Kerstliedjes en Sinterklaasliedjes op gitaar

Wil je leuke en makkelijke Kerstliedjes en Sinterklaasliedjes op gitaar leren meespelen met handige video’s? Dat komt goed uit want ik heb hieronder de meest populaire liedjes voor je uitgezocht en op een rij gezet. Pas op, want ik ga er af en toe bij zingen 😉

Wat is jouw favoriete Decembernummer?

Laat als reactie jouw favoriete decembernummer achter (onderaan de site) en wellicht zoek ik hem speciaal voor jou uit!

Leuke Sinterklaas en Kerstliedjes (decemberliedjes) met makkelijke gitaar akkoorden

Voordat je gaat beginnen, is het belangrijk om je gitaar even goed te stemmen. Alle akkoorden kun je op de overzichtspagina van de akkoorden vinden.

Goed, om het je makkelijk te maken, heb ik een selectie van decemberliedjes voor je gemaakt met de bekendste Sinterklaasliedjes en Kerstliedjes zoals:

Sinterklaasliedjes op gitaar:

Meespelen met Sinterklaas kapoentje – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met O kom er eens kijken – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Sinterklaasje bonne bonne bonne – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Zie de maan schijnt door de bomen – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Zie ginds komt de stoomboot (in A) – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Zie ginds komt de stoomboot (in C) – gitaarakkoorden (video)

Kerstliedjes op gitaar:

Meespelen met Mary’s Boy Child – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Jingle Bells – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Stille nacht, heilige nacht – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Do they know it’s Christmas – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met War is over merry X-mas John Lennon – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Last Christmas – Wham – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Power of Love – Frankie goes to Hollywood – gitaarakkoorden (video)
Meespelen met Something about Christmas time – Bryan Adams – gitaarakkoorden (video)

Sinterklaasliedjes met simpele gitaar akkoorden

We beginnen met de simpele Sinterklaasliedjes die je in de klas of thuis kunt spelen voor de kinderen als onderdeel van de decemberliedjes reeks!

Sinterklaas Kapoentje – gitaar akkoorden

O kom er eens kijken – gitaarakkoorden

Sinterklaasje bonne bonne bonne – gitaarakkoorden

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht – gitaarakkoorden

Zie de maan schijnt door de bomen – gitaar akkoorden

Zie ginds komt de stoomboot (in A) – gitaarakkoorden

Zie ginds komt de stoomboot (in C) – gitaarakkoorden

Kerstliedjes op gitaar met simpele akkoorden

We gaan verder met de simpele Kerstliedjes die je voor Kerstmis in de klas, thuis of waar dan ook op gitaar kunt spelen als onderdeel van de decemberliedjes reeks!

Mary’s Boy Child – gitaarakkoorden


Ik beken je schaamteloos dat ik als klein kind van 5 superblij was met het singletje dat ik van ‘Tante Yvonne’ kreeg: Brown Girl van Boney M. Op zolder speelde ik disco met mijn pickupje en draaide het nummer grijs voor iedereen die het maar wilde horen (het waren eenzame tijden;-). Dit kerstliedje is natuurlijk van heel iemand anders, maar in de versie van Boney M heeft’ie wel de meeste air time gehad. Een prachtig decemberliedje!

Jingle Bells gitaar akkoorden


Ik weet nog goed dat ik stage liep bij de show voor het Lido theater in Amsterdam bij het Leidseplein. Ik meen dat we al in september de studio in moesten om het kerstnummer ‘Jingle Bells’ en ‘Rudolph the Red Nosed Rendeer’ op te nemen. Stond ik daar tussen allerlei super sterren die hun sporen al lang hadden verdiend in de muziek wereld.. Maar goed, in het achtergrond koortje kon ik niet zo heel veel kwaad.

Stille Nacht Heilige Nacht gitaar akkoorden


Ik ben vroeger katholiek opgevoed en tot mijn 9e ging ik geregeld naar de kerk. Hoogtepunt was natuurlijk altijd de “kerst Mis’ tijdens kerstmis. En daarna thuis lekker veel eten. Heerlijk! De kerstdagen erna vond ik ‘om niet door te komen’ maar gelukkig was er al snel de album top 100 die het leed verzachtte. Toch zijn er vele versies van het kerstliedje Stille Nacht Heilige Nacht en ach, laten we het zo zeggen, het nummer hoort er bij en het is leuk als je het op gitaar kunt spelen!

Band Aid – Do They Know It’s Christmas gitaar akkoorden

Band Aid werd in 1984 opgericht door Bob Geldof (Boomtown Rats) en Midge Ure (bekend van Ultravox en Thin Lizzy) om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden. Zie het als een enorme ‘Collab’ ofwel samenwerking waarbij alle individuele artiesten zich weer even goed op de kaart konden zetten. Persoonlijk vind ik de uithaal van Bono van U2 legendarisch, maar ook Do They Know It’s Christmas is één van de allerbekendste en best scorende kerstliedjes ever. Te meer om dat het kerstliedje ‘Do They Know It’s Christmas’ ieder jaar weer opnieuw miljoenen keren wordt gedraaid, all over the world! Het bekendste decemberliedje ever, denk ik!

War is over merry X-mas John Lennon – gitaarakkoorden

Last Christmas – Wham – George Michael – gitaar akkoorden

Met de supergrote kersthit “Last Christmas’ scoorde Wham een evergreen, een gouwe ouwe, een tophit die jaarlijks de kassa van de man(nen) nog flink doet rinkelen. Maar eerlijk is eerlijk, het deuntje van Last Christmas blijft je eeuwig bij, het is simpel mee te spelen en de videoclip van Last Christmas was destijds een ware sensatie. Helaas was Georges Michaels 2e Kerstdag 2017 ‘Last Christmas’. Hij overleed op 53-jarige leeftijd.

George Michael staat met Last Christmas en andere nummers al jaren in de Top 2000. Leer hier de belangrijkste Top 2000 nummers meespelen!

Power of Love – Frankie goes to Hollywood – gitaarakkoorden

Something about Christmas time – Bryan Adams – gitaarakkoorden

Hoe dan ook, ik hoop dat je het gezellig vind om met deze kerstnummers mee te leren spelen!!

 

 

Waarom het zo leuk is om met Kerst gitaar te spelen

Het valt mij al jaren op dat in de kerst vakantie er veel mensen beginnen met gitaar spelen. Daar waar je in de zomer lekker rond het kampvuur gitaar gaat zitten spelen, kun je in de winter lekker rond het haardvuur gitaar gaan spelen. Heb je geen open haard? Dan is een kaars of een waxine lichtje ook voldoende 😉 Met deze decemberliedjes kom je goed uit de voeten denk ik!

Vooral in de winter en juist na kerst is er volop ruimte om je gitaar te pakken en mee te spelen met Kerstnummers, maar ook bijvoorbeeld met de gouden oude hits die je in de top2000 vaak hoort. Daar staan vaak klassieke gouwe ouwe die uit een tijd komen dat de gitaar nog een dominante rol speelde in de grootste hits.

Optreden en zingen met je gitaar tijdens het kerstfeest

Verder is het natuurlijk zo dat je ook sinterklaasliedjes en kerstliedjes in december kunt spelen bij optredens, bijvoorbeeld als Sinterklaas langs komt, maar beter, als je Kerst ergens met een groep mensen gaat vieren. Met zijn allen zingen bij het gitaar spel is een mooi verbindend element dat goed in deze dagen past.

Muziek maken en zingen op oudejaarsavond

Maar vergeet niet oudejaarsavond. Ook dan kun je prima met elkaar rond het haardvuur zitten en lekker je gitaar erbij pakken en mee spelen met de grootste hits van het afgelopen jaar bijvoorbeeld. Hoe dan ook, het blijft een feest om op je gitaar al deze kerst muziek en grote hits mee te kunnen spelen en zingen!

Decemberliedjes bijzonder

Verder zijn decemberliedjes zo bijzonder om mee te spelen, omdat je ze ieder jaar opnieuw kunt spelen. Ze zijn tijdloos, herkenbaar en wereldwijd in te zetten als smaakmaker voor de juiste sfeer!