Live online gitaarles 2 februari 2021
Live online gitaarles 2 februari 2021

Live online gitaarles 2 februari 2021

Speel mee met de online live gitaarles van dinsdag 2 februari 2021

In de video van deze live online gitaarles leer je onder andere:

  • Hoe speel je slide guitar?
  • Diverse strumming patterns (aanslag schema’s)
  • Hoe speel je Am – C – D akkoorden en hoe pak je over?
  • Tokkels die vaak voorkomen, onder andere in ‘Hurt’ van Johnny Cash
  • Docent van deze live online gitaarles: Eren Ozilhan

In de video laten we je een track horen en daar hebben we de slide techniek toegepast. Hiervoor hebben we  gebruik gemaakt van een elektrische gitaar en wat effecten. Het voegt een nogal bepalende sfeer toe die heel prettig is om naar te luisteren. Het is een combinatie van de slide die je om je vingers doet, een klein beetje delay met een effect en een klein beetje distortion met een effect.

Een slide is een soort cilinder van metaal of glas en die doe je over je vinger en daarmee kun je sliden ofwel glijden over je gitaar. Daarmee krijg je een zangerig effect in plaats van dat je de frets hoort. Je hebt ineens veel meer noten er tussen. Je kunt ook makkelijker vals spelen 😉 en je moet wel even oefenen om de noten er mooi uit te krijgen. De techniek wordt ook vaak bij Country gebruikt en ook bijvoorbeeld in nummers van artiesten als Johnny Cash.

We gaan een andere keer dieper in op spelen met een slide, maar bekijk de video en bekijk wat je allemaal kunt naast het spelen van akkoorden op gitaar!

DD UU

Waarom gebruiken we de letters DD een UU?

D staat voor Down
en
U staat voor Up

Op zijn Nederlands zou dat Omlaag en Omhoog heten. Dus O en O. Lastig. Maar ook het gebruiken van twee lettergrepen is niet makkelijk om als instructie te hanteren. Dus D en U. We moeten het er maar mee doen.

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Reactie plaatsen