Elke 2 jaar schijnt het virus toe te slaan..
Gitaar Leren Spelen - Overig
Gitaarles.nl
Gitaar Leren Spelen - Overig
05/20/2020
2 min
0

Elke 2 jaar schijnt het virus toe te slaan..

05/20/2020
2 min
0

En dan bedoel ik niet het Corona virus, maar het “ik-wil-iets-meer-met-mijn-gitaar-virus”..

Na 2 jaar op een oude Yamaha G-50a gespeeld te hebben stapte ik over nadat ik in de ban van mijn huidige Gibson replica raakte. (die ik overigens nog steeds heb staan). Nu, wederom 2 jaar na de aanschaf en opknapronde van deze Western Gitaar van Grand Suzuki zag ik mijn dierbare collega, (les) Paul, zijn passie showen via een online vergadering. Zijn Fender Telecaster liet hij even zien en horen..En toen betoverde hij me met zijn klanken. Ik kon het niet meer los laten dat ik datzelfde geluid zou kunnen (proberen te) produceren op een eigen elektrische gitaar.  Vanaf dat moment kon ik nog maar op 1 item zoeken: een elektrische gitaar…

Nu zat ik wat te surfen in Corona tijd en zag ik een elektrische gitaar in een Cherry Sunburst uitvoering op een veilingsite. Ik was eigenlijk al verkocht toen ik hem zag. Het betrof een Vintage V100 Cherry Sunburst die eigenlijk heel erg gunstig geprijsd was. Uiteraard volgde het onderzoek online naar hoe die zou klinken en daar vond ik op youtube natuurlijk ook nog een vergelijk met de originele Gibson uitvoering. Dat was natuurlijk precies het zetje die ik nodig had om hem ook daadwerkelijk aan te gaan schaffen! En dan? Dan heb je een elektrische gitaar in huis waar je feitelijk nog niks mee kan. Hop naar Marktplaats want deze beginnende gitarist wil zich niet branden aan veel te duur materiaal. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij een semi-prof gitarist op 20 kilometer afstand. Hij deed afstand van zijn versterker met wat pedalen er bij. Ook weer voor een schappelijke prijs! (waar ik natuurlijk ook al onderzoek naar had gedaan in de tussentijd).

De demonstratie die ik bij deze mijnheer thuis kreeg was voor een huis-tuin en keuken gitaristje als ikzelf  om van te likkebaarden. Daardoor wist ik dat ik wel even vooruit zou kunnen met de Blackstar versterker en de extra pedalen. (die ik voorlopig toch nog even in de kast ga laten liggen om niet verloren te raken in de veelheid van geluiden die ik opeens zou kunnen produceren)En hoe dan verder? Hop naar de filmpjes van Marty Schwartz om eenvoudige liedjes mee te kunnen gaan spelen. Ik heb nu de lat gelegd bij Paranoid van Black Sabbath! eens kijken of ik die binnenkort al kan showen middels een Vimeo filmpje op het forum 😀 Daarnaast heb ik voor de Playstation 4 een spel in huis gehaald dat heet Rocksmith. Dat heeft een kabelverbinding met de gitaar en helpt me hopelijk ook om snel met muziek mee te kunnen spelen. Erg interessant en ook echt leuk om te beginnen met eenvoudige noten mee te jammen en voor de Gaming-generatie waar ik toe behoor een echt leuke afwisseling om te leren spelen. Doordat er gebruik gemaakt wordt van originele rock muziek waan je je al een hele Rocker!

Hiernaast een foto van mijn elektrische gitaar, een clone van een Gibson Les Paul model:

Ik ben benieuwd hoe de elektrisch spelen me gaat bevallen en ook wat me over 2 jaar gaat triggeren!

Reacties
Categorieën