Liedjes met 2 akkoorden, 3 akkoorden en 4 akkoorden in de Live Les

Liedjes met 2 akkoorden, 3 akkoorden en 4 akkoorden in de Live Les

In deze les leer je liedjes op gitaar spelen met 2 akkoorden, 3 akkoorden en 4 akkoorden. Het zijn alle liedjes met de akkoorden: G - D - C - Em. De video staat onderaan, vragen kun je als reactie achterlaten.

G - D - C - Em akkoorden in de video

De nummers zijn gebaseerd op de volgende akkoorden:

G akkoord / D akkoord / C akkoord / E mineur akkoord

G akkoord op gitaar

Liedjes in de video

Met deze akkoorden kun je werkelijk waar honderden bekende nummers meespelen!

00:00 wachten op de live stream

04:05 welke akkoorden en liedjes ga je leren spelen deze les?

We gaan verder met de kampvuur challenge: met simpele akkoorden en simpele ritmes proberen zoveel mogelijk populaire meezing nummers mee te kunnen spelen (en zingen).

We focussen op akkoorden die we al een keer behandeld hebben, maar waar we nog wel even op in gaan voor de mensen die het nog niet onder de knie hebben. We hebben alvast een leuke echo toegevoegd, waarvoor excuses.

06:26 Nummers die je met  G / D / C /  Em akkoord kunt spelen

Met deze akkoorden (niet per se in deze volgorde) kun je nummers van Bob Marley, John Denver, Beatles, Bon Jovi, Jazon Mraz, Avril Lavigne, Maroon 5, Outkast; kortom heel veel populaire nummers die iedereen kan mee bleren!

Em of E mineur akkoord op gitaar

07:05 Nieuwe liedjes waar we vandaag op focussen met eventueel capo

We gaan eerst een nummer met twee akkoorden doen, daarna drie akkoorden en daarna vier akkoorden.

Mocht je een liedje horen wat niet in deze toonsoort is, zou je een capo kunnen pakken en het nummer toch mee kunnen spelen. Dus met deze akkoorden kun je een oneindige hoeveelheid nummers spelen.

08:14 Focus op rechterhand: de aanslag ofwel strumming pattern

Met alleen maar een aanslag naar beneden (down stroke) kun je ook best wel een nummer spelen in een kampvuur setting.

09:00 Nummer met twee akkoorden: Love me Do van The Beatles (C akkoord en G akkoord)

Laten we beginnen met het nummer van twee akkoorden; een nummer dat we al eerder gedaan hebben. We doen eerst de akkoorden en daarna het strumming pattern.

De twee akkoorden die we gaan spelen zijn C en G. Je wisselt deze twee akkoorden af. Zet je vingers neer zoals we voordoen, dan kun je ze simpel overpakken. Het strumming pattern ofwel de aanslag laten we je ook in de video zien.

C akkoord op gitaar

18:00 volgende nummer met drie akkoorden Knocking on Heavens Door

Dit nummer is door veel artiesten gespeeld en na gespeeld. Als jij deze akkoorden kunt, kun je hem zo ook meespelen. Het gaat om de G D en C akkoorden. Het G en het C akkoord hebben we al gedaan, dus nu is het een kwestie van het D akkoord er bij pakken.

Het strumming pattern is vrij simpel, de meeste zijn down strokes, dus aanslagen naar beneden. Kijk maar hoe we dit in de video voordoen, je legt steeds het accent op de eerste tel van de maat. Je kunt ook extra accent geven door de ene keer alleen de hoge snaren en de volgende keren alle snaren aan te slaan.

26:19 simpel gitaarliedje met 4 akkoorden: Zombie van de Cranberries

Dit nummer kent alle akkoorden de we hier boven genoemd hebben, dus het E mineur akkoord, dan het C akkoord zonder de wijsvinger op de B snaar (wel zo makkelijk), dan het G akkoord en daarna het D akkoord.

Het strumming pattern is ook simpel, steeds down strokes maar wel met accenten op de eerste tel en varieer het volume van de aanslag per akkoord.

D akkoord op gitaarOver de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen