Nagels knippen

Snel gitaar leren spelen met de juiste nagel lengte

Onderstaande tip lijkt misschien een wat ijdele tip. Toch is het van groot belang dat je deze tip serieus neemt.

Mocht je gitaar leren spelen dan is het namelijk belangrijk hoe je, geloof het of niet, je nagels knipt.

Lange of korte nagels?

Wist je namelijk dat te lange nagels aan je ene hand je flink in de weg kan zitten? En te korte nagels aan je andere hand het gitaar spelen je ernstig kan bemoeilijken?

De vergulde tip!

Ik zal het geheim snel voor je onthullen:
– de hand waarmee je gitaar akkoorden pakt heeft KORTE nagels nodig
– de hand waarmee je de gitaarsnaren aanslaat, heeft LANGE nagels nodig.

De juiste nagel lengte: bekijk de video

In onderstaande video laat ik je precies zien hoe lang je nagels moeten zijn bij gitaar spelen. Of je nu linkshandig of rechtshandig gitaar speelt!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Mattie
Door

Mattie

op 13 Sep 2015

Hey Michel, Een vraagje, Als ik bij het d-akkoord vingers 1 en 2 van plaats verwissel heb ik volgens mij nog steeds hetzelfde klinkende d-akkoord maar maakt het voor mij véél gemakkelijker om het te nemen en ook naar a-mineur te gaan, is dat ok of toekomstgericht niet ok? Groetjes Mattie

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Jul 2014

Laat gerust een reactie of vraag hier achter. Dit waren de reacties die ik vanaf 2010 kreeg: michel, 18/04/14 om 14:38 Beetje rond, in de vorm van je vingers. Edwin, 17/04/14 om 00:50 Hallo Michel. In welke vorm moet je nagels knippen voor de slaghand rechts ? Hennie de Gans, 03/07/13 om 19:20 Toevallig had ik er ook last van en wist maar niet waar die valse tonen vandaan kwamen. Zonder lange nagels gaat het een stuk beter,bedankt en groetjes Hennie. michel, 06/06/11 om 21:45 Hoi Pizzabakker, Ja, jij kunt weer pizza’s bakken he! You Can’t Have It All!! Maar goed dat je toch zo lekker vordert! Waar is de pizzeria trouwens waar je werkt? Gitarist, 02/06/11 om 14:50 Ah jammer dat ik deze tip moet overslaan. Ik werk part-time als pizzabakker en om het deeg goed te kunnen openen zonder gaten en schuren moeten mijn nagels altijd kort en geknipt zijn. Dit geld voor beide handen. Maar ik kan zelfs zonder lange nagels ideaal spelen. Alleen het togglen word wel moeilijker inderdaad. michel, 11/11/10 om 00:33 Deze tip komt zo meteen via het handboek inderdaad ook eerder aan de orde.. Dank Michel Joost, 10/11/10 om 23:53 Waarom zet je deze tip niet aan het begin van de lessen? Dan heb je er direct gemak van. Hafat, 29/09/10 om 22:49 hahaha simpel maar errugh handig idd :)

Peter
Door

Peter

op 09 Jan 2015

Hoi Michel, Is voor je aanslaghand een plectrum ook een mogelijkheid? Ik heb aan beide handen korte nagels en op de een of andere manier zullen die nooit heel erg lang worden... Groet, Peter

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 14 Jan 2015

Zeker, maar dan wordt tokkelen met je nagels wel lastig..

Reactie plaatsen