Gitaarles - houding bij het gitaar leren spelen (met video)

Gitaarles - houding bij het gitaar leren spelen (met video)

De juiste houding bij het gitaar spelen

In deze video laat ik je zien hoe je met een optimale houding veel sneller en makkelijker gitaar leert spelen. Wil je deze zomer iedereen verrassen met je gitaarspel?

Het belang van een goede houding

Het effect van een goede houding wordt nog weleens onderschat. Een goede houding heeft namelijk heel veel voordelen. Hieronder in de video laat ik ze zien, maar ik som ze ook nog even op.

Makkelijker gitaar leren spelen door een goede houding

In een goede houding, zit je dusdanig dat je je makkelijk en vrij kunt bewegen over je snaren. Je hand is dusdanig geplaatst, dat je makkelijk noten en akkoorden kunt pakken.

Langer oefenen met een goede houding

Met de juiste houding hou je je oefeningen veel langer uit. Je hoeft minder kracht te zetten, verkrampt minder en je zult veel minder stijf zijn nadat je even flink geoefend hebt. Het laat zich raden dat je ook dan sneller het gitaarspel onder de knie hebt!

Blessures voorkomen door een goede houding bij het gitaar spelen

Het lijkt vergezocht, maar dat is het helemaal niet. Ook als gitarist ben je vatbaar voor blessures. Pezen die kunnen ontsteken, gewrichten die pijn kunnen gaan doen; zeker als je wat langer en intensiever gitaar speelt, zijn dat zaken waar je rekening mee moet houden.

Wat voor soort gitaar

Het soort gitaar waar je op leert spelen, is ook van belang. Heb je kleine handen, dan kun je beter een wat kleinere gitaar kopen. Voor kinderen zijn er zelfs halve en 3/4 kwart gitaren. Een Western gitaar speelt weer zwaarder dan een Spaanse gitaar, enfin, kijk hier maar even wat je daar over moet weten.

Video met uitleg over de juiste houding bij gitaar spelen

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
sander
Door

sander

op 19 Aug 2014

Hallo Michel, ik ben nu 2 weken bezig en ik heb geprobeerd de gitaar op mijn rechter been en linker been te zetten. Echter vind ik het een stuk prettiger om de gitaar op mijn rechterbeen te zetten. Is het een probleem om het aan te leren op je rechterbeen ?

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 19 Aug 2014

Hoi Sander, dat is geen probleem, maar probeer het wel even met de instructies die ik geef, inclusief voetenbankje etc. Het kan zijn dat je daardoor sommige moeilijke akkoorden makkelijker kunt pakken. Maar kijk maar wat het best bij jouw lichaamshouding past! Op je rechterbeen ziet er in ieder geval meer Rock'n'Roll uit ;-)

Reactie plaatsen