Happy Birthday op gitaar spelen
Happy Birthday op gitaar spelen

Happy Birthday op gitaar spelen met video

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

En dan? Dan wil je natuurlijk voor iemand zingen en dat het liefst op je gitaar begeleiden. Daarom heb ik Happy Birthday voor je opgenomen zodat je het feestlied kunt leren spelen en ten gehore brengen op een feestje. Beheers je nog niet alle akkoorden? Download dan hier het gratis akkoordenboek:
Gratis akkoordenboek

Direct naar de meespeel video > >

De mogelijkheden zijn eigenlijk ongekend. Natuurlijk kun je dit nummer spelen bij een verjaardag, maar bijvoorbeeld ook tijdens Koningsdag. Vergeet overigens niet dat je het ook tijdens de verjaardag van religieuze types of bijvoorbeeld tijdens Pazen kunt spelen (geboorte van de Paashaas).

Is ‘Carpe Diem’ jouw slogan, dan is elke dag een feestje en kun je er gerust iedere morgen mee beginnen. En ben je narcistisch, dan speel je het lekker iedere dag voor jezelf voor de spiegel. Hieronder volgt nog een lijstje met gelegenheden die je via de comments kunt aanvullen.

Nou, dat valt erg mee. Stel je wilt het op gitaar spelen, dan heb ik onderstaande video voor je gemaakt. Stel dat die te moeilijk voor je is, dan kun je nog steeds meespelen (of doen alsof je meespeelt) en dan moet je vooral heel hard meezingen.

Wat het spelen van dit nummer betreft, zou ik het simpel houden. Als je het over het zingen hebt, dan heb je de opties voor :
Nederlands (maar dat bekt niet zo lekker)
Engels (ligt heel erg voor de hand)
Duits (volgens mij vieren ze daar geen feestjes)
Japans (hankietankiehatsjie?)

Ik heb hieronder wat talen voor je uitgezocht, maar zet nu eerst je feesthoed op, pak je gitaar en speel de akkoorden van Happy Birthday to You heel erg hard mee met deze meespeel video!

Hieronder heb ik een paar vertalingen voor je gemaakt waarin ze dit leuke feestlied gezellig met zijn allen feestelijk meezingen:

Cumpleaños feliz.
Cumpleaños feliz

A di mi yere yu friyari
A di mi yere yu friyari

Sana Helwa ya Gameel (cha cha cha)
Sana Helwa ya Gameel (cha cha cha)

Tanti auguri a te,
Tanti auguri a te,

Joyeux anniversaire!
Joyeux anniversaire!

Sto lat, sto lat,
Niech ?yje, ?yje nam.

Happy Birthday kun je spelen bij
– een verjaardag van jezelf of een familielid of een kennis of een vriend
– een jarige collega
– een jubileum
– op Koningsdag (na het Wilhelmus en het Koningslied)
– als je baas jarig is (daar scoor je punten mee tenzij je baas ouder wordt dan 50 en bij een bazin moet je er boven de 39 niet meer aan beginnen)
– bij een huwelijks ceremonie
– en gewoon als je er zin hebt in feestelijk vertier (zing het dan fier!)

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen