De 'Favoriete Vaderdag top 15' op gitaar!
11 juni 2016 

De 'Favoriete Vaderdag top 15' op gitaar!

Zeg nou zelf. Eigenlijk zou het iedere dag vaderdag moeten zijn. Vaders zijn grappig, stoer, sterk en muzikaal, net zoals ik ;-). Vraag maar aan mijn (ja, echt waar, 4!) kids hierboven!

Mijn opa maakte al diep in de vorige eeuw foto’s, video’s en geluidsopnames en is altijd een inspiratiebron voor mij geweest. En mijn eigen vader staat nog steeds dagelijks voor me klaar. Om al die vaders te eren, stellen we ieder jaar een ‘Vaderdag top 15’ op en dit is jullie Top 15!

gitaarles start nu

Op nummer 1: Peter Gabriel – Father, Son

Dit is waar het tussen een vader en zijn zoon over gaat. Prachtige teksten en ook vooral prachtige beelden in de clip. Peter Gabriel was eerst onderdeel van Genesis (waar Phil Collins drumde) maar heeft later veel bekendheid verworven met Sledge Hammer en andere, vernieuwende muziek.

Bekijk de video en luister goed naar de tekst!

Nummer 2: Bruce Springsteen – The River (live!)

Dit nummer start met een waanzinnig intro waarin Bruce Springsteen vertelt over de moeizame band die hij met zijn vader heeft. In een adembenemend verhaal neemt hij je mee in zijn jeugd. Het publiek reageert massaal als hij vertelt dat zijn vader zijn lange haar tegen Bruce’s zin afknipt maar krijgt een hele bijzondere wending als hij zijn vader mededeelt dat hij is afgekeurd voor militaire dienst in Vietnam.

En dat Bruce wordt afgekeurd is maar goed ook, want anders hadden we één van ’s werelds beste rockers misschien wel moeten missen! Zet je speakers op 10, pak een doos tissues en bereid je voor op een geweldig kippenvel moment! (overigens leer je dit nummer ook meespelen in mijn tokkel cursus maar dat terzijde)

Als je het mooie verhaal niet wilt horen, kun je naar 5 minuten en 30 seconden doorspoelen, daar begint de muziek.


(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 3: John Mayer – Daughters

Toen ik zelf vader werd van mijn dochters, heeft de hele buurt het geweten! Vooral de nummers van Prince en Charlie Rich ‘Most beautiful girl in the world’ schalden hier door de speakers!

In dit nummer van John Mayer zit een prachtige tekst:
“Fathers be good to your daughters
Daughters will love like you do
Girls become lovers who turn into mothers
So mothers be good to your daughters too”

Dit nummer is voor alle andere vaders die ook een dochter hebben!


(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 4: Luther Vandross – Dance with my Father

Ik krijg zoveel mooie reacties en de vraag om dit nummer springt er echt tussen uit. Luther Vandross brengt een ode aan zijn vader. Reactie van een cursiste: ‘Mijn vader leerde mij op dit nummer dansen op zijn voeten en later danste hij op mijn bruiloft met me’. Snif..

Voor alle dochters en zonen deze clip!

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 5: Eric Clapton – My Father’s Eyes

Op verzoek van velen een tweede nummer van Clapton. En dan de live versie, wel te verstaan. Het mooie aan dit optreden vind ik dat Clapton er ook als een echte vader bij staat. Gewoon, overhemdje, Dockers broek, bootschoentjes, en dan keihard optreden met een band voor duizenden mensen. Wat een held!

Clapton, the floor is yours!

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

gitaarles start nu

Nummer 6: Father and Son – Cat Stevens

Die Cat Stevens toch. Begon als Stephen Demetre Georgiou, werd popidool Cat Stevens en ging toen verder als Yusuf Islam. Maar wat wil je als je in Engeland opgroeit met een Grieks-Cyprische vader en een Zweedse Moeder.

Prachtige muziek maakte hij, waarvan ‘Morning has Broken’ wellicht het meest bekend is. Maar bij deze “Father and Son” die je wellicht ook kent van de uitvoering van Rowan Keating:

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 7: Phil Collins – Father to Son

Natuurlijk mag Phil Collins niet ontbreken. Drummer van Genesis, daarna als solo artiest verder gegaan. Ik ben wel blij dat er een gitaartje te horen is in dit nummer want daar is Phil niet zo van.

Maar wat een prachtig nummer!


(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 8: Eric Clapton – Tears in Heaven

Muziek is een troost voor velen. Muziek schrijven en het uitdragen ook. Dit nummer schreef Clapton nadat zijn 4 jarige zoon overleed door een val uit het raam van de 53e verdieping van zijn appartement. Wrang genoeg was het één van Clapton’s grootste successen.


(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 9: Sting – Fragile

Dit nummer heb ik zelf toegevoegd en draag ik op aan mijn grootvader. Mijn opa. Hij had een donkere kamer, de eerste walkman in Nederland waarmee je kon opnemen, een groot aquarium in zijn tuin waar we na het vissen onze vangst in deden, maakte 10.000’en dia’s en foto’s van van alles en nog wat, nam ons op cassette bandjes op als kinderen, filmde, fotografeerde veel, speelde toneel; kortom mijn opa heeft een enorme invloed op mij gehad.

In de nacht nadat hij aan mijn zijde gestorven was, reed ik met de auto naar huis met dit prachtige nummer van Sting. Het nummer komt van het prachtige album The Living Sea en behoort bij de gelijknamige film die alleen al vanwege de muziek een aanrader is.

Hier de live versie in Berlijn, voor Michael, mijn grootvader en naamgenoot!

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 10: The Christians – Father

Okay, dit gaat natuurlijk over een andere vader dan die van jou of van mij. En als je christelijk bent gaat het nummer JUIST over jouw en mijn vader.. Maar ik zet hem erin omdat ik vooral de muziek van The Christians erg mooi vind. Dus vandaar deze 8e plaats!

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 11:  Papa was a Rolling Stone – The Temptations

Dit nummer is misschien nog wel bekender in de versie van George Michael maar die van The Temptations is ‘the one and only’!

Erwin Dohle schrijft erover: ‘The Stones: Tsja uiteindelijk wie wil niet zo muzikaal oud worden, zonder de drugs, ik wel hoor, enjoy, en voor alle vaders: en fijne vaderdag

Bekijk de video hier, hij is net niet meer zwart/wit 😉


(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 12: Stef Bos – Papa

Eigenlijk draag ik dit nummer op aan een vriend van me die zelf volgens mij een niet al te makkelijke jeugd heeft gehad, maar zelf een hele goede vader is. Als je goed luistert hoor je vast wel ergens een gitaar 😉

Tuur, deze is voor jou!

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 13: Ali B en Ruben Annink – Terwijl jullie nog bij me zijn

Zie in de reactie de opmerking van Arjan: “We hebben hier een kleine meid van 3 en half jaar rondhuppelen, en inderdaad wat gaat de tijd nu snel. Geniet van elk moment, voor je t weet zijn ze groot (en wij misschien wel GROOT-OUDER). Ik weet niet of het de bedoeling is dat je de top 15 gaat uitwerken voor gitaarlessen, maar de begeleiding van Ruben Annink, lijkt me toch wel heel vet om te kunnen (mee)spelen.(en wie weet ooit op onze bruiloft…)”

Arjan Nieman: ik denk dat we hem maar moeten gaan uitzoeken, niet? Wanneer ga je trouwen? En ik ben het zo met je eens: de tijd gaat te snel voor een papa die van zijn kinderen houdt..

(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 14: Father and Friend – Alain Clark

Via Roy Johannink

Even een tranentrekker uit de tekst:

O son, it’s so strange, to hear and see
That a someone so different is, a Soul like me.
You may have gone right, where I would have gone left.
But son, that’s alright. I will always have your back
See even though. I don’t always show.
I’m proud that you’re my son

Ging mijn vader rechts, dan ging ik links. Maar we hebben, net zoals Alain en zijn pa, wel samen muziek gemaakt, hoewel; verder dan Faria (ik op gitaar, mijn vader op zijn accordeon) zijn we nooit gekomen 😉


(geef je me een seintje als de video niet te zien is?)

Nummer 15: Bob Carlisle – Butterfly Kisses

Dank zij Hans, onze zeer dierbare oppasvader 😉
Hij is te zoet voor woorden, te Amerikaans, van alles te; maar laat ik eerlijk zijn, voor en na de geboorte van mijn eerste dochter was dit één van de favoriete nummers van mijn vrouw en mij:

Dit is de het restant van de longlist (nu dus een shortlist) die het niet haalde:

Ziggy Marley (zoon van Reggae legende Bob Marley) met één van de lekkerste nummers die ik ken: Cosmic

Julian Lennon (zoon van de ongeëvenaarde John Lennon van The Beatles) met een prachtig nummer: Saltwater
(het intro heeft dezelfde sound als ‘Strawberry Fields, vind je niet?)

Daddy Cool van Boney M (met die heerlijke malloot Bobby Farrell)

En natuurlijk Papa van Doe Maar (ondertussen zijn de heren zelf al opa 😉

Verspreid dit bericht als ode aan alle vaders op je sociale netwerken zoals Twitter en Facebook? Thx!

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Cor
Door

Cor

op 17 Jun 2016

Bridge over troubled water van Simon & Garfunkel, voor mijn dochter die sinds augustus ziek is. zij heeft in het ziekenhuis tijdens haar opname voor het eerst kennis mogen maken met de gitaar. een maandje geleden heb ik haar haar eigen gitaar gegeven, de muziek, en het af en toe wat aanslaan op de gitaar, maakt haar wat vrolijker en ontspannender waardoor ze even vergeet dat ze ziek is. dit nummer luisteren wij samen heel vaak. of het nummer life weighs heavy van douwe bob. Ik zou deze cursus graag willen winnen voor mijn "kleine" meisje, zodat ze verder kan groeien in het gitaarspelen. Ze is helemaal gek van je youtube-filmpjes! Groet, Cor

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 19 Jun 2016

Dank je Cor wat een prachtige toevoeging!

Grietje
Door

Grietje

op 16 Jun 2016

Dochters van Marco Borsato

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 19 Jun 2016

Ja dat is een hele goede Grietje! Ik hield het de eerste keren niet droog toen ik dat nummer hoorde. Nu is mijn dochter al bijna 14, dus het liedje is nog steeds (meer en meer) van toepassing!

curt
Door

curt

op 13 Jun 2016

Tears in Heaven - Eric Clapton je voeld het verdriet tot in het diepst van je hart ,en om dit nog zo te kunnen brengen ,respect . zelf heb ik helaas mijn vader verloren toen ik 12 was maar bij dit liedje komen er voor meer personen tranen los ,alsook bij mijn heengegane dieren . echt een prachtig mooie song waar je tegelijkertijd triest van word en tevens ook steun door krijgt

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 19 Jun 2016

Hoi Curt, dank je wel! Tja als vader is dat een haast niet te verteren nummer...

leroy
Door

leroy

op 12 Jun 2016

stolen child van loreena MC kennitt is voor mij het mooiste vaderdaglied

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 19 Jun 2016

Dank je Leroy!

Vera
Door

Vera

op 12 Jun 2016

Father and friend Alain Clark

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Jun 2016

Dank je genoteerd!

Kris
Door

Kris

op 12 Jun 2016

Mijn vader, een echte supervader, is helaas drie jaar geleden overleden. Nooit meer vaderdag. Nooit meer iemand die roept: hè telefoon, het is jullie pap! Voor de eerste keer onderweg naar m'n ouderlijk huis zonder mijn papa hoorde ik "dat ik je mis" van Maaike ouboter. Tranen met tuiten! Sindsdien het nummer voor mijn papa...

Michel Penterman
Mara
Door

Mara

op 12 Jun 2016

Wheels of steel van saxon. Saxon is de lievelingsband van mijn vader en wheels of steel is het enige liedje wat ik aan kan horen ;)

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Jun 2016

Haha dat is lekker ;-)

Arno Nijssen
Door

Arno Nijssen

op 12 Jun 2016

Voor mij is papa van Stef Bos het vaderdag nummer. Het doet mij denken aan mijn eigen vader die stierf toen ik 17 was. Ondertussen is dat 12 jaar geleden, maar als ik dat nummer hoor, dan krijg ik nog altijd kippenvel!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Jun 2016

Hoi Arno, Stef Bos staat er gelukkig tussen met dat prachtige nummer. Helaas echt een piano nummer.. Maar de kans dat we het droog houden als we het op gitaar spelen en meezingen... is toch niet zo groot denk ik. Sterkte!

Jo van rijt
Door

Jo van rijt

op 26 Apr 2016

Bruce Springsteen video is niet te zien

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 03 May 2016

Hoi Jo, ja af en toe dan verandert er wat op Youtube en dan is het niet meer te zien, helaas..

Ben
Door

Ben

op 24 Jun 2015

Wat een heerlijke nummers. Ik geniet er van. Dank je voor het toesturen. Groet, Ben Arxhoek

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 25 Jun 2015

Hoi Ben, ze zij mooi he?! Ben jezelf vader? Of leeft je vader nog? Wat is/was zijn favoriete muziek? Mijn vader houdt helemaal niet van popmuziek, laat staan rockmuziek, grappig genoeg. Van hem heb ik mijn liefde voor de muziek in ieder geval niet geërfd (maar alle mijn andere mooie eigenschappen wel natuurlijk ;-) Groeten, Michel

Ben
Door

Ben

op 25 Jun 2015

Ik ben zelf vader van. 2 jongens die inmiddels de 40 gepasseerd zijn. Ik ben van 1948 en mijn vader die overleden is was van 1919. Hij was fan van Vera Lyn!

Luuk Jonker
Door

Luuk Jonker

op 16 Jun 2015

Hallo Michel, Je hebt mij ontzetten blij gemaakt met je mail dat ik als winnaar geselecteerd ben. Echt ontzettend bedankt, gitaar spelen is voor mij een leuke ontspanning geworden en door jouw cursus kan ik nu ook nog een stukje verder komen. In het ziekenhuis vroegen ze mij laats al wat ik voor de ontspanning deed heb uitgelegd dat ik vaak probeer om met jou mee te spelen, en dat dat mijn ontspanning was. Vooral mee doorgaan werd er tegen mij gezegd. Door jou breekt er echt een belangrijk stukje betere tijd aan. Nog maals bedankt. Ik hoor wel hoe het verder gaat. Met vriendelijke groet, Luuk Jonker

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Jun 2015

Hoi Luuk, Kijk maar in je mailbox, ik heb je meteen toegang gegeven tot het lesmateriaal dus je kunt direct beginnen. Sterkte, fijn dat ik iets kan bijdragen aan jouw 'betere tijden'. Ik ken je situatie niet, maar weet zeker dat muziek en gitaarspelen een belangrijke steun voor je kunnen zijn! Gegroet, Michel Penterman

daisy
Door

daisy

op 13 Jun 2015

ik vind het liedje van simon keizer (nick en simon) heel mooi, hij schrijft het omdat zijn vader is overleden toen simon 15 was, als hij het live zingt is het zo mooi. het liedje heet Vaderdag

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Jun 2015

Dank je Daisy! Vriend Cor (Bakker) is net bij Nick geweest, die speelt namelijk op zijn oude piano en hij heeft nu 'online' pianoles van Cor. Gitaar spelen kon hij al. Ik ga eens luisteren! Michel

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 16 Jun 2015

Dank je Daisy! Vriend Cor (Bakker) is net bij Nick geweest, die speelt namelijk op zijn oude piano en hij heeft nu 'online' pianoles van Cor. Gitaar spelen kon hij al. Ik zal eens naar het lied luisteren. Dank je voor je bijdrage! Michel

Hans
Door

Hans

op 11 Jun 2015

Nog ff eentje om te janken als vader..............

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 11 Jun 2015

Hoi Hans, je bedoelde Bob Carlisle met Butterfly Kisses? Ik heb hem op de longlist gezet! Dank je wel!

Hans
Door

Hans

op 11 Jun 2015

Hier nog een goed advies van een vader ;-)

René Lieder
Door

René Lieder

op 10 Jun 2015

Mijn favoriete Vaderdag nummer is Eric Clapton met Tears in Heaven dit is op die dag elk jaar een cadeau voor mij dit hebben we gedraaid op de begrafenis van mijn eerste zoon die na 4 dagen overleden is dit is elk jaar weer zijn cadeau aan mij en ben ik altijd even met hem alleen mijn andere twee kids weten dit en zeggen ook altijd papa dit nr is van onze broer Danilio

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 10 Jun 2015

Tjemig René wat heftig! Ik heb hem er tussen gezet. Dank je wel voor je open reactie!

martine boodts
Door

martine boodts

op 10 Jun 2015

Hoi Michel, super initiatief ! Ik vind het liedje Dance with my father van Luther vandross een mooie vooral dan omdat mijn vader altijd graag gedanst heeft. We hebben zelfs een 'familiedans' waarbij hij steeds als eerste op de dansvloer staat (nu nog op zijn 89 jaar) dat is op het liedje van tom jones 'it's not unusual' ook een leuk nummer. Bij de top 10 momenteel zitten echte pareltjes tussen! Groetjes

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 10 Jun 2015

Hoi Martine, Ik heb hem op -1 gezet en dat is de hoogst haalbare positie. Je reactie is weer een stimulans voor mij om NOG MEER met mijn eigen kids te gaan dansen en zingen en muziek maken. Dank je! Michel

Tom Fieuw
Door

Tom Fieuw

op 10 Jun 2015

My father's eyes van Clapton zou ook wel passen in het rijtje.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 10 Jun 2015

Hoi Tom, hij staat er live tussen!!

petra
Door

petra

op 09 Jun 2015

hoi Michel, Nog bedankt voor de reactie, van de vorige keer. Gitaar spelen is een goede uitlaat klep. Tears in heaven, van Eric Clapton, is mijn favoriet ,Je hebt mooie nummers in de top 10 gezet . Ik weet er ook nog een paar, Phil Collins met Father to son en you'll be in my heart. Paul Anka met papa, (daar luisterde mijn moeder altijd naar). Love goes on, van de Common Linnits Het lied wat Ilse de Lange heeft geschreven voor haar overleden vader. Ik vind dit stuk voor stuk mooie nummers. Groetjes petra

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 10 Jun 2015

Dank je Petra, voor je toevoegingen. Ik ga ze erbij zetten! Michel

P.Th.
Door

P.Th.

op 09 Jun 2015

Bedankt Michel, Het volgende nummer lijkt me niet zo moeilijk voor je prachtige gezin:

P.Th.
Door

P.Th.

op 09 Jun 2015

Bedankt Michel, En het volgende nummer lijkt me niet zo moeilijk voor je prachtige gezin:

Tom Fieuw
Door

Tom Fieuw

op 09 Jun 2015

My fathers eyes van Eric Clapton mag niet ontbreken in dit mooie lijstje.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 09 Jun 2015

Hoi Tom, die gaan we er zeker bij zetten, dank je wel!

Martijn
Door

Martijn

op 09 Jun 2015

mooi nummer van onlangs overleden Dimitri van Toren: 'Want er zijn geen wolven in het bos'. Hij heeft het destijds voor zijn eigen zoon geschreven. erg mooi.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 09 Jun 2015

Hoi Martijn, dank je wel. Dimitri is echt nog maar net overleden, een mooi gebaar om dit nummer aan te dragen voor de Favoriete Vaderdag Top 15. Michel

Aloys
Door

Aloys

op 09 Jun 2015

Family tree, Venice

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 09 Jun 2015

Hoi Aloys, Wat is jouw motivatie om dit mooie nummer aan te dragen? Dank je!

annette
Door

annette

op 09 Jun 2015

Stand by me van King

Swijsen Johnny
Door

Swijsen Johnny

op 08 Jun 2015

Mijn vader is op dit ogenblik heel slecht. Daarom Stan Van Samang met het lied een ster. Elke goede vader verdient een ster.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Sterkte Johnny!

Faria
Door

Faria

op 08 Jun 2015

Hoi, dit vind ik echt awesome. Het is in het Hindi ☺️

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 09 Jun 2015

Hoi Faria, Dank je voor je reactie! Leuk om eens iets onverstaanbaars te horen (althans voor mij ;-) Groeten Michel

Faria( laatste keer)
Door

Faria( laatste keer)

op 08 Jun 2015

Oeps zoveel keer en de link nieteens meegekomen. Het is PAPA van Neha en Tony Kakkar http://youtu.be/GonTN9gRinY

Faria
Door

Faria

op 08 Jun 2015

hoi, ik heb een hele aparte, een lied in het hindi ☺️ Ik vind het echt awesome.

Annelieke
Door

Annelieke

op 08 Jun 2015

Family of the year- Hero, mag ook zeker niet ontbreken. In dit liedje gaat het misschien meer over de liefde, maar ik moest toch ook wel aan mijn vader denken. Er wordt in het liedje gevraagd of diegene niet de held moet zijn, of de grote man. En dat willen vaders diep vanbinnen denk ik ook niet. En een heel klein stukje gaat over het kopen van nieuwe gitaar snaren;)

Sid
Door

Sid

op 08 Jun 2015

Cats in the Cradle van Harry Chapin (of liever door Ugly Kid Joe)

Nathanja
Door

Nathanja

op 08 Jun 2015

Het liedje daughters van John Mayer moet er zeker in. Dit is mijn favoriete liedje want het benadrukt, vind ik, hoe belangrijk een goede band met je vader is. Die band heb ik gelukkig maar ik ken mensen die dat niet hebben. Vanuit christelijk oogpunt zou ik het ook mooi vinden als het Onze Vader erin komt. Het gaat niet alleen om onze aardse vaders maar ook om onze hemelse Vader, vind ik.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Nathanja, wat vind je van het nummer Father van The Christians? Zelf ben ik niet religieus maar deze band maakte waanzinnig goede muziek. Ik zal hem erbij zetten. Groeten Michel

Tommy Bastiaens
Door

Tommy Bastiaens

op 08 Jun 2015

Tears in Heaven - Eric Clapton. Als je zo een machtige tekst schrijft moet je wel een machtige vader zijn, als mijn bronnen juist zijn heeft hij dit geschreven voor zijn overleden zoon.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Tommy, hij staat erin, op nummer 10!

Tommy Bastiaens
Door

Tommy Bastiaens

op 08 Jun 2015

Als je zo een machtige tekst schrijft moet je wel een machtige vader zijn, als mijn bronnen juist zijn heeft hij dit geschreven voor zijn overleden zoon.

arjan
Door

arjan

op 08 Jun 2015

Hallo Michel, Na een lijst klassiekers wil ik toch even heel recent terugkijken. Het nieuwe nummer van Ali B. ft. Ruben Annink; Terwijl jullie nog bij me zijn. We hebben hier een kleine meid van 3 en half jaar rondhuppelen, en inderdaad wat gaat de tijd nu snel. Geniet van elk moment, voor je t weet zijn ze groot (en wij misschien wel GROOT-OUDER). Ik weet niet of het de bedoeling is dat je de top 15 gaat uitwerken voor gitaarlessen, maar de begeleiding van Ruben Annink, lijkt me toch wel heel vet om te kunnen (mee)spelen.(en wie weet ooit op onze bruiloft...) Hele vriendelijke en muzikale groet, Arjan Nieman

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Arjan, goed dat je er een recent nummer bij zet! Ik zat inderdaad ook met tranen in mijn ogen naar dit DWDD momentje te kijken.. Ik ben natuurlijk zo lek als een mandje als het om kinderen gaat, dat snap je wel. Dank en ik heb hem erbij gezet!

arjan
Door

arjan

op 08 Jun 2015

Wat snel reactie. Een tranentrekker omdat het zo herkenbaar en waar is. Ik ben geen fan Ali B, maar dit nummer klopt helemaal! Ik ben nog niet op 1 knie gegaan. Maar dat gebeurt nog wel. Heb ik gelukkig nog voldoende tijd om aan mijn gitaarspel te werken. Bedankt voor je plaatsing en ik kijk uit naar de uitgewerkte versie. Helemaal TOP!!!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Kijk jij maar even heel snel in de top 10! Groeten Michel

jozef
Door

jozef

op 08 Jun 2015

het liedje van papa van doe maar al hoewel ik al vele jaren geen vader meer heb vind ik het wel een mooi liedje voor vaderdag voor nr 15

Ine
Door

Ine

op 08 Jun 2015

Op bijgevoegde website kun je nummer 7 beluisteren: The Apple Sauce Blues. Dit schreef ik voor mijn vader. En speel het op gitaar. Als je dit wilt spelen, vraag me dan maar om de tabs!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Ine, mooi nummer! Speel je het zelf ook en wie zingt er? Mijn cursus Singer Songwriter hoef je in ieder geval niet meer te volgen ;-)

Ine
Door

Ine

op 08 Jun 2015

Dankje! Ja dat ben ikke, helemaal...

Haddy
Door

Haddy

op 08 Jun 2015

Voor in de top 15. George Thorogood _ bad to the bone. Eerste nummer die ik hoorde nadat mijn zoontje was geboren. Blijft voor altijd goed.

Karin Broeders
Door

Karin Broeders

op 08 Jun 2015

Hoi Michel, Blijven leuke wedstrijdjes dit, Hier mijn aanvulling. My fathers eyes van Eric Clapton, over get gemis van een vader en het gemis van een kind Luther Vandross Dance with my father. Ik leerde dansen op zijn voeten en dansen als bruid met mijn vader is een van mijn mooiste herrineringen aan hem die ik koester en soms dans ik in gedachten nog een keer met hem Peter Gabriel Father, son omdat hij de beste zanger is! Menig keer live gezien en altijd weer inder de indruk Prachtig lied waarbij ik menig keer moest slikken. Is wel piano begeleiding maar is denk ik wel om te zetten naar gitaar En niet vergeten mijn held Johnny Cash a boy named Sue Leuke actie weer en ik hoop ooit een keer te winnen :-) Groet Karin Broeders

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Ik vind Gabriel zo mooi, ik heb hem op nummer 0 gezet!

Karin Broeders
Door

Karin Broeders

op 08 Jun 2015

Hoi Michel, Blijven leuke wedstrijdjes dit, Hier mijn aanvulling. My fathers eyes van Eric Clapton, over get gemis van een vader en het gemis van een kind Luther Vandross Dance with my father. Ik leerde dansen op zijn voeten en dansen als bruid met mijn vader is een van mijn mooiste berrunerungen aan hem die ik koester en soms dans ikin gedachten nog een keer met hem Peter Gabriel Father, son omdat hij de beste zanger is! Prachtig lied waarbij ik menig keer moest slikken. Is wel piano begeleiding maar is denk ik wel om te zetten naar gitaar Groet Karin Broeders

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Te gek Karin, fantastische artiesten, ik ga ze vanavond erbij zetten! Michel

bart
Door

bart

op 08 Jun 2015

passenger let her go

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Bart, een prachtig nummer! En wat zijn je gedachten erachter?

gonnie
Door

gonnie

op 08 Jun 2015

Car stevens zo mooi nummer !

Bo
Door

Bo

op 08 Jun 2015

Father and friend, omdat het doet denken aan de moeilijke tijd die ik met mijn vader heb gehad, het helpt me om het te verwerken

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Van welke artiest, Bo?

Bo
Door

Bo

op 08 Jun 2015

Alain clark

Frans
Door

Frans

op 08 Jun 2015

Ramona van the Blue Diamonds, voor alle senioren vaders? Was, als ik mij het nog goed herinner, niet al te moeilijk om te spelen?

Sander Binnenstad
Door

Sander Binnenstad

op 08 Jun 2015

Wat wil ik graag in zo'n lijstje? Gewoon toffe nummers! Bijvoorbeeld No woman, no cry of Dreadlock Holiday, Sweet Home Alabama, Rockin' in the Free World om er maar een paar te noemen. Of Bob de Bouwer en Piet Piraat om voor mijn zoontjes te spelen! Groeten en fijne vaderdag van Sander Binnenstad.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Dus voor je zoontjes begrijp ik? ;-) Okay!

Nico Kipp
Door

Nico Kipp

op 08 Jun 2015

1. Bruce Springsteen 2. The. Temptations 3. Stef Bos

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Nico, dank je wel voor je voorkeuren. Heb je zelf nog een nummer dat je vindt ontbreken?

Remco van Bebberen
Door

Remco van Bebberen

op 08 Jun 2015

Mijn favo top 5 voor vaderdag: 1. Level 42 - Running in the family - Live 2010 Familie is het allerbelangrijkste toch! En nu ze wat ouder worden zie ik wat mijn kinderen allemaal van mij hebben... 2. Eric Clapton/Mark Knopfler - Layla unplugged Super mooi nummer waarbij ik toch altijd aan mijn eigen Pa moet denken 3. Metallica - Enter Sandman Wat een gaaf nummer waar je als oude man toch helemaal mee uit je dak kan gaan ;) 4. Guns N' Roses - Knocking On Heaven's Door Jeugdherinnering. Ooit meegedaan in een musical en de gitarist van de band kon dit nummer, inclusief denderende gitaarsolo, heel goed spelen. Wij allemaal meezingen en het werd echt het nummer van de groep. 5. Dire Straits - Money For Nothing Kon Dire Straits gewoonweg niet overslaan en dit nummer blijft een hit! Succes met de top 5! Ik hoop nog mooie nummers voorbij te zien komen... Groet, Remco

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hee Remco! Alles goed? Ook met je kids? Lekkere nummers! Dank je wel. We gaan ze toevoegen! Groeten, Michel

Tjalling de Boer
Door

Tjalling de Boer

op 08 Jun 2015

Queen, father to son

Mariël
Door

Mariël

op 08 Jun 2015

Hi Michel Helaas is mijn vader enkele jaren geleden overleden... Vaderdag is wat dat betreft voor mij net even anders... En ik denk voor velen met mij. Ik zou graag Ren Lenny Ren van Acda en de Munnik in de lijst zien, voor iedereen die zijn/haar vader op deze dag (extra) mist.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hoi Mariël, wat een mooi nummer om het gemis van een vader vorm te geven! Het doet mij nog meer beseffen dat je de aanwezigheid van je vader moet koesteren. Dank je wel en sterkte komende zondag. Michel

Roy Johannink
Door

Roy Johannink

op 05 Jun 2015

1. Daughters - John mayer 2. Father en friend - alain clark 3. Dochters - Marco Borsato Bonus: Kinderen voor Kinderen - Hahaha, je vader die is gek

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Hee Roy, dank je wel, ik heb hem erbij gezet. Misschien ook nog leuk om te melden dat wij elkaar goed kennen en dat we ongelooflijke leuke ervaringen met video's van onze kinderen op Youtube hebben? Met name Roy dan, want de video van zijn 'pratende tweeling' trekt al jaren miljoenen kijkers over de hele wereld!

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 05 Jun 2015

Ja nummer 1 staat er al ,idd The Boss,verder op 2 bij mij Brothers in Arms vd Dire straits en op 3 Pappa was a rolling stone ,waarom: bij Bruce is het jeugd sentiment en de way of life spreekt mij aan, en brothers in arms,ik heb 2 broers en 3 zoons en een goede gitaarmaat echt mannennummer onder deze brothers zijn natuurlijk diverse vaders, en The Stones tsja uiteindelijk wie wil niet zo muzikaal oud worden,zonder de drugs ,ik wel hoor enjoy en voor alle vaders en fijne vaderdag

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Jun 2015

Hoi Erwin, ik vind het een mooie mix en ga ze erin zetten!

Erwin Dohle
Door

Erwin Dohle

op 05 Jun 2015

helaas is de clip niet te zien maar alleen het nummer is ook kippevel

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Jun 2015

Klopt je ziet alleen een foto maar hoort de muziek wel!

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 05 Jun 2015

Laat hier dus een reactie achter met welke artiest, welk nummer en waarom het jouw Favoriete Vaderdag nummer is! Thx!

Father and Son Cat Stevens
Door

Father and Son Cat Stevens

op 08 Jun 2015

Prachtig lied uit de jaren 70 toen Cat nog Cat heette. Geeft vader en zoon een verschillende stem in het lied. Ook mooi om op een akoestische gitaar te spelen.

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 08 Jun 2015

Dank je wel!! Ik wist dat ik dit nummer nog mistte, de cover van Ronan Keating (ex zanger van Boyzone) stond me nog wel bij maar natuurlijk is de versie van Cat Stevens nog veel mooier! We gaan hem er bij zetten! Michel

Reactie plaatsen