Ode aan R.E.M.

Het is 25 jaar geleden dat de band R.E.M. een grote doorbraak maakte met het album ‘Out of Time’. Op dit prachtige album staat de wereldhit ‘Losing My Religion’. Het is één van de eerste succesvolle hits die ik zelf bij het kampvuur speelde. En jij leert hem ook als eerste nummer spelen in mijn cursus.

Maar speciaal voor de mannen van REM heb ik de grootste hits en mooiste nummers voor je op een rij gezet. Laat je onderaan een reactie achter wat jouw favoriete hit van REM is? Dank!

REM – Losing My Religion

Zanger Michael Stipe heeft nooit begrepen dat dit nummer zo’n grote hit werd. Hij noemde het ‘een liedje van 5 minuten zonder refrein en met een banjo’. Misschien dat het daarom wel zo’n knoeperd van een hit geworden is.

REM – Everybody Hurts

Een ander, werkelijk schitterend nummer van REM is ‘Everybody Hurts’. Ik weet nog goed dat er een keer met dodenherdenking 2 minuten stilte werd gehouden, ik zat samen met mijn vriendin in de auto.

Na die stilte werd ‘Everybody Hurts’ gedraaid. Ik krijg er nog tranen van mijn mijn ogen. Ook dit nummer leer je overigens meespelen, in de tokkel cursus wel te verstaan.

REM – Drive

Nu we het toch over rijden hebben, ‘Drive’ is ook zo’n prachtig gitaarnummer van REM. Een heerlijk rustig gitaar intro, de mooie hoge stem van Stipe erover, prachtig!

REM – Leaving New York

Destijds hadden we nog CD’s en gaf ik les in Rotterdam. De cd ‘Around the Sun’ heb ik zo mogelijk grijs gedraaid.

REM – Imitation of Life

Een ander prachtig nummer van de formatie is ‘Imitation of Life’. Het lijkt qua strijkers wel een beetje op Losing My Religion. Ook een heerlijk up time nummer. Vooral mooie viool en cello partijtjes erbij.

Als je je dance skills nog een beetje moet oppoetsen, kijk even goed naar Stipe. Imiteer hem en je hebt op ieder feestje succes ;-)

REM – One I love

Met dit nummer had REM eind jaren ’80 mijn hart al gestolen. Lekker snel uptime nummer, stuwend, niet te ingewikkeld, vol energie.

Jouw favoriet

Wat is jouw favoriete nummer van R.E.M.? Laat je het in de reactie achter? Ik ben erg benieuwd!