E mineur akkoord makkelijk op gitaar leren spelen

E mineur akkoord makkelijk op gitaar leren spelen

Bas toon bij het Em akkoord

Dit is het Em-akkoord op gitaar. Dit akkoord heeft de E-snaar als basis- of als bassnaar. Het is handig om altijd één vinger te hebben die je als eerste neerzet. Deze vinger vormt de basis waaromheen je de rest van je vingers neerzet.

[vimeo]http://www.vimeo.com/14800893[/vimeo]

Vingerzetting

In het geval van het Em-akkoord is het handig om eerst je wijsvinger op de G-snaar neer te zetten in de eerste positie van je gitaar. Nu kun je je tweede vinger op de A-snaar neerzetten in de tweede positie. Je derde vinger zet je op de D-snaar in de tweede positie.

LAAT NU JE EERSTE VINGER LOS!

Aanslaan

Je slaat het Em-akkoord, dat als bastoon de E-snaar heeft, aan van boven naar beneden. Dus vanaf de dikste E-snaar naar de dunste E-snaar.

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Romano
Door

Romano

op 11 Jun 2015

Deze video doet het niet... Vind de tekst uit de proefles niet heel duidelijk, wellicht dat je hier een antwoord op hebt: Het E akkoord omvat de vingerzetting op G, D en A. Is het Em akkoord dan alleen de D en A (dus de G los laten)? Of hou je G nog wel vast? Of is het zo dat je de G, D, A op de heenweg hebt en met de terugweg (met de duim) alleen D en A en dus de G los laat? Alvast dank? Alvast wel een andere vraag: omvat de "mail begeleiding" in het volledige pakket, dat je altijd een mail kan sturen en bericht krijgt? En is dat bericht dat je terug krijgt binnen hoeveel tijd? (is dat een dag, of duurt het een paar dagen)

Reactie plaatsen