Nooit te oud om te leren

Je bent nooit te oud om te leren. En je bent zeker nooit te oud om gitaar te leren spelen. Dat bewijst onderstaande video. Twee top gitaristen, die al jaren meegaan, leren daar in een riff te spelen van een veel jongere gitarist die nog niet eens was geboren toen de twee heren muzikale carrière maakten.

Jimmy Page van Led Zeppelin

De ene is Jimmy Page, de gitarist van Led Zeppelin, bekend van onder andere de top 2000 super hit “Stairway to heaven”. Waarvan ik je overigens binnenkort het intro ga leren meespelen. Bekijk hier vaste de andere Top 2000 nummers die je kunt leren meespelen.

The Edge van U2

De andere heer is The Edge, ofwel David Howell Evans, de gitarist van U2. Als je het nummer “One” van U2 wilt leren meespelen, moet je even naar de onderste video hieronder kijken.

Jammen met Jack White (The White Stripes)

Maar kijk vooral even de onderstaande video, waar de twee een lesje krijgen van Jack White van The White Stripes. In de video gaan de heren jammen op het nummer Seven Nation Army. Vanaf minuut twee begint het serieus lekker te klinken. Mooi om te horen hoe de heren de verschillende sounds van hun gitaren weten te mixen tot een mooi geheel.

Over die gitaar sound gesproken; binnenkort schrijf ik een artikel over Bruce Springsteen en hoe hij per toeval een unieke gitaar sound wist te creëren.

https://youtu.be/PUwhutKZAEk

One van U2 leren spelen

Pak nu je gitaar zelf en leer One van U2 simpel meespelen!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen