Live online gitaarles dinsdag 9 maart
07 maart 2021 

Live online gitaarles dinsdag 9 maart

Live Online gitaarles dinsdag 9 maart

Heb je vragen over deze les of vragen die je in de volgende live les behandeld wilt zien worden? Laat dan hieronder een reactie achter!

In deze live online gitaarles leer je:

Mee spelen met video gitaar akkoorden Am Dm F G

In deze video leer je met Chordify de volgende gitaar akkoorden mee spelen: Am, Dm , F en G. Met  deze open gitaar akkoorden kun je onder andere Shape of you – Ed Sheeran mee spelen. Bekijk de uitleg van Eren en speel het liedje simpel mee!
 

Leer meerdere lagen in een liedje te ontleden

Een gitaar liedje bestaat vaak uit meerdere sporen waarin vaak op meerdere manieren een gitaar in verwerkt is. Niet alleen de open akkoorden, maar ook riffjes, tingeltjes of zelfs percussie via je gitaar is mogelijk. Eren laat je zien en horen aan de hand van Logic hoe hij dit in zijn backing track heeft verwerkt.
 

De rechterhand uitgelegd

In deze video legt Eren je uit hoe je met je rechterhand kunt mee spelen met de akkoorden die je hierboven hebt geleerd. Je leert diverse manieren van aanslaan en zelfs een demp slag.
 

Meespelen met het melodietje

Vaak wordt met de gitaar een melodietje op een spoor ingespeeld dat je heel subtiel terug hoort in de song. In deze video laat Eren zien hoe het bij dit nummer in elkaar zit.
 

Zo speel je percussie op de gitaar

De gitaar is niet alleen een snaren instrument maar ook een ritme instrument. Door middel van meerder effecten kun je diverse ritmes of accentuering van ritmes spelen op je gitaar. Ik moet zeggen; een hele leuk toevoeging!
 

Waarom een capo gebruiken tijdens het gitaar spelen?

Waarom wij toch zo enthousiast zijn over een Capo moge duidelijk zijn. Met een capo versimpel je je gitaristen leven aanzienlijk! Het simpele en goedkope apparaatje zorgt ervoor dat je de meest ingewikkelde nummers kunt meespelen, vaak samen met een mooie functie in Chordify. Bekijk de video en speel mee! Heb je nog geen Capo? Koop hem dan hier direct!
 

Bekijk de video met de hele online live gitaarles:

Mocht je geen genoeg van ons krijgen, bekijk dan de integrale les. Abonneer je meteen even op ons Youtube kanaal en geef de les een duimpje!
 

Over de schrijver
Ik ben de eigenaar van Gitaarles.nl en wil ook jou graag gitaar leren spelen. Want iedereen kan het. Doe de gratis proefles op https://gitaarles.nl/proefles/!
Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 12 Mar 2021

Laat je je vraag hier achter? Dan nemen we het antwoord mee in één van onze volgende live lessen!

Irene
Door

Irene

op 11 Mar 2021

Hoi, ik vind de online live lessen heel erg leuk, complimenten. Zelf probeer ik elektrische gitaar te spelen. Het lukt nog niet echt. Vind het moeilijk om mijn vingers in de juiste posities te krijgen, oefen veel maar nog niet vloeiend. Ook gaat het me vaak te snel, maar ik zet door. Groeten van Irene

Michel Penterman
Door

Michel Penterman

op 11 Mar 2021

Hoi Irene, fijn dat je de online lessen zo leuk vindt. Wij vinden het ook leuk om uit te denken en te geven! Eren doet het natuurlijk fantastisch. Je moet veel oefenen met de basis online lessen en dan kun je naarmate je beter wordt, steeds makkelijker met de online lessen mee spelen. Dan kun je ook je vragen stellen. Veel plezier en zet hem op, dan zetten we samen met jou door!!

Reactie plaatsen