Het E akkoord op gitaar als basis akkoord

Het belang van het E akkoord als je gitaar leert spelen

Het E akkoord is het belangrijkste gitaar akkoord dat als basis dient voor veel andere akkoorden. Het is één van de meest voorkomende akkoorden.
 
 

De bas toon van het e-akkoord

Het E-akkoord heeft de E-snaar als basis- of als bassnaar op je gitaar. Het is handig om altijd één vinger te hebben die je als eerste neerzet. Deze vinger vormt de basis waaromheen je de rest van je vingers neerzet.

Vingerzetting

In het geval van het E-akkoord is het handig om eerst je wijsvinger op de G-snaar neer te zetten in de eerste positie. Nu kun je je tweede vinger op de A-snaar neerzetten in de tweede positie. Je derde vinger zet je op de D-snaar in de tweede positie.

Het E akkoord op je gitaar aanslaan

Je slaat het E-akkoord, dat als bastoon de E-snaar heeft, aan van boven naar beneden. Dus vanaf de dikste E-snaar naar de dunste E-snaar.

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
gilbert
Door

gilbert

op 24 Nov 2016

ik heb de lessen pakket bestelt ik oefen ondertussen op je site alvast bedankt

levi
Door

levi

op 23 Jul 2016

Hoi Michel, Bij deze video staat je middelvinger (3) in het midden van de fretten. Maar in het boek staat dat je ze zo dicht mogelijk op de fretten moet zetten. Gaat op deze manier je snaar niet heel er trillen

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 22 Sep 2016

als je snaar gaat trillen, dan kun je inderdaad je vinger opschuiven. Als je genoeg kracht zet op een gitaar met nylon snaren (zoals ik hier doe) dan is het niet zo'n probleem.

michel
Door

michel

op 12 Jun 2013

Hoi Annemieke, met de aanschaf van het volledige lespakket heb je zeker toegang tot alle handboeken en online video's die er zijn! Heel veel plezier bij het gitaar leren spelen! Michel

michel
Door

michel

op 11 Jun 2013

Hoi Annemieke, nee alle video's die er zijn staan in de lessen, dus die kun je nu bekijken! Het handboek kun je wel downloaden als pdf (eerst op je harde schijf zetten en dan in een PDF Reader openen) en dan kun je de uitgeschreven gitaar lessen dus bekijken. Succes! Michel

Reactie plaatsen