Zelf liedjes en akkoorden uitzoeken op gitaar

Tegenwoordig kun je super simpel je favoriete nummers ZELF uitzoeken. Ik zal het je in de video's laten zien. Wat dat betreft was vroeger alles veel slechter. Geloof mij maar! Lees hieronder waarom:

Zoek het zelf maar uit!

Als je vroeger een bekende hit mee wilde leren spelen, was je dagen bezig om hem uit te zoeken. Je moest dan eerst de PLAAT van Vinyl kopen, het nummer op een bandje opnemen of erger, het nummer op video of een bandrecorder opnemen.

Nee, wat dat betreft heb je het een stuk makkelijker nu en kun je super simpel met je favoriete muziek leren meespelen met handige en gratis apps en tools.

Naar de video's!  

Michel Penterman

Wat ik er zelf van vind?

"Actieve zoon"

"Je gelooft het of niet. Maar mijn zoon heeft jarenlang basgitaar en gitaarles gehad. Niet van mij want dat werkte niet, les van je vader. Nee, hij had gitaarles op de muziekschool. Het werd niets.


Totdat ik hem jaren later opeens achter mijn laptop zag zitten en zelf nummers zag uitzoeken en meespelen. Sindsdien is hij weer 'hooked' en speelt hij zijn favoriete liedjes mee!"

Zoek het uit met Chordify

Er is NIETS leukers dan met je favoriete muziek meespelen. In deze video laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig de akkoorden kunt vinden van oude en nieuwe hits. 


In dit geval leer ik je hoe je makkelijk de akkoorden kunt meespelen van nummers van Post Malone, Marco Borsato/Armin van Buuren/Davina Michelle én Lauren Daigle


Maak je de video groot, dan kun je meteen meespelen!

Spelen met Ultimate Guitar Tab

Ook Ultimate Guitar Tab is ideel. Wil je bijvoorbeeld een nummer als Hotel California van The Eagles makkelijk mee spelen, bekijk dan hier hoe je eenvoudig de akkoorden kunt vinden.


Voordeel is dat je hier ook de tekst staan zodat je net zoals ik onvervalst vals mee kunt zingen. Verder laat ik je zien hoe je de akkoorden versimpelt.

Uit de "Oude Doosch"

Zegt een Langspeelplaat of Cassette bandje je niets? Dan moet je zeker even naar deze video kijken waar ik je uitleg waarom vroeger alles slechter was!

Ik wil dit ook!

Ik snap dat je nu helemaal zin krijgt om gitaar te gaan spelen. 

Bekijk hieronder hoe je snel én voordelig aan de slag kunt gaan!