Gitaar akkoorden John Mayer - New Light
12 oktober 2018 

Gitaar akkoorden John Mayer - New Light

John Mayer heeft een nieuwe single (met opmerkelijk goedkope videoclip) uitgebracht. Het nummer New Light heeft bijna alleen maar makkelijke (open) akkoorden en is een mix tussen pop/fusion/disco aanslag. Hieronder leer je het simpel meespelen.

Bekijk de backing track die ik gemaakt heb op Youtube:

Bekijk de video hier op Youtube (als deze nog niet is verwijderd ;-))

Wil je het nummer New Light van John Mayer mee spelen met Spotify, klik dan hier:

Het is je misschien al bekend, maar John Mayer spendeerde niet meer dan $90 voor zijn nieuwe videoclip bij het nummer New Light. Wil je een cursus ‘simpel bewegen op muziek’ én ‘hoe produceer ik een goedkope videoclip’ volgen, dan mag je de video van New Light niet missen.

Om te beginnen, wat mij betreft gaat het bij John Mayer altijd om de combinatie van gitaarmuziek en zijn (nasale) en nonchalante stemgeluid. John Mayer zingt niet, maar neuriet zijn tekst wat zijn stem tot een prachtverschijning doet verheffen.

New Light is een nogal poppy nummer, zeker geen echt rock ‘n’ roll en is daarmee vleesch noch visch. Het bevat wel allemaal open akkoorden en door de verschillende aanslag stijlen, is het een leuk nummer om mee te spelen op je akoestische gitaar. Qua solo en hooks is het nummer ook leuk en makkelijk op een elektrische gitaar mee te spelen. Als je, net zoals John Mayer, een beetje nasaal met je stem uit de voeten kunt, is het nummer ook vrij eenvoudig mee te neuriën.

New Light zal geen tophit worden, maar als tussen doortje is’ie desalniettemin voor de beginnende gitarist niet te versmaden.

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen