Ode aan R.E.M.

Het is 25 jaar geleden dat de band R.E.M. een grote doorbraak maakte met het album ‘Out of Time’. Op dit prachtige album staat de wereldhit ‘Losing My Religion’. Het is één van de eerste succesvolle hits die ik zelf bij het kampvuur speelde. En jij leert hem ook als eerste nummer spelen in mijn cursus.

Maar speciaal voor de mannen van REM heb ik de grootste hits en mooiste nummers voor je op een rij gezet. Laat je onderaan een reactie achter wat jouw favoriete hit van REM is? Dank!

REM – Losing My Religion

Zanger Michael Stipe heeft nooit begrepen dat dit nummer zo’n grote hit werd. Hij noemde het ‘een liedje van 5 minuten zonder refrein en met een banjo’. Misschien dat het daarom wel zo’n knoeperd van een hit geworden is.

REM – Everybody Hurts

Een ander, werkelijk schitterend nummer van REM is ‘Everybody Hurts’. Ik weet nog goed dat er een keer met dodenherdenking 2 minuten stilte werd gehouden, ik zat samen met mijn vriendin in de auto.

Na die stilte werd ‘Everybody Hurts’ gedraaid. Ik krijg er nog tranen van mijn mijn ogen. Ook dit nummer leer je overigens meespelen, in de tokkel cursus wel te verstaan.

REM – Drive

Nu we het toch over rijden hebben, ‘Drive’ is ook zo’n prachtig gitaarnummer van REM. Een heerlijk rustig gitaar intro, de mooie hoge stem van Stipe erover, prachtig!

REM – Leaving New York

Destijds hadden we nog CD’s en gaf ik les in Rotterdam. De cd ‘Around the Sun’ heb ik zo mogelijk grijs gedraaid.

REM – Imitation of Life

Een ander prachtig nummer van de formatie is ‘Imitation of Life’. Het lijkt qua strijkers wel een beetje op Losing My Religion. Ook een heerlijk up time nummer. Vooral mooie viool en cello partijtjes erbij.

Als je je dance skills nog een beetje moet oppoetsen, kijk even goed naar Stipe. Imiteer hem en je hebt op ieder feestje succes ;-)

REM – One I love

Met dit nummer had REM eind jaren ’80 mijn hart al gestolen. Lekker snel uptime nummer, stuwend, niet te ingewikkeld, vol energie.

Jouw favoriet

Wat is jouw favoriete nummer van R.E.M.? Laat je het in de reactie achter? Ik ben erg benieuwd!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
willy gournon
Door

willy gournon

op 12 Mar 2016

Hoi Michel, Drive & Everybody hurts zijn prachtige nummers. Maar " Man on the moon " mocht voor mij ook hoor ! Grtjs Willy

Mattie
Door

Mattie

op 11 Mar 2016

Hey Michel, ik had van hj een reactie gekregen dat vanaf maart de solo van my name is nobody online ging staan met tab, waar kan ik die vinden aub?grtjs Mattie

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 03 May 2016

volgens mij gaat die er niet komen, ik heb samen met HJ besloten om de cursus niet meer bij mij te verkopen maar op zijn site.

Peter
Door

Peter

op 11 Mar 2016

Weer stuk voor stuk pracht ns The one i love zou ik zeggen grtjes Peter en thx :-)

lauwrentus
Door

lauwrentus

op 11 Mar 2016

REM was mij niet bekend ik hou persoonlijk van andy tielman

Baumans guido
Door

Baumans guido

op 11 Mar 2016

leaving new york is mijn favoriet

Hugo
Door

Hugo

op 11 Mar 2016

Met losing my relion and everybody hurts sta ik al redelijk ver,dus dat blijven dan tot nu toe mijn favorieten.

Gerd
Door

Gerd

op 10 Mar 2016

It's the end of the world as we know it (and I feel fine)!

Ineke
Door

Ineke

op 10 Mar 2016

De mooiste nummers van REM zijn voor mij ; losing mij religion en everybody hurts. Ik kijk er erg naar uit om dit nummer te leren tokkelen op mijn gitaar. Echt een kippenvelnummer.

Harry Aussems
Door

Harry Aussems

op 11 Mar 2016

Daar ben ik helemaal mee eens Inneke, kippenvel krijg je er van geweldig!!! nummer,

Ralph Beijer
Door

Ralph Beijer

op 10 Mar 2016

The one I love, prachtig. Kon ik dat maar meespelen (nieuw doel 😃). Maar ook een van de buitencategorie is "nightswimming". Prachtig!

Peter van Dalen
Door

Peter van Dalen

op 10 Mar 2016

Orange crush is naast drive wel 1 van mijn favorieten

Harry Aussem
Door

Harry Aussem

op 10 Mar 2016

Hallo Michel, ik ben ook weer in beeld, en de gitaar is weer uitgepakt. Op de 1e plaats vindt ik dit fantastisch dat je dit doet , hoedje af(geen petje) Ik ben helemaal weg van Everybody Hurts, vindt ik een geweldig nummer jammer dat ik niet kan fingerpicking, mijn nagels zijn daar niet voor geschikt heb het geprobeerd met stalen nep nagels maar dat werkt niet.Groetjes van Harry

Karin Broeders
Door

Karin Broeders

op 10 Mar 2016

Telefoon maakte er een titel hij bitterzoet moet natuurlijk bittersweet zijn.... ik kan nog wel 10 nummers noemen 😁😂

Karin Broeders
Door

Karin Broeders

op 10 Mar 2016

Alle commerciële nummers staan er nu op maar de beste pure echte REM ontbreken : walk unafraid; perfect circle , strenge curencies, Finder the river, bitterzoet me,bittersweet me en mij absolute favoriet: King of birds ...kippenvel Je begrijpt het al. ...ras echte fan van ver voor 25 jaar terug!!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 10 Mar 2016

Tja, ik hou inderdaad wel veel van main stream nummers van goede kwaliteit, commercieel zeg maar.. Dank je voor je toevoeging Karin!

Peter Beus
Door

Peter Beus

op 10 Mar 2016

Drive is mijn favoriet.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 10 Mar 2016

Mooi nummer he Peter?!

Reactie plaatsen