Heb jij ook Siso?

Ernstige muzikale aandoening

Het schijnt een ernstige aandoening te zijn. Bij sommigen begint het bij Kinderliedjes, bij anderen op oudere leeftijd.

Waar hebben we het over? We hebben het over de ziekte SiSo, ofwel Singer Songwriter.

Deze ziekte belemmert gitaristen in hun dagelijkse bestaan, vervormt hun stem en geeft hun uiterlijk een metamorfose.

Samen strijden tegen Siso

Bekijk hieronder één van de video’s die ik maakte samen met Marco C. de Bruijn voor de (ontzettend leuke) online cursus Singer Songwriter.

Maar pas op! Want straks heb jij het ook. Siso..

Singer Songwriter Cursus

Laat ik je meteen maar eerlijk bekennen, ook ik heb Siso, ofwel Singer Songwriter. Ik loop nog niet met mutsjes op in huis (daar word je toch kaal van?) maar schrijf wel liederen die nergens over gaan. Zingen kan ik niet, dichten al helemaal niet, maar daar zijn simpele oplossingen voor.

Je eerste nummer schrijven

Het grootste probleem bij het schrijven van een nummer, is dat je niet weet waar je moet beginnen. Met de tekst? Met de melodie? Met het couplet? Met het refrein? Of.. met het intro?

En uit hoeveel en welke akkoorden bestaat je nummer dan? En in welke toonhoogte ga je het zetten? En…

Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Maar je eerste stappen bij het singer songwriten, zijn vaak veel makkelijker te zetten dan dat je denkt. Ermee beginnen, dat is in ieder geval de eerste stap die je moet zetten.

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 07 Nov 2018

Dan hoop ik dat het niet een al te treurig liedje wordt, gezien de verwachtingen! Maak je dan ook een video en zet je die ook online? Gedeelde smart is halve smart, niet waar?

Jean Jacques Wintraecken
Door

Jean Jacques Wintraecken

op 07 Nov 2018

Wat leuk Michel! En het ziet nog vrij makkelijk uit ook. Ik ga het vanavond gelijk zelf proberen. Ik kies dan als tekst het weerbericht van komend weekend en gebruik hierbij de akkoorden Am en Dm.

Reactie plaatsen