar voor!


Door Michel Penterman op 11 oktober 2014

Natuurlijk ben ik een hele leuke leraar Ellen!! 😉 Veel plezier met de online gitaarles! Michel


Door Minka op 19 februari 2015

Hoi Michel,
Hoe lang duurt het ongeveer voordat de cursus binnenkomt? Ik heb het een paar dagen geleden besteld en zou heel graag in de voorjaarsvakantie met mijn dochter willen beginnen..wij kunnen haast niet meer wachten. Ik hoor het graag! Groeten, Minka


Door Michel Penterman op 20 februari 2015

Hij is binnen he? Vanwege de overgang naar mijn nieuwe site duurde het even iets langer! Veel plezier met je dochter!


Door lucia schievink op 22 maart 2015

hallo ik zag dat je ook boeken had…..horen die er niet bij de dvd, s ik heb alleen de dvd s gekregen klopt dat wel


Door Michel Penterman op 23 maart 2015

Hoi Lucia, die horen erbij, die kun je downloaden en dus direct in je bezit krijgen. Als je betaald hebt, krijg je automatisch de link naar deze boeken.


Door Michel Penterman op 23 maart 2015

Hoi Lucia, als het goed is doet de video het wel, maar het kan zijn dat je heel even moet wachten. Ik heb hem gecheckt op iPhone, iPad, computer en diverse browsers en bij mij werkt het wel. Succes!

Plaats een reactie


*