Last Christmas Wham op gitaar leren spelen
07 november 2014 

Last Christmas Wham op gitaar leren spelen

Update 26 december 2016: vannacht las ik het ongelooflijk trieste nieuws dat George Michael op 53 jarige leeftijd is overleden. Hij heeft meer dan 100 miljoen platen verkocht en onderstaande lesvideo is dan ook een eerbetoon aan zijn hele oeuvre..

Last Christmas: kerstmis kraker onder de kerstboom!

Af en toe zijn er van die nummers die je heel makkelijk kunt leren meespelen én waarmee je ongetwijfeld heel veel succes zult hebben op feestjes en partijen.

Zo is het nummer Last Christmas van Wham een absolute Go voor ieder feestje en iedere beginnende gitarist kan hem heel makkelijk mee leren spelen.

Mocht je moeite hebben met het nummer, probeer dan mijn proefles zeker uit en dan kan ik je garanderen dat je hem binnen de kortste keren mee kunt spelen!

Hieronder vind je het origineel

Wil je vandaag starten met Gitaarles?

Meld je dan aan voor de lessen en de grootste Gitaarles community van Nederland:
Gitaar Kampvuur Kit haardvuur

Teksten – Wham! – Last Christmas

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year, to save me from tears
I’ll give it to someone special

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year, to save me from tears
I’ll give it to someone special

Once bitten and twice shy
I keep my distance
But you still catch my eye
Tell me baby
Do you recognize me?
Well, it’s been a year
It doesn’t surprise me
I wrapped it up and sent it
With a note saying “I love you” I meant it
Now I know what a fool I’ve been
But if you kissed me now
I know you’d fool me again

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year, to save me from tears
I’ll give it to someone special

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year, to save me from tears
I’ll give it to someone special

A crowded room, friends with tired eyes
I’m hiding from you, and your soul of ice
My god I thought you were someone to rely on,
Me? I guess I was a shoulder to cry on

A face on a lover with a fire in his heart
A man under cover but you tore me apart
Now I’ve found a real love you’ll never fool me again

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year, to save me from tears
I’ll give it to someone special

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year, to save me from tears
I’ll give it to someone special

A face on a lover with a fire in his heart
A man under cover but you tore him apart
Maybe next year I’ll give it to someone
I’ll give it to someone special

Writers: GEORGE MICHAEL, HENRI C G HAN KOORENEEF

Originele video Wham! – Last Christmas

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 26 Dec 2016

Vannacht hoorde ik het nieuws dat George Michael is overleden. Wat is jouw herinnering aan hem? Dit is die van mij:"Het was al eind januari, ik denk 1988. Het sneeuwde eindelijk die winter en ik fietste naar een vriendje. De hele wereld om me heen was wit, stil en rustig. Op mijn walkman had ik speciaal het nummer Last Christmas opgezet, om het wintergevoel te verstevigen. Ook al was het eind januari, het klonk fantastisch en even waande ik me op wintersport in de Zwiterse Alpen." Rust zachtje George..

arjan
Door

arjan

op 16 Dec 2014

hallo Michel,Wat een geweldige lessen. Na een-op-een lessen bij een muziekleraar en weinig tijd om elke week te oefenen, heb ik jou cursus besteld om het eens te proberen wanneer het mij uitkomt. en met succes. ik beleef meer plezier aan het gitaar spelen dan ooit. Nu lees ik op je site dat je kunt abonneren om wekelijks een nieuw nummer te leren. Waar abonneer ik mij en wat zijn de kosten?met vriendelijke groeten,Arjan

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 21 Dec 2014

Hoi Arjan, dank je wel! De wekelijkse nummers heb ik verpakt in Specials, (summer session en Kerst special) heb je die al?

arjan
Door

arjan

op 23 Dec 2014

Hallo Michel,de summer sessions heb ik inderdaad ontvangen toen ik de eerse drie cursussen heb aangeschaft. Is er nog een mogelijkheid dat ik de kerstspecial los bestel. Wil er wel extra voor betalen. Kun je Merry Christmass everybody van Slade ook uitwerken? dat vind ik toch wel de kerstrocker aller tijden.muzikale groet en alvast fijne dagen. Arjan

emma
Door

emma

op 26 Dec 2013

hoi Michel k heb eigenlijk en heel andere vraag.. k weet niet hoe je en c mineur spelt ik heb het nodig voor het liedje al I want for Christmas is you wilt u me alsjeblief helpen .!!!!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 27 Dec 2013

Hoi Emma,Het C mineur akkoord kun je eigenlijk alleen met een barré akkoord spelen om met een 'power chord'. In mijn gevorderden cursus barré akkoorden besteed ik daar uitgebreid aandacht aan!

Joke Oude Elferink
Door

Joke Oude Elferink

op 11 Dec 2013

Hoi Michel,Heel leuk, ben al druk aan het oefenen maar wel alleen het refrein. Zeg nooit meer dat je niet kan zingen. Joke

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Dec 2013

Joke, ik zal het nooit meer zeggen. Alleen maar zingen ;-) Mag ik hier vermelden dat je waarschijnlijk onze jongste deelneemster bent?

Joke Oude Elferink
Door

Joke Oude Elferink

op 26 Dec 2013

Hoi Michel. Reactie op 12 december 2013: Je bedoelt toch de oudste ? Het is al weer tweede kerstdag en zie nu pas deze berichten. Ik krijg ook zoveel muziek- oefenstof van je te verwerken dat mijn hoofd soms op hol slaat. Gelukkig heb ik een heel lieve man die op het ogenblik veel werk, zoals koken van mij overneemt. Met januari 2014 ga ik hem weer verwennen. Heb ik beloofd. Het kerstlied Last Christmas - Wham vond ik heel leuk maar heb met oefenen er wel langer over gedaan dan 1 minuut met oefenen. Groetjes en fijne dagen. Joke

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 27 Dec 2013

Hoi Joke, ja die Piet is een kanjer he?! Gaat hij ook een keer voor mij koken? Dan kun je mij je nummers ten gehore brengen! Alvast een goed 2014!

M.H. Snippe
Door

M.H. Snippe

op 11 Dec 2013

Gaaf en hartstikke leuk om te doen

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Dec 2013

Mooi zo! Op naar de kerst!

sophie
Door

sophie

op 11 Dec 2013

hoi ik vind het heel moeilijk om akkoorden over te pakken en je zegt dat dit 'simpel' is. maar ik ben pas elf e n ik kan het gewoon niet en ik wil het zooo graag!! ik hoop dat je een tip hebt voor mij, dat het me wel lukt. gr. sophie

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Dec 2013

Hoi Sophie, heb je mijn beginners cursus dan al gedaan? Dan kun je dit namelijk prima meespelen! Groeten Michel

sandra Tjon
Door

sandra Tjon

op 11 Dec 2013

Oh ja je hebt prachtige krullen. Fijne kerstdagen. Sandra.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Dec 2013

Daar ga ik van blozen Sandra ;-)

sandra Tjon
Door

sandra Tjon

op 11 Dec 2013

Weer een perfecte uitleg en mooi nummer om mee te spelen. Soms is het wel storend als je je steeds verontschuldigd voor het niet mooi zingen. Je hebt een hele goede stem. En het klinkt helemaal niet slecht als je zingt.Hartstikke bedankt voor dit mooie nummer. Sandra.

Renée
Door

Renée

op 11 Dec 2013

Dag Michel, Ik kan zo gauw niet volgen wat het gevorderde slagje is, kun je deze in een uitleggen (in Down-Up schemaatje). Alvast bedankt! Mvg, Renée

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Dec 2013

Hoi Renée,Ik zal er snel naar kijken! Groeten, Michel

Steffi
Door

Steffi

op 25 Dec 2013

Hey hoi,Ja inderdaad daar zit ik ook mee! Ennuuh kun je misschien ook: All i want for Christmas uitleggen?Groetjes

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 27 Dec 2013

Hoi Steffi, dat nummer heb ik bekeken, maar is snel en moeilijk... vandaar dat ik het heb laten liggen..

Reactie plaatsen