Capodastro

Wist je dat de capodastro (ook wel capodaster of gitaarklem genoemd) van onschatbare waarde kan zijn voor jouw imposante gitaar carrière?

Makkelijk op de juiste toonhoogte meezingen met gitaar met een capo

Lang niet ieder nummer staat namelijk in een toonhoogte waarop jij makkelijk kunt meezingen.

En met een capodastro heb je een heel goedkoop en simpel instrument in handen om alles op jouw juiste toonsoort af te stemmen. Bekijk de video of lees verder.

Bekijk de video over de capodaster

Wat kost een capodastro?

Een capodaster is een apparaatje dat je al voor een paar euri kunt aanschaffen. Vooral als nummers in een veel te hoge toonsoort staan, kun je je capo inzetten zodat je makkelijk mee kunt zingen.

Nu heb jij capodastros in allerlei varianten, van licht tot zwaar, van onhandig tot zeer handig en van goedkoop tot enorm duur.

Capo kopen

De duurste Capodastro die ik kon vinden op het web kostte €599. Maar dan heb je ook wel wat, namelijk een met diamanten ingelegd dingetje wat je elders voor nog geen €2 koopt. Okay, dan moet je de diamanten er zelf even bij verzinnen, maar toch!

Gitaar capo zelf maken

Wil je zelf een supergoedkope capo maken:
Men nemen een potlood en een sterk elastiekje. Leg het potlood in de gewenste positie, trekt het elastiekje steeds verder aan en voila: de goedkoopste capodastro ever ziet het daglicht!

Beste capodastro

capodastro, capodaster, gitaarklem ofwel capo

Zelf vind ik onderstaande simpele capo het makkelijkste. Waarom? Omdat je hem heel makkelijk mee kunt nemen en omdat’ie super simpel te gebruiken is. En okay, het is ook een beetje nostalgie.

Mocht je nog een gitaar moeten kopen, koop er dan zeker direct nieuwe snaren bij en een capodastro!