Het betere voetenwerk

Goed voetengebruik met een voetenbank

Gitaar spelen is een allesomvattende klus. Een beetje voetbal training is er niets bij vergeleken!Met name het voetenwerk zal je in het begin het verschil laten voelen tussen ‘relaxed’ oefenen en onnodig veel energie verspillen aan de verkeerde houding.

Rechtshandig gitaar spelen op je linkerbeen

Zoals alles, begint het hier ook met het voetenwerk. Ik ga er even van uit dat je rechtshandig bent en dat je je gitaar op je linkerbeen laat rusten. Dan kun je optimaal met je linkerhand akkoorden pakken en bovendien met je rechterhand aanslaan. Als je nu je linkervoet iets optilt, zul je merken dat alles nog veel makkelijker speelt. Alleen, dat linkerbeen omhooghouden is een hele klus.

Het magische voeten bankje

Zet daarom iets onder je linkervoet, bijvoorbeeld een ‘voetenbankje’ of een stevige kartonnen doos, de poes of hond (als ’ie rustig blijft liggen), een stapel met pakken houdbare melk (niet te hard op leunen…).

Linksvoetig spelen met rechterhand op de grond

Af en toe raak je als docent de weg kwijt. Trek je er niets van aan. Het ligt niet aan jou.

voetenbankje voetenbank voeten bank gitaar spelen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortom:
Het maakt niet uit WAT of WIE er onder je voet ligt, als je je been maar een stuk omhoog lift zul je makkelijker kunnen spelen!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen