Liedjes voor Valentijn

14 febuari is het zover, dan is het Valentijn! En wil je je geliefde dan kunnen verrassen met een heerlijk zwijmelnummer of een romantische serenade, dan heb ik hieronder een aantal suggesties voor je die je makkelijk kunt meespelen.

Ik geef je meteen een paar mooie teksten mee die je dan als intro kunt gebruiken.
(als je de online gitaarlessen volgt, dan speel je deze nummers in no-time mee!)

Verras je Valentijn met een vakantie en een zonnig vakantie liedje

We beginnen serieus. Wil je je Valentijn verrassen met een lekkere vakantie? Breng hem of haar dan in de juiste stemming met dit nummer van Xavier Rudd – Follow The Sun en gebruik dan dit intro: (succes gegarandeerd)

Jij: “Schatje, ik heb iets leuks voor je en daar heb een heel speciaal nummer voor uit mijn hoofd geleerd. Ik ga het voor je spelen en als je wilt kan ik er ook bij zingen of op mijn mondharmonica spelen.” (mocht het niet lukken, dan kun je je Valentijn ook deze video laten zien natuurlijk 😉 )

Verras je Valentijn met een ‘na regen komt zonneschijn liedje’

Heb je een lastige periode achter de rug en hoop dat je dat er weer mooie tijden aanbreken? Breng dan dit nummer van de Rolling Stones – Angie ten gehore en gebruik dit intro:

Jij: “Schatje, we hebben een lastige tijd gehad, niet alleen jij en ik samen maar wij ook allebei apart. Ik hoop dat de wolken nu snel verdwijnen en dat de zon weer gaat schijnen. Ik heb mijn vriend Mick Jagger gevraagd om speciaal voor ons een nummer te schrijven en het heet Angie. De hond van mijn ouders heette vroeger zo omdat zijn naam met een A moest beginnen, maar het is ook een heel mooi liedje. Ik ga hem nu voor je spelen én zingen!”

Verras je Valentijn met een ‘vertrouwensnummer’ als je het verbruid hebt

Ben je een schuinsmarcheerder, (wo)manizer of gewoon nog vrijgezel en heb je het toch op iemand voorzien aan wie je je wilt binden? Breng dan ‘One’ van U2 ten gehore en gebruik dit intro:

Jij:”Lieverd, je weet dat ik graag van diverse walletjes snoep en dat ik een groot hart heb. Maar ik heb nog eens goed nagedacht en gevoeld en ik wil je zeggen dat er in mijn leven maar EEN iemand is met wie ik samen verder wil. Ik hoop dat je niet teleurgesteld raakt of er een slechte smaak van in je mond krijgt, maar ik wil ‘One’ voor je spelen en zingen. En ik hoop dat JIJ OOK 😉 (snap je hem? U2 = YOU TOO) met mij wilt dan.”

Verras je Valentijn met een ‘A- nummer’

Heeft iemand moeite met de rente betalen, zijn er lange nachten met veel mannen, en heeft hij of zij witte lippen en een bleek gezicht? Breng dan ‘A-team’ van Ed Sheeran ten gehore.

Jij: “Lieverd, ik weet dat je al sinds je 18e dagdroomt van een ander bestaan waar je het liefst naar toe vliegt, maar ik kan je een dak boven je hoofd bieden, de huur voor je betalen want mijn engeltje het is te koud voor je om buiten te vliegen”.

Verras je Valentijn met een heldhaftig liedje

Ben je een heldhaftig type, gaat geen uitdaging te ver voor je, zet jij alles op alles en droom je van eeuwige roem? Speel dan het nummer ‘Heroes’ van David Bowie voor je geliefde en gebruik dit intro:

Jij: Liefje, koninginnetje van me, ik zou wel eens jouw koning willen zijn. (ps vice versa als je een vrouw bent en dit voor een man zingt, maar er zijn natuurlijk ook nog andere combi’s mogelijk, ik ben heel open minded). Want dat wij geliefden zijn, dat is een feit. En nies ik bedoel niets haalt ons uit elkaar. Je bent mijn held, mag ik ook jouw held zijn, al is het maar voor vandaag? En daar heb ik een liedje over geschreven. Je begrijpt mijn intro wel als je me mee laat zingen..

Laat je Valentijn weten dat je hem of haar mist

Heb je de bons gekregen of gegeven? Ben je boos uit elkaar gegaan maar probeer je iemand vast te houden, te kussen, te grissen en wil je bespelen, roeren en bevelen? Aii, dan heb je wel een heel specifiek probleem. Maar voor ieder probleem is er een oplossing. Gebruik dan dit intro:

Jij: “Lieverd, Je kust me, je sust me. Omhelst me, gerust me. Je vangt me, verlangt me. Oneindig ontbangt me. Je roept me, je hoort me. Je redt en verstoort me. Geloof me, beroof me. Verstikt en verdoof me. Je ademt en leeft me. Siddert en beeft me.
Wil je nog meer horen van dit meesterlijk gedicht, of zal ik mijn gitaar erbij pakken?” En dan herhaal je wat je boven hebt gezegd terwijl je gitaar speelt.

Ik wens je veel succes maar ook vooral veel wijsheid met Valentijnsdag. Een goed ontbijt en een bos rozen doet ook wonderen. Ik laat de keus aan jou..!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Joke
Door

Joke

op 21 Aug 2020

Hi Michiel, ik hoor je in de video zeggen dat ik ook het akkoorden schemaatje terug kan vinden op je website van de liedjes, echter, die vind ik niet. Waar moet ik kijken?

Joost
Door

Joost

op 06 Feb 2018

Nice, aan de bak dus de komende 8 dagen :) helaas was ik al een Creep, maar mijn vriendinnetje geluikkig wel f&€king special @MichelValentino ;)

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 06 Feb 2018

Hoi Joost! En nu dan Creep van Radiohead voor Valentijnsdag leren meespelen, nietwaar? Succes ermee! Groeten Michel

Rob
Door

Rob

op 06 Feb 2018

Phoe nu moet ik aan de bak. Hopen dat ik het erin krijg voor de 14de.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 06 Feb 2018

Ja Rob, Ik heb je vrouw al even op de hoogste gesteld, de verwachtingen zijn hooggespannen nu. Wellicht kun je nog wat aan je zangkwaliteiten sleutelen en oja, vergeet die roos tussen je tanden niet. Ze heeft een voorkeur maar die moet je nog maar even uitvragen bij haar..! Veel plezier, je hebt nu nog 8 dagen, maak er iets moois van! Groeten Michel

Petra
Door

Petra

op 13 Feb 2016

Veel dank Michel ! Wil je graag een positief duimpje geven maar.........waar zitten deze ???

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 17 Feb 2016

Ik snap het, je duim zit op je gitaar natuurlijk ;-) Wat je kunt doen en wat ik heel erg op prijs stel: mijn berichten zoveel mogelijk bij je vrienden, kennissen en vage kennissen op Facebook Twitter of Linkedin door de strot duwen. Kijk maar wat jou past. Een tekst als bovenstaande volstaat ook hoor, ook dat waardeer ik!

Reactie plaatsen