15 populairste kampvuur en haardvuur nummers die jij op gitaar kunt spelen
17 februari 2019 

15 populairste kampvuur en haardvuur nummers die jij op gitaar kunt spelen

15 populairste kampvuur liedjes die ook jij op gitaar kunt leren spelen

Wil jij s’ avonds bij het kampvuur of het haardvuur de sterren van de hemel spelen op je gitaar? Leer het simpel met de meespeel video’s van de nummers en tips hieronder! Meld je meteen even aan voor het gratis akkoordenboek waarmee je deze liedjes leert spelen!

Kampvuur liedjes op gitaar: van makkelijk naar moeilijk

Ik heb namelijk 15 kampvuur nummers voor je uitgezocht die je dan MOET kunnen spelen! Ik heb ze bovendien van ‘makkelijk’ naar ‘moeilijk’ ingedeeld.

Speel mee met de video’s hieronder. Mocht dat niet lukken, dan kun je mijn gratis proefles proberen, dan leer je de makkelijkste akkoorden simpel meespelen én ontvang je een handig akkoordenboek. Gratis, natuurlijk en zonder verdere verplichtingen.

gitaarles proefles


Als bonus leer ik je ook nog even met 3 akkoorden meer dan 20 liedjes meespelen die je bij ieder kamp- of haardvuur een onvergetelijke avond zullen brengen!


En.. mocht je nog geen gitaar kunnen spelen, dan heb ik een Gratis Akkoordenboek voor je. Daarmee speel je al vanavond je eerste nummer mee! En je ontvangt een handig Akkoordenboek!

Bonus: 20 simpele gitaarliedjes voor beginners met 3 gitaarakkoorden

In deze video leer je snel een eenvoudig meer dan 20 populaire liedjes meespelen op gitaar met slechts 3 akkoorden!


Nummer 1: Hotel California -The Eagles

Heel veel mensen vroegen hem aan en ik heb hem opgenomen: Hotel California van The Eagles! Hier kun je in mijn video bekijken hoe je alle akkoorden en de verschillende aanslagen van Hotel California kunt spelen!

Nummer 2: Ed Sheeran – A Team

Wat een prachtige versie is dit! Een stuk rustiger dan het nummer is uitgebracht. Daarom: als je het wilt spelen, kun je het als snel of rustig nummer spelen. Ik heb het vorig jaar nog met mijn dochter en haar vriendin bij het kampvuur gespeeld.Leuk om het vaak toch wat ouderwetse repertoire van anderen te doorbreken!

In deze video laat ik je in ieder geval zien hoe je het nummer zelf makkelijk kunt meespelen met de nodige techniek.

Nummer 3: Rolling Stones – Angie

Bekijk hier de volledige meespeel video van Angie – Rolling Stones

We beginnen in de wat moeilijkere regionen te komen. Dit nummer kent, naast een mooie tokkel, ook een F akkoord en dat is een akkoord dat je eigenlijk alleen fatsoenlijk met een barré akkoord kunt spelen. Maar dat leer je natuurlijk in mijn cursus in de laatste 10 lessen. Bekijk de stokoude video en onthou één ding: The Rolling Stones (en The Beatles) horen sowieso thuis op een zomeravond!

Nummer 4: Trigger Finger – I Follow Rivers

Dit nummer kun je uitstekend voor Nederlanders en Belgen (Vlamingen) spelen, maar als je internationaal aan de bak moet, kun je vol trots vertellen dat je een ‘cover’ hebt gemaakt op de wereldhit ‘I Follow Rivers’ van Lykke Li. Bewondering zal je ten deel vallen!

In deze video leg ik zelf uit hoe je het nummer kunt spelen, dan weet je meteen een beetje hoe mijn cursus in zijn werk gaat en tegen welk hoofd je dan zit aan te kijken.. 😉

Tip: neem een theekopje, wat water (of beter rum) mee én een theelepeltje honing 😉

Nummer 5: Bob Dylan – Eric Clapton – Guns ‘n’ Roses : Knocking on Heavens Door

Het origineel is van Youtube afgehaald, maar ik heb een makkelijke backing track voor je gemaakt die je mee kunt spelen:

Ook dit is een kinderlijk eenvoudig nummer dat de hele wereld kent. Als je de eerste tonen inzet, begint iedereen enthousiast mee te neuriën, je kunt het intro en outro zo lang maken als je wilt en.. er zijn maar 3 akkoorden die je hoeft te kunnen spelen, bovendien nog eens met een heel simpel ritme! Bekijk de video; pak je mondharmonica en speel hem mee!

Nummer 6: Passenger – Let her go

In 2012 kreeg straatmuzikant Passenger dankzij Giel Beelen een wereldhit met zijn prachtige nummer “Let her go”. Laat je overigens gerust inspireren door straatmuzikanten, want reken maar dat zij weten hoe je een avond kampvuur muziek vol kunt spelen! In de bovenstaande video zie je na 1 minuut 23 hoe Passenger dit nummer tokkelt.

Het nummer zelf staat in de 7e positie en dan zou je een capo d’astro moeten gebruiken, maar het kan een stuk makkelijker en dat laat ik je in deze video zien. Ook heb ik een versie gemaakt die je kunt tokkelen én een versie die je gewoon en gemakkelijk kunt aanslaan. Wel zo handig als je begint met gitaarspelen.

Gitaar liedjes die je inspireren

Tegenwoordig kun je niet meer alles op je website zetten, dus hier een playlist op Youtube met een overzicht van onderstaande gitaarliedjes:

Nummer 7: Four Non Blondes: What’s up?!

Waarom is dit nummer bij uitstek geschikt om bij het kampvuur te spelen? Ik zal het je verklappen! Er zitten maar 3 akkoorden in, open akkoorden in dit geval, en die zijn heel makkelijk te spelen. Daarnaast is er een heel simpel ritme, een vierkwarts maat, dat je ook makkelijk wegspeelt. En als laatste, maar niet onbelangrijk; meer dan de helft van het liedje bestaat uit een hele simpele tekst (And I say hey hey hey hey. whooh whooh whooh whooh I say Hey.. What’s going on?!). Als je daar je publiek niet mee plat speelt, weet ik het ook niet meer 😉 Hier de video. Wil je het nummer mee leren spelen, bestel de cursus dan hier, dan kun je meteen aan de slag!

TIP over de opbouw van de avond: begin simpel

Stel, je kunt zo’n 30 nummers spelen, hoe begin je dan de avond? Verschiet niet al je kruit  en warm je publiek een beetje op in het begin. Bewaar de ‘knal nummers’ voor later.

Nummer 8: Jason Mraz – I’m Yours

Wil je de boel een beetje opvrolijken na al deze triestigheid; dan is dit nummer van Jason Mraz een heerlijke opvrolijker. Het ‘Cup a Soup’ momentje van het kampvuur. Ook dit nummer speel je makkelijk mee met een aantal simpele open akkoorden en het ritme leer je in een handomdraai. Luister eens naar deze live versie en neem je rasta vriendjes mee om er een heerlijk tropisch geheel van te maken!

Nummer 9: John Denver – Leaving on a jetplane

Rond het kampvuur doen de nummers van good old John Denver het altijd goed. Zijn nummers kennen niet al te veel akkoorden, zingen makkelijk mee én zijn wereldberoemd. Bekijk deze oude video, doe inspiratie op voor een nieuw kapsel (met als voordeel dat je jezelf kunt knippen 😉 en laat ik je dit nog vertellen: het nummer gaat erover dat je iemand verlaat met een vliegtuig. Het wrange is, dat John Denver is omgekomen tijdens.. een vliegtuig ongeluk.

Nummer 10: Bob Marley – No Women No Cry

Of je het een ‘luchtig’ nummer kunt noemen, weet ik niet. Bob Marley was een voorvechter van gelijkheid en schreef misschien wel het meest indrukwekkende reggae album ever. Hoe dan ook, als je dit nummer begint te spelen, zul je in no-time al je publiek mee krijgen. Ook hier weer makkelijke akkoorden, maar ondertussen een iets gevorderde reggae aanslag. Maar ook die leer je natuurlijk in mijn lessen. Bekijk de video.

Tip voor je zelfvertrouwen

Natuurlijk is het best spannend, spelen voor een groep. Speel in het begin daarom ook op safe. Start dus met simpele, risicoloze nummers die iedereen kent. Daarmee krijg je ook zelfvertrouwen en dan kun je stapje voor stapje gaan uitbreiden.

Nummer 11: Anouk: Hey Michel

Tijd voor een tokkel nummertje! Die doen het altijd goed rond het kampvuur. Nadeel is wel dat je er wat extra ‘aandacht voor moet vragen’ want als je medevakantiegangers hardop zitten te beppen, kom je niet meer boven ze uit. Dit nummer is alleen in Nederland bekend, maar vooruit, je mag het ook in het buitenland spelen. Een deel wordt getokkeld en een deel aangeslagen met een vierkwartsmaat. Uit mijn hoofd maximaal 4 akkoorden. Bekijk de video en misschien speel jij het Gelredome nog wel eens vol 😉

Tip: vertel verhalen net zoals een troubadour

Als je de avond wilt volspelen, is het leuk om ‘verhalen’ te vertellen over de nummers die je speelt. Je kunt natuurlijk iets over de artiest of over het nummer vertellen, maar ook wat het nummer voor jou betekent of wat het voor iemand anders betekend heeft. Zo maak je er een extra mooie avond van die iedereen zich nog lang zal heugen!

Nummer 12: Plain White T’s – Hey There Delilah

Dit nummer begint met een lekkere simpele tokkel en kent niet al te veel akkoorden. Het enige probleem is dat je het vrij snel moet spelen, maar dat is een kwestie van een beetje oefenen. Let wel even op de ‘Bridge’ dat is een stukje op 2/3e van het nummer dat altijd net even anders klinkt dan de rest. In de ‘bridge‘ moet je namelijk nogal snel wat extra akkoorden.

Tip: speel een lekker lang intro en improviseer

Als je zo gezellig rond het kampvuur zit, kun je gerust eens wat gaan improviseren. Begin een met de intro van een bekend nummer, maar tokkel het bijvoorbeeld eerst heel langzaam en zacht en speel dan steeds wat harder. Vraag je kampvuur gasten of ze het nummer herkennen en geef wat af en toe een hint. Zo hou je je publiek er goed bij!

Nummer 13: The Beatles: Obladi Oblada

Ik hoop dat deze video nog even te zien blijft, want The Beatles zijn niet zo scheutig met Youtube, Spotify en wat dan ook. Hoewel dit nummer echt een pianonummer is, kun je hem ook prima op gitaar ‘performen’ bij het kampvuur. Sterker nog: probeer jij maar eens een piano mee te slepen naar het kampvuur. Niet doen dus!

Met dit nummer spreek je met name de wat oudere generatie aan (maar die hebben ook recht op een leuke avond, niet 😉

Nummer 14 Simon & Garfunkel – Sound of Silence

Dit prachtige nummer mag niet ontbreken op je repertoire. Over ‘tweestemmig’ zingen gesproken. Dit nummer is echt een ‘klassieker‘ die je veel succes zal brengen. Het nummer is niet eenvoudig en toch kan ik hem je mee leren spelen 😉

Tip: 2e stem zingen

Je kunt het of je kunt het niet. Maar je kunt het nooit in je eentje: de 2e stem zingen. Mocht je samen met iemand op vakantie gaan die een beetje kan zingen, dan kun je de stoute schoenen eens aantrekken en vragen of hij of zij de 2e stem wil zingen. Dat klinkt prachtig, zoals je hierboven in de video vanaf 0 minuut en 43 seconden hoort (en ziet). Het refrein wordt zogezegd ‘tweestemmig’ gezongen!

Nummer 15: Pink Floyd – The Wall

Het is bijna jammer dat je bij je kampvuur geen video’s kunt vertonen, want met The Wall van Pink Floyd zou je mooie sier maken. Wat mij iedere keer weer opvalt, is dat iedereen de zin ‘Hey Teacher Leave the kids alone!’ zo uit volle borst mee brult. Wellicht is het daarom zo’n geschikt nummer om tijdens je vakantie bij het kampvuur te spelen.

Het nummer vereist wel dat je barré akkoorden kunt pakken én dat je een disco / soul aanslag kunt spelen, een aanslag die gelukkig weer helemaal hip is doordat Neil Rogers zich weer met muziek is gaan bemoeien (vroeger Chic, tegenwoordig met Daft Punk en Pharrel Williams. Maar ook dat leer je natuurlijk in mijn cursus bij de laatste lessen.

Nummer 16 bonus: Metallica – Nothing Else Matters

Het intro is super makkelijk, want je hoeft geen enkele vinger neer te zetten! Wist je dat? Althans de eerste 4 of 8 maten. Daarna moet je volop aan de bak en over al je snaren racen. Van de 7e positie naar de uitgangspositie.. Ik zal je er hier niet mee lastig vallen (doe ik in mijn cursus wel 😉

Maar één ding weet ik zeker: als je indruk wilt maken en iedereen maar dan ook iedereen omver wilt spelen, dan is dit het nummer waarmee je dat kunt doen! Hierboven staat ter inspiratie een live optreden met een compleet orkest. Wellicht krijg jij je toehoorders zo ver om ze op zijn minst mee te laten zingen?!

Wat is jouw favoriete kampvuur nummer?

Laat hem hieronder achter en wie weet ga ik het voor je uitzoeken!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Johan
Door

Johan

op 04 Sep 2018

Het gaat wel in een sneltreinvaart. Maar je geeft gelukkig al aan dat je het in je eigen tempo mag doen. Vind de uitleg een video''s wel heel leerzaam en duidelijk.

Cees
Door

Cees

op 09 Oct 2018

Inderdaad heel goede uitleg, ben zeer tevreden en ga begin november starten met de cursus, nu nog even te weinig tijd maar het komt goed

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 09 Oct 2018

Dank je Cees!! De dagen worden korter, de avonden langer; kortom (of langom) voordat je het weet is het november, vriest het, eten we erwtensoep en kijken we de Elfstedentocht. Een goede tijd om te beginnen met de gitaarlessen!Veel plezier alvast!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 21 Sep 2018

Dank je wel Johan. Dit zijn natuurlijk nummers waarvoor je al enigszins gevorderd moet zijn.. Maar leuk dat je mijn cursus bent gaan volgen, ga lekker door dan leer je ze vanzelf meespelen!Michel

Frits de Kok
Door

Frits de Kok

op 24 Aug 2018

Helemaal top. Beste Michel weet jij toevallig ook welk slagje ze spelen bij going to the run van the golden Earring. Alvast bedankt, groeten Frits.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 21 Sep 2018

Hoi Frits, ik zou dat nummer even in www.chordify.net gooien dan heb je de akkoorden. Daarna is het een 4 kwarts maat tokkel zoals ik je leer in mijn tokkel cursus. Een mooie, eenvoudige en snel aan te leren aanslag!Groeten Michel

Marianne
Door

Marianne

op 04 Aug 2018

dank je wel Michel voor je inspirerende presentaties. Marianne

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Aug 2018

Graag gedaan Marianne! Veel plezier ermee!Michel

Marij
Door

Marij

op 28 Jul 2018

Kan je misschien ook de grepen uitleggen want die snap ik niet

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 04 Aug 2018

Hoi Marij,in mijn cursus leer je de grepen stap voor stap spelen en overpakken. Heb je de gratis proefles al gedaan?www.gitaarles.nl/proefles

Rosalie Bauman
mieke
Door

mieke

op 01 Aug 2018

Probeer guitarparty !! Daar vind je van heel veel nrs de tekst met de akkoorden :)

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 04 Aug 2018

Hoi Mieke, dank je wel voor de tip. We gaan er eens naar kijken! Groeten Michel

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 20 Jun 2018

Hoi Rosalie, die bladmuziek is er niet.. Als je gaat lessen, leer je de meeste nummers wel spelen!

Claudia
Door

Claudia

op 27 Dec 2017

Hallo Michel,hartelijk dank voor de;kampvuur nummers; je hebt trouwens wel een goede zangstem

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 03 Jan 2018

Hoi Claudia, graag gedaan. Ik overweeg om sowieso iets meer met mijn stem te gaan doen, nog meer meezingen bij kampvuurliedjes bijvoorbeeld... ;-) Dank je!

Suzanne
Door

Suzanne

op 19 Oct 2017

Gaat iets mis bij de reacties denk ik. Krijg een mailtje dat je hebt gereageerd op mijn reactie gister, maar zie ze beide niet terug. :-(

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 20 Oct 2017

Hoi Suzanne, of Suus, ik zie de reactie wel staan op deze pagina, het is het 1 na bovenste bericht. Groeten Michel

Suus
Door

Suus

op 18 Oct 2017

Van makkelijk naar moeilijk ingedeeld😳 Hotel California lijkt mij rete moeilijk. Ik zit nog steeds met REM te prutsen..... maar heb dan ook pas afgelopen zaterdag een gitaar gekocht en meteen je eerste 10 lessen oo YouTube bekeken. Wat is het overpakken van de akkoorden lastig zeg! Ik vind ook best dat je hard moet knijpen. Heb hele beurse vingers! Maar de eerste drie akkoorden gaan nu redelijk soepel....

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 18 Oct 2017

Hoi Suus, ik denk dat iedereen zich kan herkennen in de moeilijke fase waar je nu in zit. Misschien moet je iets minder lang oefenen en iets vaker? Maar zere vingers en moeilijkheden met het overpakken van akkoorden heeft werkelijk iedereen, laat dat een schrale troost voor je zijn. Doe rustig aan, geef je vingers genoeg rust en het komt allemaal in orde!Groeten Michel

Joëlle
Door

Joëlle

op 30 May 2017

Hey is "here without you" van 3 doors down niet geschikt als kampvuur lied? Lijkt me niet te lastig om te spelen of wel?

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Jul 2017

Dat is inderdaad niet zo'n lastig nummer! Probeer anders www.chordify.net eens, dan kun je dat nummer misschien wel makkelijk uitzoeken!

Rony
Door

Rony

op 26 Apr 2017

hallo Michel, ik heb een paar jaar geleden je cursus beginners aangekocht , maar geraak er nu niet meer op heb aan gekocht 2014 of 2015 gr. rony

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Jul 2017

Ben je al ingelogd op de nieuwe leeromgeving? Ik heb een nieuwe leeromgeving. Meld je svp even aan op http://leden.gitaarles.nl/resourcesStel je je daarna voor aan de community? Als je mij vervolgens even mailt, geef ik je toegang tot de lessen!Groeten, Michel Penterman

Els Van Astele
Door

Els Van Astele

op 20 Feb 2017

Hallo Michel, mijn ultieme kampvuurnummer is hands clean van Alanis Morissette, of is dit nog een beetje hoog gegrepen... ;) vele groetjes Els

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 11 May 2017

Hoi Els, het is een prachtig nummer maar wel wat moeilijk te spelen én zingen. Ik kan me een nogal uhhh zeg videoclip met weinig kleding herinneren van Alanis Morissette, daar heb je toch geen plannen mee he rond dat kampvuur?!

fred de raad
Door

fred de raad

op 13 Feb 2017

Hoi Michel,hier komt ie nog eens: Sweet child of Mine van Guns & Roses...heb 2 prachtige dochters en dus (sweet child(s) of mine...verder hoef ik niets meer te zeggen toch? Oh ja, ben op mijn 58ste begonnen met gitaar spelen...en krijg les van mijn schoonzoon...die kan ook zo lekker spelen...en ik vind het toch prachtig...man wat heb ik een lol ook al met oefenen...zit zelfs af en toe mee te zingen,,,tot verdriet van de huis genoten maar wat boeit dat hahahahah

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 11 May 2017

Hoi Fred, dan wil ik jou weleens Sweet Child 'o' Mine horen mee zingen hahaha volgens mij heb je dan geen huisgenoten meer over ;-) Ennnn ik heb ook 2 prachtige dochters! En 2 prachtige zonen!! Maar nog geen schoonzoon hoor! Veel plezier met de lessen, leuk dat je er zo plezier aan hebt! Michel

Wilma
Door

Wilma

op 13 Sep 2016

Ik zou graag jean jeanie van david bowie willen leren. Heb hier vaak zelf op mee zitten 'blèren' . Stukje jeugdsentiment dus ;-)

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 21 Sep 2016

Bowie!! Een van mijn favoriete zangers van vroeger. Mooi nummer ook! Dank je! Michel

gilbert
Door

gilbert

op 20 Nov 2016

metallica nothing else matters

chatani
Door

chatani

op 09 Aug 2016

zou graag mairead carlin - only you willen leren

Embert
Door

Embert

op 04 Aug 2016

Goedeavond Michel volg al YouTube filmpjes van je en heb ook de cursus besteld enkele dagen terug heb je toevallig vakantie

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 31 Aug 2016

Ja ja en net terug, helaas! Gaat alles goed nu?

Erika
Door

Erika

op 13 Jun 2016

Hallo Michel ik hoor graag paint in black van de Rolling Stones das wel iets enorm speciaal hoor

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 13 Jul 2016

Hoi Erika, oeps... Dat is een nummer met een hele snelle aanslag! Maar niets is onmogelijk, dus hard oefenen! Succes en dank, Michel

Rene de Heer
Door

Rene de Heer

op 02 Jun 2016

Voor bij het kampvuur. Wat dacht je van Manu Chao : Illigal. 3 akkoorden en een leuk slagritme.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 13 Jul 2016

Jaaa die is lekker. En ga jij er dan met zo'n radio stemmetje bij zingen ;-) Maar is inderdaad heerlijk zomers!Dank, Michel

Inge van Hecke
Door

Inge van Hecke

op 21 May 2016

Beste Michel, Ik ben verpleegkundige en volgde vroeger al basislessen gitaar. Maar we leerden nooit een liedje echt spelen en dit werd al snel saai. Uw methode lijkt me gezellig. Daarom schreef ik me in voor de cursus online en nog meer... Ik wil mijn vriendinnen verrassen ... Ik zou zo graag een paar kampliedjes kunnen spelen.. Ik ga oefenen zodat ik het onder de knie krijg tegen augustus. Dit is de grootste uitdaging van mijn inschrijving! Want we gaan op vrouwenweekend! Daarom ga ik blij zijn als ik de video's kan openen en een code mag ontvangen. Ik kijk er naar uit. Jammer dat ik uw site niet vroeger heb gevonden!Groetjes Inge

Ludo
Door

Ludo

op 09 Jan 2017

Hallo michel even een vraagje staan op de dvd.de filmpjes hoe dat je het moet spelen, want ik zou het spijtig vinden dat ik na 3 jaar lessen alles kwijt ben.. zijn dat ook dezelfde soort filmpjes of meer met close up (vingerzetting,2 beelden links en rechtse hand ) Ook steeds de liedjes met accoorden . Zelf ben ik het meest geïnteresseerd in lessen tokkelen om gewoon wat te spelen zonder zingen. Thuis oefen ik ook wat tabs en dat geeft ook wat melodié ,s. (Wel de eenvoudige )dus gewoon achtergrond. ik kan geen noot lezen. Hopelijk begrijp je mijn vragen. Vriendelijke groeten Ludo

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Mar 2017

Hoi Ludo, of de DVD' staan ook alle lessen en gitaarliedjes die je kunt leren meespelen. Echter de DVD ga ik vervangen door een nieuw pakket. Dan kun je eventueel de video's downloaden zodat je er zo lang gebruik van kunt maken als je wilt. En noten lezen, dat blijft niet nodig. binnenkort kom ik waarschijnlijk ook met een nieuwe gitaartabs lees cursus.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 21 Sep 2016

Hoi Inge, het is nooit te laat niet waar? Veel plezier als het goed is heb je de codes al ontvangen ondertussen! Maak er wat moois van! Michel

Carine
Door

Carine

op 07 Apr 2016

Hallo Michel, Ik vind Nederlandstalige liedjes ook heel mooi. En bij en kampvuur denk ik dan meestal weer aan het einde van de zomer. Het liedje van "De zomer voorbij" van de 3 J's vind ik persoonlijk een leuk nummer. Van Bart Peeters blijf ik genieten van "Heist aan zee". Fijn om mee te zingen. De uitleg die geeft is altijd heel duidelijk, bedankt hiervoor. Vriendelijke groet Carine

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 03 May 2016

HOi Carine, dank je! Michel

Machiel
Door

Machiel

op 04 Apr 2016

Eddie Vedder, Hard Sun, guaranteed, society of een van die andere prachtige nummers van album "into the wild" Lijkt me fantastisch voor bij het kampvuur, beetje stemming maken in het donker met de gedachte erbij van het avontuur dat slecht afliep voor Chris McCandles en met de juiste akkoorden lijkt me dit geen onmogelijke taak voor de beginner....zelf ben ik net pas aan de proefles begonnen en vindt je methode zeer verhelderend....

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 07 Apr 2016

Hoi Machiel, helemaal te gek, zeker als je de film hebt gezien en het boek hebt gelezen en Eddie Vedder Fan bent ;-)

Jur Janse
Door

Jur Janse

op 05 Mar 2016

Michel,Als ik van Pearl Jam Black en Betterman kan spelen en van Kings of Leon Somebody ben ik een gelukkig mens.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Mar 2016

Ik ga er naar kijken Jur. Vedder Rules!!

Jur Janse
Door

Jur Janse

op 05 Mar 2016

Hoe Eddie muzikaal en tekstueel bepaalde levensfases beschrijft.....geweldig! Sommige mensen gaan naar de kerk, ik ga en/of luister naar PJ.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 03 May 2016

;-)

Jur Janse
Door

Jur Janse

op 05 Mar 2016

Hoe die man muzikaal en tekstueel bepaalde fases van het leven kan beschrijven.....geweldig. Sommige mensen gaan naar de kerk, ik ga en/of luister zoveel mogelijk naar PJ.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Mar 2016

Tja en dan ook die stem van hem he? En dat heerlijke eigenwijze gedrag. Geen prijzen in ontvangst nemen bij uitreikingen omdat'ie het commerciële flauwekul vindt, de play list iedere avond voor ieder concert opnieuw samenstellen en laten afhangen van zijn humeur, het weer, de wereldse omstandigheden, helemaal top!

Willem Pool
Door

Willem Pool

op 07 Feb 2016

Hallo Michel, ou graag Ik zou graag het nummer Hous of the rising son van the Animals willen leren spelen , voor bij het kampvuur deze zomer op de camping. Ik hoop dat het mij gaat lukken.Groeten Willem Pool

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 11 Feb 2016

Hoi Willem, het is eigenlijk best gek dat ik daar nog nooit over nagedacht heb. Goede tip, dank je! Michel

theo
Door

theo

op 12 Jan 2016

Hallo Michel Ik zou graag het liedje , ,,Bad moon rising | Creedence”| spelen volgens mij wordt dit gespeeld in D/A/G ,4kwarts maat, maar hoelang moet elk akkoord gespeeld worden . Is dit misschien mogelijk dit te leren met een tip van jou . gr theo p.s stten goed nummer

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Feb 2016

Hoi Theo, Creedence Clearwater Revival (CCR) heeft fantastische nummers die absoluut bij een kampvuur thuis horen (behalve het nummer 'Have you ever seen the rain' zou ik niet starten op je gitaar; dat is de goden verzoeken. Ik zal eens naar deze akkoorden kijken, het is in ieder geval altijd simpel om mee te spelen! Michel

Peter van Agt
Door

Peter van Agt

op 22 Jan 2016

Hartstikkeleuk en goed te volgen grt Peter van Agt

Paul Dijkema
Door

Paul Dijkema

op 01 Dec 2015

Hallo, Michel. Hoewel ik je lessen pas sinds kort volg lijkt het me leuk om deze en andere nummers straks te kunnen spelen. Zingen wil ik wel proberen maar je hebt kans dat ik kort daarop helemaal alleen ben. Mijn favoriet wat ik ooit wel eens zou willen leren is inmiddels niet meer zo heel erg bekend. Het is van Sandy Coast (Hans Vermeulen) en het is het nummer "The Eyes of Jenny". Ik weet niet of hier een akkoordenlijst van te vinden is. Het liedje is een lekker slaggitaar nummer en de tekst is min of meer autobiografisch. Ken je hem nog? Groetjes Paul.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 01 Dec 2015

NAtuurlijk ken ik die! Weet je wel niet hoe oud of ik ben? De Sandy Coast. Ik vond dat een heel mooi nummer vroeger. En nog steeds, denk ik ;-) Ik ga er eens naar kijken. Dank je wel en veel plezier met de lessen! Michel

Ate de Vries
Door

Ate de Vries

op 29 Sep 2015

Fantastische goed instructie video, zeer inspirerend om zo inzicht in gitaarles te krijgen!!!!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Feb 2016

Hoi Ate, dank je! Volg je al mijn lessen al? Of bedoel je alleen bovenstaande video's? Want in de rest van mijn online gitaarlessen neem ik je stap voor stap mee door het hele proces van akkoorden aanleren, overpakken, aanslaan (en geef ik je zelfs tips hoe je erbij kunt zingen ;-)Veel plezier met je gitaar (en het kampvuur) Michel

Agnes van Halen
Door

Agnes van Halen

op 30 Jul 2015

Krijg nog niet zo goed overzicht hoe jouw cursussen zijn opgebouwd. De bovenstaande nummers zijn mooi maar bijna allemaal gebasseerd op een mannenstem (zijn altijd moeilijker om te zetten vind ik persoonlijk naar vrouwenstem). Kun jij b.v. het nummer LOVE van Lennon & Maisy laten horen? uitleggen? Moet je zelf tekst downloaden met akkoorden of zend jij die in PDF bestanden? Als je niet voor kampvuur kit kiest wat kan ik dan verwachten van een basis cursus? Ik vond de 1e 10 lessen voor échte beginners. Ik speel wel wat akkoorden etc.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Feb 2016

Hoi Agnes, ik leer je mannen- en vrouwen nummers mee spelen en qua stem hoogte is dat over het algemeen geen enkel probleem. Als je mijn lessen gaat volgen, krijg je toegang tot mijn online lessen en per keer ongeveer 10 video's. Daarbij kun je dan het handboek per les als PDF bestand downloaden. Daarnaast krijg je ook nog iedere wees huiswerk en veel tips!Dus, als je wilt shinen bij het kampvuur: wacht niet te lang en start nu met je gitaar carrière!

Johan
Door

Johan

op 30 Jul 2015

Zigeunerjongen van Rein Mercha, Kali van Django Wagner of andere Manouche-achtige nummers.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Feb 2016

Hee Johan, dat zijn weer eens heel andere nummers dan dat ik doorgaans als vraag krijg. Leuk, ik ga er eens naar luisteren en kijken! Michel

Lotta
Door

Lotta

op 26 Jul 2015

Ik zou nummer 4 "I am yours" heel graag voor mijn man willen kunnen spelen. Dit jaar is het 43 jaar geleden dat wij elkaar ontmoette en hij is de liefde van mijn leven! Hij speelt heel graag zelf gitaar en ik hoop de cursus te winnen om dar ik hem voor zijn verjaardag eind augustus daarmee heel erg graag zou willen verrassen, Vast hartelijk dank voor een reactie en vriendelijke groet Lotta

Lotta
Door

Lotta

op 26 Jul 2015

Ik zou nr 4 "I am yours" heel graag voor mijn man willen kunnen spelen. Dit jaar is het 43 jaar geleden dat wij elkaar ontmoette en hij is de liefde van mijn leven. Hij speelt zelf heel graag gitaar en als ik de cursus win, zou ik hem op zijn verjaardag eind augustus daarmee willen verassen. Vast dank voor een reactie en vriendelijke groeten Lotta

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Feb 2016

Hoi Lotta, I'm Yours van Jason Mraz is inderdaad een heel leuk nummer om voor je man te spelen (zet je hem dan ook bij het kampvuur? En anders de Open Haard? Of de gaskachel? Een kaarsje? De verwarming? Een boiler? Een waxine lichtje? En anders de aansteker? Hoe dan ook, speel het voor hem en hij blijft for ever 'Yours'! Michel

hijlco
Door

hijlco

op 17 Jul 2015

Hoi Michel, compliment voor de nummers, super. nog even een vraagje, is de vervolgcurcus gitaarsolo's deel 2 bijna klaar´, want ik kan niet meer wachten! rock on, boogie on, get yer boogie on! een gitaargroet van Hijlco.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Feb 2016

Hoi Hijlco, de gitaar solo cursus is HELEMAAL compleet ondertussen, met 10 lessen en met meer dan 200 video's zijn we flink de bocht uitgevlogen en rocken we de ganze aarde plat! Veel plezier met die cursus en wat leuk dat je hem bent gaan doen nadat je mijn andere gitaar cursus gevolgd hebt!Michelps beetje laat bericht lijkt dit maar er lijkt iets fout te gaan bij mijn datum..

Reactie plaatsen