headershadow

Page content

Online Gitaarles voor beginners: speel vanavond je eerste nummer op gitaar!

Droom jij er al jaren van om gitaar te leren spelen, maar is het er nooit van gekomen? Vond je het altijd te duur? Of dacht je dat het te veel tijd kostte? Dan ben je op de juiste plek aanbeland!

Meer dan 3.500 klanten, bekend van Youtube en TV

Welkom bij de populairste gitaarles cursus van Nederland (en België). Mijn naam is Michel Penterman en de afgelopen jaren heb ik al meer dan 3.500 mensen via mijn online methode gitaar leren spelen!

Bekijk deze video van Cor Bakker over Gitaarles.nl

Cor Bakker was jarenlang de vaste pianist van Paul de Leeuw, maar is ook Cum Laude afgestudeerd aan het conservatorium. Bekijk deze video waarin hij zich uitspreekt over deze cursus:


 

Complete gitaarles methode

Een aantal jaar geleden zette ik mijn eerste online gitaarles video op Youtube en die werd direct een supergrote hit. Vele mensen benaderden me of ik meer van die duidelijke video's wilde maken. Ik besloot om een complete unieke online gitaar cursus voor beginners te maken. Met online video's, een website, een handig handboek, vriendelijke huiswerkservice én een super duidelijk gitaarakkoorden boek. Later voegde ik daar nog dubbel DVD's aan toe.
Online Gitaarles gitaar leren spelen cursus voor beginners

Overweldigende reacties

De reacties (zie onder aan deze pagina!!!) waren overweldigend. Door de simpele opbouw van het lesprogramma lukte het mensen die eerder nooit gitaar hadden leren spelen om al na één les een eerste liedje mee te spelen. Nog steeds is de meest gehoorde reactie: 'Wauw, ik wist niet dat ik dit zou kunnen!'. Jong en oud, man en vrouw, pop-rock-reggae-disco-en soul liefhebber, ik leerde ze heel snel en simpel liedjes mee spelen op gitaar.

Gitaarles voor alle soorten gitaren

Het maakt overigens niet uit of je op een akoestische gitaar, een elektrische gitaar, een Spaanse (klassieke) gitaar of een Western gitaar leert spelen. Deze gitaarlessen zijn voor alle soorten gitaren geschikt!

Het simpele geheim

Het simpele geheim van deze cursus is namelijk dat je zonder noten lezen en zonder enige muzikale achtergrond, heel eenvoudig je favoriete liedjes leert meespelen met simpele akkoorden en eenvoudige aanslagen, die samen een verrassend resultaat opleveren!
gitaarles handboek

Complete methode

De eerste cursus was zo succesvol, dat ik besloot om een vervolg cursus 'Tokkelen bij het vuur' en een gevorderde cursus 'Barré Akkoorden voor in een band' te maken. In de tokkel cursus leer je ook weer in 10 lessen met de meest romantische muziek mee spelen en na de barré akkoorden cursus kun je echt AL je favoriete popmuziek meespelen.

Voordelige combinaties

Tegenwoordig bied ik al die gitaarlessen als voordelige combinaties aan. Je ontvangt dus:
- in totaal 30 lessen
- 3 jaar toegang tot een enorme hoeveelheid video's
- een gitaar handboek met 750 pagina's tekst, uitleg, voorbeelden, tips
- meer dan 45 populaire meespeel nummers
- van alle liedjes ontvang je tekst én muziek meteen als handig handboek voor je optreden
- een handige huiswerk service en
- 3 prachtige dubbel DVD's optioneel

Leuk, maar wat kunnen deze gitaarlessen voor jou betekenen?

Nu ik meer dan 3.500 klanten gitaar heb leren spelen, weet ik zekerder dan ooit, dat IEDEREEN GITAAR KAN LEREN SPELEN. Het is daarbij van belang dat je daarbij kiest voor een methode met:
- een simpele opbouw
- leer alleen wat je nodig hebt (dus geen noten maar wel akkoorden en aanslagritmes)
- korte oefeningen
- snel resultaat
- als beloning steeds weer een populair en bekend nieuw meespeel nummer dat je aan je repetoire kunt toevoegen
- waarna je meteen klaar bent voor het volgende niveau.

Gitaar leren spelen op elke leeftijd en op elke manier

Overigens, leeftijd doet er niet toe. Mijn jongste klant is 7 en lest met zijn moeder. De oudste klant die ik ken is 82 en oefent achter haar PC. (je kunt mijn lessen overigens ook op een Tablet, iPad, gewone computer volgen en, als je de de DVD's koopt, natuurlijk ook op je TV met dvd speler.

Als jij het maar leuk vindt!

Ik zorg er altijd voor dat mijn studenten LOL hebben in wat zij doen. Daar heb ik mijn hoofdtaak van gemaakt. In iedere les leer ik je op een soms serieuze en soms wat minder serieuze manier allerlei tips en trucs, laat ik je exact zien hoe je bepaalde dingen moet doen en gaan we samen (ja, samen!) oefenen.

Overigens, ik geef nooit op, blijf altijd vrolijk en als je er even geen zin meer in hebt, zet je me met één druk op de knop weer uit, en ga je verder als je er weer tegen aan kunt.

Doe de proefles

Heb je je al aangemeld voor de proefles? Doe dit meteen en je ontvangt het handige akkoordenboek er direct bij.

Nog beter: probeer de gitaarlessen uit met de 14 dagen niet goed geld terug garantie

gitaar_leren_spelen_14dagenEn probeer anders de gitaar cursus voor beginners uit met mijn 14 dagen niet goed geld terug garantie. Die durf ik te geven, omdat er simpel nooit iemand gebruik van maakt!

Bestel direct de 30 lessen!

Wil je direct aan de slag met de 30 lessen, kun je niet wachten (en waarom zou je als je de lessen 14 dagen lang zonder risico kunt proberen) en wil je vanavond al trots je eerste gitaarlied ten gehore brengen?

BESTEL DEZE CURSUS VOOR € 59,95 

een éénmalig bedrag!


Overweldigende reacties

Alvast veel plezier

Ik wens je alvast veel plezier met de cursus. Wacht niet langer. Begin vandaag. En ik weet zeker dat je de rest van je leven blij zult zijn dat je deze beslissing vandaag, hier genomen hebt!

251 reacties op “Online Gitaarles voor beginners: speel vanavond je eerste nummer op gitaar!


Comment author said

Door tim op 11 januari 2015 om 11:47

lol

 

Comment author said

Door Joke Oude Elferink op 31 december 2014 om 13:17

Hoi Michel, ik heb geen vragen meer na 2 jaar intensief bezig te zijn geweest met online gitaarles, waarom ik toch schrijf: gewoon omdat ik het leuk vind te lezen dat alles zó goed gaat.

 

Comment author said

Door Gellie op 16 december 2014 om 10:36

Dank Michel voor je snelle antwoorden via de mail, nog even dit....
Moet even wennen aan online oefenen...haha boven de 50. Ik verwachtte nog boeken via de post, dit is niet het geval omdat je vanuit pdf kunt printen dat is ook handig. bv de liedjes aan het einde van de les, krijg je een mooie verzameling.
Als puber gitaarles gehad, bijzonder om te merken hoeveel er opgeslagen wordt in je brein en nu weer terugkomt.
Dankzij je heldere uitleg gaat het tot nu toe voorspoedig

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 21 december 2014 om 16:21

Hoi Gellie, ik kan het me voorstellen dat het even wennen is, maar het is echt veel handiger om het online te leren, dan hoef je ook niet al die boeken ergens op te slaan, ze gaan niet kapot, de hond gaat er niet mee aan de haal, ;-) Mooi dat er veel terugkomt, dat is een goed teken! Veel plezier met de ONLINE gitaarlessen ;-)

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 24 november 2014 om 21:48

Ik zou voor een akoestische, spaanse gitaar gaan in eerste instantie. Al vanaf €60 nieuw te koop, prima als start gitaar!

 

Comment author said

Door Anna op 16 november 2014 om 09:28

Michel

Super bedankt voor de dvd's.Ik heb het voor mijn vriend gekocht voor zijn verjaardag.
Hij is er super blij mee en oefent elke dag,hij zegt het is erg duidelijk uitgelegd door jouw.
Een tip zou nog wel zijn om echte boeken te verkopen?want dan is toch makkelijker kijken dan via de pc.

groetjes Anna

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 24 november 2014 om 21:55

Hoi Anna, dank je voor de complimenten. Het uitprinten van echte boeken en leveren kost zoveel tijd en papier dat ik de keuze heb gemaakt om het als online boek te doen. Dan kun je zelf kijken of je belangrijke pagina's uit wilt printen.

 

Comment author said

Door Jan van Houten op 11 november 2014 om 14:32

Hoi,
Ik (73jr.) ben met mijn nichtje van 7 jaar mee geweest naar een paar van haar eerste gitaarlessen via de muziekschool.
Het Leek mij leuk om evtl. samen met haar op een gitaar te kunnen spelen en heb er een gekocht.. Wel heb ik enige kennis van muziek(piano/keyboard) en zing o.a. in een paar koren.
Als het lukt zou ik ook een van de zangkoren kunnen begeleiden.
De on-line lessen heb ik inmiddels besteld en ga snel aan het oefenen.
Groeten van
Jan van Houten

 

Comment author said

Door Marleen op 8 november 2014 om 20:20

Beste Michel,
Gisteren begonnen met les 1! Omdat mijn dochter van 10 jaar met een verstandelijke beperking dol is op livemuziek en dus ook gitaar, wil ik leren om gitaar te kunnen spelen. Voor haar kinderliedjes en dan voor mij misschien nog wat ander repertoire. Ik heb er zin in!
Groeten,
Marleen

 

Comment author said

Door els vandewalle op 4 november 2014 om 22:19

Ons dochtertje van 11 jaar droomt al jaren van een gitaar . Dit jaar brengt de sint er eentje mee voor haar ... en wat deed ons pienter meisje, in afwachting ... ??? .... even snuisteren op internet ! Ze vond er de site van haar dromen , om in haar eentje, stap voor stap , te leren gitaar spelen . Ze is alvast helemaal gemotiveerd om in de komende wintermaanden veel te oefenen ... want volgende zomer belooft !! ... Gitaarconcert rond het kampvuur op onze boerderij !
groetjes van een tevreden mama en margo !

 

Comment author said

Door Nico de Kruijff op 30 oktober 2014 om 17:59

Hallo Michel
In de eerste plaats bedankt voor de gratis proefles die ik van jou heb gekregen. Met mijn 65 jaar dacht ik te oud te zijn om nog aan zo'n avontuur te beginnen. tot mijn vreugde ontdekte dat ik al na een paar oefeningen iets uit de gitaar kon produceren wat op muziek maken leek. Hierdoor werd ik steeds enthousiaster en met de akkoorden die in de proefles werden voorgedaan kreeg ik een klein beetje het begrip wat gitaarspelen eigenlijk inhoudt.Ik heb dan ook vandaag de lessen besteld en hoop binnen een aantal weken al gitaar te kunnen spelen ( altijd optimistisch blijven). Ik ben ervan overtuigd dat ik met jouw begeleiding in ieder geval meer zal bereiken dan ik tot nu toe voor mogelijk had gehouden. Ik zal je dan ook op de hoogte houden van mijn vorderingen. bedankt en vriendelijke groet
Nico de Kruijff

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 30 oktober 2014 om 18:10

Nico, hoe oud is 65 nou dezer dagen ;-) Het leven begint pas! Veel plezier met de online gitaarles! En fijn dat alles goed werkt op je iPad. Succes ermee!

 

Comment author said

Door Maurizio op 30 oktober 2014 om 12:38

Beste Michel,
Na wat zoeken en surfen op het net over gitaar leren spelen en informatie in te winnen wat goed bij mij zou passen kwam ik op jouw site terecht. Ik moet zeggen dat je het goed en simpel uitlegt, de opbouw van de lessen zijn erg prettig, daarnaast kom je prettig, enthousiast en gemotiveerd over. Lekker thuis jouw tekst en video's lezen en bekijken en oefenen en oefenen met die hap ;-)
Groet Maurizio

 

Comment author said

Door Wouter op 29 oktober 2014 om 17:41

Oude handgemaakte gitaar van Oscar Teller op de kop getikt en nu lekker op eigen tempo kijken of het wat wil lukken.

Proefles ging al best aardig. Uitleg was erg helder.
Op naar les 2.

Groet Wouter

 

Comment author said

Door Anneke van den Belt op 26 oktober 2014 om 12:47

Ik heb een aantal jaren privéles gehad. Dit is een kostbare aangelegenheid en mijn ervaring is dat het aan je eigen inzet en doorzettingsvermogen ligt of je resultaat boekt.
Na een hele tijd de gitaar niet te hebben aangeraakt heb ik toch weer het gevoel ermee aan de
slag te willen.
Daarom heb ik op internet gezocht naar gitaarlessen via de computer en ben ik bij deze site terechtgekomen.
Ik heb eerst een proefles aangevraagd en daarna toch nog een aantal weken gewacht.
Nu is de beslissing genomen en ik ben benieuwd hoe dit mij zal aanspreken om nu eens door te zetten en goed te leren spelen.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 26 oktober 2014 om 13:14

Hoi Anneke, welkom bij de club van 4.000 ondertussen! Ik weet zeker dat je hier gaat vinden wat je zoekt, maar hoor het natuurlijk graag nog even van je! Veel plezier,
Michel

 

Comment author said

Door Georges op 24 oktober 2014 om 11:25

Na zoveel jaren altijd gewild om gitaar te kunnen spelen, heb ik uiteindelijk de stap gezet. Weliswaar heb ik zoals de meesten onder ons veel te weinig tijd om naar een muziekacademie te gaan en zocht ik naar een oplossing om zelf gitaar te leren op mijn eigen tempo en op een makkelijke manier. Na wat googlen op gitaarles.nl gekomen en de proefles geprobeerd. Dit was een positieve ervaring en daarom het online basispakket besteld. Nu hopelijk kan na het volgen de lessen iet of wat gitaar spelen, daar ik eigenlijk nooit op een muziekinstrument heb gespeeld.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 26 oktober 2014 om 13:15

Dat gaat goed komen Georges! Dank voor je deelname en veel plezier met de online gitaarles!

 

Comment author said

Door André op 16 oktober 2014 om 11:48

Oké , Michel
De cursus heb ik net ontvangen en kan nu beginnen te gitaren
dank je ,
groetjes André

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 oktober 2014 om 11:29

Hoi Andre, kijk maar in je mailbox! Veel plezier! De lessen staan nu ook allemaal op deze site bij 'Lessen'

 

Comment author said

Door Borka op 14 oktober 2014 om 11:56

Ik heb al vele jaren in mijn hoofd het idee om gitaar te leren spelen. Na mijn verjaardag een hele mooie gitaar gekregen en meteen deze lessen besteld! Ik heb veel rondgekeken en deze sprak mij het meeste aan. Gisteren mijn eerste les direct al ontvangen en daar ga ik vandaag lekker mee starten. Duidelijke uitleg en handige filmpjes. Ik heb er heel veel zin in om mee te beginnen.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 14 oktober 2014 om 12:52

Hoi Borka, van je hoofd naar je handen nu! Ben benieuwd wat voor gitaar je hebt gekregen. Ik heb je extra verwend want vanaf deze week staan alle lessen onder elkaar op deze site bij 'Lessen'. Jawel ;-)

 

Comment author said

Door Gerrit op 12 oktober 2014 om 21:14

Hoi michel ,
Ben al jaren bezig met de blues dus wel een beetje gitaargek.
Heb tijdje geleden maar de snaar doorgehakt. Ben op youtube gaan snuffelen en de manier van lesgeven/uitleggen zoals jij dat doet spreekt mij wel aan. Lekker relaxt rustig opbouwen Misschien wordt het nog wel wat voor deze 50 plusser. Heb er veel zin in
Gr

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 12 oktober 2014 om 21:33

Hoi Gerrit, als je je gitaarsnaren maar niet doorhakt. Doe lekker rustig aan, sinds vandaag heb ik alle lessen op http://www.gitaarles.nl gezet, dus heb ik het nog makkelijker voor je gemaakt! Veel plezier, Michel

 

Comment author said

Door pim op 6 oktober 2014 om 21:43

Beste Michel,

Ben heel benieuwd hoe het mij zal vergaan?
Gitaar spelen is iets wat ik al heel lang wil!
Blij dat ik dan ook vandaag de stap heb genomen om deze cursus te gaan doen.
Heb er erg veel zin en vertrouwen in dat het goed komt.

mvg,

Pim

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 6 oktober 2014 om 22:48

Hoi Pim, dat gaat vast wel goed komen! Veel plezier met alles! Michel

 

Comment author said

Door Sanne op 6 oktober 2014 om 15:11

Ik heb altijd al willen leren gitaarspelen. Nu het eruit ziet dat de zomer echt voorbij is lijkt het me een prima moment om hiermee te beginnen. Makkelijk thuis, dus ik hoef het gure weer niet te trotseren. De filmpjes die ik tot dusver heb gezien zijn simpel en eenvoudig, prima uitleg en er komt ook nog eens aardig geluid uit mijn gitaar. Ik kijk erg uit naar de volgende lessen!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 6 oktober 2014 om 15:17

Hoi Sanne, zeg dat wel, die zomer die zo eindeloos lang duurde is helaas over ;-( maar dan maar volop aan de bak met je gitaarles! Veel plezier ermee! Michel

 

Comment author said

Door Inge op 5 oktober 2014 om 19:48

Hoi Michel ben blij dat ik de lessen binnen heb en erg benieuwd of het mij ook gaat lukken om gitaar te leren spelen . Heb de oefenles al eens gedaan en mijn vingers deden er flink pijn van haha snaren stonden in mijn vingers gesneden zou wel moeten wennen hieraan. Ik heb voor deze manier gekozen om jou lessen te volgen omdat dit op aftand kan en dat is ivm mijn werk een zeer groot plus punt. Ook ziet de uitleg van jou lessen er zeer goed uit nu maar flink gaan oefenen heb er zin in ,groetjes Inge

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 5 oktober 2014 om 19:53

Hoi Inge, dank je, veel plezier er mee. De Gitaarles DVD's zijn onderweg en online kun je vast beginnen. Groeten Michel Penterman

 

Comment author said

Door Henk Kieft op 3 oktober 2014 om 12:29

Dag Michel,
Heerlijk heel iets anders doen. Vroeger heb ik 2 jaar harmonium les gehad. Nu ik het wat rustiger krijg vind ik dit echt leuk. Inmiddels wel 70 jaar oud, maar ik voel me stukken jonger. Goede rustige en duidelijke uitleg. Heerlijk.

groeten,

Henk Kieft

 

Comment author said

Door Marleen Haandrikman op 2 oktober 2014 om 12:40

Ik speel zelf al een 10 jaar piano en ik vond het wel leuk om nog een ander instrument er bij te bespelen. Toen kreeg ik een mail via mijn muziekschool met de informatie van deze gitaarlessen en dit leek me wel! Ga direct beginnen.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 2 oktober 2014 om 13:02

Hoi Marleen, dan zul je het extra snel leren, vermoed ik! Grappig want ik ben nu samen met Cor Bakker met .. Online Pianoles.. bezig.. Maar ik help hem alleen hoor, mij zul je niet in zijn video's zien. Veel plezier met de cursus!

 

Comment author said

Door Shelley op 30 september 2014 om 17:02

Was heel enthousiast over de lessen die op Youtube stonden en heb vervolgens direct het pakket besteld om aan de slag te kunnen. Ben nu drie dagen bezig met oefenen en moet zeggen dat ik nu al helemaal verslaafd ben. Thanks voor je goede uitleg, ben hier heel erg blij mee!
Groetjes Shelley

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 30 september 2014 om 20:16

Mooi zo Shelley, heel veel plezier ermee! En pas op voor verslavingen!

 

Comment author said

Door Bianca op 26 september 2014 om 21:48

Net de pdf files gedownload en nu kijken naar het eerste gedeelte
van de basiscursus dus ik ben benieuwd Ik heb nog nooit een gitaar in mijn handen gehad maar ik ben wel linkshandig hihi.

groetjes van bianca

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 28 september 2014 om 09:16

Hoi Bianca, met jou zijn er velen die nog nooit gitaar gespeeld hebben en het toch snel leren met deze methode. Succes Ermee. Wat was de andere methode die je had gevolgd maar die niet werkte?

 

Comment author said

Door Hotze op 25 september 2014 om 21:58

Ben een tijdje geleden weer eens bij een optreden van Daniël Lohues geweest , in de stadsschouwburg in Groningen. Op een gegeven moment begon hij te vertellen hoe hij begonnen was met gitaar spelen, en dat echt, iedereen dat kan leren.
Dus… gitaar gekocht, en op internet naar een cursus gezocht. Jouw proefles uitgeprobeerd, en dat beviel me wel. Vandaar ook de rest van de cursus besteld . En nu maar oefenen.
(kan ondertussen geen snaar meer aanraken, vingertoppen willen niet meer.)

 

Comment author said

Door Michael op 25 september 2014 om 18:39

Hallo Michel, nu ik zo naar de reactie van joep kijk begin ik te twijfelen aan het soort gitaar waar ik mee wil beginnen.
Ik heb namelijk ook redelijk "gezette vingers"
Het genre dat ik wil gaan leren spelen is Singer Songwriter, en dit kan je het beste met een western gitaar spelen als ik mij niet vergis.

Wat zou jij aanraden?

Groeten

 

Comment author said

Door Piet Lathouwers op 24 september 2014 om 23:37

Hallo Michel

Ik ben inmiddels begonnen met de lessen , heb een gitaar gekocht, en ben heel tevreden met de cursuslessen maar ik mis de boeken en de serie dvd om in te bladeren en te bekijken. je had een tijd geleden gevraagd naar mijn huisnummer, daar heb ik een mailtje van terug gestuurd, maar verders niets meer gehoord, heb ik het pakket niet volledig besteld?

Ik heb al keiharde vingers gekregen met eelt, en het is niet makkelijk om akkoorden over te pakken dat vraagt nog wat oefening. heb daarom ook een klassieke gitaar gekocht, daar is de hals ook een beetje breder van, dacht ik.ik had nooit gedacht dat ik in gitaar nog ooit interesse zou krijgen, maar je bent nooit te oud om te leren dacht ik, volgend jaar ga ik met pensioen en dan ga ik er van genieten, met mijn gitaar.

groetjes Piet

 

Comment author said

Door Joep op 24 september 2014 om 15:58

Kijk en dan heb ik natuurlijk een .... Western :(

 

Comment author said

Door Joep op 24 september 2014 om 15:31

Zo zeg - dat valt niet mee met dikke vingers :)
Maar er komt geluid uit !

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 24 september 2014 om 15:43

Hoi Joep, ik weet niet op wat voor gitaar je speelt, maar een Spaanse gitaar met nylon snaren is over het algemeen het makkelijkste te bespelen als je wat stevigere vingers hebt. (de woorden 'dikke vingers' neem ik niet in mijn mond ;-) Makkelijker dan een elektrische gitaar of een Western gitaar. Rustig aan en.. doorgaan! Groeten Michel

 

Comment author said

Door Michael op 23 september 2014 om 21:48

Ik heb net het pakket besteld en heb het even snel door gebladerd.

Ik moet zeggen het ziet er allemaal heel professioneel uit, erg compleet.
Nog 1 weekje wachten voor mijn gitaar, en dan keihard aan de slag.
Maar ben er zeker van dat het met dit les materiaal zeker gaat lukken!

Bedankt en ik zal mijn voortgang wel delen :)

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 23 september 2014 om 22:01

Hoi Michael, Dank je wel! Waar zit je in Brazilië? Ben benieuwd!

 

Comment author said

Door Michael op 23 september 2014 om 22:19

Hallo Michel, ik woon in Manaus in het Amazone gebied.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 23 september 2014 om 23:48

wow vertel! Hoe ziet dat eruit? En wat doe je daar? En hoe woon je?

 

Comment author said

Door Joep op 23 september 2014 om 19:30

Ik ben razend benieuwd of het mij ook gaat lukken....
Het is toch eigenlijk een jeugddroom die ik waar probeer te maken, dus spannend !!
De website en jouw aanpak spreken me in ieder geval heel erg aan !!!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 23 september 2014 om 19:35

Dank je Joep! Dromen zijn er om waar te maken, dus zet hem op! Veel plezier ermee! Michel

 

Comment author said

Door Dominique Raijmann op 23 september 2014 om 06:09

Thks voor het wachtwoord. Ga direct weer aan de slag!

Gr, Dominique

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 23 september 2014 om 08:26

Hoi Dominique, graag gedaan. Binnenkort komen alle lessen op gitaarles.nl te staan, dus dun kun je op deze site oefenen!

 

Comment author said

Door Luna op 16 september 2014 om 21:45

Hoi,
Ik begrijp niet echt de bedoeling van die drie jaar lang? Kun je zeg maar die video's 3 jaar lang volgen? Als je de dvd's niet bestelt en zijn het 30 lesgideo's of 300

Sorry voor het gezeur :)

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 september 2014 om 22:27

Hoi Luna, geeft niets hoor. Als je het online pakket koopt, krijg je in ieder geval 3 jaar lang toegang tot de online video's. Dat zijn 30 lessen met 300 korte of langere video's. Diezelfde video's staan op de 6 DVD's maar die kun je natuurlijk zo lang als de DVD's goed blijven, bekijken. Weet je nu genoeg?

 

Comment author said

Door anouk op 10 september 2014 om 18:48

Heb het pakket ontvangen.
Hoe kan ik bij de meespeelnummers/ oefennummers uit het pakket komen zonder het handboek te moeten openen? Kan het namelijk nergens vinden.
Groetjes anouk

 

Comment author said

Door Hans op 8 september 2014 om 00:00

Michel,
Ik ben met jouw cursus begonnen met een iets ander doel.
Ik speel al 20 jaar saxofoon in orkesten en jazzbands.
Wij improviseren veel op akkoordenschema’s.
Het leek mij nuttig om hiervoor akkoorden op een gitaar te kunnen spelen puur om mijn gehoor te trainen.
Hoewel ik het wel leuk vind om te doen is het niet de bedoeling om volleerd gitarist te worden.
Toch vind ik jouw lessen zo leuk en toegankelijk dat ik voorlopig nog wel even doorga.
Groeten,
Hans.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 8 september 2014 om 03:30

Kijk dat is weer eens iets anders! Leuk. Mijn zoontje speelt sinds 2 jaar ook saxofoon. Prachtig instrument.. Heb je de blogpost van Tom Beek ook gelezen op mijn site? Veel plezier en groeten, Michel.

 

Comment author said

Door Robert op 1 september 2014 om 12:49

Michel, ik ben sinds 2 weken begonnen , gitaar aangeschaft en via internet bij jou terecht gekomen en vond de proefles zeer duidelijk en het klinkt al een beetje REM. Dus ik zou het echt geweldig vinden als ik aan het eind van alle lessen al aardig wat op mijn gitaar kan spelen. Gezien de vele reacties moet het kunnen, dus ik ga er voor.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 1 september 2014 om 13:11

Hoi Robert, dat klinkt goed! Dan moet de rest ook wel gaan lukken, denk ik! Veel plezier met alles, Michel

 

Comment author said

Door Kees op 29 augustus 2014 om 22:34

Dag Michel,
afgelopen week hadden mijn vrouw en ik een gesprek over dingen waar je spijt van had dat je ze nooit hebt gedaan. Voor mij was dat o.a. leren gitaar spelen. Het was er door allerlei redenen nooit van gekomen. Nu, als passieve rockgitaarmuziekliefhebber en inmiddels bijna 65, heb ik de tijd en mogelijkheid een poging te wagen het toch eens aan te pakken. Via Google kwam ik je site tegen, de lesmanier spreekt me wel aan dus heb me in elk geval gemeld voor de beginnerslessen.
Wanneer het bevalt en lukt de discipline op te brengen volgen er zeker meer.
Groet Kees

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 29 augustus 2014 om 23:16

Dag Kees,

Dat zijn zinvolle gesprekken! Misschien moet je nog eventjes mee, en hoe zonde zou het zijn om nog eens 40 jaar te denken.. had ik maar...

Ik hoop dat mijn lessen je nog op tijd het een en ander aan levensvreugde kunnen opleveren!

 

Comment author said

Door Ruud op 29 augustus 2014 om 16:57

Ik ben nu haast 62 jaar en ik wilde eigenlijk altijd wel een instrument kunnen bespelen en daar heb ik nu hopelijk tijd voor en hoop dat ik een beetje aanleg heb.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 29 augustus 2014 om 16:58

Hoi Ruud dat gaat goed komen hoor. Je bent nooit te oud om te leren, nietwaar? En misschien heb je nog wel 40 jaar te gaan.. dus... aan de slag! Veel plezier ermee!
Michel

 

Comment author said

Door Rijsselaere Wendy op 28 augustus 2014 om 12:38

Hey, Ik heb het pakket besteld voor beginners 59,95 € vorig weekend en direct betaald, maar ik heb nog niks ontvangen. Hoe lang duurt het voor ik het zou krijgen?

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 28 augustus 2014 om 12:57

Hoi Wendy, ik zie dat het even fout is gegaan. Als het goed is heb je nu een mail ontvangen en kun je direct aan de slag. Excuses voor de vertraging. Veel plezier met de lessen!

 

Comment author said

Door Rijsselaere Wendy op 28 augustus 2014 om 13:05

Ik heb jouw mailtje ontvangen, Heel erg bedankt.

 

Comment author said

Door Femke op 28 augustus 2014 om 07:05

Wat leuk dit, het is echt net alsof je écht gitaarles hebt. Alles wordt haarfijn uitgelegd, kan me haast niet voorstellen dat je iets 'mist'.
Zelf ben ik al niet helemaal meer een beginner, maar ik wilde mijn gitaarspel dat ik mezelf heb aangeleerd perfectioneren en daarom ben ik begonnen met de beginnerscursus waarin de accoorden worden geleerd.
Al in de eerste les leer je een liedje spelen!
Er wordt goed gedifferentieerd; af en toe is er voor de leerlingen die al wat meer aan kunnen een extra uitdaging.

Hartstikke leuk dit en je hoeft er de deur niet voor uit ;-) Je kunt Michel wel gemakkelijk via de mail bereiken.

Bedankt Michel!

Groetjes, Femke

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 28 augustus 2014 om 09:27

Hoi Femke,

Dank je voor je reactie! Tja, ik zou bijna reclame gaan maken voor 'groen' of 'milieubewust' gitaarles ;-) Ik vind het een enorm compliment dat je zegt 'alsof je écht gitaarles hebt'. Dat is van het begin af aan mijn bedoeling geweest en ik ben blij dat dat blijkbaar is gelukt!

Veel succes met de rest van de lessen!

Groeten,
Michel

 

Comment author said

Door Renate op 27 augustus 2014 om 11:04

Hoi Michel,

Ik heb de DVD's ontvangen! Ziet er goed uit, superblij mee!!
Over 30 weken als ik alles heb doorlopen, zijn er vast wel wat mensen in mijn omgeving jaloers op mij, hoop ik ;-). Dan zal ik ze doorverwijzen naar jou!

En nog bedankt voor de leuke zomernummers! Zover ben ik dan nog niet om deze mee te spelen, maar volgende zomer komt het vast goed rond het kampvuur.

Groet! Renate *-*

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 27 augustus 2014 om 13:17

Dank je Renate! Je hebt de aller-gloednieuwste kit ontvangen! Mooi he? Ben er erg trots op! Veel plezier met de DVD's en het online programma.

Michel

 

Comment author said

Door Jan op 25 augustus 2014 om 23:44

Hallo Michel ,
Ik wil samen met mijn kleinzoon (11) jouw lessen gaan volgen , deze heb ik inmiddels besteld . Ik heb mijn kleinzoon een gebruikte spaanse gitaar gegeven en zelf heb ik vorige week een nieuwe westerngitaar gekocht .Wellicht daar - in mijn enthousiasme- te voorbarig mee geweest , want nu kom ik er achter dat er niet genoeg plaats is voor mijn vingers op het fretboard . Ook niet op de spaanse gitaar met bredere hals. Ik kan de accoorden niet goed "pakken" met alsgevolg dat het nu niet bepaald muzikaal klinkt . Ik pak altijd de onderliggende snaar iets mee , die ik daardoor ietwat demp . Ik loop inmiddels tegen de 70(jaar) en waarschijnlijk is het mij niet gegeven om een lang gekoesterde wens te vervullen . Had je maar eerder moeten beginnen , zal je zeggen . ;-)
De vingers zijn natuurlijk ook al weer wat strammer. Zijn daar trouwens oefeningen voor ?
Ik vind gitaarmuziek geweldig mooi en als ik op Youtube mijn leeftijdgenoten zie èn hoor spelen , nou ....... smullen !! Maar die jongens zijn waarschijnlijk al heel hun leven op de gitaar bezig .Ik zie wel hoe het verder gaat en anders ga ik mijn kleinzoon wat proberen te motiveren en begeleiden .
Tot nu toe heb ik alleen de proefles gezien en die beviel me prima . Vandaar dat ik dan ook de beginnersles besteld heb .
Hartelijke groet , Jan

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 26 augustus 2014 om 09:09

Hallo Jan, 11 en 70. Prachtig! Je kunt zelf inderdaad beter beginnen op een Spaanse gitaar met nylon snaren en dan een 1/1 maat. Daar staan de snaren het verst uit elkaar en die snaren zijn het makkelijkst in te drukken. Ik denk dat als je mijn tips over de houding goed opvolgt, je geen enkel probleem zult hebben met stramme vingers en dergelijke. Maar zorg ervoor dat je goed zit, en mijn aanwijzingen goed opvolgt. Dan gaan we er samen een feestje van maken en jouw lang gekoesterde wens vervullen. Wat vinger oefeningen betreft: zoek even op mijn site (rechts in de balk) op vinger oefeningen. HJ geeft vinger gymnastiek, Vinger Vitheid heet de post meen ik.

Veel plezier met de lessen! Michel

 

Comment author said

Door Hélène op 25 augustus 2014 om 20:41

Als 16jarige heb ik mij zelf wat akkoorden geleerd om lekker wat populaire liedjes te kunnen spelen en mee zingen. Gewoon om je stemming te uiten met muziek! Je schreef zelf de akkoorden bij de teksten.
Het bestond gewoon niet om op deze manier les te krijgen.
Ik heb nog wel geprobeerd om de juiste les te zoeken, maar je begon altijd met noten leren en toonladders spelen. Droge kost en vooral demotiverend!
Inmiddels ben ik kwijt van wat ik toen kon, maar steeds vaker wilde ik toch weer eens opnieuw starten met muziek, op vakantie heb ik een mooie gitaar gekregen van mijn man en terwijl ik Google voor muziek kom ik deze stijl van les geven tegen!
Dit had ik toen moeten hebben, ik vind het zo leuk gebracht ,en in zo 'n natuurlijk jasje gegoten dat ik dacht waarom niet?
Waarom niet op mijn manier zoals ik het toen graag wilde en het niet bestond!
Ik ga dit mijzelf lekker kado geven
M

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 25 augustus 2014 om 20:45

Hoi M of Helene! Wat een hartstikke leuke reactie! Ik kom zelf ook uit de tijd van noten lezen, AMV (Algemeen Muzikale Voorbereiding) 2 jaar gedaan zonder ook maar iets te spelen, volgens mij bij juffrouw Faber, een lief mens maar als je niet je best deed, werd je in het donker naar buiten gestuurd en kon je de rest van de les daar wachten.. Ik heb daar denk ik wel mijn definitieve trauma opgedaan en bedacht: 'Zo wil ik het nooit meer en ik ga ervoor zorgen dat het anders kan"!!! Misschien is dat wel mijn belangrijkste drijfveer geweest om het aan te pakken zoals ik het nu heb gedaan.

Veel plezier met de cursus en ik hoop dat je er nog heel lang plezier van mag hebben!

Groeten
Michel

 

Comment author said

Door Paul op 24 augustus 2014 om 20:16

Hallo Michel.
Ik heb al lang een akoestische en een elektrische gitaar. Vroeger wel een aantal lessen gehad voor de basis, maar ik wilde een een beetje gestructureerd leren tokkelen. Na wat googelen en wat sites bekeken te hebben (ook op youtube) de keuze gemaakt om met jouw tokkellessen aan de slag te gaan.
Je vrij te bekijken youtube opnames bevallen me goed, ik heb net de gegevens voor de eerste les binnen, dus ik ga vol goede moed aan de slag... euhhh tokkel. Heb er zin in.
Groeten, Paul

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 24 augustus 2014 om 20:22

Tokkel ze in dat geval, Paul!! Of is het nou Tijs? ;-) Veel plezier! Michel

 

Comment author said

Door Bert op 23 augustus 2014 om 13:30

Hallo Michel,

Ja, er is een hoop veranderd in 25 jaar. Toen ik hier kwam had je geen internet en geen mobiele telefoon. Nederland leek toen veel verder weg. Heb Les 1 inmiddels doorgenomen. Het akkoord wisselen gaat nog wat moeilijk maar met (heel) wat oefenen zal dat wel beter gaan. Is bluesmuziek makkelijk te spelen?

Groeten,

Bert

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 23 augustus 2014 om 19:40

Klopt. Toen hadden we nog geen eens mobiele telefoons! Blues is niet zo moeilijk hoor!
Groeten
Michel

 

Comment author said

Door Bert op 22 augustus 2014 om 00:16

Hallo Michel!
Een paar jaar geleden heb ik een gitaar op mijn verjaardag gekregen en gelijk wat privé lessen genomen. Na zes lessen was ik echter de weg kwijt en de gitaar ging de kast in. Vorige week toch maar weer eens op internet gekeken en kwam zo op gitaarles.nl uit. Dacht dat ik te oud was om er weer mee te beginnen, maar na wat reacties te hebben gelezen, toch maar met de proefles begonnen. Dat ging redelijk en het was leuk dus vandaag maar de bestelling gedaan.
Als blues liefhebber lijkt het mij wel leuk om wat liedjes mee te spelen, gewoon thuis trouwens!
Hopelijk gaat het lukken. Alvast bedankt voor de goede duidelijke uitleg!

Met Vriendelijke Groet,

Bert

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 22 augustus 2014 om 06:55

Dank je Bert! En wat leuk dat je mijn Gitaarles online vanuit Spanje volgt. Mooie uitvinding dat internet, nietwaar?

Veel plezier en ik hoop dat je snel je favoriete bluesmuziek mee kunt spelen!

 

Comment author said

Door Steven op 20 augustus 2014 om 19:06

Ik liep al een tijdje met het idee om gitaar te leren spelen. Ik had veel cursussen bekeken, maar vond er geen echt bij mij passen. Wil overigens niet zeggen dat ze niet goed zijn! Toen kwam ik op Gitaarles.nl. In eerste instantie dacht ik: ja hoor in tien lessen de basis van gitaar leren spelen, dat lijkt niet mogelijk. Een aantal reacties gelezen wat mij nieuwsgierig maakte en toch de stap gezet en begonnen. Ik moet zeggen de manier van lesgeven is echt super. Het wordt duidelijk uitgelegd en met de video's erbij is het allemaal heel goed te begrijpen. Daarnaast leer je gelijk een aantal liedjes spelen wat het nog leuker maakt.

Steven

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 20 augustus 2014 om 19:14

Hoi Steven, dank je voor je aanmelding en reactie. Heel veel plezier met de lessen! Michel

 

Comment author said

Door Rick op 18 augustus 2014 om 21:49

hee michel, lijkt me super om gitaar te spelen
vooral dat je zelf een sfeertje kan maken! over een tijdje zal ik starten aan een wereldreis en willde een start maken met mijn gitaar. zodat ik als ik op reis ben toch beetje geld kan verdienen haha maar vooral gezeligheid kan creeeren. heb zelf een 4/4 gitaar gekocht alleen vind ik het ongemakkelijk met mn vingers alsof ik niet bij de volgende snaar kan komen.. heb ook nog een egmond 3/4 alleen is al zo oud dat ze zeiden dat t slimmer was om een nieuwe te kopen.. heb dus wel staalsnarig gekocht.. heb ruwe vingers vandaar
wat denk jij michel zou ik voor die 3/4 gaan of bij de 4/4 blijven

groetjes

Rick

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 18 augustus 2014 om 21:53

Hoi Rick, ik denk dat je het beste op die 4/4 kan gaan spelen. Als je ruwe handen hebt, zul je ook wel handen hebben ;-) en dan heb je op die grote gitaar meer ruimte. Veel plezier met je wereldreis, laat ons weten waar je heen gaat en hoe je muzikantenleven bevalt!
Groeten
Michel

 

Comment author said

Door floris op 18 augustus 2014 om 21:37

Egt super dit pakket,
nadat ik het gekocht had, kon ik het even niet vinden (eigen fout). maar michel reageerde bijna gelijk al op mijn mailtje :) super service, en trouwens ook een superpakket. heerlijk dat je liedjes vanaf het begin al leert te spelen, zodoende blijf je plezier hebben en is het echt een dikke aanrader. :)

gr...

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 18 augustus 2014 om 21:49

Hoi Floris, Graag gedaan! Veel plezier met het gitaar leren spelen via deze online cursus!

Groeten
Michel

 

Comment author said

Door Joeri op 17 augustus 2014 om 15:30

Dag michel,

Ik wou al enkele jaren geleden gitaar leren spelen maar nooit is het ervan gekolen, enkele dagen geleden heb ik mij een gitaar gekocht en jouw curcussen besteld. Ik leer heel snel bij dankzij jou lessen, die video's met de oefenningen zijn fantastisch.

Mvg joeri

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 17 augustus 2014 om 16:23

Hoi Joeri, dank je wel! Waar ben je mijn gitaarlessen tegengekomen op internet? Op Youtube? Hoor het graag! Michel

 

Comment author said

Door Sara op 16 augustus 2014 om 15:21

Hallo Michel,
Ik ben Sara en ik ben 13 jaar, en kan al aardig goed gitaar spelen. (C akkoord, D, A, G, eigenlijk zo'n beetje alle open akkoorden, en tokkelen kan ik ook.)
Ik wil heel graag barre akkoorden leren spelen, dus mijn vraag was of je ook gewoon 1 pakket voor alleen barre akkoorden kan kopen? Of kan je alleen pakketten met ook nog andere onderdelen kopen?
Groetjes, Sara

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 3 september 2014 om 15:52

Hoi Sara,

dat kan zeker! stuur even een mailtje naar info @ gitaarles.nl

dank !

 

Comment author said

Door Wesley op 15 augustus 2014 om 21:58

Beste Michel,

ik kwam op jouw website via gitaarlerenspelen.nl waar ik tot nu toe af en toe wat liedjes opzocht om in tabs te spelen omdat ik akkoorden dus niet snapten. als ik er aan dacht leek het me al een hele kluif en dat weerhield me er vaak van om er mee te beginnen.
maar nadat ik het proefpakket losjes heb doorgelopen ben ik er van overtuigd dat het me gaat lukken !
ik ga gewoon bij les 1 beginnen en kan inderdaad op deze manier in me eigen tijd en tempo de lessen volgen!

Wel had ik nog 1 vraag :
ik heb geen akoestische gitaar maar alleen een Elektrische met een kleine Fender versterker.
nou ziet ik in al jouw videos dat jij gewoon met je vingers(nagels) de snaren aanslaat.
tot nu toe gebruikte ik altijd een plectrum. is dit ook aan te raden bij een elektrische gitaar ? of maakt dat niet zo zeer uit.

en heb je misschien nog tips voor de juiste snaren leren aanslaan ?(naast veel oefenen natuurlijk)
ik heb namelijk vaak dat ik een snaar teveel meepak en dus het akkoord niet goed sla.

Met vriendelijke groet,
Wesley

 

Comment author said

Door Caroline op 15 augustus 2014 om 15:49

Hi Michel,

Ik wil graag gitaar leren spelen. Maar wat voor gitaar raad jij me aan? Mijn collega vind een elektrische gitaar beter dan een akoestische gitaar, want de snaren lijken op een eiersnijder!
Misschien kan ik er beter eentje lenen om te kijken of het bevalt.

Groeten,
Caroline

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 15 augustus 2014 om 16:41

Hoi Caroline, ik raad beginners altijd aan om op een klassieke, spaanse, houten gitaar met nylon snaren te leren spelen. Zo'n gitaar kun je al vrij goedkoop aanschaffen bij bijvoorbeeld beginnersgitaren . Voor zo'n €40 koop je dan al je eerste gitaar.
Ik heb er ook een hele blogpost over geschreven, misschien heb je daar wat aan (zoek maar even door mijn site, ik kan de link hier niet neerzetten).
Nadeel van een elektrische gitaar is overigens ook dat je hem niet zo makkelijk meeneemt, je moet elektriciteit hebben en om het echt lekker te laten klinken moet je de volume knop flink opendraaien.
Goed, je merkt al waar ik je heen wil hebben, ik zou altijd gaan voor...... een simpele niet versterkte gitaar met nylon snaren!

Succes, Michel

 

Comment author said

Door Caroline op 16 augustus 2014 om 18:42

Hi Michel,

Superbedankt voor de tip!

Ik ga direct kijken.

Groetjes,
Caroline

 

Comment author said

Door Renate op 14 augustus 2014 om 15:14

Naar gitaarlessen gegoogled en kwam toen op deze site terecht. Ik vond de uitleg van Michel leuk, helder en duidelijk, proefles aangevraagd. Ja en toen was ik om! En betaalbaar! Ik heb maar gelijk het complete pakket met DVD's besteld. Ben niet zo muzikaal aangelegd en gezond jaloers op mensen die het talent wel hebben. Ik heb nu goede hoop, haha!
Groet!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 14 augustus 2014 om 15:45

Hoi Renate! Dank je wel. Heerlijk die jaloezie. Je moet eens weten op wie ik jaloers ben! John Mayer bijvoorbeeld, die stem! Of John Legend, die muzikaliteit! Maar ja, denk ik dan, die kunnen misschien weer niet online gitaarles geven ;-) Dat dan weer wel..!! Veel plezier en de lessen op DVD stuur ik je z.s.m. toe!
Michel

 

Comment author said

Door Schoup Luc op 13 augustus 2014 om 23:36

Eindelijk na 25 jaar beslist om gitaar te leren spelen. Eerst op zoek gegaan welke gitaar het beste bij me zou passen, en hoe ik het makkelijkst gitaar zou leren spelen. Vele cursussen bekeken, en uiteindelijk bij gitaarles.nl beland. Hier heb ik de gratis oefenpakket + akkoorden gedownload.
Aangezien ik nooit muziekschool heb gedaan, en dus geen noten kan lezen, verbaasde het mij hoe eenvoudig men kan leren gitaarspelen. Na het oefenpakket te hebben doorgenomen, ben ik pas echt door het "gitaarbeestje" bezeten. Dit is de beste cursus die ik heb gevonden voor zo een laag inschrijvingsgeld, en heb dus onmiddellijk deze cursus besteld. Ik kijk er alvast met veel muziekplezier naar uit, wat dit alles zal geven na het doornemen van de cursus ! :)

 

Comment author said

Door Sabrina Vervaet op 13 augustus 2014 om 08:47

Na wat research op Google bij gitaarles.nl terecht gekomen en het zag er schitterend uit! Nooit eerder zo'n uitgebreide online cursus gezien! Deze ochtend heb ik de bestelling geplaatst en een uurtje nadien vond ik reeds de downloads in mijn mailbox! Superblij met het online pakket en kan bijna niet wachten om de lessen aan te vatten! Ik kijk er naar uit!
Maar... nog eventjes geduld... De gitaar wordt nog even in orde gesteld en voorzien van nieuwe snaren en dan kan ik van start gaan! :-D Superblij!
Sabrina

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 13 augustus 2014 om 09:15

Dank je Sabrina, je was er vroeg bij ;-) Veel plezier met de lessen. Je hebt inderdaad het meest uitgebreide pakket gekozen dus je kunt lekker aan de bak!

 

Comment author said

Door Harry de Jong op 12 augustus 2014 om 20:46

Michel,
Dit gaat over de juiste snaar raken.
Ik begin met frisse zin aan les 2 en "so far so good" mijn gitaar is weliswaar een hele oude, maar toch ook zo één van 39 euro en is duidelijk toe aan nieuwe snaren. Dat lijkt eenvoudig, maar dan kom je op het internet en dan lees je over low tension, medium tension en high tension en dan ben ik toch echt lost.
Dus ik vraag mij af wat is wijsheid en daar kom jij dan in beeld.
Vraag: Wat zijn eigenschappen en wat is een juiste keus.
Ik denk dat ook veel mede cursisten met deze kennis hun voordeel kunnen doen.
Alvast bedankt en groet Harry.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 14 augustus 2014 om 00:01

Wat voor gitaar is het Harry? En wat voor soort snaren? Plastic of ijzer?

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 augustus 2014 om 07:30

Hoi Harry, zoek even op mijn site naar de juiste artikelen via de Zoek functie. Zelf zet ik er altijd Pro Arté Classical Guitar EJ45c Normal Tension snaren op van D'Addario. Een iets duurdere snaar maar met een mooie diepe klank met veel hoge en lage tonen. Deze snaarsoort gaat behoorlijk wat langer mee dan een gewone snaar en de extra kosten verdien je dus meer dan dubbel terug in klank en duur.

 

Comment author said

Door Harry op 17 augustus 2014 om 14:27

Michel,
Ik heb een simpele beginners gitaar met nylon snaren.
Bedankt voor de reactie over de snaren.
groet Harry

 

Comment author said

Door Erwin en Samantha op 10 augustus 2014 om 21:59

Ik en mijn vriendin hebben een gitaar gekocht en kwamen na twee filmpjes van YouTube erachter dat een les via YouTube te afwisselend is en niet altijd duidelijk. Via Google meteen deze 10lessen gevonden en besteld en we zitten elke dag regelmatig te oefenen. In kleine stappen en duidelijke uitleg is het bij te houden en ontzettend leuk om te spelen. Ik beveel het iedereen aan!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 10 augustus 2014 om 23:43

Dank je Erwin en Samantha, veel plezier met de gitaarles! Michel

 

Comment author said

Door petra op 9 augustus 2014 om 00:40

Volgende week ontvang ik mijn gitaar een Yamaha FG720SL voor linkshandigen, woon sinds 1 jaar in Amerika /Californie en zocht via google naar online lessen in het nederlands, omdat in het nederlands studeren toch nog net ietsjes gemakkelijker gaat :) , deze cursus spreekt mij zeer aan en kijk vol verwachting uit naar het te ontvangen les materiaal, met vriendelijke groet Petra

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 9 augustus 2014 om 09:38

Hoi Petra,
Lekker, Californië! En leuk weer een klant uit de rest van de wereld. Veel plezier en we horen graag van je!

 

Comment author said

Door Nono op 8 augustus 2014 om 19:41

Hallo Michel,
ik heb privé lessen gehad, maar ik vond de lessen erg moeilijk. Het waren klassieke lessen. Daarnaast had ik niet de rust om te oefenen. Vroeger heb ik veel gesport, maar door een chronische zenuwpijn kan ik geen sport meer bedrijven. Ik ben een alternatief aan het zoeken om mijn gedachten en gevoelens te kunnen uiten. Ik hoop door middel van jouw lessen plezier te krijgen in het gitaar spelen. Ik ben echt benieuwd.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 8 augustus 2014 om 19:55

Hoi Nono, ik hoop ook voor je dat het gaat lukken. Doe voorzichtig aan en let goed op je houding. Niet teveel en te lang achter elkaar oefenen en zorg voor een goede beginners gitaar. Liefst met nylon snaren, dat speelt het makkelijkst. Succes, Michel

 

Comment author said

Door Sander op 6 augustus 2014 om 14:55

Hoi Michel,

Na al een paar jaar in het bezit te zijn van een gitaar, ooit ben begonnen om het te leren maar er eigenlijk helemaal geen tijd voor had, nu toch maar weer begonnen. Zo'n beetje alles wat ik wist alweer vergeten dus begin weer van 0. Als ik een gitarist zie spelen word ik gewoon helemaal happy van de muziek, en dat wil ik natuurlijk zelf ook kunnen. Is het misschien mogelijk om de lessen ook eerder te krijgen? Ben nu al 2 dagen bezig met les 1 en dat lukt al goed, en nu een week wachten op les 2 is een beetje zonde van mijn vakantie, haha. Ik ben in ieder geval blij met de kwaliteit van de video's, duidelijk uitgelegd en niet te snel. Dat moet goed komen!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 6 augustus 2014 om 15:15

Hoi Sander, ik zal je de rest van de lessen vast doorsturen, dan kun je snel met de vervolg cursus tokkelen verder!

 

Comment author said

Door Hans op 5 augustus 2014 om 22:06

Heb als linkshandige een half jaar geleden een linkhandige gitaar gekocht (na twee jaar tevergeefs met een rechtshandige gitaar te emmeren) en ben vol enthousiasme begonnen met wat losse gitaar-you-tube filmpjes. Maar hoop nu met deze lessen wat meer structuur te hebben om echt lekker gitaar te kunnen gaan spelen.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 5 augustus 2014 om 22:19

Dat moet lukken Hans! Ga je het nu linkshandig of rechtshandig leren spelen? Je kunt uiteraard al het lesmateriaal spiegelen. Veel plezier ermee! Grt Michel

 

Comment author said

Door Harry de Jong op 5 augustus 2014 om 17:40

Hallo Michel,
Een eerste reactie: Ik ben 66 jaar oud en in een grijs verleden heb ik gitaar gespeeld, maar de gitaar stond nog in de kast en nu heb ik net als die oude gitaar, alle tijd om weer eens wat te gaan doen.
Tijdens het surfen op internet kwam ik ook jouw programma tegen en het is denk ik precies wat ik zoek, je maakt de materie niet onnodig moeilijk en ik hou van "no nonsens" dus volgens mij gaat dit helemaal leuk worden.
groet Harry.

 

Comment author said

Door michel op 4 augustus 2014 om 23:19

Beste Michel,
Ik heb je een beetje gevolgd op you tube. Het zag er allemaal goed en overzichtelijk uit.
Met regelmatig oefenen en jou lesmateriaal , ga ik ervan uit dat gitaar spelen echt leuk gaat worden.

Groeten en alvast bedankt,

MICHEL

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 4 augustus 2014 om 23:30

Hoi naamgenoot, dat moet lukken, lijkt me! Veel plezier, Michel

 

Comment author said

Door Joke Oude Elferink op 2 augustus 2014 om 17:04

Hoi Michel, ik denk dat je nog op vakantie bent. Ik heb een probleem en wacht wel tot je terug bent.
Ik schrijf het je wel vast. Ik ben al een paar dagen aan het zoeken waar de lessen van Tookkelen staan.
Ik krijg wel de lessen via adobe binnen. De eerste dagen, als ik op de video's klikte en mijn passpoortnr. moest opgeven gaf 't steeds aan dat het mislukte. Sinds vandaag krijg ik nog steeds niet de video's maar gaat het direkt naar gitaarles.nl.
Verder weet ik niet hoe ik de geluidsbanden van HJ solospelen binnen moet krijgen en weet niet of ik daarvoor instagram.com mag oproepen.
Wacht rustig af .Gr.Joke

 

Comment author said

Door Wilma op 2 augustus 2014 om 17:03

Dag Michel,

We (man en 2 zoons) zijn enthousiast begonnen aan les 1 en zitten te popelen om les 2 te ontvangen.
Ik las dat het mogelijk is dat je die eerder toestuurt? Als het kan heel graag!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 2 augustus 2014 om 17:47

Hoi Wilma, kijk maar in je mailbox ik heb de lessen gemaild!

 

Comment author said

Door Ria op 2 augustus 2014 om 14:18

Dag Michel,

Ik heb voor je online gitaarlessen gekozen omdat leren spelen in eigen tempo belangrijk voor mij is. Evenals het (al vlot) mee kunnen spelen met bekende nummers. Het maakt 'iets' in mij los, vooral als ik er ook bij zing. Het is het samenspel wat een kick geeft. Ik voel me dan één van de muzikanten die succes hebben. Ja, het lijkt wel een vorm van therapie... Dus ik zie die lekkere meespeelnummers graag tegemoet.

Hartelijke groet,

Ria

 

Comment author said

Door Kim op 2 augustus 2014 om 13:45

Ik ben heel blij met de lessen. Ik heb er al eerder aan gedacht maar volgde even eerst alleen de gratis lessen. Daar heb ik zo van genoten dat ik de huidige zomeraanbieding niet meer kan weerstaan. Ik wil de opgedane kennis gebruiken om kinderliedjes te begeleiden in de klas (basisschool).

 

Comment author said

Door Dennis op 1 augustus 2014 om 16:28

Hoi Michel,
Ik schrijf sinds enig tijd wat teksten, en melodieën. Ik heb de muziek en teksten in mijn hoofd, een vriend (producer) speelt dan vaak de muziek in, of verzint spelenderwijs op gitaar de muziek. Dit kan makkerlijker dacht ik toen. Dus ga ik zelf gitaar spelen. Dat ga ik nu dus doen. Het houdt me op een of andere manier tegen, maar heb er enorm veel zin in, omdat ik barst van ideeën, melodiën. Ben benieuwd,

groeten Dennis

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 1 augustus 2014 om 16:36

Hoi Dennis, leuk! Dat doet me aan iets herinneren. Toen ik ooit begon met windsurfen, zei een verkoper: "Als je er eenmaal mee begonnen bent, zul je geen dag in je leven meer opstaan zonder te kijken hoe hard het waait". Ik vond dat toen onzin, maar nu vele jaren en surfplanken later, heeft hij dik gelijk gekregen. Ik hoop dat het met jou en gitaar spelen precies hetzelfde zal gaan.

En de cursus Singer Songwriter is natuurlijk een perfecte vervolg cursus voor jou!

Veel plezier! Michel

 

Comment author said

Door Mandy op 31 juli 2014 om 19:23

Hoi Michel,

Als ik het lespakket nu bestel (ik zie dat er ook eentje van 19,95 is?, ik ben niet altijd zo'n doorzetter helaas, dus wil dan eerst dat proberen) wanneer heb ik het dan binnen zodat ik kan beginnen?

Ik hoop dat er ook een uitleg bijzit hoe je met erg kleine handen de snaren goed kan pakken, dat is een probleempje nu haha.

Groetjes Mandy

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 31 juli 2014 om 19:35

Je kunt direct starten! Kleine handen is geen probleem, dat ga ik je allemaal uitleggen in de. Komende lessen!

 

Comment author said

Door Anja op 31 juli 2014 om 12:57

Vond deze cursus op her internet. De eerste les gedownload en vond dit zo overzichtelijk en makkelijk te volgen dat ik niet kan wachten om verder te gaan. Even nog een vraagje over hoelang je toegang hebt tot de online video's, ik heb ergens 2 jaar zien staan maar volgens mij ook 3jaar. Zit er toch nog over te denken de dvd's erbij te bestellen zodat je dan voor in de verdere toekomst ook nog van de video's gebruik kan maken.
Groeten.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 31 juli 2014 om 13:35

Hoi Anja, he hebt minimaal 3 jaar toegang tot de online gitaarlessen. Ik zie dat je deze al besteld hebt. Dank! De dvd's kun je altijd alsnog bestellen. Kijk maar.
Vanuit Frankrijk wens ik je veel plezier met de cursus!

 

Comment author said

Door Robin op 29 juli 2014 om 17:36

Hoi Michel,

Ik heb op youtube Ed sheeran A team van je geleerd.

Op het laatst zei je dat ik de akkoorden op je site kon downloaden maar ik kan ze niet vinden.

Waar kan ik ze vinden?

Groeten Robin

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 29 juli 2014 om 21:54

Hoi Robin, ik ben nu op vakantie dus kan je niet zo goed helpen. Kun je me over twee weken nog even mailen? Dan kan ik je verder helpen. Veel plezier, Michel.

 

Comment author said

Door Joke Oude Elferink op 29 juli 2014 om 11:37

VERBAZING: Niet wetende dat Michel met zijn gezin op vakantie was, stelde ik hem een vraag over een muziekles die ik kwijt was en nergens terug kon vinden. Tot mijn grote verbazing zag ik de volgende dag die les al op mijn computer staan waar ik heel blij mee was. Waarom schrijf ik dit?
Ik heb sinds oktober 2013 de volledige cursus gevolgd en daar veel plezier van gehad. Ik krijg nog wel de mails binnen maar dacht bij de laatste mail dat over barré-akkoorden ging: druk deze mail weg, dat weet ik nu wel. Dat klinkt natuurlijk heel arrogant! Toch drukte ik erop en zag al die leuke en lieve berichten van nieuwe leerlingen waarop ik wil reageren: Alle lessen zijn interessant, leerzaam, leuk, genieten en.....
met vragen kan je Michel altijd terecht!!!

 

Comment author said

Door maxim de bruyne op 27 juli 2014 om 15:11

hallo michel
ik heb een probleem
ik probeer eerst paket van 19.95 euro
maar ik heb bankcontact kan ik dan ook betalen ??

groetjes maxim

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 27 juli 2014 om 18:52

Hoi Maxim, natuurlijk kan dat, je kunt dan voor 'Overmaking' kiezen in de shop. Je krijgt dan een factuur en zodra je die betaalt, geef je me een seintje, dan geef ik je direct toegang tot de online gitaarcursus!

 

Comment author said

Door Bert op 25 juli 2014 om 21:46

Hey Michel,
Ik heb vroeger (ongeveer 15 jaar terug) voor het laatst gitaar gespeeld. Door drukte ben ik er toen mee gestopt. Nu ben ik laatst weer gestart, maar met de boeken kwam ik niet echt verder. Jouw cursus doet dit wel. Ik heb de meeste akkoorden nu al weer onder de knie. En de nummers mee spelen lukt ook al best aardig. Alleen het F-akkoord is nog lastig, maar dat is gewoon blijven oefenen :D Hardstikke bedankt voor deze prachtige cursus
Groeten, Bert

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 25 juli 2014 om 21:52

Sommige gitaar grepen moet je inderdaad veel oefenen. Veel succes met de cursus!

 

Comment author said

Door dennis op 25 juli 2014 om 19:28

hoi muziekmakers
Ik ben \Dennis , en speel ook al een aantal jaren gitaar. Ik heb nou voor dit gekozen, omdat ik denk hier nog verder te komen met spelen. deze lessen zien er gaaf uit , en hoop er veel bij te leren.Zo aan de reacties te zien , moet dat wel gaan lukken.
nou veel plezier allemaal.
Groet Dennis.

 

Comment author said

Door marc op 24 juli 2014 om 09:19

hoi Michel
ik speel ook keyboard, had hiervoor een dure schriftelijke cursus gevolgd bij een bekende school. Veel geleerd over noten en maten, maar spelen een ramp. Heb van ellende toen ook een online cursus moeten volgen.
Dus nu voor de gitaar direct voor een online cursus gekozen, op google jou cursus tegen gekomen, de proefles aangevraagd, was zeer goed bevallen (goede video's, prachtige uitleg je beantwoord onmiddellijk de vragen zelfs eventueel met een video) wat kan men nog meer verlangen.
Zo voor iedereen die gitaar wil leren twijfel niet langer en neem deze cursus. je kunt echt niet beter vinden.
Bij deze bedankt Michel voor deze prachtige aanbieding echt een grote AANRADER voor iedereen.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 24 juli 2014 om 09:33

Dank je Marc! Wat een mooie complimenten! Die steek ik in mijn zak, nu tijdens mijn vakantie! Veel plezier met de cursus!

 

Comment author said

Door Anneliese Deuss op 21 juli 2014 om 16:47

Na meer dan 40 jaar (!) heb ik besloten het gitaarspel weer ter hand te nemen. Destijds - als jong meisje - was ik autodidact en speelde ik een repertoire van o.a. Joan Baez, Bob Dylan, Melanie e.d.
Maar nu wil ik op een correcte manier leren spelen en mijn repertoire gaan uitbreiden, o.a. met Joni Mitchell. Inmiddels heb ik een schitterende 2e hands klassieke Spaanse gitaar aangeschaft met een prachtig geluid, dus dat gaat helemaal lukken.
Ook de proeflessen op You Tube zijn mij heel goed bevallen. Ze zijn inzichtelijk en gestructureerd en leiden je spelenderwijs door de lessen. Ik heb er weer helemaal zin in en kan haast niet wachten om mijn eerste complete nummer weer te kunnen spelen (en zingen).

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 21 juli 2014 om 16:51

Hoi Anneliese,

Mooi zo, dat ambitieuze daar hou ik van! Veel plezier met de lessen en we horen je graag snel je eerste nummers zingen en spelen!

 

Comment author said

Door Sara op 20 juli 2014 om 12:59

Hey Michel,
Ik heb al enkele jaren een mooie Yamaha gitaar maar heb er nooit veel mee gedaan. Sinds kort heb ik een vriend (muzikant) en dat doet me zin krijgen om mijn gitaar vast te pakken. Ik zocht naar een makkelijke manier om te beginnen en zo vond ik jouw site. Ben er super blij mee, de site is heel handig en volledig, waarvoor mijn dank!
Lieve groet,

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 20 juli 2014 om 13:03

Hoi Sara, dat is een mooie gitaar om op te leren spelen. Nu je een muzikale vriend hebt (en mij op de achtergrond ;-) kan het toch niet meer misgaan, zou ik denken! Veel plezier met gitaar spelen en wellicht dat jullie binnenkort een muzikaal duo kunnen vormen!
Groeten, Michel

 

Comment author said

Door Sara op 20 juli 2014 om 13:15

Wordt vast en zeker rock 'n' roll, Michel. Hij op bass, ik gitaar (en zang) en misschien is er voor jou ook een plaatsje vrij, wie weet, haha.
Hartelijk bedankt!

 

Comment author said

Door René op 20 juli 2014 om 10:59

Goede lesopbouw, duidelijke oefeningen.
En een goeie service! Even niet kunnen oefenen en spelen, waardoor de links inmiddels niet meer werkte. Maar binnen een dag weer nieuwe links om enthousiast verder te kunnen gaan. Top! Dank Michel!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 20 juli 2014 om 11:09

Graag gedaan! Je hebt 3 jaar toegang tot het lesmateriaal, dus als er even wat fout gaat, dan probeer ik dat snel weer te fixen!

 

Comment author said

Door Marc N. op 16 juli 2014 om 14:42

Dag Michel,

Ik ben een man van 52 jaar die sinds 2 weken een van mijn kinderdromen gerealiseerd heb...MIJN GITAAR GEKOCHT, het was een wonderlijk moment en ik wou zo snel mogelijk leren gitaar spelen.

Dus internet was de snelste weg en daar kwam jouw naam toen ik GITAAR VOOR BEGINNERS getypt had, de rest liep als een trein en vandaag heb ik besloten om deze aankoop te doen....om zo snel mogelijk te leren spelen.... *:D

Hartelijk dank voor het opzetten van dit alles,
Groetjes, Marc

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 juli 2014 om 14:50

Hoi Marc, die kinderdromen ook.. ik (45) heb ze ook nog hoor, en ga ze naleven want dat is toch vaak het geen waar je écht gelukkig van wordt! Het gitaar leren spelen via internet wordt gelukkig door steeds meer mensen ontdekt, dus zegt het voort ;-) Zeker voor beginners is het een ideale manier om te starten met gitaar spelen. Heel veel plezier met de online cursus!

 

Comment author said

Door Steve op 16 juli 2014 om 12:02

Hoi Michel,
Na ondertussen al enkele jaren te twijfelen om al dan niet te beginnen met gitaar spelen hakte ik de knoop vorige week door. Zeker mijn laatste bezoek aan graspop en het daar zien van de vele gitaristen heeft me helemaal kunnen overhalen. Wat me steeds heeft tegengehouden is de tijd, het niet kennen van noten, het niet bespelen van een andere instrument, muzieklessen te moeten volgen.

Dus ik ging ik informatie inwinnen bij enkele muziekwinkels, vele verkopers vertelden me dat er veel gitaristen zijn die geen noot kunnen lezen. Ik kocht een gitaar en ook werd me nog een boek waar “alles wel duidelijk mee zou worden” aan de hand gedaan. Na oefen met het boek leek het maar niet te lukken eerste twee akkoorden waren de G majeur en de D septiem. Ik kreeg steeds een valse klank. Ook stond er niets in van correcte houding en dergelijke. Zodus begon ik te googleen en kwam ik bij uw Youtube kanaal terecht. Omdat de filmpjes zeer duidelijk waren en ik ze zo vaak kan bekijken als ik wil besloot ik ook om de test cursus eens te nemen. Na slechte 2 oefendagen begint het al aardig te vlotten. Dit heeft me dan ook over de streep getrokken om het voordeelpakket aan te schaffen. Ook de vlotte service en begeleiding bij het aankopen van het pakket was mooi meegenomen.

Wat met vooral heeft aangetrokken is dat zien doen, toch makkelijker aanleert dan alles op papier in woorden te zien. Ook het feit dat ik de lessen kan volgen op het tempo, wanneer en waar ik zelf wil is zeker een groot pluspunt. Zeker als student pendelend tussen mijn kot en thuis is het niet altijd even makkelijk ook nog extra lessen te volgen in de week. Bovendien zijn de vorderingen die maak een zekere motivatie voor de pijnlijke vingers die ik momenteel nog heb.

Voor ik verder ga oefenen wil ik je alvast nog bedanken voor het feit dat jij gitaarspeken voor mij mogelijk hebt gemaakt.
Mvg,
Steve

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 juli 2014 om 14:47

Hoi Steve, dank je voor je reactie! Leuk dat je je inspiratie op diverse plekken hebt opgedaan en nu zelf bent begonnen met spelen. Al die gitaar grepen ga je heel makkelijk onder de knie krijgen, maak je daar maar niet druk om. Je bent één van mijn vele Belgische klanten en zoals je hebt gemerkt is het ook mogelijk om zonder Credit card/ Paypal of iDeal de online gitaarcursus aan te schaffen.
Veel plezier ermee en we zien je dan terug op Pukkelpop? Of wordt het Pinkpop? ;-) Maar dan wel OP het podium en niet ervóór!

 

Comment author said

Door Marina op 13 juli 2014 om 15:16

Hoi Michel,

Heb een gitaar gekregen voor Moederdag. Droomde er al lang van . Kan geen noten en geen akkoorden. Heb je proefles al geoefend en beviel me wel. Nu is mijn vraag kan je de ebooks lezen via iBooks-app want ik zou dit graag op mijn ipad downloaden indien ik het pakket aankoop.

Dank,
Grtjs
Marina

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 13 juli 2014 om 15:47

Hoi Marina, volgens mij kun je de handboeken inderdaad met deze app openen, anders zeker in een willekeurige PDF reader voor je iPad. Bovendien komen de lessen uit de handboeken binnenkort in zijn geheel op deze site te staan dus dan werkt het op allerlei manieren! Alvast veel plezier met gitaar spelen!

 

Comment author said

Door Sophia T op 8 juli 2014 om 16:46

Gister heb ik de beginnerscursus besteld via gitaarles.nl, de bestelling, betaling en ontvangst van het materiaal verliepen soepel. Sindsdien ben ik non-stop aan het spelen. Het handboek met uitleg is duidelijk en leuk om te lezen, de instructie-video's zijn heel erg handig en zorgen voor veel helderheid omtrent houding, grepen en klank. De lessen zijn echt leuk en zeker een aanrader voor iedereen die graag gitaar wil leren spelen maar niet zo veel tijd heeft. De eerste les heb ik binnen een dag uitgespeeld omdat ik het zo leuk vond!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 8 juli 2014 om 16:49

Dank je Sophia! Wat leuk dat je aan je gitaar gekluisterd zit nu. Neem wel wat te eten tussendoor, en drinken. En slaap af en toe wat ;-) Veel plezier!
Michel

 

Comment author said

Door Tijs Schonewille op 7 juli 2014 om 21:22

Nadat ik vorige week mijn eerste gitaar heb gekocht, ben ik gelijk begonnen met de proefles. Dit zorgde ervoor dat ik regelmatig mijn gitaar heb gepakt om even te spelen, voor zover de pijnlijke vingers het toelieten ;)
Vandaag heb ik dan de beginnerscursus aangeschaft om verder te leren. De cursus stuurt je elke week een nieuwe les, maar aangezien ik de proefles al gedaan heb, wilde ik graag verder met de volgende les. Een mailtje en 5 minuten wachten was voldoende, want na een erg snelle reactie kan ik gauw verder met les 2!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 7 juli 2014 om 21:25

Hoi Tijs,

Ach ja, als het snel kan, waarom dan niet he? Dan kun jij weer lekker snel verder met de vervolg cursussen! Veel plezier ermee!

Michel

 

Comment author said

Door Peter Dobbelaar op 7 juli 2014 om 17:52

Hoi Michel, heb de eerst les ontvangen, ga gelijk beginnen!

Ben benieuwd, kan helemaal geen noot lezen of zo maar wil zo graag gitaar spelen ga het gewoon proberen!

Groet peter

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 7 juli 2014 om 18:11

Hoi Peter, mooi zo, veel plezier met de lessen! En noten leren lezen is helemaal niet nodig bij deze gitaarlessen!

Groeten
Michel

 

Comment author said

Door Wanda op 6 juli 2014 om 19:22

Ben echt onder de indruk van gitaarles.nl
Heb mijn dochter op een zondag aangemeld maar kreeg helaas niet voor elkaar om het handboek downloaden.
Na op dezelde dag een email te sturen kreeg ik binnen een uur een antwoord hoe ik alles kan downloaden.

Mijn dochter is heel druk bezig met de eerste les en is nu al blij.

Mijn komplimenten en kan iedereen de lessen aanraden!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 6 juli 2014 om 19:43

Dank je Wanda! Wens je dochter heel veel plezier met de gitaarlessen en deel je enthousiasme gerust op Facebook!
Groeten en dank voor je bestelling, Michel

 

Comment author said

Door maxim de bruyne op 5 juli 2014 om 20:44

hallo,
ik wil zo graag gitaar spelen maar ik weet niet waar ik moet beginnen moet ik naar een muziekschool of wat moet ik doen help mij aub

met vriendelijke groetjes
maxim :)

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 5 juli 2014 om 20:47

Hoi Maxim, ik zou zeggen: gewoon met mijn cursussen beginnen en ik help je er door heen. Mocht het je niet bevallen, dan kun je altijd beroep doen op de niet goed geld terug garantie, maar ondertussen leerden al meer dan 3600 mensen op deze manier gitaar spelen. dus... ;-)

 

Comment author said

Door wilma op 4 juli 2014 om 10:28

Hallo Michel,
Ik heb daarnet het complete cursuspaket besteld. Jaren geleden heb ik een jaartje gitaarles gehad, en heb ik noten geleerd. Ik speelde voornamelijk kinderliedjes voor mijn werk in de kinderopvang.
Echt goed spelen kan ik niet. Akkoorden zijn me nooit gelukt om te leren. Ik heb zowel een klassieke Yamaha gitaar als een country gitaar. Die laatste heb ik gekocht omdat deze een smallere hals heeft en ik hoopte dat ik daardoor makkelijker de akkoorden zou kunnen leren. De gewrichten in mijn vingers zijn niet helemaal goed, dus is het met een breede hals wat moeilijker dacht ik. Maar ik zag op You tube dat mijn houding niet goed was. Mijn linkerduim heb ik altijd bovenop de hals van mijn gitaar liggen. Aangezien ik de akkoorden nu al jaren zelf probeer aan te leren, en er te weinig tijd voor vrij maak, probeer ik door de cusus een stok achter de deur te hebben om meer te gaan spelen en het niet op te geven. Ik heb erg veel stress in mijn leven doordat ik drie kinderen heb met psychiatrische stoornissen, en muziek luisteren of zelf wat pingelen op mijn gitaar ontspand me. Maar ik wil niet meer een soort van afgunstig luisteren hoe anderen wel goede akkoorden kunnen spelen, ik wil het zelf kunnen, en daardoor samen met mijn kinderen meer plezier kunnen maken, samen zingen en samen genieten van muziek. Aangezien mijn houding niet goed is, moet ik dit af zien te leren. Ik denk dat ik de cusus het beste op mijn klassieke gitaar kan doen. Ik vind de klank daarvan ook warmer dan die van mijn country gitaar. Ik hoop snel iets binnen te krijgen en te kunnen beginnen.

groeten van Wilma.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 4 juli 2014 om 10:49

Hoi Wilma, dank je voor je bestelling. Ik het het net in orde gemaakt en je kunt direct beginnen met de eerste online gitaarles! In de eerste lessen besteed ik veel aandacht aan je houding en ik denk dat je die video's maar vaak moet bekijken. Ook een goede gitaar is voor een beginnende gitarist van 'levensbelang'. Met jouw gitaar zal dat zeker moeten lukken, mijn voorkeur gaat altijd uit naar een klassieke gitaar met nylon snaren om het op te leren. Daarna kun je alsnog overstappen op moeilijker te bespelen gitaren.

Heel veel plezier met de cursus, je kunt nu al met de online lessen beginnen en de DVD's stuur ik zo snel mogelijk toe!

Muzikale groeten, Michel

 

Comment author said

Door Monica op 26 juni 2014 om 00:38

Hallo Michel,

heb vorige week mijn eerste gitaar gekregen voor mijn 40ste verjaardag. Ik speelde vroeger saxofoon, mama gitaar, broer klarinet en zus ook gitaar. Wou een waardevol cadeau en die is vervuld met mijn gitaar een seagull S6QI ben dan op zoek gegaan naar online lessen en heb dan de gratis proeflessen ontdekt. superleuk om te doen en snel te leren. heb vandaag het voordeelpakket besteld en kreeg niets in mijn mailbox. Effe mailtje gestuurd en van je mobiel onmiddellijk antwoord gekregen en probleem opgelost. Bedankt. Nu kan ik verder met oefenen en met veel plezier en veel vooruitgang op korte tijd. Iedereen is verbaasd over mijn snelle vooruitgang hahaha ze weten natuurlijk niks over jouw supergoede online lessen...

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 26 juni 2014 om 06:34

Hoi Monica, dat klinkt goed! Zo te horen zat er sowieso al muziek in jouw familie! Veel plezier met de gitaarlessen en binnenkort kun je dus meer dan 45 liedjes meespelen!

 

Comment author said

Door W de Graaf op 22 juni 2014 om 20:42

Als je de nummers voorspeelt op YouTube ben ik bang dat het toch als 'cover' word beschouwd. Je maakt immers gebruik van muziek die door anderen is gecomponeerd en noemt alles bij naam. YouTube heeft daar verder niks mee te maken, het gaat om de platenmaatschappij van Ilse de Lange en zo. Ik zou het voor de zekerheid even navragen bij BUMA/STEMRA, dan weet je het zeker. het zou jammer zijn als je hetzelfde gedonder krijgt als mijn broer! Heel veel succes ermee!

 

Comment author said

Door W de Graaf op 20 juni 2014 om 21:00

Leuke lessen hoor, simpel en gezellig. Heb je overigens nog nooit problemen gehad met BUMA/STEMRA of BIEM omdat je allemaal populaire liedjes gebruikt? Of betaal je overal de rechten voor? Dat zal dan wel in de papieren lopen. In elk geval, keep up the good work!!!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 20 juni 2014 om 21:09

Dank je! Nee nog nooit problemen gehad met die instanties, gelukkig!!

 

Comment author said

Door W de Graaf op 21 juni 2014 om 19:06

Oei, ik zou dan toch maar een beetje oppassen, zeker als het een bron van inkomsten is. Per keer dat het afgespeeld word moet je tien cent of zo betalen, dus met jou YouTube getallen kunnen ze dat zo natrekken. Mijn broer heeft hier problemen mee gehad met YouTube filmpjes van zijn coverbend, vandaar dat ik het vraag. Gelukkig heeft hij dat kunnen regelen met BUMA./STEMRA. Nou ja, ik profiteer er maar gewoon van :))) succes!!!

 

Comment author said

Door Elien op 16 juni 2014 om 00:45

Hoi Michel,
Vorige week heb ik de proefles gedaan, en was al snel razend enthousiast! Toen ik losing my religion kon meespelen, kreeg ik een enorme boost! Zo bestelde ik meteen de basiscursus. Ik vind het als beginnend gitarist echt wel belangrijk dat je de juiste basis meekrijgt, en ik ben er zeker van dat ik bij u aan het juiste adres ben. Ook zijn de video's zeer handig, samen spelen, je soms even pauzeren als het niet zo goed lukt bij me. Maar al bij al, je lessen zijn echt op een perfect tempo! Ook vind ik het super dat je vaak dingen herhaald, nog eens aanhaald. Soit, ik heb les 1 onder de knie, en ben echt vol enthousiasme aan het wachten op de mail 'les 2' ;)

Ik wil je bedanken dat je dit doet!
Groetjes uit België
Elien

 

Comment author said

Door Elien op 16 juni 2014 om 00:46

Btw, ik zou graag gitaar willen kunnen spelen omdat ik bijna afgestudeerd ben als leerkracht in de lagere school. Wat is geweldiger dan samen zingen met de gitaar erbij? ;) Dit is echt een supermotivatie voor mezelf!

 

Comment author said

Door Elien op 16 juni 2014 om 19:08

Ja dat zou super zijn !!! Bedankt, heb er echt veel plezier aan ;)

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 juni 2014 om 20:17

Hoi Elien, ik heb alle lessen via de mail naar je gestuurd zodat je in je eigen tempo kan gaan oefenen. Natuurlijk is het super leuk om met je kinderen in de klas te gaan zingen en dan jezelf op een gitaar te begeleiden. Een paar jaar geleden had ik zelfs een Nederlandstalige leerkracht die in ik meen een Balkan land de kinderen uit de klas gitaar leerde spelen met mijn methode. En vorig jaar vroeg een directeur van een instelling of hij op deze manier les mocht geven aan kinderen uit zijn organisatie. Super leuk om te bedenken dat die kinderen dan gitaar leren spelen via mijn methode. Minder dat ze dan de hele dat tegen mijn kop zitten aan te kijken ;-) maar ja, soms moet je even pijn lijden om je doel te bereiken! Veel succes met de cursus!

 

Comment author said

Door Eric op 10 mei 2014 om 17:33

Hoi Michel

is het ook mogelijk om via België jou lessen aan te schaffen. Wil namelijk al jaren leren gitaar spelen, maar tot nu toe niet gelukt. Ik denk dat ritme ook een belangrijk aspect is in dit gebeuren, maar dat heb ik wel.
Ik kan wel heel goed djembe en drummen, dus ritme zit wel goed .
Mijn jongste zoon 6.5 jaar heeft het ritme ook in zich en loopt ook steeds met kleine gitaar rond. Is dit misschien ook iets voor hem. Hij wil dit ook graag aanleren. dan kunnen we misschien later samen wat spelen. Zou leuk zijn.

Groeten vanuit België

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 10 mei 2014 om 17:49

Hoi Eric, natuurlijk kan dat!! Ik heb al heel veel Belgische klanten. Je kunt met bijvoorbeeld credit card betalen via Paypal, via Paypal zelf en anders kun je kiezen voor een factuur. Die krijg je dan gemaild en als je dan betaald hebt, maak ik direct alles in orde voor je.

Weet je genoeg zo? Ik zie je snel verschijnen als enthousiaste gitarist!

Michel

 

Comment author said

Door Eric op 10 mei 2014 om 17:59

Hoi Michel,
en mijn zoontje, of is deze leeftijd nog net iets te jong ?

 

Comment author said

Door Eric op 14 mei 2014 om 20:27

Beste Michel,

heb gekeken voor de wijze van betaling. Ik heb echter geen pay pal account en visa, American expres of master card heb ik ook niet. Is er geen gemakkelijker manier om te betalen via bankcontact of dergelijke, zodat het geld snel op je rekening staat. wil namelijk zo vlug mogelijk starten met de cursus.
Eric

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 28 mei 2014 om 16:33

Hoi Eric, je kunt een factuur aanmaken en die voldoen, dan maak ik daarna alles meteen in orde. Geen enkel punt en met name veel Belgische klanten doen dit! Laat het me weten of het wel of niet lukt!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 5 juni 2014 om 10:15

Ik zie dat het is gelukt, heel veel plezier met de gitaarlessen!

 

Comment author said

Door Peter op 8 mei 2014 om 20:08

Hoi Michel,
Ik ben nu een paar weken onderweg met de basiscursus en het is erg leuk om te doen. Ik merk ook al een duidelijke progressie in het gitaarspelen. Half uurtje per dag oefenen en dan rustig de gitaar aan de kant.
Nou, ik ga weer verder.

Bedankt
Groet
Peter

 

Comment author said

Door Henny op 7 mei 2014 om 19:10

Hoi Michel,

Ik speel al jaren gitaar. Nou ja.....spelen.....ik kan een twintigtal akkoorden spelen, maar echt soepel gaat het niet. De meeste moeite heb ik met de aanslag en het tokkelen.
Ik twijfel al een tijd of ik een cursus zal gaan volgen. Na wat gegoogled te hebben kwam ik op jouw site terecht en ik moet zeggen dat het me allemaal erg aanspreekt. Ook in financieel opzicht.
De grootste hobbel die ik heb om bij jou te starten is het volgende:
Ik wil voornamelijk opwekkingsliederen en christelijke liederen spelen op mijn gitaar.
Ben niet erg thuis in de popmuziek en denk dat ik de meeste liedjes op jouw video's dan ook niet herken.
Is dat een groot bezwaar? Of hindert dat niet?

Nog 1 ding:ik ben een onzeker type en een grote twijfelaar!
Weet jij iets 'raaks' te zeggen, waardoor ik toch overstag zal gaan?

Ik hoor het graag van je!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 7 mei 2014 om 19:26

Hoi Henny, wat zal ik allemaal zeggen? Ik denk dat een goede basis met een goede start het belangrijkste voor jou is. Niet te snel, maar ook niet te langzaam vanuit de basis 'muziek' leren spelen en dan vervolgens je eigen nummers gaan spelen. Ik heb diverse klanten die opwekkingsliederen en christelijke liederen willen leren spelen en met mijn cursus beginnen.

Voor twijfelaars heb ik altijd een speciaal aanbod: mocht je niet tevreden zijn, dan heb je 14 dagen de tijd om je geld terug te vragen. Ik meen dat van de meer dan 3600 klanten er tot nu toe dat maar 2 hebben gedaan.

Twijfels weggehaald?

Alvast veel plezier,
Michel

 

Comment author said

Door mia berns op 5 mei 2014 om 22:29

Hoi ,kan ik ook een cursus online op een Android tablet openen .ik heb dit eerder bevraagt .geen antwoord gehad gr mia

 

Comment author said

Door Rowena op 23 april 2014 om 22:31

Hi Michel,
Alles is helemaal duidelijk en gelukt! En wat geef je leuk les,moet erg om je lachen

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 23 april 2014 om 22:41

Dank je wel! Leuk dat je meldde dat je al na 3 dagen mensen versteld deed staan van je kunsten. Nu willen we het filmpje zelf ook zien natuurlijk!! Veel plezier met de rest van de cursus!

 

Comment author said

Door Rowena op 23 april 2014 om 22:47

Graag gedaan! Jij bedankt voor zo'n leuk initiatief om online les te gaan geven... zeker omdat het financiëel haalbaar is! Tot gauw

 

Comment author said

Door Soerik Alexander Geervliet op 18 april 2014 om 20:18

Ik ben 13 jaar, heb totaal 0% ervaring met een gitaar. speel het liefst een klassieke (gewoon voor de lol, een beetje zelf liederen verzinnen en voor bij het kampvuur enz. raad u mij dit aan?

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 18 april 2014 om 20:20

Hoi Soerik, ik kan je deze cursus zeker aanbevelen, vooral als je bij het kampvuur wilt spelen deze zomer kan ik je heel snel op weg helpen! Alvast veel succes!
Michel

 

Comment author said

Door Lisa op 16 april 2014 om 13:21

hallo ,
Welk pakket is het best voor gitaar te volgen ?
En wat is het verschil tussen het eenvoudig starten en voordeel pakket ?
En moet je de boeken kopiëren of krijg je ze via de post ?
En je heeft super goed de uitleg !!
Alvast bedankt
Lisa

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 16 april 2014 om 18:24

Hoi Lisa, alle pakketten zijn voor gitaar te volgen. Eenvoudig starten is de basis les, het voordeel pakket bevat de basis les, vervolg les en gevorderden les. De boeken krijg je per email en kun je eventueel zelf uitprinten als dat nodig is. Ze linken rechtstreeks door naar de online video's dus dat is super handig.
En dank je voor je complimenten!

 

Comment author said

Door Daan op 14 maart 2014 om 16:01

Erg snel en goed, persoonlijk, te woord gestaan. Bestelling gedaan en al binnen! Ben benieuwd!

 

Comment author said

Door Lieve Hofmans op 10 maart 2014 om 18:27

Hallo Michel
Ik ben al een hele tijd je website aan het volgen maar twijfel nog om de bestelling van het lessenpakket te doen. Ben nog gitaarlessen aan het volgen bij een privé-gitaarleraar en sommige akkoorden heb ik op een andere manier aangeleerd. De privé-lessen zijn duur en dus ga ik niet zo vaak naar de les.
Jouw cursus zou wel handig zijn omdat ik dan op elk moment de les zou kunnen volgen op mijn computer. Kan ik de aangeleerde akkoorden van mij vorige leraar combineren met jouw cursus? Of moet ik alle vroegere bagage overboord gooien als ik met jouw cursus start?
Is jouw cursus ook geschikt voor mensen die wél noten kunnen lezen? Ik ben een klassiek geschoold muzikant en speel al jaren accordeon en nog andere instrumenten.
Zijn de liedjes die we in je cursus leren meespelen, ook in noten genoteerd? Of is het enkel de tekst en de akkoorden? Als je de melodie van een liedje niet kent dan is het toch best handig om ook het notenschrift te kunnen bekijken hé.
Zou je eventueel een antwoord kunnen sturen op al deze vragen? Alvast bedankt.
Beste groeten
Lieve

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 10 maart 2014 om 20:18

Hoi Lieve,

Ik denk dat mijn cursus heel goed te combineren valt met je huidige lessen. De akkoorden worden heel soms op een andere manier aangeleerd, maar je kunt dan zelf kiezen wat je voorkeur is. Je vroegere bagage is alleen maar handig. Zelf kan ik ook noten spelen maar dat behandel ik niet in deze cursus. De nummers die je leert meespelen zijn allemaal super bekend en ik kan me niet voorstellen dat er nummers tussen zitten die je niet kent, en anders heb je ze zo op Youtube gevonden. Ik zou het leuk vinden om je te verwelkomen als klant. Probeer het in ieder geval, als het niet bevalt, hoor ik het graag (maar geloof me, je bent dan één van de eerste...) En inderdaad, deze lessen kun je volgen wanneer je maar wilt. Zeker als je de DVD's erbij bestelt. Veel plezier alvast!

 

Comment author said

Door Tini Moret- Hoogenboom op 8 maart 2014 om 16:31

Ha Michel. Ik heb de proefles ontvangen en het ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. Ik ben een overjarige tiener met veel hobby's en gek op muziek. Altijd al een wens om gitaar te leren spelen. Wel eens geprobeerd bijna een halve eeuw geleden. Mijn kleindochter deed haar gitaar weg na een blauwe maandag, en ik dacht misschien om te proberen wat voor mij. Mijn houding vind ik nog wel wat moeilijk. Links of rechts iets onder je voeten want ik vind die gitaar wel erg groot voor mijn korte armpjes maar zonder gekheid waar ik bang voor ben blijven die accoorden allemaal wel hangen en dat wisselen er van lukt dat wel. Mijn vingers zijn nog soepel genoeg daar heb ik nog geen problemen mee. Ik ben wel van plan een cursus te bestellen maar ik heb nog even dat zetje nodig. Vriendelijke groet Tini

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 8 maart 2014 om 16:35

Hoi Tini, dat gaat geen enkel probleem worden hoor! Ik geef heel veel tips over een goede houding en door simpelweg iedere week mijn adviezen op te volgen en de lessen (samen met mij ;-) te oefenen, gaat het helemaal goed komen. Ik heb ondertussen genoeg oudere tieners als klant die de rest van hun leven lekker meespelen met hun favoriete muziek!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 8 maart 2014 om 19:04

Hoi Tini,

Ik zie dat je het pakket besteld hebt! Dank je wel. En heel erg veel plezier ermee!
Michel

 

Comment author said

Door Marjolein op 6 maart 2014 om 21:50

Vaak heb ik al gedacht: het zou wel leuk zijn om gitaar te leren spelen. Maar vrij snel daarna dacht ik steeds: ik kan het toch niet. En dan koop ik weer een gitaar en dan doe ik er na een dag niets meer mee. Bij iemand die al kan spelen geïnformeerd of het moeilijk was en dit bleek toch wel het geval. Maar het was wel te doen. Toen zei hij dat ik zijn gitaar wel kon lenen om te kijken of ik het leuk vond voordat ik een eigen gitaar aan zou schaffen. Mooi aanbod :) Toen ben ik op Youtube gaan zoeken en toen kwam ik bij Michel uit en ik vond dit goed te doen. Duidelijk uitgelegd en rustig uitgelegd en het gaat niet supersnel, zodat je gewoon mee kan doen ipv dat alles veel te snel gaat, het allemaal niet lukt en je zwaar gefrustreerd raakt. Dat is dus cool :) Het lukt gewoon, omdat het kleine stappen zijn. Via Youtube hier weer terecht gekomen en na de proefles gedaan te hebben, ben ik nu wel toe aan les 2 en vanavond heb ik de online cursus aangeschaft en ben ik met het G-akkoord begonnen, inmiddels al het vijfde akkoord :). Het overpakken van de akkoorden gaat nog niet soepel, ik ben dan ook pas een week bezig, maar toen ik de eerste paar akkoorden van Losing my religion had gespeeld, gaf me dat een enorme kick!
Mijn eigen gitaar besteld en ik vind het superleuk! En ik stuur natuurlijk al video's rond aan vrienden met mijn eerste resultaten haha.
Grtz!
Marjolein

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 6 maart 2014 om 21:55

Hoi Marjolein! Dank je voor je reactie. Die video's die je aan je vrienden stuurt, willen wij natuurlijk ook graag zien ;-) Veel plezier met de rest van de lessen. En by the way, goed email adres heb je!

 

Comment author said

Door Marjolein op 6 maart 2014 om 21:57

Haha, bedankt ;)
En dat filmpje laten we nog maar even zitten. Hahaha, misschien later :)

 

Comment author said

Door Marjolein op 8 maart 2014 om 07:51

Haha, als ik het beter kan, kan ik daar vast de humor wel van inzien :) Nu vind ik het nog enigszins gênant :P
Gisteren ben ik begonnen met oefenen van G naar D naar Am. En ook nog bezig met van A naar E en van A naar Em. Druk bezig dus :) Straks komt mijn eigen eerste gitaar, superspannend dus. Die heeft nylon snaren en nu oefen ik met metalen snaren. Zeer benieuwd hoe groot het verschil in klank is.

 

Comment author said

Door Danja op 6 maart 2014 om 16:14

Hallo, ik zie geen prijzen van de cursus of kijk ik niet goed? Verder vraag ik mij af of de cursus geschikt is voor een meisje van 7 jaar.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 6 maart 2014 om 16:43

Hoi Danja,

De cursussen zijn inderdaad geschikt vanaf 7 jaar en ouder. De prijzen zijn vanaf € 59,95, maar die prijzen kom je uiteraard tegen voordat je bestelt!

Groeten
Michel

 

Comment author said

Door Henk op 5 maart 2014 om 20:21

Hoi Michel, heb de eerste lessen ontvangen en heb er zin aan.
Grt, Henk

 

Comment author said

Door Joke Oude Elferink op 3 maart 2014 om 22:23

Wat ik vandaag geleerd heb als je even een dip hebt en helemaal geen zin hebt in gitaarspelen is het advies: zet je gitaar een poosje weg en ga pas verder als je er weer tegen aan kunt. Bedankt Michel.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 4 maart 2014 om 14:05

Zo is het Joke. En met deze manier van les volgen kun je zelf je eigen tempo bepalen. Neem gerust af en toe een baaldag. En dan de volgende dag weer vrolijk verder!

 

Comment author said

Door Jos Versteegen op 3 maart 2014 om 14:42

Hallo Michel!

Bedankt voor de snelle service! Ik kijk er naar uit de dvd's te ontvangen en aan de slag te gaan met jou cursus!

Groetjes vanuit Dubai!

 

Comment author said

Door Wim Huizer op 3 maart 2014 om 08:59

Gezien mijn lichamelijke handicap heb ik een vraag daarover gesteld en deze is voortreffelijk en deskundig beantwoord en ik heb direct de volledige cursus met Dvd's gekocht.
De prettige wijze van adviseren is een voorbeeld voor andere aanbieders van gitaarlessen.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 3 maart 2014 om 09:02

Hoi Wim, ik heb je, zoals telefonisch beloofd, direct toegang tot het hele programma gegeven. Je ontvangt daarnaast ook nog wekelijks het huiswerk. De DVD's gaan vandaag op de post en die kun je morgen verwachten. Dank voor je bestelling en héél veel plezier met de lessen! Trouwens, mooi stel gitaren heb je zeg!

 

Comment author said

Door bart op 2 maart 2014 om 15:13

hi Michel

ik ben heel toevallig op je website terecht gekomen en dat is het beste wat me is overkomen om te leren gitaarspelen. Als men echt al je tips opvolgt: niet te snel spelen, meerdere keren kort oefenen per dag in plaats van een lange sessie enz. dan is het genieten

Bart

 

Comment author said

Door Karin bakker op 27 februari 2014 om 21:24

Ik ben nu net bezig met de gitaarlessen. Eerst een proefles aangevraagd en die heeft me super enthousiast gemaakt! Duidelijke uitleg, mooie leerzame filmpjes. Na de eerste les speel je al een liedje mee en dit maakt dat het echt niet saai word! Een aanrader voor een ieder die gitaar wil leren spelen!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 27 februari 2014 om 21:47

Dank je Karin! Alvast heel veel plezier met de lessen!

 

Comment author said

Door Petronella op 26 augustus 2014 om 21:53

Nadat ik de site bezocht had en een proefles aangevraagd had, werd is super enthousiast. Ik heb dus ook meteen het hele pakket inclusief de dvd's besteld.

 

Comment author said

Door Anja op 28 augustus 2014 om 10:24

Heel lang geleden les gehad, maar ook al heel lang niet meer gespeeld.
Even weer het geheugen opfrissen met de lessen van Michel, al werken de vingers niet onmiddellijk mee. Auw.

Erg duidelijke en uitgebreide lessen, geweldig. Heb Michel gevraagd om alle 10 lessen tegelijk te mogen ontvangen. Geen probleem.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 28 augustus 2014 om 10:26

Dank je Anna! Moet ik nog pleisters nasturen? ;-)
Groeten
Michel

 

Comment author said

Door Anja op 28 augustus 2014 om 10:29

Hahaha. Er zit al een lichte verharding, kwestie van doorzetten. En dat doe je als je het leuk vindt.

 

Comment author said

Door Anja op 6 september 2014 om 11:39

Een week na het basispakket, bestelde ik ook 'De Guitar kampvuur kit aanbieding'. Ik had in het verleden al eens les gehad en deze snelle aanvulling leek me welkom. In het kampvuur-pakket bleek eveneens het basispakket te zitten, maar die had ik dus al. Aan Michel gevraagd of ik het bedrag van het basispakket terug kon krijgen: Geen probleem. Ik mocht ook in plaats daarvan kiezen voor de gratis 'solo cursus'. Dat laatste deed ik. Super deze tegemoetkoming! Dankjewel Michel!

Ook in deze solo cursus is alles weer stap voor stap en nauwkeurig uitgelegd. Ik ben er blij mee!

 

Comment author said

Door Thijs van Dam op 27 september 2014 om 16:24

Beste Michel, op jou vraag waarom bij ik jou terecht ben gekomen is het antwoord: ik heb heel lang geleden een cursus via nti gedaan dat was op zijn zachts gezegd een flop. Dus gitaar in de hoek en niets meer mee gedaan. Nu begon het weer te kriebelen en ben ik op internet gaan zoeken. Na vele sites bekeken te hebben kwam ik bij jou terecht. Dit sprak mij meteen enorm aan. Duidelijke lesmethode waarbij plezier voorop staat. Ik ga deze cursus samen met mijn dochter doen. Woensdag gaan we beginnen , we moeten nog wat nieuwe snaren kopen. We hebben er erg veel zin. Mvgr. Thijs en julie van Dam

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 28 september 2014 om 09:18

Hoi Thijs en Julie! Aii dat is jammer dat je je geld hebt verspild met een andere methode. Maar niet getreurd ik hoop en denk dat het je hier wel gaat lukken. Veel plezier met de lessen en dank voor je reactie!

 

Comment author said

Door Thijs van Dam op 2 oktober 2014 om 15:51

Beste Michel, sinds gisteren ben ik samen met mijn dochter begonnen met de basiscursus.
Nu heb ik stalensnaren die ik bespeel met een plactrum en Julie heeft nylon snaren die zij met haar vingers bespeelt en dat gaat prima. Wat adviseer jij mij.
Ook heb ik gelezen over een akkoordenboek, hoe krijg ik deze in mijn bezit. Ik hoop dat ik weer snel verder kan gaan. Mvgr.Thijs en Julie.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 2 oktober 2014 om 15:54

Hoi Thijs, ik adviseer ALTIJD een spaanse gitaar met nylon snaren, de bovenste drie snaren met ijzer omwikkeld en de onderste 3 snaren gewoon van plastic. Verder zou ik niet met een plectrum beginnen, dat is lastig, maar daar heb ik ook een aantal lessen over gemaakt. Die komen vanzelf.

Het akkoordenboek kun je op http://www.gitaarles.nl/6400-2/ aanvragen.

Succes! Michel

 

Comment author said

Door Thijs van Dam op 2 oktober 2014 om 16:04

Michel, vwb het akkoordenboek moet ik dan proefpakket bestellen , ik ben namelijk al bezig met de basiscursus.
Kunnen de snaren die jij bedoelt op elke akoestische gitaar, ik heb er een van Yamaha deze is een stuk groter dan die van Julie die heeft een klassiek model. Grt. Thijs.

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 2 oktober 2014 om 16:15

Hoi Thijs, dat moet je even bij je leverancier navragen of op internet nakijken. Ik zal je link naar het akkoordenboek zo nog even mail. De snaren kunnen in ieder geval niet zomaar op iedere gitaar.

 

Comment author said

Door Ronald op 5 oktober 2014 om 18:06

Hoi Michel,
toch de 'stoute schoenen aangetrokken' na 54 jaar om te beginnen met gitaar spelen. Ben gek op muziek, maar a-muzikaal volgens mijn gezinsleden :-)
Maar ga het toch proberen. Zojuist even het akkoordenboek + proefles gedownload.
Gebruik een semi-akoestische gitaar Richwood met metalen snaren.
Voel wel in het begin dat je veel druk moet uitoefenen, zodat het niet vals klinkt
Waar ik nu nog moeite me heb is de greep van mijn vingers. Ik weet dat je zoals een klauw je vingers moet plaatsen, maar veelal raakt de een deel van de binnenkant van mijn hand de onderste E snaar. Is er een manier om die hand los te krijgen, zodat deze niet tegen de hals van de gitaar komt?

groeten,
Ronald

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 5 oktober 2014 om 18:41

Hoi Ronald, daar gaan we mee aan de slag in de lessen bij 'de juiste houding' Daarin zitten enkele tips die het probleem zullen oplossen!!

 

Comment author said

Door Ellen op 11 oktober 2014 om 17:38

Veel rond gekeken voor een leuke online gitaarcursus en deze leek me heel leuk en goed te volgen. Heb even wat filmpjes bekeken en sowieso lijkt Michel mij een leuke, enthousiaste leraar en legt ook nog eens erg duidelijk uit dus meteen de cursus besteld. Ik ben er klaar voor!

 

Comment author said

Door Michel Penterman op 11 oktober 2014 om 17:41

Natuurlijk ben ik een hele leuke leraar Ellen!! ;-) Veel plezier met de online gitaarles! Michel

 

Plaats een reactie

*