Gitaarles - houding bij het gitaar leren spelen (met video)

De juiste houding bij het gitaar spelen

In deze video laat ik je zien hoe je met een optimale houding veel sneller en makkelijker gitaar leert spelen. Wil je deze zomer iedereen verrassen met je gitaarspel?

Het belang van een goede houding

Het effect van een goede houding wordt nog weleens onderschat. Een goede houding heeft namelijk heel veel voordelen. Hieronder in de video laat ik ze zien, maar ik som ze ook nog even op.

Makkelijker gitaar leren spelen door een goede houding

In een goede houding, zit je dusdanig dat je je makkelijk en vrij kunt bewegen over je snaren. Je hand is dusdanig geplaatst, dat je makkelijk noten en akkoorden kunt pakken.

Langer oefenen met een goede houding

Met de juiste houding hou je je oefeningen veel langer uit. Je hoeft minder kracht te zetten, verkrampt minder en je zult veel minder stijf zijn nadat je even flink geoefend hebt. Het laat zich raden dat je ook dan sneller het gitaarspel onder de knie hebt!

Blessures voorkomen door een goede houding bij het gitaar spelen

Het lijkt vergezocht, maar dat is het helemaal niet. Ook als gitarist ben je vatbaar voor blessures. Pezen die kunnen ontsteken, gewrichten die pijn kunnen gaan doen; zeker als je wat langer en intensiever gitaar speelt, zijn dat zaken waar je rekening mee moet houden.

Wat voor soort gitaar

Het soort gitaar waar je op leert spelen, is ook van belang. Heb je kleine handen, dan kun je beter een wat kleinere gitaar kopen. Voor kinderen zijn er zelfs halve en 3/4 kwart gitaren. Een Western gitaar speelt weer zwaarder dan een Spaanse gitaar, enfin, kijk hier maar even wat je daar over moet weten.

Video met uitleg over de juiste houding bij gitaar spelen