Belevenissen van een zangeres

4% inspiratie

Het is kwart over 2. De batterij van mijn telefoon heeft nog maar 4% maar de inspiratie voor het ontbrekende positieve liedje voor mijn volgende album staat niet stil. Dan toch maar even naar beneden m’n studio (de badkamer ;-) induiken met mijn iPad en niet zo professionele multitrack app. Welke in geval van nood (of bij gebrek aan een plek waar je op “liesbeth-volume’ met beter materiaal iets op kunt nemen zonder je buurt wakker te blehren) eigenlijk prima volstaat.

Gitarist uit de fles

Met mijn iPad tegen de spiegel geparkeerd en mijn oordopjes zoek ik naar het juiste tempo. Shit wat zou het fijn zijn als ik nu even een gitarist uit mijn badjas kon toveren, om mij een fantastisch tempo te geven onder mijn geneuriede accoordjes.

Songwriting obstakel

Weliswaar lukt het schrijven me prima, de ideetjes werk ik meestal samen met iemand uit die dus wél goed gitaar kan spelen waardoor alles eigenlijk veel vlotter loopt. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat een rifje wat ik zing meestal klinkt als een zanglijn in plaats van een rifje. Wat er automatisch toe leidt dat songwriten in teamverband niet zo vlot verloopt als je zou willen en ik heb ook weinig ambitie om een one-women-glee-act te worden.

Reddende gitaar cursus?

Daarom besloot ik mezelf een tijdje terug blij te maken met een gitaarcursusje, na wat geklik online kwam ik ergens terecht (ik hoef niet uit te leggen hoe het heet ;-) waar ik na wat filmpjes kijken m’n eerste accoordjes al kon spelen. Mega-enthousiast en door het dolle heen zat ik dezelfde avond al op marktplaats rond te neuzen naar een mooi tweedehands meisjesgitaartje voor mijn kinderhandjes.

5 minuten per dag haalbaar maken

Maar zoals altijd begon ik superenthousiast maar bleek mijn vermogen om elke dag slechts 5 minuten per dag vrij te maken voor mijn langgekoesterde wens om gitaar te kunnen spelen toch niet erg ontwikkeld. De gedachte die mij dus bekruipt, inmiddels tien voor half 4 en een ruwe schets van een on-af stukje muziek waar ik om dit uur best blij mee ben verder, is dus dat ik nu wel écht even de wekker op m’n telefoon iedere dag moet zetten om mezelf eraan te herinneren die gitaar gewoon te pakken.

Little Pony als beloning

Of dat mij gaat lukken? We zullen het hopelijk snel beleven, als ik zover ben doe ik mezelf een roze 3/4 gitaar met My Little Pony erop cadeau waarvan de foto’s hopelijk snel volgen ;-)

X Liesbeth

“Liesbeth Cordia is zangeres van de sterk door pop beïnvloedde metalband “Eve’s Fall” die in april 2013 hun eerste album uitbrachten en nu alle podia bestormen met hun catchy songs (speelden vlak na hun debuut o.a. live op 3FM & op wantijpop) en beroeps-druktemaker over haar bevindingen tijdens het songwriten”

www.evesfall.nl / www.facebook.com/evesfall / www.liesbethcordia.blogspot.com

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen