Speel het E mineur akkoord met een vierkwarts maat

Speel het E mineur akkoord met een vierkwarts maat

Dit is het Em-akkoord. Eén van de makkelijkste akkoorden omdat je maar twee vingers op je gitaar hoeft neer te zetten!

Bas toon

Dit akkoord heeft de E-snaar als basis- of als bassnaar. Het is handig om altijd één vinger te hebben die je als eerste neerzet. Deze vinger vormt de basis waaromheen je de rest van je vingers neerzet.

Vingerzetting bj het E mineur akkoord

Als je het Em-akkoord op gitaar wilt leren spelen, is het handig om eerst je wijsvinger op de G-snaar neer te zetten in de eerste positie. Nu kun je je tweede vinger op de A-snaar neerzetten in de tweede positie. Je derde vinger zet je op de D-snaar in de tweede positie.

NU MOET JE JE EERSTE VINGER LOSLATEN!

Het Em akkoord aanslaan

Je slaat het Em-akkoord, dat als bastoon de E-snaar heeft, aan van boven naar beneden. Dus vanaf de dikste E-snaar naar de dunste E-snaar.

Bekijk de duidelijke uitleg video:

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
annemieke
Door

annemieke

op 16 Jun 2013

Heb ik het nu goed begrepen dat een gewone 4 kwartsmaat is 4x aanslaan alleen van boven naar beneden. en een smooth 4 kwartsmaat is 2 x aanslaan van boven naar beneden en dan 2 x aanslaan van boven naar beneden en van beneden naar boven? En wat is dan een strump 4 kwartsmaat?.

michel
Door

michel

op 16 Jun 2013

hoi Annemieke, Ja dat heb je goed begrepen. Het woord Strump 4 kwartsmaat gebruik ik niet.

Reactie plaatsen