Live online gitaarles 22 juni 2021
Live online gitaarles 22 juni 2021

Gitaar spelen bij het kampvuur: maak het jezelf makkelijk en wees je eigen drummer!

(let op, slecht geluid) alle dingen die je nodig hebt om een liedje te kunnen spelen bij bijvoorbeeld het kampvuur. Dus vandaag tips en ideeën die het je makkelijker maken om een leuk liedje te spelen en dat je je daar comfortabel bij voelt. Je kunt dan makkelijk liedjes uitzoeken die je nog versimpelt waardoor je eenvoudig het liedje mee kunt spelen. Je hoeft niet alle nuances te kunnen spelen zodat je misschien ook nog mee kunt zingen en dat het ritme gaande blijft. Dus dan mag je best af en toe een foutje maken. Een bekend gezegde is: “Je bent zo goed als je drummer is”

Zo zorg je ervoor dat je met je ritme consequent blijft. Word dus je eigen drummer.

Zoals nummers van Ed Sheeran, zodat je niet naar een papiertje hoeft te staren met de akkoorden erop. Voorbeelden: I’m Yours van Jason Mraz, Het is een nacht van Guus Meeuwis en Hey Joe van Jimmy Hendriks en Jungle van Tash Sultana

Dit keer opgezocht op Ultimate Guitar Tabs en hoe je ze op internet kunt opzoeken

Er zijn in feite twee belangrijke ritmes. We spelen een makkelijk basis ritme en een iets ingewikkelder ritme.

door de nummers op te zoeken, makkelijke akkoorden ervan te maken en er een simpel ritme erbij te spelen en aan te slaan of te tokkelen. Voeg ritme dus bij de akkoorden, dan kan iemand er bij zingen en kun je samen muziek maken

hoe sla je een ritme aan met een plectrum? Begin met een simpel patroon, eerst alleen down down – down – down – down en hou je plectrum losjes vast en daar na down – down – down up – down up.

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen