Gitaarles Nieuws
Gitaarles.nl
Gitaarles Nieuws
11/10/2015
1 min
11

Singer Songwriter weken

11/10/2015
1 min
11

De komende weken staan in het teken van de Singer Songwriters. De gitaar is uitgevonden voor Singer Songwriters. Althans, dat vind ik. Eindeloos kun je genieten van Paul Simon, Tracey Chapman, Carly Simon, Ed Sheeran, Passenger, John Mayer en sinds kort ook onze half eigen Dotan.

Wat is jouw favoriete Singer Songwriter?

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar jouw favoriete Singer Songwriter. Het mag een man zijn. Maar het mag ook een vrouw zijn. En het mag dateren uit de vorige eeuw, maar net zo goed recent zijn. En of het nou Engelstalig, Nederlandstalig of Swahili is; zolang de song mooi is, mag je hem achterlaten.

Laat je een reactie onderaan achter met je favoriete singer songwriter, het betreffende nummer én waarom je het zo mooi vindt?

Mijn persoonlijke top 3

Zelf heb ik een top 3 samengesteld. Dat was vooral een kwestie van moeilijke keuzes maken. Maar vooruit, ik ben er toch gekomen.

Nummer 1: John Mayer – Daughters

Ja, ik hoor het je al zeggen, dat nummer komt in meer lijstjes voor. Dat klopt, bijvoorbeeld in de Favoriete Vaderdag Top 15. Daar staat’ie omdat ik nou eenmaal de 2 mooiste dochters van de wereld heb. Maar wat dit nummer zo bijzonder maakt, is dat het echt een 100% gitaar nummer is.

Nummer 2: Tracey Chapman – Baby Can I Hold You Now

Deze geweldige zangeres veroverde eind jaren ’80 heel de wereld met niet alleen haar bescheiden voorkomen maar vooral ook haar prachtige gitaarspel en zang. De nummers zijn overigens allemaal vrij simpel mee te spelen. Zoals het nummer ‘Baby Can I Hold You (klik hier)

Nummer 3: Dotan – Let The River In

Het mooie aan dit nummer is natuurlijk het (extra lange) intro en de finger picking style of wel het tokkelen. Het nummer eindigt bombastisch en komt daarna weer terug tot de kern.

Suggesties

Ik geef nog maar wat suggesties, misschien inspireert het jou ook om met jouw favoriete Singer Songwriter te komen!

Maaike Ouboter – Dat ik je Mis

Dit wonderschone nummer werd mede dankzij het tv programma ‘De beste Singer Songwriter’ een grote hit in Nederland. Als je het mee wilt leren spelen, klik dan hier.

Don McLean – Crying

Geloof het of niet, maar toen ik een jaar of vijf was, kwam ‘Crying’ van Don McLean uit. En zo jong als ik was, prachtig vond ik het en kippenvel kreeg ik ervan..

Neil Young – Heart of Gold

Het nummer Heart of Gold van Singer Songwriter Neil Young doet het altijd goed bij het kamp/openhaardvuur. Vooral als je een simpel mondharmonica erbij gebruikt.

Nielson en Miss Montreal – Hoe

Nu even een andere Neil dus Nielson 😉 Samen met Miss Montreal die momenteel weer veel aan populariteit wint bij de Voice!
Hier kun je ‘Hoe van Nielson en Miss Montreal leren meespelen.

Laat je hieronder een reactie achter? Onder de 3 leukste inzendingen verloot ik weer 3 online pakketten!

Reacties
Categorieën