Gitaar Leren Spelen voor je Vakantie met 17 Tips

Gitaar Leren Spelen voor je Vakantie met 17 Tips

Met deze tips kun jij ook gitaar leren spelen voor in je vakantie!

Aan de hand van mijn gitaarles methode ben ik tot een lijst met tips gekomen waarmee ook jij kunt gitaar leren spelen binnen enkele weken. Nog voor de zomer-, herfst-, kerst- of voorjaarsvakantie. Wat jij wilt! Meld je meteen even aan voor de Gratis Proef Gitaarles en Download meteen het handige akkoordenboek.

Gitaar leren spelen online

(meld je aan voor het gratis akkoordenboek en leer meteen gitaar spelen)

Tip 1: Met welke gitaar begin je te leren spelen?

Het is enorm belangrijk dat je een gitaar hebt als je gitaar wilt leren spelen. Maar wat is een goede gitaar voor beginners? Als je er dan toch eentje moet kopen, adviseer ik je om een klassieke, houten Spaanse gitaar te kiezen met nylon snaren. Dit type gitaar heeft veel ruimte tussen de snaren zodat je je ongewillige vingertjes of dikke worstepootjes op de plek kunt zetten waar ze moeten staan.

De nylon snaren zijn dik en zorgen ervoor dat je je vingers niet dwars doormidden rijdt. Op die manier heb je een pijnloze start en geloof me, als de vellen erbij hangen omdat je toch zo nodig op een Western gitaar met stalen snaren moest leren spelen, verander je snel van gedachten.

Tip 2: Gitaar stemmen

Het zal je maar overkomen. Zonder dat je het weet heb je ongekend talent, maar is je gitaar zo vals als een kraai en piest de hond van de buren als protest over je voeten bij het aanhoren van je eerste tonen (en dat is mij dus ECHT overkomen he?!) Een gitaar kun je goed stemmen met een stem apparaat dat al vanaf een paar euro te koop is.

gitaar leren spelen beginners
Je hebt ook gratis apps op je telefoon en als je een piano of ander instrument in de buurt hebt, kun je daar ook mee stemmen. Een gitaar die goed gestemd is, heeft naast de droge voeten nog een ander voordeel: je kunt meespelen met nummers die je op de radio of waar dan ook hoort. En mocht je met andere muzikanten gaan spelen, dan klinkt het ook een stuk beter.

Tip 3: Zorg dat je met leuke muziek leert meespelen

Stel, ook jij wilt meteen je repertoire voor je kampvuur performance klaar hebben. Dan is het wel zo handig als je de nummers waarmee je gitaar hebt leren spelen, kunt spelen. En zorg er ook voor dat je dat leuke muziek vindt. Want in dat geval hoef je jezelf niet te motiveren en ga je uit jezelf oefenen. Omdat het zo leuk is! En dan weet je niet meer van ophouden en dan ga je maar door en voordat je het weet: kun je ook jouw favoriete nummer meespelen (vul je hem hieronder nog even als reactie in?)

Tip 4: Leer één gitaar techniek tegelijk

Bij gitaar spelen heb je niet alleen je linkerhand en je rechterhand nodig, er zitten ook nog allemaal vingers aan die verschillende dingen moeten doen. En dan moet je ook nog eens het juiste ritme spelen, de maat houden en als het even kan lekker mee neuriën of doe eens gek; zingen! Tja, als je dat allemaal tegelijk wilt leren, kom je er dus nooit. Dus begin simpel. Leer de technieken één voor één.

Begin bijvoorbeeld met een simpel slagritme, zonder akkoorden. En daarna een simpel slagritme, met (je raadt het al) akkoorden. En daarna ga je voorzichtig die akkoorden eens wisselen. En daarna start je weer met een iets minder simpel slagritme. En ga je door dezelfde oefeningen heen. Op deze manier blijf je lol houden in de oefeningen en zul je al snel een enorme progressie bemerken. Overigens kun je hier meer lezen over de 7 meest gemaakte beginnersfouten op gitaar.

Tip 5: Laat je niet gek maken

Vroeger keek en luisterde ik altijd vol bewondering naar mijn eigen gitaarleraar. Maar ik had ook een klasgenootje die me de hele tijd zat op te fokken. ‘Kun je dit nog niet?’ of ‘Speel jij dat zo? Jeeemig’. Afschuwelijk. Ik kon zijn gitaar wel op zijn hoofd kapot rammen.

Op internet zie je ook de ene na de andere virtuoos. En de moed zinkt je dan al snel in de schoenen. Mijn tip: trek je er niets van aan en speel lekker op je gitaar in je eigen tempo. Oefening baart kunst en ook jij speelt al snel je favoriete nummers mee.

Tip 6: Leer stap voor stap muziek begrijpen als je gitaar gaat leren spelen

Als je begrijpt hoe muziek in elkaar zit, leer je ook makkelijker gitaar spelen. Neem nou popmuziek, dat bestaat bijna altijd uit een intro, een aantal coupletten en refreinen. Zodra je die herkent en weet waar ze in een liedje zitten, kun je ook veel makkelijker de tekst en de akkoorden onthouden.

Tip 7: Houding met gitaar leren spelen

De juiste houding is van groot belang als je gitaar wilt leren spelen. Je hoeft er echt niet als een concertgebouw gitarist bij te zitten in neo klassieke houding. Maar.. met de juiste houding leer je wel veel makkelijker en sneller gitaar spelen! En geloof me, ik heb daar een hoop mensen heel gelukkig mee gemaakt, omdat ze opeens WEL een akkoord konden spelen dat tot dan als brandhout had geklonken.

Tip 8: Uiterlijke verzorging

Nee je hoeft niet onder de zonnebank, niet in bad en evenmin onder de douche. Maar wat je wel moet doen, is het volgende: je gaat je nagels knippen. Wat? Ja, je leest het goed, je gaat je nagels knippen. Althans, de nagels van de hand waarmee je de akkoorden pakt. En niet de nagels van de hand waarmee je het ritme aanslaat. Die nagels laat je juist groeien. Wat je voor de rest aan je uiterlijk doet, zal me worst wezen, maar die nagels gaan eraf! Waarom? Dat zul je vanzelf merken!

nagels knippen

Tip 9: Leer supersnel de belangrijkste akkoorden spelen

Wist je dat de meeste popmuziek maar 4 of 5 akkoorden bevat? Er zijn zelfs super grote hits met maar drie akkoorden van bijvoorbeeld de Four non Blondes en Eric Clapton (die leer je dus ook meespelen). Je hebt makkelijke akkoorden en moeilijke akkoorden. De makkelijke akkoorden zijn ‘open akkoorden’ en die pak je meestal met 3 vingers.

De moeilijke akkoorden zijn barré akkoorden en die pak je meestal met 4 vingers. Begin dus met de open akkoorden en pak daar weer de makkelijkste akkoorden, zoals A mineur, E mineur, en daarna C en G7. Met deze akkoorden kun je de letterlijk al honderden nummers spelen!

Tip 10: Het geheim van het ritme van 90% van de popmuziek

Ik zal je er niet mee lastig vallen, maar je hebt in feite 2 populaire maten: de vierkwarts maat en de drie kwartsmaat. Is André Rieu je beste vriend en sla je geen nieuwjaarsconcert over, dan ben jij de onbetwiste ‘drie kwartsmaat fan’. En dan raad ik je aan om viool te gaan leren spelen of te leren walzen.

Wil je met een gitaar uit de voeten kunnen, dan is de vierkwartsmaat je beste vriend. Die kun je in vier losse aanslagen naar beneden goed bedoeld ‘harken’, maar daar maak je geen vrienden mee. Als je die aanslag varieert met opwaartse aanslagen, krijg je al heel snel een super profi geluid en als je dan ook nog een goed akkoord pakt… nou… dan ben je al heel hard op weg naar je eerste succes!

Tip 11: Iedereen is muzikaal. Jij dus ook!

Laatst las ik dat een wetenschappelijk onderzoek had uitgewezen dat minder dan 3% van de totale wereldbevolking NIET muzikaal is. Die 3% heeft niets met muziek, wordt er niet warm of koud van, laat staan dat ze interesse hebben om gitaar te leren spelen. Ik vermoed dat jij niet zomaar hier terecht bent gekomen, dus je hebt interesse in muziek dus je bent niet a-muzikaal. Zo, dan hebben we dat meteen even uit de wereld geholpen.

Tip 12: Leeftijd doet er niet toe. De maat wel.

Of je nu 8 bent of 88, in beide gevallen is er geen enkele reden om te veronderstellen dat je te jong of te oud bent om gitaar te leren spelen. En als je er tussen in zit al helemaal niet. Waar je wel rekening mee kunt houden, is de grootte van je gitaar. Je hebt 1/1 maten (dat is een raar getal en het betekent dat je gewoon 1 hele gitaar hebt 😉 Maar je hebt ook 1/2 gitaren en 3/4 gitaren. Nee, daar is niet de helft van afgezaagd maar deze gitaren zijn een maatje kleiner, voor mensen met kleine handjes, korte armpjes of andere snoezige uiterlijkheden.

Voor ieder mankement is er wel een oplossing. Ik heb zelfs een jongen als cursist die mist vanwege ziekte een vinger. En heeft besloten om dan maar met 3 vingers gitaar te leren spelen. Een ander zaagde met een cirkelzaag per ongeluk wat topjes van zijn vingers af. Ook dat kwam goed. Dus met een beetje creativiteit kun je zelfs met een beperking prima uit de voeten. Ik bedoel uit de handen.

Tip 13: Begin simpel en eindig moeilijk op de gitaar

Het klinkt simpel maar als je het andersom doet, is het opeens heel moeilijk. En daarom moet je dat niet doen (moeilijk beginnen). Begin simpel, zoals ik al eerder zei, met open akkoorden en simpele aanslagen. Daarna ga je leren tokkelen. Eerst de techniek met je rechterhand, dan de techniek met je linkerhand. En dan voeg je dat samen. Kun je dat, dan ga je barré akkoorden en power chords leren spelen.

Barré akkoorden zijn akkoorden die zich hoger op de hals bevinden en waar je vaak een vinger over de volle breedte van je gitaarhals heen moet leggen. Dit kost veel kracht en oefening, maar als je het eenmaal kunt, kun je echt alle denkbare gitaar akkoorden spelen. En daarna ga je diverse rifjes en aanslagen met die barré akkoorden leren spelen, zoals reggae, rock, blues, disco, soul etc. Power chords zijn akkoorden die je met enkele vingers kunt pakken en waar je een deel van het originele akkoord van weglaat, ook handig als je in een band speelt.

Op deze manier ben ik ook begonnen, eerst bij het kampvuur en later heb ik met mijn band op menig feest staan ‘blazen’!

Tip 14: Het voordeel van geen noten leren lezen

Noten leren lezen en die op gitaar spelen, dat valt nog niet mee. Je hebt vijf lijnen waar de noten op verdeeld staan, terwijl je 6 snaren hebt. Op zich is dat al lastig, maar dan heb je ook nog drie hulplijnen aan de onderkant en een aantal hulplijnen aan de bovenkant. Iedere noot kan 1 tel, 2, 3 of 4 tellen duren en dan kan het ook nog zo zijn dat je je bas toon moet aanhouden terwijl je met je vingers de melodie aan het spelen bent. En dan?

Dan kun je een heel moeilijk stuk spelen. En dat is natuurlijk leuk. Maar dan ben je doorgaans wel 2 jaar verder. Dus als je snel gitaar wilt leren spelen, dan begin je met akkoorden en als je dat onder de knie hebt, kun je altijd alsnog bepalen of je noten wilt leren lezen

Tip 15: Wel of niet tablatuur leren lezen

Het voordeel van tablatuur leren lezen, is dat je vrij makkelijk nummers kunt leren meespelen. Wat ik er echter jammer aan vind, is dat je de tablatuur niet zo makkelijk uit je hoofd leert spelen. Met akkoorden is dat echt een eitje en ben je na een paar weken klaar. Dus ik zeg: tablatuur prima, maar voor in een later stadium!

Tip 16: Wel of niet gitaar leren spelen met een plectrum

Kijk eens goed naar je handen. Aan iedere hand groeien iedere maand 5 plectrums, die je nooit kwijt raakt, nooit vergeet en die nooit tijdens het spelen het publiek in schieten. Bovendien kunnen die vingers waar je van nature al mee gezegend bent, tegelijkertijd diverse snaren aanslaan. Dat lukt je met een plectrum, hoe snel je ook bent, nooit.

Echter, echter, als je gitaar solo’s wilt leren spelen (en dat doen we in een vervolg cursus) dan is het wel degelijk handig om met een plectrum te leren spelen, en dat gaan we je dan ook leren. Maar voor nu, for the time being, zeg ik: Neen, geen plectrum!
capo d'astro

Tip 17: Bereid je goed voor op je eerste kampvuur optreden!

Dat eerste optreden, dat kan heel klein en bescheiden zijn. Je speelt in huiselijke kring, bij de kerstboom, in de kerk, op het strand, bij een kampvuur of waar dan ook. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Kampvuur gitaar optreden checklist

Ik heb een overzicht met de lekkerste kampvuur nummers gemaakt, die kun je hier bekijken en beluisteren.
Als je zelf wilt gaan optreden moet je serieus aan het volgende denken:

 • neem reserve snaren voor je gitaar mee, zodra er eentje knapt, kun je hem snel vervangen
 • vergeet niet je capo d’astro, een handig apparaatje waarmee je ervoor zorgt dat je de muziek op je eigen toonhoogte kunt meezingen
 • stem je gitaar een paar keer op de avond
 • print alle meespeel nummers uit en stop ze in een handige map met plastic ‘showtassen’ (jawel!)
 • vergeet in dat geval niet om een mijnwerkers lampje op je kop te zetten, ziet er niet uit, maar leest wel zo makkelijk
 • of zet je muziek op je iPad, Tablet of wat dan ook en zorg dat dit apparaat niet in het kampvuur verdwijnt
 • neem (alleen als je oud genoeg bent he!) gerust een wijntje of een biertje. Bij mij gaat het altijd goed tot het derde glas en daarna komt er werkelijk geen zinnige klank meer uit 😉
 • maak er een feestje van en als je de tekst niet weet roep je heel hard: “En nu jullie!”
 • als je de akkoorden niet meer weet, zeg je dat je plotseling een artistiek intermezzo hebt bedacht
 • flauwe grapjes doen het ook altijd goed (‘Als je me hoort praten als ik gitaar speel, ben ik aan het zingen’ -> Herman Finkers)
 • en als je echt wilt dat men nog jaren over je napraat, sluit je de avond af met een rituele verbranding van je gitaar. Bijkomend voordeel is dat je de volgende avond weer kunt doen waar je zelf zin in hebt..

Overigens, als je de proefles aanvraagt, krijg je de meeste tips ook nog als video te zien. En kijk hier even als je overweegt mijn cursus aan te schaffen.

Wil je meteen verder? Maak dan gebruik van mijn aantrekkelijke aanbod en klik hier > > >

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Loopbaancoach
Door

Loopbaancoach

op 18 Apr 2015

Hi Michel,Wat een handige tips en tricks! Ik krijg al helemaal zin in de zomer en dankzij jou ga ik het toch maar weer mijn gitaar oppakken. De aanhouder wint zeggen ze altijd. Het ideale nummer vind ik toch wel: Get Lucky van Daft Punk en die zou ik heel graag willen leren spelen. Heeft u nog tips voor mij hoe ik dit het beste kan aanpakken?Groet,Lucas Meas

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 27 Aug 2021

Hoi Lucas, dank je voor je complimenten! Get Lucky is heel erg lekker om mee te spelen, alleen zijn er dan twee opties: open akkoorden (uit mijn hoofd A mineur - C - G - D maar ik kan er naast zitten) en dan een capo gebruiken, of met barré akkoorden en dan kun je dat lekkere funky slagje gebruiken (plectrum is dan wel aanbevolen).Deze stond sowieso op mijn lijstje, dus ik denk dat je hem wel kunt verwachten binnenkort met een video! Groeten, Michel

Ingrid
Door

Ingrid

op 18 Apr 2015

Hotel California vindt ik een geweldig nummer en zou ik graag willen leren spelen. Mijn vader heeft het ooit voor mij vertaald. En heb zelf een concert van de eagles . Echt heel gaaf.Groetjes Ingrid

Math
Door

Math

op 17 Apr 2015

Ben net naar het concert van Sting en Paul Simon geweest. Wat een feest op het podium! En ik maar kijken naar de vingers op al die gitaar close-ups. Wat zou ik graag een nummer kunnen spelen van één van beiden, het maakt niet uit wat. Ik was mijn enthousiasme voor de gitaar een beetje kwijt, maar het kriebelt weer helemaal! Jouw aanstekelijke uitleg helpt er ook wel bij, moet ik zeggen. Ben nieuwsgierig geworden wat ik hier allemaal van kan opsteken.Groeten, Math

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Math, Dan ben je ook wel naar 2 grootheden geweest zeg! Wist je dat de (ex?)vrouw van Paul Simon ook een fantastische zangeres is? Edie Brickell (and the new Bohemians) maakte ik meen in 1989 een prachtig nummer 'What I am'. Ik had toen net mijn motorrijbewijs dus dat was een hele speciale tijd. Wat Sting betreft moet je echt even naar The Living Sea luisteren, hele mooie gitaar nummers zoals een remix van Fragile. Toen mijn opa overleed heb ik dat album werkelijk waar grijsgedraaid. Maar die twee op een podium moet wel heel speciaal zijn. Van Paul Simon vind ik Graceland nog steeds het mooiste album, hoewel Simon & Garfunkel natuurlijk ook hele bijzondere muziek gemaakt hebben.Blijf naar die close ups kijken en ik ben blij te horen dat je weer met plezier je gitaar pakt!Groeten, Michel

Marc
Door

Marc

op 17 Apr 2015

Ik zou dolgraag het nummer van Lenny Kravitz, I'll be waiting willen leren spelen. Al weet ik niet of die überhaupt een beetje te spelen is op een gitaar. Het is voor mij en mijn vriendin een heel speciaal nummer. Dit nummer heeft mij en uiteindelijk ons door een hele moeilijke tijd geholpen. En heeft dus een hele speciale lading gekregen. Ik zou het dan ook dolgraag zelf kunnen spelen. En het lijkt mij fantastisch om haar hiermee te verrassen.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Marc,Lenny Kravitz heeft hele mooie muziek gemaakt en ook dit nummer is prachtig. Origineel wordt het op piano gespeeld maar daar is meestal wel een mouw aan te passen. Qua akkoorden kun je het niet alleen met open akkoorden spelen dus daar zul je wel wat power chords of barré akkoorden aan moeten toevoegen.Hoe dan ook mooi dat het jullie door een moeilijke tijd heen heeft geholpen. Dank je!

Martine
Door

Martine

op 17 Apr 2015

Hallo Michel, ben ook een Belgische en geniet ten volle van je cursus... supergoed! Net de basiscursus akkoorden achter de rug en sta te popelen om aan het tokkelen te beginnen. Heb zelf al wat liedjes opgezocht zoals o.a. BB King - stand by me, heel mooi en makkelijk om mee te spelen. Ben een fan van Abba en heb heel leuke herinneringen van de film Mama Mia die ik met vrienden in een openlucht cinema ben gaan kijken. Ik zou graag het liedje "the winner takes it all" kunnen meespelen en/of andere Abba songs. Belgische groetjes, Martine

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Martine, dank je wel, heel leuk om te horen dat het zo goed gaat. Weet je hoe Björn en Bennie nummer schreven? Ze roeiden met een bootje naar een eiland waar een piano en een gitaar in een heel klein huisje stonden, en gingen dan nummers schrijven. Ze noteerden niets en roeiden dan 's avonds weer naar huis.Het liedje dat daarna 'in hun hoofd' bleef hangen, had volgens hen hitpotentie en zo hebben ze de ene na de andere hit geschreven.Dank voor je suggestie en BB King is natuurlijk ook heerlijke muziek om mee te spelen!

pauline
Door

pauline

op 17 Apr 2015

hoi Michelik zou graag mr probz met waves wilen spelen en dan ook het begin stuk lijkt me geweldig.ps.wat heb je de tips op een leuke manier verteld en uitgelegt bedankt! groetjes pauline

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Pauline, was je inderdaad blij met de tips? Ik vind het ook wel erg leuk om ze zo te schrijven, is weer eens wat anders dan video.Mr Probz ' Waves kun je in mijn blog al leren spelen en dat intro is inderdaad een goede, ik ga eens kijken of we die bij de vervolg cursus Gitaar Solo's Leren Spelen kunnen behandelen.Veel plezier met de tips! Michel

Tesso
Door

Tesso

op 17 Apr 2015

Hey Michel,Het kampvuurliedje waar ik geweldige herinneringen aan heb, is "Leaving on a jetplane" van John Denver. Ik reis nog wel eens en ik ben in 2006 een maand in Fiji geweest. Om meerdere redenen was dit mijn favoriete bestemming. Bijna iedere avond eindigt daar op het strand, met een kampvuur en iemand met een gitaar...Ik heb daar dan ook veel vrienden gemaakt en mijn beste vrienden vroegen op mijn laatste avond dit nummer aan. Het liedje is niet eens het mooiste maar de herinnering die aan dit liedje kleeft, wel!! Wat een fantastische maand was dat...Maar heb ik ergens gezien dat dit nummer al in je cursus voorkomt? In dat geval kies ik voor "Sound of Silence" van Simon & Garfunkel. Volgens mij is deze klassieker redelijk makkelijk te leren en alleen de titel al: pure poëzie!! Ik ben bijna klaar met de basiscursus en kan niet wachten om te leren tokkelen...Groeten Tesso

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Tesso, Alle nummers van John Denver doen het goed bij het kampvuur! Maar 'Leaving on a Jetplane' helemaal. Wat zuur is, is dat deze man de aarde heeft verlaten met een.. vliegtuig ongeluk. Maar in mijn cursus leer ik je inderdaad één van zijn nummers meespelen, maar ook nummers van Simon & Garfunkel. Mijn persoonlijke herinnering is REM met 'Losing My Religion, wij toerden met zijn drieën met drie motoren 6 weken door heel Europa en overal waar we aankwamen zat ik iedere avond gitaar te spelen bij het kampvuur. Dit nummer was toen een supergrote hit en deed het heel erg goed. Leuk, die herinneringen!Groeten, Michel

Marijke
Door

Marijke

op 17 Apr 2015

Hallo allemaal wat n spontane reacties ,ik heb ze alle drie gedaan gewoon gitaar toen tokkel en barre s .heel veel aangehad en nog .Ik raad het iedereen aan het is duidelijk,Michel je kan het zo goed uitleggen ,zeker als je net begint.super goede cursussen zijn het .dank je wel en jullie heel veel succes.lieve groet Marijke

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Marijke, wat ontzettend leuk om te horen! Dank je wel. Ik vind het ook heerlijk om het zo te doen, te schrijven, te mailen etc en dan is het leuk om deze reacties allemaal te zien verschijnen. Heb je nog een gitaar nummer dat je wilt leren spelen? Of heb je er al genoeg aan de 45 die er in de cursus zaten ;-)Groeten Michel

Lesly Frieser
Door

Lesly Frieser

op 17 Apr 2015

Hoi Michel, ben nog bezig met de basis cursus maar het gaat super lekker. Heb mijn kleinzoon Roldi ook al gek gemaakt met jouw gitaarlessen dus daar zijn we nu met z'n 2e mee bezig. Zelfs zit hij al op zangles dus een nieuw duo komt eraan Opa & Roldi let oppppppppppppppp. wil graag het nr.Love me tender leren spelen van The King

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 17 Apr 2015

Dankjewel voor alle tips; de gitaar kwam omdat onze zoon van 8 graag wilde spelen, maar nu ben ik degene met de meeste speelminuten ;) Ik zou graag "SOON" van Triggerfinger willen leren spelen!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hahaha wat een lacher! Je hebt je zoon gewoon van zijn troon verstoten? Mooi is dat.Soon van Triggerfinger. Te gekke band met fantastische zanger. We gaan er naar kijken!

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 18 Apr 2015

Geweldig, alvast bedankt!

Erik
Door

Erik

op 17 Apr 2015

Hoi Michel, Het ultieme liedje dat ik zou willen leren is only exception van paramore. Een heel mooi liedje waarmee je ook bij het kampvuur menig harten kunt laten smelten

Ann
Door

Ann

op 17 Apr 2015

Hallo Michel, Dank voor je super leuke cursus, heb op zeer korte tijd veel geleerd! Misschien eens een nummer van Milow (You Don't Know) voor je Belgische fans, in ieder geval bedankt voor je vele uurtjes muziek.Groeten Ann

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Ann, ik heb gelukkig veel Belgische fans ;-) hahaha!Dank je voor je complimenten. Het nummer van Milow vind ik zelf ook heel mooi, een mooi afgekapt slagritme gecombineerd met barré akkoorden. Lijkt me een goeie om die eens te laten zien!Dank je!

Diana
Door

Diana

op 17 Apr 2015

Nothing else Matters van Metallica.Omdat mijn gitaarleraar zegt dat ik Metallica pas leer spelen in lesboek 15. En ik ben nu in aan het einde van lesboek 1........

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Diana, dat nummer van Metallica leer je ook bij mij meespelen in de 'Tokkelen bij het Kampvuur cursus' en dan zit'ie in les 20 meen ik!! Het is een prachtig nummer en niet eens zo heel moeilijk, als je hem simpel mee leert spelen en in deeltjes ophakt. Het begin moet iedereen in ieder geval kunnen spelen, want dan hoef je geen eens een akkoord te pakken en hoef je alleen maar de snaren van boven naar beneden aan te slaan (tokkelen).Alvast veel plezier!

Danny Hartkamp
Door

Danny Hartkamp

op 17 Apr 2015

Hoi Michel!Wat mij betreft is dat Pocahontas van Neil Young... Ik denk dat alleen al je ogen sluiten voldoende is om dat kampvuurtje, kabbelende watertje.... etc. etc. voor je te zien!groet, Danny

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Hoi Danny, Neil Young.. inderdaad een van mijn favorieten. Je hoeft je ogen niet te sluiten hoor, ik heb een 'digi' kampvuurtje van ik meen een uur voor je gefilmd, inclusief geknapper van het vuur.Zoek maar even op mijn site dan vind je hem wel!Groeten Michel

Ton
Door

Ton

op 16 Apr 2015

Bedoelde natuurlijk dat dat de akkoorden zijn die ik pas geleerd heb. Weet de akkoorden van Tears in Heaven niet.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Ik zal eens kijken of ik die voor je kan uitzoeken, zitten veel loopjes in (basloopjes) en tokkel ritmes.Ik ga kijken of ik er een simpele versie van kan maken.

Ton
Door

Ton

op 16 Apr 2015

Tears in Heaven van Eric clapton. Vind ik een prachtig en aangrijpend nummer. Maar ken pas een een paar akkoorden, en dan nog niet eens op tijd wisselen haha. D, C, G, Em, A. Dit zijn ze :)

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Ja dat is inderdaad een heel triest nummer, volgens mij geschreven toen zijn zoontje overleed (was die niet uit het raam gevallen?).Staat ook op zijn M.T.V. Unplugged album van die tijd toch? Met ook Layla e.d. Is niet zo heel eenvoudig te spelen, moet je de gitaar kunst wel enigszins onder de knie hebben.Prachtig nummer!

Eric
Door

Eric

op 16 Apr 2015

Ik zou wel het nummer long nights Willen kunnen spelen Van Eddie vedder Into the wild Geweldig en toch zo triest. Maatschappij Slaven van ons eigen materialisme. vakantie en pensioen Dan kun je even genieten zo als het leven bedoelt is of was.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Nog een reactie, ik heb het boek ook gelezen (Into the Wild) en de film gezien, prachtig! Zeker een aanrader. En die stem van Vedder die herken je dan meteen uit duizenden!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Apr 2015

Eddie Vedder!!! Geweldige vent en geweldige stem. Goede actie toen hij zijn prijs in ontvangst nam en een heel epistel tegen de muziek industrie begon af te steken. Op Youtube heb ik 'Just Breathe' van hem en Pearl Jam staan, die video zal ik ook even op mijn site zetten.En dat leven kun je ook heel anders inrichten, maar dat is inderdaad niet gemakkelijk.Dank je!

Nanette Damsteegt
Door

Nanette Damsteegt

op 16 Apr 2015

´Butterfly fly away´ van Hannah Montana. Omdat het zo´n super lief nummer is, waarmee je meteen de avond steelt bij het kampvuur. Ik heb er nu al zin in!!!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Nanette, dat lijkt me inderdaad een superzoet nummertje (marshmallows boven het vuur ;-) en jij ondertussen even helemaal shinen bij het vuur! Ik zie het al helemaal voor me!Dank voor je suggestie!

Wim
Door

Wim

op 16 Apr 2015

Rhiannon van Fleetwood Mac. Al was het alleen maar om bij weg te dromen van de nog jonge Stevie Nicks.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Wim, ja die stem van Stevie Nicks wat is die prachtig he?! Don't stop zou ook heel geschikt zijn. En 'Go Your Own Way' ook natuurlijk. Moet je dan wel op een semi akoestische western gitaar mee spelen natuurlijk. En dan mag het dit keer wel met een plectrum van mij, want dan klinkt het lekker strak en fel. Dank je voor je suggestie!

Adrie
Door

Adrie

op 16 Apr 2015

Beste Michel Hotel California van The Eagels is voor mij het ultieme kampvuur liedje. Als ik mijn gitaar pakt dan is het eerste wat ik oefen dit lied. Dit dan wel op de makkelijkste manier maar ik heb er wel enorm lol aan. En dat is de bedoeling van het gitaar spelen. Grt Adrie

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Adrie, daar heb je helemaal gelijk in. Vertel eens, speel je hem dan met barré akkoorden? Of met een capo? Of in een andere toonsoort?De solo kun je in ieder geval al op je gitaar leren spelen hier op mijn site he?! Heb je de blogpost al gevonden?Groeten Michel

hans
Door

hans

op 16 Apr 2015

ik zou het heel leuk vinden als je [ik vind het een camping liedje] i like de flovers dat vond mijn oma [die laast is overleden is] ook heen heel leuk liedje

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Die van 'I like the flowers, I like the hapiness' ?Wat vervelend dat je oma overleden is.Ik zal eens kijken!

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 16 Apr 2015

Michel min favoriete nummer is The River van Bruce Springsteen. Toen ik 15 was ben ik met een stel vrienden op vakantie geweest in Limburg en dit nummer was net uit ,ik was helemaal gek van dit nummer en zong dit met mn zaklantaarn zittend op een krat bier mee en ken de tekst nog steeds uit mn hoofd . Mn vrienden zeiden altijd alleen de gitaar nog . Nu ben ik bijna 49 en wil dit nummer nog steeds leren spelen,een jeugddroom zou uitkomen................................ groetjes Erwin

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Erwin, dan heb ik goed nieuws voor je want in de vervolg cursus Tokkelen leer je dat nummer mee spelen. Moet je nog wel even een mondharmonica kopen ;-) Ken je toevallig ook het live nummer van The River waarin Bruce Springsteen een heel verhaal houdt dat'ie wordt afgekeurd voor de Vietnam oorlog? Een heel mooi intro, en dat publiek erbij, prachtig!Groeten, Michel

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 16 Apr 2015

koude rillingen ,ja ik ken hem

Anja Ceelen
Door

Anja Ceelen

op 16 Apr 2015

Mijn kampvuur nummer is hotel california. Schitterend nummer en lijkt me mooi om te spelen en te zingen. Ik ben 47 jaar en heb sinds kort gitaarles. Nooit te oud om te leren dacht ik

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Anja, ik beloof je dat ik die zeker ga doen!! Ik heb al een stuk op mijn site staan waar de solo van Hotel California leert mee spelen op je (electrische) gitaar: https://gitaarles.nl/solo-hotel-california-van-eagles-leren-spelen/ maar het nummer zelf ga ik je en jullie zeker leren!Dank voor je suggestie. En inderdaad, je bent nooit te oud om gitaar te leren spelen!

Deo
Door

Deo

op 16 Apr 2015

Ik wil dit nummer ook leren spelen, zeker leren soleren

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Deo, ook voor jouw goed nieuws zoals gezegd kun je alvast de gitaar solo oefenen op mijn site. Zie de link hierboven.Veel plezier ermee!

Michel Penterman
Pieter Murre
Door

Pieter Murre

op 16 Apr 2015

Een prachtig gezongen en gespeeld nummer is van Crosby/Stills/Nash ,het heet Helplessly hoping . Watzijn de beste akkoorden voor dit nummer? Pieter

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Pieter, wat voor zomervakantie herinneringen heb jij aan dit nummer? Ik zal eens kijken of het makkelijk op gitaar te spelen is. Normaliter wel, want deze waanzinnige band bestond natuurlijk uit top gitaristen zoals Neil Young die voor de rest nog prachtige muziek heeft gemaakt ( wat dacht je van Heart of Gold, ook vrij makkelijk om op je gitaar te leren spelen. En dan een mondharmonica in een halsstatief erbij, succes gegarandeerd!)Dank je, Michel

Jonas
Door

Jonas

op 16 Apr 2015

Hallo, Ik ben bijna 8 jaar en speel al verschillende liedjes op m'n gitaar zonder akkoorden. Vorige week heeft mijn juf me al,enkele akkoorden aangeleerd, de C ,Am, Em,D e, de F. Die lukken al goed alleen de C vind ik moeilijk. Ik zou nu graag met die akkoorden een liedje willen spelen ,maar ik weet niet hoe dat moet. Misschien kun jij me daarbij helpen. jonas

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Jonas, het c akkoord is ook best een moeilijk akkoord omdat je dan je vingers moet spreiden over drie posities. Leer je wel op een 3/4 of 1/2 gitaar spelen? Want met jouw leeftijd is een 1/1 gitaar te groot om op te leren spelen.In mijn blog staan behoorlijk wat nummers die je kunt meespelen met die akkoorden. Dus veel plezier ermee!Michel ps ik was ook 8 jaar toen ik begon met gitaar spelen. Goede leeftijd dus!

Bertine
Door

Bertine

op 16 Apr 2015

Hoi Michel,Wat heerlijk dat ik zo via internet kan oefenen met het gitaar spelen. Ik vind het nog wel moeilijk omdat ik het liefst zo snel mogelijk wil spelen. Maar kheb besloten dat ik me toch echt eerst nog even alleen op de akkoorden ga richten.. Ik ben druk aan het oefenen omdat ik graag als ik op vakantie ben met mijn vriendinnen een liedje voor ze wil spelen. Dan ga ik denk ik voor het liedje Echte Vrienden van Jan Smit. Het zou echt super gaaf zijn als een die cursus zou winnen, en ik daardoor nog beter zal gaan spelen! :)Groetjes Bertine

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Bertine, Ja fantastisch dat je zo online gitaar kunt leren spelen he? Dat was er vroeger in mijn tijd helaas niet..Het is een goede keuze om eerst akkoorden te leren spelen. Maar je moet niet te snel gaan, want dan sla je dingen over die je later gaat missen.Jan Smit zeg je.. Ik zal er eens naar kijken. Ik ben zelf meer van het Engelstalige repetoire, dus daar kan ik je beter mee helpen.Heb je toevallig de akkoorden die er op de gitaar bijhoren al opgezocht?

Anne
Door

Anne

op 16 Apr 2015

Dag Michel,Bedankt voor de informatieve gitaartips op je website. Mijn voorkeur voor een kampvuur lied is van Tim Hardin Simple song of freedom.

greta brusten
Door

greta brusten

op 16 Apr 2015

eender welk liedje van Dotan. Mijn zus heeft verleden te horen gekregen dat ze leverkanker heeft. deze week kreeg ze te horen dat haar bot van de ruggewervel ook is aangetast. Zij was onze gitarist in de familie en bracht de mooie kampvuursfeer tot bij ons. Sinds ik vorige zomer het nieuws hoorde dat ze ongeneeslijk ziek is ben ik naar de winkel gestapt en heb me een gitaar gekocht. Ik heb dan via jou filmpje als eerste liedje, I follow Rivers leren spelen. Dank u daarvoor. Nu speel ik reeds een paar liedjes, All of me, Ain't no Sunshine, Apologize, en ben nu bezig met dust in the wind te leren in fingerstyle. Ik wil gewoon de ziel van mijn zus voortzetten zodat ik het gevoel kan geven aan zussen en broers, nichtjes en neefjes, ooms en tantes, dat ze niet uit ons leven verdwenen is als het tijd is om afscheid te nemen van haar.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Wow wat een heftig verhaal. Hoe oud is je zus?Wat goed dat je de stap hebt gezet om gitaar te gaan spelen. En wat fijn dat ik je al wat nummers heb kunnen leren spelen. Dust in the Wind van Kansas is natuurlijk heel erg mooi, maar best wil ingewikkeld omdat je dan echt met meerdere vingers tegelijkertijd moet aanslaan, zowel aan je linker- als rechterhand.Dotan heeft dat ene mooie nummer, bedoel je Home? Dat is inderdaad een goed nummer om op gitaar te spelen. Ik zal er naar kijken.Sterkte de komende tijd en laat de muziek een troost voor jullie allen zijn. Michel

greta brusten
Door

greta brusten

op 17 Apr 2015

Ja, Home van Dotan..... heel leuk nummer

Wiel
Door

Wiel

op 16 Apr 2015

Hallo, voor mij is het beste kampvuur lied toch nog steeds Blowing in The Wind van Bob Dylan. niet alleen leuk om te horen maar ook een tekst om over na te denken.gr Wiel

Cora
Door

Cora

op 16 Apr 2015

Jaaaaa.....Donovan's "ATLANTIS". Zo geweldig en zo kampvuur!

Shana
Door

Shana

op 16 Apr 2015

Beste !Ik ben net begonnen met het volgen van de gratis basisles. Enorm goed! Echt een plezier om het zo te leren!Ik heb al sinds jongs af aan interesse in gitaar speken, vroeger dacht ik uiteraard van O Jeee.. . Nu heb ik gezegd : ik kan en ik zal ;) en heb ik mij een Fender gitaar aangekocht (eentje die makkelijk te bespelen valt)Graag had ik deze zomer al enige liedjes kunnen speken , voor vrienden, aan het strand,..1 van mijn favoriete nummers is Racoon - Love you more. Is echt een nummer met heel leuke herinneringen (strand, liefde, fun, zang,..)Bij deze had ik dan ook wel ergens gehoopt dat ik kans maak op uw onlinecursus.Vriendelijke muzikale groetjesShana

daisy
Door

daisy

op 16 Apr 2015

hallo,ik ben al lang bezig met het nummer pak maar mijn hand van nick en simon. met de akkoorden lukt het wel, maar ik weet niet hoe ik dat nummer moet aanslaan, ik heb het liedje al supervaak geluisterd maar kom er niet uit.met vriendelijke groet, daisy van beek

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Morgen ontvangt Nick mijn gitaar cursus (via via) ik zal eens luisteren of ik wat voor je kan betekenen. Heb nog speciale vakantie herinneringen aan dit nummer? Groeten Michel

Jan
Door

Jan

op 16 Apr 2015

Beste Michel, Ik ben nu inmiddels met de cursus barre gestart na de basis cursus, veel van geleerd! en de cursus tokkelen, moeizaam mis hierin tempo op ritme (blijf oefenen) En nu barre wat redelijk gaat zeker op de elektrische gitaar (oefen op zowel klassiek als elektrisch) Een echte favoriet qua song is voor mij ``Wild Horses`` van de Stones. Dit nummer is zo intens qua gitaar als tekst dat het mij kippenvel bezorgt. Als je mij hier tips voor kan geven dan graag?Verder blijven we oefenen.Gr, Jan

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Jan, Wild Horses van de Rolling Stones is ook één van mijn top favorieten! Prachtig nummer! Vooral het intro is prachtig. En een lekker lang nummer. Ik ga er zeker naar kijken. heb je nog mooie zomer herinneringen aan het nummer?Groeten Michel

Bas
Door

Bas

op 16 Apr 2015

Ik vindt het heel mooi zo als jij onderwijst, ik heb alleen niets met popmuziek en wil die liederen ook niet leren, wel zou ik graag opwekkingsliederen en bv. Darlene Zschech, Hillsong, Kari Jobe, Michael w Smith, Chris Tomlin etc. willen leren spelen. Een heel mooi nummer is" How great is our God".(tomlin)

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Dank je Bas voor je compliment. Opwekkingsliederen voor gitaar krijg ik wel vaker vragen over, alleen ben ik er niet in thuis. Ik zal eens naar dat nummer van Tomlin kijken.

Margriet
Door

Margriet

op 16 Apr 2015

Hoi, Ik ben lekker bezig met " lay your head upon my pillow" maar dan in de Nederlandse uitvoering van Skotwal aan het oefenen. Het heet dan Toegift en ik vind het een heel mooi nummer. Dus als je voor dit nummer nog tips hebt hou ik me aanbevolen!Fijne dag nog, Margriet.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Margriet, ik zal er eens naar luisteren. Wat is de artiesten naam van het Engelstalige nummer?

Margriet
Door

Margriet

op 16 Apr 2015

Hoi,Het nummer is van Perry Como, For The Good Times.Groetjes Margriet

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Dank je Margriet! Ik zal er eens naar kijken / luisteren!

Nienke
Door

Nienke

op 16 Apr 2015

Hoi Michel,Ik zou heel graag 'Take your time girl' van Niels Geusebroek willen leren spelen. Prachtig nummertje en je krijgt er alle moeders (in spe) mee aan het huilen ;-) Ik hoop dat ik de online cursus win! Ondertussen blijf ik gewoon lekker je youtubefilmpjes volgen en daarmee oefenen.Groetjes, Nienke

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Nienke, een geweldig nummer. Daar krijg je ook vaders in spé mee in de tranen hoor! En ik kan het weten, want ik heb zelf 2 dochters (en 2 zonen). Het is wel een heel mooi nummer. Blijf lekker oefenen waar je maar wilt, als je echt stappen wilt maken, kun je altijd alsnog mijn cursus gaan volgen!Groeten Michel

Maarten Bon
Door

Maarten Bon

op 16 Apr 2015

Graag zou ik Stairway to heaven willen leren spelen van Led Zeppelin, ik was vroeger nooit zo gek op deze groep maar vooral het begin van dit nummer is weergaloos

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Maarten, Stairway to Heaven is supermooi!! Maar dan moet je wel even verder zijn en leren tokkelen en wat power chords kunnen pakken. Vooral het intro is ontzettend mooi en goed te tokkelen! Dank je voor je toevoeging!

Tessa
Door

Tessa

op 16 Apr 2015

Beste Michiel, ik zou heel erg graag nothing really matters van Mr. Probz willen spelen omdat het zo'n mooi rustig nummer is en het me echt heeft geraakt!

Michel Penterman
Irma
Door

Irma

op 16 Apr 2015

Hé Michel. Bedankt voor je tips. Ik ben een beginner en zou graag All of me van John Legend willen leren spelen. Groetjes Irma.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Apr 2015

Hoi Irma, Graag gedaan. All of Me van John Legend kun je denk ik best als beginner op je gitaar leren spelen. Hier kun je hem vast proberen mee te spelen: https://gitaarles.nl/john-legend-leren-mee-spelen-op-gitaar/En als de link niet werkt moet je gewoon even op mijn blog kijken! Veel gitaar plezier, Michel

Annika
Door

Annika

op 14 Apr 2015

Hoihoi, Blij met de aanschaf van die cursus! Het gaat me aardig af moet ik zeggen. Je hebt heel duidelijke lessen en ik ken alle akkoorden zo goed als allemaal. Ik ben stevig aan het oefenen met het overpakken van akkoorden, wat moeilijk vind ik dit....maar ik wil het zo graag kunnen dus ga door☺. Een liedje om te leren...ehmm.. iets van nick en simon Rosanne. Omdat hun zo leuk gitaar spelen ook ☺

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Apr 2015

Hoi Annika, dat komt goed uit! Mijn vriend Cor (Bakker) gaat binnenkort bij Nick langs (die leert namelijk pianospelen op de oude vleugel van Cor) en ik heb een kadootje voor Nick meegegeven (jaha, mijn gitaarlessen ;-) wie weet gaat ook hij er nog wat van leren. Ik zal eens kijken of ik je dit nummer kan laten spelen. Moet je wel met de NS op zomervakantie gaan he?!Veel plezier en dat overpakken van akkoorden, tja, dat is inderdaad iets dat je gewoon heel veel moet oefenen. En goed naar je gitaarleraar luisteren, dan komt het allemaal goed !Veel plezier, Michel

Nicole
Door

Nicole

op 14 Apr 2015

Hoi! Ja ik heb super veel aan de basis cursus gehad. Ik kon nog helemaal niks en speel nu toch al aardig wat liedjes. Alles in de vierkwartsmaat smooth, dat nog wel maar dat maakt niet uit :) Ik heb een gitaar geleend en wil binnenkort mijn eigen gaan aanschaffen. Nu speel ik op een Dean AXS. Volgende week begin ik met de tokkel cursus. Super leuk! Heel erg bedankt voor al je tips!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Apr 2015

Hoi Nicole, wat gitaar ga je aanschaffen denk je? Een nieuwe? Kijk ook eens op marktplaats daar is vaak best wel wat leuks te vinden en heel betaalbaar. Let wel op de stemmechanismen en het geluid. En nog een tip, zet er meteen nieuwe snaren op, dan heb je een heel mooi geluid. Maar koop dan wel de goede snaren ;-)Veel plezier volgende week als de tokkel cursus start, je zult zien dat je dan al heel snel heel veel leuke songs keer mee spelen!Groeten, Michel

Nicole
Door

Nicole

op 14 Apr 2015

Hoi Michel, nog geen idee eigenlijk. Er is zoveel keus... Bedankt voor de tip van de snaren!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Apr 2015

Graag gedaan, je bedoelt dat je reserve snaren mee moet nemen? Zeker doen hoor! Vooral de D snaar wil nog wel eens sneuvelen en je kunt echt niet zonder!

Nicole
Door

Nicole

op 13 Apr 2015

Hoi! Ik heb zojuist les 10 gedaan van de basis cursus. Super leuk, ik ben helemaal verkocht. Wij gaan deze zomer voor het eerst kamperen dus ik zie mezelf al voor de tent zitten met m'n gitaar ;-) Ik zou dan graag Ironic van Alanis Morrisette spelen! Super bedankt en ik ik kan niet wachten op de tokkel cursus..

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 13 Apr 2015

Hoi Nicole, dat klinkt goed! Ga je ook verder met tokkelen en barré akkoorden? Alles van Alanis Morrisette is wel een heel lekker voor gitaar. Ik zal er naar kijken. Wat voor gitaar heb je overigens? En had je wat aan mijn tips?Dank en veel plezier, Michel

Fiep
Door

Fiep

op 27 Sep 2022

Hoi ik heb moeiten met de akkoorden mijn vingers zijn te kort ik heb al een nieuwen gitaar maar het lukt nog steeds niet wat moet ik doenVan Fiep

Reactie plaatsen