Gitaarles tips voor beginners
Gitaarles.nl
Gitaarles tips voor beginners
03/28/2013
2 min
28

Makkelijk akkoorden op je gitaar overpakken [video]

03/28/2013
2 min
28

Het leven van een gitarist gaat niet altijd over rozen… Neem nou eens al die verschillende akkoorden. Je moet weten hoe ze heten, hoe je je vingers moet zetten, je moet ze aanslaan en moet je OOK NOG eens verwisselen van akkoorden

Welkom bij dag 2 van de proefles: Gitaar akkoorden wisselen (incl. video)

Topsport is er niets bij. Toch ga je in deze methode zoveel mogelijk ‘automatiseren’. Dat doe je met handige trucjes. En veel leuke nummers spelen zodat je veel zin hebt om te oefenen. De rest komt dan vanzelf.

De gouden tip bij het overpakken van akkoorden

Als er al ergens een gouden tip te geven valt, is het bij het overpakken van akkoorden. Vaak zijn je vingers volslagen de weg kwijt op hun gitaar. Dat is het moment om in te grijpen!

Denk goed na

Een hele belangrijke tip, is om goed na te denken over welke akkoorden je na elkaar moet over pakken. Zo kun je van tevoren al bepalen welke vingers je als eerste gaat verzetten, of misschien kun je er juist wel eentje laten staan!

Meest gemaakte fout

De meeste gemaakte fout, is dat je als gitarist je akkoord loslaat. Wat hier fout aan is? Het punt is, dat je dan niet meer weet waar je vingers zich bevinden en je volgende akkoord zul je weer helemaal opnieuw moeten neer zetten. Waar is de eerste positie? Waar is de hoge E snaar? Als je je akkoord los hebt gelaten, weet je het allemaal niet meer en moet je de nieuwe greep weer volledig moeten zijn niet neer te zetten.
Gitaar akkoorden over pakken

Laat een tel je akkoord weg

Een andere, belangrijke tip, is om van iedere maat de laatste tel te gebruiken om je nieuwe akkoord over te pakken. Dus van de 4 tellen in een maat gebruik je de laatste tel om je nieuwe accoord over te pakken. Handig, niemand die het hoort en voor jou perfect om rustig door te gaan met je song!

Belangrijke tip bij het overpakken van grepen en uitleg video!

Zet daarom altijd je EERSTE vinger als ankerpunt op je gitaar neer en pas daarna de rest. Bekijk de video waarin je vele tips krijg!

Nog één ding: zorg er ook altijd voor dat je gitaar goed gestemd is.

Laat je een reactie hieronder achter?

Deze tip maakt onderdeel uit van de Gratis Proefles. Als je van het aantrekkelijke aanbod gebruik wilt maken maken, klik hier > > >

Ga anders door met dag 3

Reacties
Categorieën